Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co bude dál – den desátý


10.dostihový den - 07.07.2011

Snad díky domluvenému televiznímu přenosu jsme mohli opět zavítat do Chuchle, tentokrát ve čtvrtek. Co čert nechtěl, situaci trochu zkomplikovala odstávka vody, ale běhalo se.

 
Třetím dílem pokračoval Zlatý okruh a na start se vydalo osm účastníků. Role favorita se zhostil bez větších problémů Zazazoo (J.Kotásek) a nutno podotknout, že mu to ostatní výrazně usnadnili. Tempo dostihu bylo totiž přímo ostudné pro tuto „elitní“ třídu, na „férovku“ se začalo závodit až poslední kilometr, což také rozhodlo o konečném pořadí. Na nedostatek prostoru v cílové rovině doplatil čtvrtým místem Grafik (E.Volf), Peter Pan (M.Kalčík) získal stříbro před Lucasem de La Baseé (H.Pokorná). Čerstvě importovaný Oscar de Mesangy (V.Chaloupková) zůstal zavřený na bariéře bez možnosti jakkoli situaci zvrátit, což se právě od francouzských rodáků na této distanci čekalo.
Čistě francouzské klání se ale odehrálo na střední trati v ryze komorním obsazení a ve čtyřech koních vcelku nebylo co řešit. Podle sázkových předpokladů zvítězil s výhodou základu Lesmeral de Chenu (J.Dobrovolný) před Quadrosem (O.Šmejkal) a Robem des Picanes (B.Novák). Komorní sestavy se stávají v poslední době téměř standardem a nebylo tomu jinak ani v dalším z dostihů, který byl navíc soubojem pouhých dvou koní - Bob Harley versus Busby Cartouche. Vjačeslav Šamšurin v sulce Boba Harleye tentokrát neponechal nic náhodě, práskl do „kočáru“ a vypadl z toho nový rekord tříletých časem 1:14,9. Chvíli to sice vypadalo, že přes něj Busby Cartouche (J.Kotásek) přeci jen přejde, ale ryzák nepolevil a došel si naprosto bezpečně pro snadné vítězství. Jeho stájový kolega Botero se naopak o hodinu dříve musel spokojit s druhým místem, a to právě díky falešnému tempu, které diktovala Veronika Chaloupková v sulce Kinga. Prostě jí ho ostatní pěkně spolkli a King zvítězil. Sláva Šamšurin ale přeci ještě jednu mašli získal, a sice s reprezentantkou stáje Eurokoberce, nespolehlivou, ale rychlou B Vijfendertig. Pokud je řeč o rychlosti, pak nesmím vynechat vítězství Sir Vikinga (D.Dobrovolný) stylem start-cíl, navíc ve velmi slušném čase 1:16,5. Osobního rekordu 1:15,8 zde sice dosáhl Walkie Talkie (J.Kotásek), stačilo to však jen na druhé místo, protože Walkie dával Sir Vikingovi metrážní výhodu. Kdysi hvězdné formy stále ještě nedosáhl třetí I Can Fly Diamant (J.Svoboda). Bez vítězství Jiří Svoboda ale z Chuchle neodjel, protože dovedl do cíle vítězně dvouletou Rubby Blue, druhým místem mile překvapil Paramon Teč (J.Lajner). V následujícím handicapu slavila vítězství Pavla Jungmannová se svou Highsummer Diamant. "Dáda" nasadila svižné tempo, v poctivém dostihu tak nedala nikomu šanci a zaslouženě zvítězila. Favorizovaný Jasan Teč (O.Šmejkal) si došel pro druhé místo před Larnacou (M.Kalčík). Nejslabší ziskovou třídu opanoval Zorro Misi (E.Volf), což pro Elen bylo lehkou náplastí za Grafika, radost ze své odchované hnědky Elisabeth pak měla určitě druhá Klára Jelínková. No a nezůstalo vlastně při jednom, druhá dokončila také s Nino Hammeringem v závěrečném handicapu za vítězným The Generals Wishem (D.Papežík), který paradoxně odskakoval v roli outsidera.
 
To je z Chuchle prozatím vše a doufejme pevně, že jen prozatím. Příští víkend se vyráží do Slušovic, což je určitě milé zpestření, jako adekvátní alternativu je však chápat nelze. Nevím, jestli úplně všem dochází, oč tu běží. Podle zpráv se letos můžou Slušovice konat maximálně třikrát. Co bude potom? Do klasik hlásili trenéři a majitelé své koně za předpokladu, že budou v Chuchli. Vypsat je "od boku" a bez konzultace se zainteresovanými subjekty do Slušovic je nečestné a nepřípustné. To pominu fakt, že ročníkové koně vypustí na nerovný terén jenom nezodpovědný jedinec.
 
Velice snadno se řekne - tak prostě v Chuchli teď běhat nebudeme. Jaké však budou následky? No nebylo by to jenom "teď", nebylo by to totiž už nikdy. Prezident ČKA podepsal s pronajímatelem pevnou smlouvu a není snad nutno vysvětlovat, co to znamená. Vykroutit se z ní nelze. V případě, že smlouva bude vypovězena, respektive nedodržena, majitel areálu uvažuje o odstranění dráhy, což by pro klusáky mělo v současné době zcela fatální následky.
 
Stále docházejí dotazy ohledně seznamu členů ČKA na který odpovídám, že seznam stále není k dispozici!!! No, děj se tedy vůle Boží, když nechceme vystrčit hlavu z písku.
 
 
Alena Čemusová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Alena - Vážení a milí, zklidněte hormony

Nevím, na čí příspěvek reagovat dříve, takže to vezmu jedno po druhém. Házíte tady pomyslnou vinu jeden na druhého a přitom stačí jen se zamyslet a shrnout evidentní fakta. Situace v ČKA je naprosto neudržitelná a na tom se v červnu shodli téměř všichni. Když přišlo na dohodnutí termínu valné hromady, svorně jste se rovněž shodli na skutečnosti, že je čas dovolených a žní, takže za těchto okolností není reálné, aby se sešel dostatečný počet členů. Co já vím, tak rozhodně nic neutichlo, ba právě naopak, jen byla všem dána možnost se zrekreovat a načerpat síly. V červnu jste svým podpisem dokázali, že problémy, které Vás trápí, nás všechny drží pohromadě a jste schopni se jim společně postavit. Nenapadlo Vás takhle náhodou, že mezi Vás byl zcela cíleně vražen klín sváru, aby ta obávaná jednota vzala za své? To vážně nevidíte dál než na špičku vlastního nosu? A stačilo tak málo – Slušovice! Nejde tady přeci vůbec o Slušovice, ale o hru na strunu patriotismu. Než začnete někoho osočovat z bojkotu, tak se nejdříve zamyslete nad propozicemi a reálně zhodnoťte, jaké kdo má a může přivést koně. Když se za druhé podívám na přihlášky, tak ani v nejmenším nevidím překotný zájem moravských majitelů, když už se tady vzájemně napadáte. A měli byste s tím sakra rychle přestat, protože to je právě to, o co podvratným živlům jde. Kde jsou Vaše společné zájmy a výsledky především Vaší mnohaleté cílené práce? Chcete se dál nechat manipulovat za sliby a prázdné a lživé „kecy“? Vzpamatujte se, prosím!

radši ani ne... - Re: Vážení a milí, zklidněte hormony

Paní Alenko, v podstatě s vámi souhlasím, až na jeden detail - píšete, že není vidět zájem ze strany moravských majitelů o běhání ve Slušovicích, což není tak úplně pravda. Nemůžu samozřejmě mluvit za všechny moraváky, ale když se podíváte na propozice, tak ne každý má doma univerzálního superkoně, který může běžet cokoli. Hypotetický příklad - mám koně, který má vyděláno 35 tisíc a je dobrý na dlouhé tratě. Propozice (třeba hned ty 4. srpna) jsou ale takové, že buď "musím" běžet krátkou - 1700m nebo běžet s koňmi se ziskem do 350 tisíc! Tak co budu asi ve Slušovicích dělat?

Alena - Re: Re: Vážení a milí, zklidněte hormony

Vy nemáte universálního superkoně? To je ale divný, já jsem do teď měla dojem, že to není žádný problém! To byla samozřejmě nadsázka. No vidíte, to je další "neviditelný" problém.

radši ani ne - Re: Re: Re: Vážení a milí, zklidněte hormony

Alenko, budete se divit, nemám :-) Ani super univerzálního, ani 10-15, ze kterých by se tedy dali "losovat" ti, co můžou běžet. Nevím, podle jakého klíče se propozice dávají dohromady, připadá mi to hlavně aby byly perfektní pro některé VIP, ostatní buď přijedte, nebo seďte doma.. Už na začátku sezóny se plánovalo, že by se měly dostihy střídat krátký-dlouhý-krátký-dlouhý.. No a výsledek je vidět, je to stále stejné, Zlatý okruh (nemám jedničkového koně), Francouzi (nemám Francouze), buď BC nebo klasika (nemám českého ani ročníkového koně), handicapy (nemám koně staršího 5ti let).. Takže na nás "zbývají" ceny, jenže je to skoro pokaždé tak úžasně - řečeno s nadsázkou - sestavené, že prostě neběháme. Nelze samozřejmě vyhovět všem, ale při sestavení krátký-dlouhý na střídačku s rozumnými hranicemi zisku by se přihlášky a startky plnily jistě více, než dosud.. Kdyby byly na kontě statisíce, tak je mi to jedno, ať se koník proběhne, ale nejsou a tím, že ČKA ani neplatí, co dluží, nejsem takový blázen dát 3 tisíce jen za cestu, zápisné a ustájení a běžet dostih s koňmi, kteří mají "vyděláno" třeba o čtvrt milionu víc než ten můj..
A to nemluvím o tom, že když dostihový den začíná v jednu, musím vyjet nejpozději v 8 ráno, bez ohledu na to, že kůň běží třeba v předposledním dostihu..

Alena - Re: Re: Re: Re: Vážení a milí, zklidněte hormony

Máte pravdu a je to problém více majitelů. Počty jsou v tomto případě nekompromisní, nikdo nepoveze koně někam, kde už dopředu ví, že bude bojovat o poslední místo. Propozice je kapitola sama pro sebe. Děkuji Vám za slušnost, snad všechnodobře dopadne.

bývalý majitel - Vše je na dobré cestě!

Nebojte se, všechno dobře dopadne! Můj optimismus pramení z níže uvedených faktů. Mezilidské vztahy se v ČKA výrazně zlepšily (viz čtvrteční přátelská výměna názorů v hospodě chuchelského závodiště), zájem o dostihy ve Slušovicích je obrovský (viz zrušení dostihového dne 4.8.) a valná hromada hned tak nebude (viz zdejší příspěvky). Na kontě pro záchranu dostihů v Chuchli není nic, příspěvky se prý vrátily zpět majitelům o čemž svědčí ticho po pěšině jak na tomto webu, tak na webu Mishano, kde už o tomto kontu není ani zmínka. Potichu byl ukončen provoz klusáckého webu bodyskal a na www.klusaci.cz je už pouze nabídka této domény na prodej. Ale teď to hlavní! Přestože nebyla na výhrách letos vyplacena ani kačka, majitelé ani trenéři ani jezdci dosud nezkrachovali a běhá se (občas) zatím dál. To je dobrá zpráva pro zdravé jádro VV, a sice, že to s výplatou výher není tak horké a nějaký měsíc se s tím klidně dá ještě počkat! Svět se kvůli tomu nezboří a ono stejně není kde brát!

Barbora Holubcová - Re: Vše je na dobré cestě!

kedze pripomienka o bodyskale, resp. klusaci.cz sa tyka aj mna, tak web sa zrusil pre dlhodoby zly zdravotny stav jeho majitela, nie je za tym nic ine. Napriek snahe sa nepodarilo zachranit ani jeden...

Po dohodě? - Re: Re: Vše je na dobré cestě!

A co lidé, kteří si zaplatili to "předplatné"? Bude vráceno? To se nenašel někdo, kdo by stránky převzal? Stejně na nich nebyly skoro žádné aktuální informace (seznam plemeníků pro rok 2009 je asi prd platný..)

Barbora Holubcová - Re: Re: Re: Vše je na dobré cestě!

K tomuto sa naozaj neviem vyjadriť, vzhľadom na to, že administrátor a majiteľ serveru v jednej osobe je dlhodobo nekontaktovateľný pre zlý zdravotný stav. To je aj hlavný dôvod prečo nebolo možné prevziať web a pokračovať ďalej s neaktuálnymi a prd platnými informáciami.

Hans Christian Andersen - Pohádka o Fastinovi, Myšáčkovi a Jonášovi

Ježiš-marijá, tak inženýrka je fakt úplně blbá, to se nedá číst. Strč si ty svoje herky už konečně někam a koukej začít dělat něco pořádnýho. Koho zajímá tvůj dvouletej pes a chromej handicapáč. Když na to nemáš, tak nikam nejezdi, koho to zajímá. Jaký výhry by si chtěla vyplatit, vždyť sis nic nevydělala, zaplať na asociaci co máš a neobtěžuj. Hlavně už nic nepočítej, nevysvětluj a nepořádej petice. Mišáčka už si zachránila, tak je klid co?
Divím se těm, kdo na ty bláboly ještě reagují.
Sabotérům zdar a inženýrce zvlášť.

Míša Zemanová - Re: Pohádka o Fastinovi, Myšáčkovi a Jonášovi

Když mě tak dobře znáš, tak mi to řekni do očí a nepiš už nesmysly tady. Zbabělým anonymům zdar!

Klára - Re: Pohádka o Fastinovi, Myšáčkovi a Jonášovi

Odvážný, vtipný a neúnavný glosátor našeho klusáckého dění, tentokrát pod pseudonymem Hans Christian Andersen, se sice „diví těm, kdo na ty bláboly ještě reagují“, ale nedá mu to a reaguje. Příspěvek Míši Zemanové podrobil nekompromisní, avšak konstruktivní kritice a rozcupoval svými věcnými argumenty. Samozřejmě zcela slušně, přátelsky a gentlemansky, diskutuje přece se ženou. Jako vždy je dobře informován, zná málo používanou stájovou přezdívku Önase Bismarcka (majitelé mu říkají jinak) a má snad nějakou zákulisní zprávu o tom, že Míša cosi nezaplatila.
Míša si tvoje dobře míněné rady jistě vezme k srdci. K dokonalému efektu zbývá jen jediné – pochlap se a podepiš se!

Alena - Re: Pohádka o Fastinovi, Myšáčkovi a Jonášovi

Karle Karle, nebýt takových lidí, tak už se nemáš na čem ukájet. Bylo by dobré podívat se do své zálohy než začneš hodnotit cizí arsenal, občas Ti to tam také štěká a stěhuješ to jak kočka koťata. Potažmo mimoděk dáváš na obdiv, že "já na to mám", ale není všechno o penězích. Ty na to totiž nemáš, víš, což si všem dokázal už dávno. Nicméně snažíš se být vtipný, jenže ani to se Ti moc nedaří. Tvůj náznak vtipu téměř vždycky "posereš" trapností. Často se ujíždíš na titulech, že by nějaký mindrák? Místo blbejch keců sáhni po skriptech a studuj, přijdu Ti pak se smeknutým kloboukem zatleskat!

NE Karel - Re: Re: Pohádka o Fastinovi, Myšáčkovi a Jonášovi

Dívenko blonďatá, tobě již opravdu hrabe. Mimochodem , kdyby jsi plnila ukoly , které jsou dány revizní komisi, tak nemusela být ČKA tam, kde dnes je.Moc jsi toho nedokázala, akorát svými články rozeštváváš lidi.
P.S.: já nejsem opravdu Karel.

Alena - Re: Re: Re: Pohádka o Fastinovi, Myšáčkovi a Jonášovi

Možná víc než se může zdát Nekarle. Já se na rozdíl od jiných svým povinostem nevyhýbám, umím se podepsat a nikoho nenapadám. Že bych někoho rozeštvala? O to se úspěšně starají jiní, odlišné barvy vlasů a někteří i pohlaví. Skutečnost je taková, jaká je, já si nic nevymýšlím. Všechno má svůj čas. Že to není po chuti se vůbec nedivím.

..... - Re: Re: Re: Pohádka o Fastinovi, Myšáčkovi a Jonášovi

co změní revizní komise na tom, že nikdo nechce dát peníze? Svobodu a Pokornou jste si snad zvolili sami tak co teď voláte po revizi? Zrevidujte si především svoji blbou volbu!

Pepa - Re: Re: Re: Pohádka o Fastinovi, Myšáčkovi a Jonášovi

Jasne, ze to psala to veprova hlava.

Inspektor Colombo - Re: Re: Re: Re: Pohádka o Fastinovi, Myšáčkovi a Jonášovi

Vazeni, chapu, ze Karel muze byt na prvni pohled hlavni podezrely, ale osobne si myslim, ze neni autorem. Co by z toho mel? Zamyslete se nad tim, kdo ma nejvetsi zajem na rozestvani opozice. A kdo dokaze svoji nespornou inteligenci pouzit jakymkoli zpusobem ve svuj prospech. Koneckoncu, moje hlavni podezrela ma k duvernym prezdivkam Misinych koni urcite bliz, nez Karel.

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: Pohádka o Fastinovi, Myšáčkovi a Jonášovi

Chápu, že se v některých případech dotyčná osoba ani podepsat nemůže, protože by asi někteří spadli ze židle, že jo?
Indicie jsou různé, např. jedna z použitých přezdívek koní spadá do okruhu poněkud jiné základny, k ČKA má blíže, než se někomu může zdát, jeho postoje nejsou pro nikoho překvapením a je toho ještě víc. Co by z toho měl? On ví! Spousta věcí vychází z jeho podstaty. Navíc Karel byl jedním z hlavních akčních hrdinů proti petici. Nejmenovaná obviněná je sice všehoschopná, ale neházela bych na ni zase úplně všechno.

Inspektor Colombo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pohádka o Fastinovi, Myšáčkovi a Jonášovi

Dobry vecer, slecno Aleno, jako osobu spriznenou se serverem, mohl bych Vas pozadat o vypis z IP accountingu, dle jednotlivych prispevku? Podle masky by melo byt snadne poznat, kdo kam patri. Sazim osud klusaku v Cechach, ze to Karel nebyl a pokud mi poslete log, snadno desifruji, kdo odkud pise.