Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co bude dál – den desátý


10.dostihový den - 07.07.2011

Snad díky domluvenému televiznímu přenosu jsme mohli opět zavítat do Chuchle, tentokrát ve čtvrtek. Co čert nechtěl, situaci trochu zkomplikovala odstávka vody, ale běhalo se.

 
Třetím dílem pokračoval Zlatý okruh a na start se vydalo osm účastníků. Role favorita se zhostil bez větších problémů Zazazoo (J.Kotásek) a nutno podotknout, že mu to ostatní výrazně usnadnili. Tempo dostihu bylo totiž přímo ostudné pro tuto „elitní“ třídu, na „férovku“ se začalo závodit až poslední kilometr, což také rozhodlo o konečném pořadí. Na nedostatek prostoru v cílové rovině doplatil čtvrtým místem Grafik (E.Volf), Peter Pan (M.Kalčík) získal stříbro před Lucasem de La Baseé (H.Pokorná). Čerstvě importovaný Oscar de Mesangy (V.Chaloupková) zůstal zavřený na bariéře bez možnosti jakkoli situaci zvrátit, což se právě od francouzských rodáků na této distanci čekalo.
Čistě francouzské klání se ale odehrálo na střední trati v ryze komorním obsazení a ve čtyřech koních vcelku nebylo co řešit. Podle sázkových předpokladů zvítězil s výhodou základu Lesmeral de Chenu (J.Dobrovolný) před Quadrosem (O.Šmejkal) a Robem des Picanes (B.Novák). Komorní sestavy se stávají v poslední době téměř standardem a nebylo tomu jinak ani v dalším z dostihů, který byl navíc soubojem pouhých dvou koní - Bob Harley versus Busby Cartouche. Vjačeslav Šamšurin v sulce Boba Harleye tentokrát neponechal nic náhodě, práskl do „kočáru“ a vypadl z toho nový rekord tříletých časem 1:14,9. Chvíli to sice vypadalo, že přes něj Busby Cartouche (J.Kotásek) přeci jen přejde, ale ryzák nepolevil a došel si naprosto bezpečně pro snadné vítězství. Jeho stájový kolega Botero se naopak o hodinu dříve musel spokojit s druhým místem, a to právě díky falešnému tempu, které diktovala Veronika Chaloupková v sulce Kinga. Prostě jí ho ostatní pěkně spolkli a King zvítězil. Sláva Šamšurin ale přeci ještě jednu mašli získal, a sice s reprezentantkou stáje Eurokoberce, nespolehlivou, ale rychlou B Vijfendertig. Pokud je řeč o rychlosti, pak nesmím vynechat vítězství Sir Vikinga (D.Dobrovolný) stylem start-cíl, navíc ve velmi slušném čase 1:16,5. Osobního rekordu 1:15,8 zde sice dosáhl Walkie Talkie (J.Kotásek), stačilo to však jen na druhé místo, protože Walkie dával Sir Vikingovi metrážní výhodu. Kdysi hvězdné formy stále ještě nedosáhl třetí I Can Fly Diamant (J.Svoboda). Bez vítězství Jiří Svoboda ale z Chuchle neodjel, protože dovedl do cíle vítězně dvouletou Rubby Blue, druhým místem mile překvapil Paramon Teč (J.Lajner). V následujícím handicapu slavila vítězství Pavla Jungmannová se svou Highsummer Diamant. "Dáda" nasadila svižné tempo, v poctivém dostihu tak nedala nikomu šanci a zaslouženě zvítězila. Favorizovaný Jasan Teč (O.Šmejkal) si došel pro druhé místo před Larnacou (M.Kalčík). Nejslabší ziskovou třídu opanoval Zorro Misi (E.Volf), což pro Elen bylo lehkou náplastí za Grafika, radost ze své odchované hnědky Elisabeth pak měla určitě druhá Klára Jelínková. No a nezůstalo vlastně při jednom, druhá dokončila také s Nino Hammeringem v závěrečném handicapu za vítězným The Generals Wishem (D.Papežík), který paradoxně odskakoval v roli outsidera.
 
To je z Chuchle prozatím vše a doufejme pevně, že jen prozatím. Příští víkend se vyráží do Slušovic, což je určitě milé zpestření, jako adekvátní alternativu je však chápat nelze. Nevím, jestli úplně všem dochází, oč tu běží. Podle zpráv se letos můžou Slušovice konat maximálně třikrát. Co bude potom? Do klasik hlásili trenéři a majitelé své koně za předpokladu, že budou v Chuchli. Vypsat je "od boku" a bez konzultace se zainteresovanými subjekty do Slušovic je nečestné a nepřípustné. To pominu fakt, že ročníkové koně vypustí na nerovný terén jenom nezodpovědný jedinec.
 
Velice snadno se řekne - tak prostě v Chuchli teď běhat nebudeme. Jaké však budou následky? No nebylo by to jenom "teď", nebylo by to totiž už nikdy. Prezident ČKA podepsal s pronajímatelem pevnou smlouvu a není snad nutno vysvětlovat, co to znamená. Vykroutit se z ní nelze. V případě, že smlouva bude vypovězena, respektive nedodržena, majitel areálu uvažuje o odstranění dráhy, což by pro klusáky mělo v současné době zcela fatální následky.
 
Stále docházejí dotazy ohledně seznamu členů ČKA na který odpovídám, že seznam stále není k dispozici!!! No, děj se tedy vůle Boží, když nechceme vystrčit hlavu z písku.
 
 
Alena Čemusová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Míša Zemanová - Re: Re: Super propagace

Pane inženýre, prosím neberte zde uvedené komentáře nijak osobně. Známe se už dlouho, tak doufám, že budete věřit mým slovům, že si vaší pomoci a také ing.Vraje (a vůbec všeho co jste udělali pro závodiště ve Slušovicích) vážím, a že dostihový den konaný u vás je dobrou propagací klusáckého sportu a doplňkem klusácké sezóny. Jsem si jistá, že slova, která se vás dotkla, nejsou útokem proti vám, ale spíš vyjádřením současného krizového stavu v klusáckém sportu. V tuto chvíli vůbec nevíme, kde budeme v srpnu a dále běhat, přitom by měly být odběhnuty vrcholné zkoušky, vč. derby a jeho rozjížďěk. Majitelé na tyto dostihy platí zápisné od ročního věku koní a počítají s tím, že budou na té nejregulérnější dráze, tedy v Praze. Myslím, že většina zde uvedených anonymních komentářů vzniká i na základě toho, že Výkonný výbor (potažmo jeho dva členové) ignoruje svou členskou základnu a neinformuje ji o všem důležitém.

Ondrej Komloši - Re: Re: Re: Super propagace

Miso nemusis omlouvat bezjmenne.Ty anonymni pisatele su lidi ktery jen stekaj ze strachu aby nik nevedel kdo takove hlouposti pise.Proste si chcu jen tak neco steknut aby zabili cas.Myslim ze po dnesku ma Radek aj Zdena jasno.

Alena - Re: Re: Super propagace

Pane Karlachu, myslím, že jste nás asi špatně pochopil. Dost rozumných lidí si naopak Vaší nabídky váží, zejména proto, že jste patrně jeden z mála slušných lidí, kteří se na této parketě ještě pohybují. Nejde o pohrdání, ale o fakt, že značná část klusáků má s trávou potíže a klusat na ní neumí. Pro klusáka je stěžejní vyváženost a mnohdy i milimetry hrají dost podstatnou roli. Je to jako když rovinovým koním rozházíte po dráze klacky a budete chtít, aby přes ně najednou skákali. Samozřejmě jsou klusáci, kteří s tímto pro ně nestandartním povrchem problémy nemají a vůbec nejsem proti nějaké dostihové dny na travnaté dráze uspořádat. Je to ale o komunikaci, která tady selhala, lépe řečeno nefunguje vůbec. Sám jste nazval organizaci dne bizardností a o to tady právě jde. Když k tomu připočtete aroganci a ignoraci, tak je to skoro kompletní. Ten problém se samozřejmě netýká Vás, jsou to dopady celkové situace, s kterou se potýkáme. A myslím, že už víte o čem mluvím.

petr - Re: Re: Super propagace

Docela dobrý, ale fakt jen jako doplněk Prahy jako hlavního provozu. Že by se ve Sluškách mělo běhat pravidelně a třebas i ročníkový dostihy, to je tedy fakt skutečná pitomost. Jestli si někdo, tedy třeba náš milovaný prezident ČKA, myslí opak, měl by přestoupit před Valnou hromadu, číct to nahlas a obhájit to. Ale on/oni se bojí - a tak Valná hromada prostě nebude!

Mosad - Do Slušovic daleko

Rádi bychom předali čerstvé informace z naší svodky. Všichni sabotéři nezůstali doma, např. inteligentní blondýna odcestovala do Belgie, inženýrka intenzivně schání po Praze dostihový program, Klaubenschalk se chystá do Mnichova, a Loman připravuje svojí inauguraci prazidentem ČKA.
Valnou hramadu už tedy asi nikdo neplánuje, protože ti všichni ostatní blbci odjeli do Slušovic.

bývalý majitel - Programy

Všechny programy byly dnes odpoledne staženy z prodeje v Praze, aby mohly zítra ráno býti odvezeny do Slušovic!!! Tam už na ně čekají davy dychtivých příznivců klusáckých dostihů z Moravy, kteří zítra v hojném počtu do posledního místečka zaplní slušovické tribuny i přilehlé okolí!!! Ách jo, zase jsem se nechal unést scifi literaturou, kterou tedˇ právě čtu! :-)) S těmi programy to však není scifi, nýbrž holá realita!

C.I.A. - To se ještě nestalo!

Marné čekaní,žádná reakce na příspěvek inteligentní blondýny,velmi smutné, ba přímo zarážející, škoda pokud se připlížil syndrom vyhoření.Nicméně doufejme, že tomu tak není, protože naše organizace má tajné zprávy, že se něco chystá a proto hlavy vzhůru a pilně klusejme.

majitel - Re: To se ještě nestalo!

Je léto a taky se čeká na úderné a vtipné glosy Karla Kadlece pod některých ze svých četných pseudonymů. No tak, Karle, nenech nás čekat, pochlap se a napiš! Blížící se Slušky jsou vděčným tématem!