Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Zabili nám Ferdinanda“ – Chuchle jedenáctá

Další prázdninový čtvrtek přinesl nové zážitky, výborné výkony díky mimořádně povedené úpravě povrchu dráhy a možná i trochu vypjaté atmosféry.

 
Programovou nabídku zdobily Letní ročníkové ceny a další díl Zlatého okruhu, kterému byla dána přednost, tak na tom nebudu měnit. O roli favorita se podělili Grafik (M.Volf) a ratíškovický klenot Zazazoo (J.Kotásek), jejichž převaha byla nakonec dominantní jak kurzově, tak výkonnostně. Grafik zvítězil sice jen o půl délky, ale jistě, třetí naopak velmi překvapivě dokončil I Can Fly Diamant (J.Svoboda), který se tímto výkonem přiblížil svým bývalým kvalitám. Výkonnostní vzestup opět potvrdili tříletí, kteří svou kvalitou výrazně převyšují ročníkově starší soukmenovce. Trojlístek kvalitních holandských „béčkařů“ se rozrostl o dalšího rovnocenného partnera, kterým je eurokobercový Bon Ami (A.Loman). Druhá řada bývá pro vyrovnané soupeře vždycky dost nevýhodná a „pastička“, ve které se Bonny v první půli nacházel, moc dobře nevypadala. Jenže po 700 metrech vybočil z první stopy Busby Cartouche (J.Kotásek) a Bonnymu se otevřela cesta k vítězství. To už se ale k němu zvenku dotáhl také líbivý ryzák Bob Harley (V.Šamšurin) a oba tryskem letěli k cíli. Do poslední chvíle se nedalo odhadnout, kdo se v cíli objeví jako první, nakonec si svou pozici uhájil Bon Ami v novém osobním rekordu 1:14,9 a vyrovnal tak zároveň rekord tříletých hřebců na krátké distanci. Čtyřletým naopak vcelku jistě dominoval francouzský rodák Taiji de Bomo (Z.Škobis), který si svůj post favorita uhájil před dotírajícím Kaizer Jamacanem (J.Svoboda). Taiji sice při výjezdu do cílové roviny lehce vybočil, na výsledku dostihu se ale přes protest nic nezměnilo. Třetí po krátké cvalové chybě ještě dokončila hnědka Ifetayo (J.Klaubenschalk). Jindra si patrně svůj díl slávy vybral v sulkách svých předcházejících svěřenců, a to teprve začínající hnědky Mikeily Alet, která se navíc na třetí pokus dostala na 1:19,3, následně pak v sulce formy gradujícího Ain`tshese Diamonda (1:16,4). Dařilo se favoritům a to znamená, že si odvezl další vítězství také přeborník Winterboy (J.Dobrovolný) bez větší námahy start-cíl před krajanem Walkie Talkie (J.Kotásek) a Loverem (M.Kalčík). Ziskově nejslabším aktérům vévodil Onward Iceberg (M.Vlasák) ze „mlejna“ před trojicí Loran (M.Volf), E mail Me (M.Kalčík) a Darenne (J.Kotásek). V krátkém shrnutí už chybí jen handicapy. V tom úvodním využila vzniklé kolize V.Chaloupková v sulce outsidera Usprida Limburgii a zvítězila před běloušem Mishanem (P.Nowicki). V závěrečném naopak potvrdila roli favorita drtivou koncovkou Deja Vu a Alle Loman slavil podruhé. Na Nino Hammeringa (K.Jelínková) tak zbylo opět druhé místo, třetí bodoval Young Love (Z.Škobis).
 
Zatímco na dráze koně potvrzují svou připravenost vzestupnými výkony, v zákulisí to poněkud vře.
Objevili se totiž „podvratní“ živlové, kteří se ze všech sil snaží vnést do členské základny chaos a zlobu, protože jim stav „bez tíže“ a současný bordel vyhovuje.
 
Nemám problém vyslovit skutečný stav věcí a vlastní názor nahlas, co bych si však nikdy nedovolila, je radit někomu, kam má či nemá hlásit své koně. Každý majitel a trenér zná své koně nejlépe a ví, co je pro ně nejoptimálnější. Nazývat zodpovědné lidi sabotéry hraničí s drzostí!
 
V uplynulém týdnu se také vyrojily rozporuplné informace, nad kterými by se měli kompetentní lidé zamyslet. V tomto ohledu se kupříkladu musím ptát, proč by se mělo vyplácet ve Slušovicích a v Chuchli ne, jaký je v tom rozdíl, čí je to rozhodnutí a proč členskou základnu nikdo na rovinu neinformuje a proč nám náš prezident ustavičně lže?
 
Čas se naplnil…
 
Alena Čemusová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

josef - Pan Jiří dostal facku

Hurá! Ač jsem u toho nebyl, dostal ji i za mně a za všechny koňáky, za to jak kurví tu letošní sezónu. A ještě si hraje na granda, kterej všecko platí, a přitom z kapsy vytahuje prachy jen na svý koně. Zdeňku, dík, a až budeš fackovat příště, přijdu tě podpořit!

C.I.A. - Re: Pan Jiří dostal facku

Tento jmenovaný pán rozjíždí z pozice své nepostradatelnosti trestnou výpravu proti Z.Š. a oslovuje potencionální svědky incidentu za účelem svědectví v jeho prospěch, prosím, jeho věc, ale proč do toho tahá ČKA? Najednou se slepuje rychlokomise, která má řešit obyčejnou hospodskou pranici, která se udála po ukončení dostihového dne, je velká škoda, že se nesvolala val. hromada a nezavedl se konečně nějaký pořádek, je smutné, kam až to dokázalo zajít.

nestranný - Re: Re: Pan Jiří dostal facku

Přestože to bylo po skončení dostihů, můj názor je že je to ostuda celého klusáckého sportu. Za to by měl až do vyřešení , ať již soudně, nebo jinak, okamžitě odstoupit president asociace a oběma dvěma odebrat licence na dobu jednoho roku.

Conis - Re: Re: Re: Pan Jiří dostal facku

a kdo tim prezidentem bude pak? vecne kricici pravnik, pani ze zlatym slonem, co snedla vsechnu moudrost, BB, manazer nadnarodniho retezce, kterej pije jako duha, nekdo ze zastupcu narodnostnich mensin ? Prosim poradte

Sázkař - Re: Re: Re: Re: Pan Jiří dostal facku

Pokud byl J.S.skutečně napaden, tak nevidím důvod, proč by odstupoval,ale jsem přesvědčen, že to mají oba borci řešit na jiné úrovni, než je ČKA.Eventuelní morální odsouzení u koho to vzbudilo nějaké pohoršení je věc jiná, to je soukromá věc každého z nás. Bohužel, je cosi shnilého v té naší ČKA, pokud opravdu dojde k likvidaci dráhy, tak skutečně to zničí menší stáje, které nebudou mít možnost navštěvovat zahraničí a to je škoda.

Nestranný - Re: Re: Re: Re: Re: Pan Jiří dostal facku

Jak víte, že byl napaden, vždyť koruní svědek "KOLOUŠEK", tvrdí, že Z.Š. zakopl a nechtěně na něj upadl.Pravdy se nikdo nedoví a trest by měli nést stejným dílem.

Fanoušek - Re: Re: Re: Pan Jiří dostal facku

Tak nevím, jestliže se poprali v hospodě po dostizích, tak ať si to řeší, když budou mít zájem, v nějakém občansko-právním sporu, ale proč by to měla řešit speciální komise ČKA. Kdyby si nafackovali na dráze v průbhu dostihů, tak to bych chápal, ale takhle je to hospodská rvačka, kterých je všude fůra a taky je neřeší zaměstnavatel či zájmová organizace, ale je to spor mezi těmi co si nafackovali

Laňka - Re: Pan Jiří dostal facku

Konečně pan prezident "udělal" něco pro propagaci klusáckých dostihů.

majitel - Re: Re: Pan Jiří dostal facku

Je smutné, že se o klusácích mluví už jen v souvislosti s tímto incidentem. Ale myslím, že Svoboda dostal co zasloužil.

---, - Došla munice,

nebo jen zvlhnul prach? Usíná to zde, jako při předtuše neslavného konce. Bude vůbec Derby? Pokud ano , tak ho vyhraje Klaubík, jako na Slovensku.

Sázkař - Re: Došla munice,

Pokud skutečně odvezou na podzim dráhu, tak by to bylo poslední Derby v CHuchli a je dost možné, že by se mu to povedlo, našlápnuto ktomu má slušně. Kdoví, jak všechno dopadne, proslýchá se ledacos, možná už jsou ohroženy i rozjíždky, rozvědky snad ukončily činnost, nebo co, že by nikdo nic nevěděl?

Zdeněk Karlach - Josef Švejk ovšem říkal paní Milerové, žr znal Ferdinandy dva.

jeden byl pomocníkem u drogisty Průši a druhý sbíral ty psí hovínka. Obou ale není žádná škoda. Pak jseště zbývá hospodský Palivec (co mu srally mouchy na obraz císaře pána. a pak ještě Bretschneider - tajný agent. Tak nevím, kterého pisatel myslel. Nejblíž ale bude zřejmě Palivec. Tomu se tam taky rvali hosté a přišel k tomu jak slepý k houslím. Sice to nebylo v Chuchli, ale není důležité místo, důležité je jádro sporu.

Alena - Re: Svatá pravda