Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blížíme se do finále


19.dostihový den, 29.10.2011

Vytrvalostní vlohy v předposlední den prokázaly klisny a "natřely" to favorizovaným hřebcům.

 
Jako první v pořadí vyrazila na vytrvaleckou trať v elitním seskupení chropyňská Agita (P.Vávra) a jak-koliv se z počátku mohlo zdát, že nestíhá, předvedla v závěru nejrychlejší koncovku, díky které s přehledem zvítězila. Druhé místo uhájil dostih odvodivší Ocean Al (A.Loman), jemuž jediná klisna v poli překazila hattrick. S minimálními odstupy dále dokončili I Can Fly Diamant (J.Svoboda) před Peter Panem (M.Kalčík) a Oscarem de Mesangy (V.Chaloupková). Zazazoo doplatil na cvalovou chybu Taijiho de Bomo a doběhl mimo placenou tabuli.
Následovala poslední čtyřletá klasika, vytrvalecký St.Leger. Oba hlavní favorité zaváhali - Aadje Boer (J.Dobrovolný) cválal a Kaizer Jamacan (J.Svoboda) opět nebyl kde měl, což tentokrát dostihová komise i když opatrně ohodnotila, pak musel hodně obíhat a tím pádem byl až "druhej". Koho už nedohonil? Reprezentantku stáje Card Casino Prague, hnědku Ifetayo, v jejíž sulce J.Klaubenschalk neponechal nic náhodě a dovedl klisnu potýkající se v průběhu roku se zdravotními potížemi k zaslouženému klasickému vítězství. Rovněž další dvě příčky vybojovaly klisny, a to Fever Misi (Marina Volf) a Vanessa G (A.Loman), poslední dotaci bral Generál (I.Coufal).
Nejmladší čeští adepti se potkali v Breeders Crownu dvouletých. Ani zde hlavní favoritka Rubby Blue (J.Svoboda) svou roli neunesla a krátce po startu se procválala k diskvalifikaci. Meteor JDS (J.Kotásek) to pak měl snadné, i když mu v závěru pěkně zatopil Paramon Teč (R.Chrastina). Split America Teč, Apollo a Gesy za nimi doklusali už se značným odstupem.
Svou top formu opět potvrdila třetím vítězstvím v řadě eurokobercová Déja Vu (A.Loman), když jistě odrazila útok Ann Magica (J.Dobrovolný), jenž pod tlakem zacválal a preferovanějšího, teprve tříletého Boba Harleye (V.Šamšurin). Čekalo se rovněž vítězství bělouše Starboye BN (B.Novák) - ten si lehce poradil s Loran (M.Volf) a překvapivě třetím Snowmanem (M.Kalčíková). Potíže neměl ani valach Atlantic (D.Dobrovolný) a lehce zvítězil, když o rok mladší K Two (J.Svoboda) odmítla poslušnost a nechtěla klusat - však také posléze dostala co proto! Naopak překvapením bylo vítězství siamského Lucky du Relais (H.Pokorná) ve francouzské minisestavě. Nejvyrovnanějším doběhem se vyznačovala Cena Dopravního podniku hlavního města Prahy. Vítězství vybojoval Walkie Talkie (P.Zmeko) před Buffalo Joyem (M.Kalčíková) a debutující Crazy Madonnou (A.Tvrzová), mezi nimiž byly jen minimální odstupy. Prvního životního trimfu dosáhl v úvodu dne valach E Mail Me (M.Kalčík) před Mikeilou Alet (J.Klaubenschalk) a Onwardem Iceberg (M.Vlasák). Svůj dostih absolvovali také jezdečtí "adjunkti" a vítězství si zasloužila Veronika Poršová v sulce čtyřleté Paashaas, která si právě zde a premiérově ve školních službách zlepšila své osobní maximum. Spolehlivým školním partnerem se ukázal být také druhý Iceman Alet (F.Líma).
Úvod a závěr dne patří obvykle handicapům, takže ten úvodní fantastickou koncovkou vyfoukla Kavalerie (O.Šmejkal) a závěrečný stejným stylem Regent (M.Volf).
 
Co dodat?
 
Vyhrát může jen jeden a koně nejsou stroje, občas mají svou hlavu. V souvislosti s tím postrádám ještě jedno ohodnocení ze strany dostihové komise, která sice zcela určitě viděla, leč nedbala, a to by teda měla. Řezat vzteky koně a honit ho bezhlavě, i když na vedlejší dráze, by tolerovat rozhodně neměla!
 
 
Alena Čemusová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kljhgfh - !!!!!!!!!!

pane bože vidiš to jaci se rodi dnes hajzli jen kde co ukrast to by vam šlo kde na koho hodit jakou špinu ale abyste nějak pomohli klusacke obci to ne co jen blbe kecat a hovno dělat

??????? - Re: !!!!!!!!!!

Ten Čtvrtníček a Lábusová mají skutečně pravdu. A co jsi udělal ty ubožáku pro klusáckou obec ? Jestli jsi něco udělal , tak se zveřejni a my všichni ostatní hajzli co jenom kradou, ti budeme děkovat. A veřejně před nastoupenou jednotkou.

%%%% - Re: !!!!!!!!!!

Doufám, že jsi svým výlevem srdce nemyslel paní doktorku ? To by jsi opravdu zklamal.

---, - Re: !!!!!!!!!!

Pane Rozumbrado, největší pomoc pro klusáckou obci po které voláte, je zavedení řádného fungování sekretariátu a zároveň dodržování všech daných pravidel. Popište prosím, co si představujete pod pojmem "nějak pomoci klusácké obci", pokud nevíte, tak patříte také mezi ty o kterých se v závěru zmiňujete. Jinak s vámi souhlasím, my lidé jsme pěkní hajzli, až na malé vyjímky, a tak by bylo záhodno, alespoň ve sportu, který nás baví se chovat rozumně a přátelsky, ale sám tomu nevěřím, že je to v této dosavadní situaci možné.

%%%%%% - Re: Re: !!!!!!!!!!

Celý problém ČKA je v penězích a ve fungování sekretariátu.Pokud bude na sekretariátu a ve výboru sedět paní doktorka , tak k žádné jiné kladné změně nemůže dojít.Když začnu počítat letošní akce, které neřešila podfukem, nebo intrikama, tak jich moc nenapočítám. Nejhorší na tom je že jí to Svoboda žere a jeho ješitnost je již bezmezná. Ale máš v jednom pravdu, pokud bude toto napětí na asociaci trvat dále , tak klusáci v ČR skončí. Nakonec v přízpěvku Mgr. Čtvrtníčka a MVDr Lábusové je dopodrobna popsané, jak naše vedení funguje.

Mgr. Ctvrtnicek a MVDr. Labusova - Stesticku se musi pomahat

Mgr.: Ty vole Helenko, kamaradko, tech 20 metru na Deju, to ja nesjedu ani kdybych se pos*al

MVDr.: No ku*va Jirko, to mas asi pravdu, s tim musime neco udelat

Mgr.: Co s tim ale jako chces udelat? Sem se z tech penez proste vybehal

MVDr.: Bud v pohode, proste to vypisem jinak

Mgr.: To jde?

MVDr.: Proto me tu mas, nedas Kaizra na startku, kone se nesejdou a je to. Stesticku se musi pomahat

Mgr.: Kolik za to budes chtit kapriku?

MVDr.: Neblbni Jiriku, kamarade, musime si pomahat. Staci mi malickost, vis, ta valna hromada by nemusela bejt, z toho Aletu a tak, ty po me jdou. Co kdyz me sesadej, kdo se o tebe postara?

Mgr.: Tak to holka neres, vole, s tou jsem nikdy nepocital. Jen jsem potreboval tem buranum zavrit huby, aby mi dal delali krovi kdyz vyhravam

MVDr.: Tak zlom vaz a vyklepej v sobotu Holandana I Oranzady. A rekni, kdybys nechtel na doping

hezké - Re: Stesticku se musi pomahat

Je to vtipné, po delší době dobrý příspěvek.

Jen dostih se ruší i při 6 koních takže těžko by to Kaizer ovlivnil, ale dobrý :-)

:))) - Re: Stesticku se musi pomahat

tak tohle je nejlepší příspěvek, co jsem na těhle stránkách kdy viděl:)

xyz - Re: Stesticku se musi pomahat

Nádherné, vtipné, výstižné,na ty dva to sedí jako p-del na hrnci,ale bohužel pravdivé.

losovačka - Re: Stesticku se musi pomahat

Mgr.Kadlec dvakrát losoval a jejda, Charming Oreau i Bon Ami mají pětku. To je ale náhoda.

Sázkař - Re: Re: Stesticku se musi pomahat

Asi opravdu náhoda, právě u těchto koní je to jedno jaké mají číslo, navíc nevěřím, že by se magistr propůjčil k takové ubohosti na kterou narážíte !

bflmpsvz - Re: Re: Re: Stesticku se musi pomahat

Taky si myslím, navíc by Rubby Blue neměla čtyřku. To už je slušná paranoia nemyslíte?

§§§ - Re: Re: Re: Stesticku se musi pomahat

Magistr se propůjčí k čemukoli, z čeho mu něco ukápne (třeba podíl na moci či rozhodování). Anebo aspoň trochu "zasmrdí" už tak dost zatuchlý vzduch v klusácké obci.

:-)))) - bavi vas to?

Pane bože bavi vas to tady pořad psat chovate se jako mali deti misto toho kdyby jste si to vyřikali z oči do oči tak tady pomlouvate jeden druhyho

Nestranný. - Re: bavi vas to?

Radíte úžasně, ale sám se bojíte podepsat, takže z očí do očí, ale bez mojí maličkosti, hrdino!

soůdifosidjf - Re: bavi vas to?

Pane, nechaj je onanovat, na skle i pod stolem...kdyz je to baví.