Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČKA nekomunikuje

DOTAZY ZASLANÉ ČKA:
 

Česká klusácká asociace
Radotínská 69
Praha 5
159 00
 
 
Vážení,
 
Vzhledem ke skutečnosti, že byl na www.czetra.cz zveřejněn termín VS ČKA na 14.12.2013 opakovaně a důrazně Vás žádám o zveřejnění jmenného seznamu členů ČKA na výše uvedeném webu před tímto datem.
Zásadně odmítáme za tento jmenný seznam prezenční listinu na místě VS a seznam plných mocí, o kterých jsme na základě absence jmenného seznamu nuceni se domnívat, že jsou účelově zmanipulované a tento způsob vedení VS rozhodně neslouží pozitivnímu vývoji klusáckého sportu.
 
Dále žádám o zveřejnění Registračního řádu tamtéž, který upravuje vznik a zánik členství v ČKA.
 
 
 
 
                                                     M.Vlasák ČKS
 
 
Křinec 25.11.2O13
 
Na vědomí: MZE ČR
                    Veřejný ochránce práv
 
 
 
 
 .
 .
 .
 .-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
----- Original Message -----
From: Zuzana Sahligerova
To: Česká Klusácká Asociace_2
Sent: Tuesday, December 03, 2013 10:49 AM
Subject: Dotaz
 
Dobrý deň pani Pokorná,
 
chcela by som sa informovať ohľadom členstva v asociácii. Nie je mi jasné, či som alebo nie som členom, a preto neviem, či sa možem zúčastniť valnej hromady. Podľa stanov totižto "Řádnými členy jsou právnické a fyzické osoby s registrací v ČKA platnou pro daný rok. Registrace a tedy i řádné členství vzniká a zaniká a řídí se registračním řádem ČKA." Registračný řád som však nikde na Vašich stránkach nenašla, je niekde k dispozícii?
V ďalšom bode sa tiež navyše spomína, že:
"e) do výlučné pravomoci VS patří zejména : - ratifikovat přijetí nových členů do ČKA,"
Keďže som nebola doteraz ratifikovaná VS, neviem či som alebo nie som členom?
 
Ďalej by ma zaujímalo, či je v prípadne neúčasti možnosť poslať plnú moc, ak áno, musí byť úradne overená?
 
V neposlednom rade by ma zaujímal počet členov a ich zoznam, keďže podľa stanov "b) v případě, že počet řádných členů ČKA s právem účasti na VS přesáhne 300 osob, budou řádní členové zastoupeni na VS v poměrném počtu tak, aby účast napřesáhla 300 delegátů způsobem, že VV stanoví koeficient zastoupení (jeden za dva 2, jeden za tři 3,...atd). Delegátem při tom bude ten, kdo se při prezenci prokáže kromě svého registračního průkazu na VS hromadě také registračními průkazy potřebného počtu řádných členů, kteří mu tímto svěřili právo je zastupovat. Jeden delegát má vždy jeden rozhodující hlas."
 
Ďakujem Vám za informácie.
 
S pozdravom
Zuzana Sahligerová
 
 
 
---------- Forwarded message ----------
From: Česká Klusácká Asociace_2

Date: 2013/12/3
Subject: Re: Dotaz
To: Zuzana Sahligerova
Dobrý den,
  předám Váš dotaz Výkonnému výboru, s pozdravem
H.Pokorná

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

…kdo si myslí, že nám byla doručena odpověď, má stále naivní představy o asociaci, které je (možná) členem. Jelikož nemám zájem udělat si dvouhodinový výlet do Jupiter Clubu jenom proto, abych se na místě otočila a jela domů (i když nabídka striptýzu je dosti lákavá), nezbývalo mi nic jiného, než se jít zeptat osobně. A protože VV ČKA netráví většinu času v Praze, využila jsem jedinou možnost – poslední dostihový den v Chuchli.
Má první cesta vedla do sekretariátu a k setkání s paní doktorkou, která jen co mně uviděla, vhupla do výtahu a přes zavřené dveře na mě křičela „já s tím nic nemám, zeptejte se výkonného výboru, ten to projednává!“. Tohle setkání mně sice pobavilo, na druhou stranu jsem zaraženě zůstala stát a chvíli přemýšlela, čeho vlastně doktorka je členem, když sama sobě dokázala v jedné větě odporovat.
Nezbývalo tedy nic jiného, jen hledat zmíněný výkonný výbor. Pan Svoboda by mi určitě byl odpověděl, ale pro bolest jeho zad jsme nemohli debatu ani začít, a já nechtěla rušit jeho předávání odborných trenérských rad svojí alternantce.
Hned vedle jsem však našla další část výkonného výboru. Tímto mu chci znova poděkovat, že jako jediný byl ochotný alespoň se mnou komunikovat, a to slušně. Nicméně, jsem se dozvěděla, že má otázka měla směřovat v pátek na Jirku Balcara, který stanovy napsal, ne na ČKA… Stanovy jsou prý pro všechny nejasné a každý si je vykládá po svém. Znovu děkuji za odpověď, nejsem si však jista, že bych chtěla být členem výkonného výboru asociace, jejíž stanovy si má každý, včetně každého člena VV vykládat po svém… Prý na změnu nebyl nikdy čas (no jo, vlastně jsme od února všichni trénovali, a od dubna běhali…). Nakonec jsem se však přece jenom dozvěděla, že členem jsem – sice ne jako majitel, jelikož jsem koně pronajala, ale jako jezdec s licencí. Co se týče úředních mocí, nikdy ověřené být nemusely. No a co seznam členů? Tak to prý nikdo neví a paní doktorka ho vypracuje před valnou hromadou. Dostala jsem však radu kouknout se do věstníku a spočítat si to sama. Závěrečná poznámka, že si pan Vávra nebude kupovat dva koně, aby měl víc hlasů, to ne. Jestli to bylo míněno na majitele se značkou J.J.N., 7000 Eur za jeden hlas pro volby členů VV, ke které pravděpodobně ani nedojde, mi přijde přece jenom trošičku přestřelené, to už radši dám koně do pronájmu tetičkám a strýčkům na Ostravsku.
Myslela jsem si, že tímto moje „cesta za odpovědi“ bude vyčerpána, ale po cestě domů jsem se setkala se samotným panem prezidentem. Tuto otázku jsem již rozebírat nechtěla, ale jelikož mi sám začal vyprávět litanie o tom, že ČKA potřebuje státní dotace na provoz kanceláře, aby mohla vést plemennou knihu (o které já podle pana prezidenta vůbec nemám správné představy), nedalo mi nezeptat se, kdy dostanu odpověď na svou otázku. To jsem asi neměla, jelikož jsem asi pokazila panu prezidentovi den plný radostí z vítězství jeho koníčka. Několikrát za sebou jsem si vyslyšela, že snad když mám licenci tak členem jsem, a o něco vícekrát, že KVŮLI MNĚ přece nebude každý den vypracovávat seznam členů a posílat mi ho! Vždyť to zabere půl dne! A každý den se mění! A on to přece sám neví a dozví se to před valnou hromadou!
Na závěr chci vzkázat panu prezidentovi: Položila jsem tři jednoduché otázky, na které jsem dodnes nedostala oficiální písemnou odpověď. Komunikaci před stájí, kdy se mi otáčíte zády, když na Vás mluvím, nemůžu pokládat ani jenom za slušné chování, natož za oficiální stanovisko výboru, kterému předsedáte. Již jsem Vám v neděli řekla, že nechápu, jak můžete být prezidentem asociace, v které si sám neumíte jasně vyložit stanovy, a v které ani nevíte, kdo je Vaším členem. Komu pak předsedáte? Koho zájmy hájíte? Co jste udělal, jako prezident asociace, která má zajišťovat provoz klusáckých dostihů, proto, aby se běhalo? Nevadí Vám chovat se k členům asociace, které jste prezidentem, jako k někomu méněcennému, hloupému a podrazáckému? Vyloučíte mně z asociace za to, že jsem jako spousta dalších, dělala po večerech a zadarmo práci vaší asociace?
A jenom k tomu seznamu členů – dala jsem na radu Vašeho kolegy z VV, pana Vávry, a sečetla jsem si počet členů – bez Vaší databáze, bez údajů, které nezveřejňujete a s chybami, které se ve Vašich nepřehledných věstnících objevují, takže věřím, že přesnému číslu se dopracuje jenom v pátek paní doktorka. Zabralo mi to 1 hodinu.
 
Zuzana Sahligerová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Blecha - Pro ty, kdo si stále myslí...

...že ČKA nemění v průběhu času dokumenty zveřejněné na svých stránkách...
http://postimg.org/image/9gzlg6ha1/

Klára - prezident

Kromě toho, že pan prezident neumí vyložit vlastní stanovy a neví, kolik má ve své asociaci členů, také neví, že ČKA má svůj Klusácký dostihový řád a Sankční řád. V neděli 8.12. coby člen dostihové komise rozdával sankce za porušení jakýchsi pokynů UET, přestože nadměrné použití biče i sankce za ně řeší tyto předpisy ČKA. Také opakovaně rozhodoval v dostizích, kde startoval jeho kůň, a myslí si, že pokud nahlásí "možnou podjatost", tak je vše v pořádku. Není.

Milan - Re: prezident

Pan prezident chtěl být zase jednou světový a moc se to nepovedlo, to se stane, ale abychom mu nekřivdili - to není z jeho hlavy.

Klára - Re: Re: prezident

On zřejmě ani neví, jestli Meteor a Magicmatch jsou nebo nejsou jeho koně a tedy jestli je nebo není podjatý. Pokud jsou jeho a je podjatý, nemá rozhodovat vůbec, ne že se nechá na jeden dostih vystřídat ve funci předsedy DK Kněžourkem jako 24.11.2013 a Kněžourek "bere možnou podjatost Ing. Šplíchala na vědomí". Kde to jsme??

Milan - Re: Re: Re: prezident

On zřejmě ani neví, jestli je nebo není prezident a jestli ještě je nebo už není čemu prezidentovat.

Míša - Seznam nebýval vždy problém...

Když jsem pracovala v sekretariátu ČKA, tak se tehdy seznam členů připravil několik týdnů dopředu a členům byla zaslána pozvánka na korespondenčním lístku. Tehdy to problém nebyl.

Alena - historie stanov

nevím, kdo přišel na nesmysl, že stanovy vymyslel Jiří Balcar, tak jen krátký výčet.
Stanovy vytvořil v roce 1990 Ing.Vladimír Abrahám a skupina lidí, která organizaci ČKA zakládala. Jejím prvním prezidentem byl MVDr.Vladimír Stehlík, který funkci krátce poté předal Václavu Bořku Dohalskému, který stál v jejím čele několik let, než ho vystřídal Jiří Balcar. Jeho post pak převzala MVDr.Helena Pokorná a ta vládla několik dalších let, než ji vystřídal zimní král Kadlec a následně doba temna, která trvá dodnes.
Stanovy byly sepsány s nejčistším úmyslem v době, kdy nikoho ani v tom nejhorším snu nenapadlo, co bude následovat. Ale doba se vyvíjí a co stačilo v době kamenné, to už dnes také nefunguje, takže házet nevyhovující na pro někoho nepopulární jedince je poněkud hloupé.