Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den sedmý - druhé dějství

 

  Přátelé, pokud se někdo z vás náhodou odváží jakkoli vystoupit proti Heleně Pokorné, například podat protest jako teď Michal Kalčík, rozpoutá se nevídané peklo. Děkujeme Michalovi, že nám dovolil publikovat následující:

"Pro Disciplinární komisi a Výkonný výbor ČKA

Věc : odvolání dle § 304. Klusáckého dostihového řádu

  V zastoupení majitele koně, který je v současné době v zahraničí, a jako jezdkyně koně Lucas de la Bassée(F) v 6.dostihu KAJOT Trotteur Francais III., který ČKA pořádala ve spolupráci se Societé du Cheval Francais dne 1.6.2011 na Dostihovém závodišti v Praze 5 - Velké Chuchli, se tímto odvolávám proti rozhodnutí Dostihové komise o ponechání koně Peter Pan(F) v platném doběhu, a to z důvodu, že kůň nebyl podroben kontrole medikace, ke které byl vybrán.
Upozorňuji na platnost Řádu pro ochranu zvířat, který pro ČKA schválilo MZe prostřednictvím Ústřední komise pro ochranu zvířat, ve kterém se praví ... ze soutěže je vyloučen kůň, kterého účastník odmítl podrobit vyšetření - antidopingové kontrole.
Dále upozorňuji, že i dle Klusáckého dostihového řádu je neposkytnutí koně pro dopingovou kontrolu hodnoceno jako pozitivní nález laboratorního vyšetření - velmi urychlené a vědomé opuštění prostoru cíle po doběhu dostihu, který byl předem stanoven pro povinné provedení kontroly medikace, aniž byl pro tohoto koně udělen souhlas k opuštění dráhy, je jednoznačným únikem před kontrolou medikace. Sankcí udělenou Dostihovou komisí (kombinovanou s finančním postihem za další prohřešek ve formě nevhodného chování) ve výši 1.000 Kč jezdci a trenérovi koně v jedné osobě nelze přece kompenzovat význam nespokytnutí koně ke kontrole medikace, ke které byl vybrán. Službu konající veterinář prokazatelně několikrát opakovaně sháněl koně vybraného ke kontrole medikace, aby se dostavil k odběru, to se však nestalo.
U koní vybraných ke kontrole medikace vždy ČKA vyčkává na obdržení negativního výsledku vyšetření, aby bylo umístění koně a nárok majitele na finanční výhru za toto umístění. V případě koně Peter Pan(F) tento výsledek nebude nikdy obdržen, protože kůň záměrně nebyl ke kontrole medikace poskytnut (výraz záměrně používám proto, že odchod koně z dráhy před vyčkáním povolení k odchodu bylo vědomý a pod kontrolou majitele a trenéra v jedné osobě, bez jakýchkoli okolností daných vyšší mocí - např. že by kůň samovolně utekl apod.).

Žádám o diskvalifikaci koně z platného doběhu.
Předepsanou kauci ve výši 2.000 Kč jsem složila v hotovosti do pokladny ČKA
(příjmový doklad mám k dispozici).
S pozdravem
MVDr.Helena Pokorná

 

Dodávám jen z funkce Výkonného manažera ČKA, že :
1/ s francouzským partnerem, v jehož zemi je na kontrolu medikace kladen obrovský důraz, budeme mít určitě problémy s další funkcí projektu Trotteur Francais, pokud za skutečně nevýznamnou finanční snakci povolíme takové případy, že se vybraný kůň vyhne odběru, a není vyloučeno, že nám celý projekt zastaví
2/ s Ústřední komisí pro ochranu zvířat se také dostaneme do sporu, protože na doping při sportovních závodech zvířat opravdu velmi dbá
3/ členové bývalého VV si jistě vzpomenou, že minulý rok jsme měli na stole obdobnou kauzu, kdy vybraný kůň opustil prostor cíle, a jediným štěstím bylo, že byl kůň diskvalifikován z jiného důvodu - protože jak jsme si již tehdy byli vědomi, pokud by nebyl diskvalifikován za jízdu mimo dráhu v průběhu dostihu, bývali bychom ho museli diskvalifikovat za nepodrobení se kontrole medikace
4/ opravdu si myslím, že v dostihu, který je svou cenou 50.000 Kč a vyšší již několik let povinně stanoven ke kontrole medikace, nemůže žádný účastník dostihu říci, že při urychleném odchodu koně z dráhy bez povolení ji opustit nevykonal současně vědomý únik před kontrolou medikace
5/ pokud nezakročíme radikálně a jednoznačně v tomto případě, dáváme tím do budoucna návod, jak se kdykoli za 1.000 Kč vyhnout odběru, a s tím tedy nemohu v žádném případě souhlasit, to přivodí jen spoustu dalších problémů

S pozdravem na víkend
H.Pokorná"

 

Vyjádření Michala Kalčíka:

 "Dobrý den,
tímto chci reagovat na odvolání p. Pokorné, které se mě přímo týká.
Ta prvé chci podotknout, že jsem požádal o právnický názor dvě k tomu kompetentní a zcela nezaujaté osoby, znalé problematiky našeho dostihového řádu.
Vyjádření obou dvou bylo zcela stejné. Podle nich je má nevina lehce prokazatelná, toto odvolání je až směšně lehce napadnutelné a je to cituji : "VÝPLOD ČÁSTEČNĚ CHOROBNÉ MYSLI, S CÍLEM NEPRÁVEM ZVRÁTIT SPRÁVNÉ ROZHODNUTÍ DK A ZÁROVEN SNAHA O ZLIKVIDOVÁNÍ MOJÍ OSOBY"
 A teď k onomu inkriminovanému momentu po doběhu dostihu. Podle DŘ má jezdec povinnost se po ukončení dostihu dostavit do prostoru cíle, což jsem udělal. Ostatní účastníci dostihu už byli dávno mimo dráhu (kromě koně amatérky Pokorné, která pravděpodobně ve své nedotknutelnosti stále čekala, až dostane vítěznou kokardu), a můj kůn stále chodil v prostoru cíle. O dopingové kontrole nikdo nic nehlásil, tak jsem poslal svého svěřence se stájovým pracovníkem domů a zůstal jsem tam, abych mohl řešit protest. O dopingu stále ani slovo...  S dostihovým tajemníkem jsme sepisovali předepsaný formulář, DK vyslechla názor můj i paní doktorky.  Po zhruba 10 minutách, kdy bylo vše sepsáno a formulář podepsán, tak dokonce sám dostihový tajemník (ne DK) do vysílačky vznesl dotaz "CO DOPING?". Po chvilce ticha zazněla odpověď "TAK PŮJDE PETER PAN, KDYŽ VYHRÁL" Na to p. Šindler odpověděl, že už jsou všichni koně dávno doma. Já jsem samozřejmně nabídl ( což mohou dosvědčit všichni, co u toho byli: p. Šindler, p. Kotouč, p. Zemanová, slečna D. Skopalová), že půjdeme za koněm do stáje a půjde na doping.
 V žádném případě se tedy nejednalo o urychlené opuštění dráhy a záměrné nevydání koně na dopingovou zkoušku.
 S pozdravem
                       Michal Kalčík"

 

  Paní Pokorná ve svém odvolání žádá diskvalifikaci koně z platného doběhu z důvodu záměrného neposkytnutí koně pro dopingovou kontrolu, které je hodnoceno jako pozitivní dopingový nález. I když odvolání je obsáhlé a pečlivě vypracované, neuvádí tam, i když si jich musí být velmi dobře vědoma, další následky pozitivního dopingového nálezu. Podle minimálních standardů UET jsou to vysoká pokuta, zákaz startu pro koně, odebrání licence trenérovi (a pokud zároveň koně jezdil i jezdci). Jednalo by se o podobně vysoké tresty jakými byli potrestáni v roce 2000 Orlík nebo v roce 2008 Wine and Blues a jejich trenéři a jezdci. To jen pro vysvětlení, proč Michal uvádí, že jde o likvidaci jeho osoby.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Fanoušek - Šaškárna

Uražená ješitnost paní doktorky Pokorné je do nebe volající - bude dělat vše pro to, aby se vrátila na první místo. Bude si vymýšlet všechno možné jen aby zvítězila. Bude klidně i dál a víc škodit našemu klusáckému sportu. Jako členka jeho nejužšího vedeníby měla spíš vztahy mezi členy urovnávat a ne je ještě rozdmýchávat a jiné lidi zostuzovat. Já se divím, že není tak čestná, když jí nechávají Volfovi okatě vyhrávat a ani za to nejsou potrestáni nebo jen formálně. To bere asi jako samozřejmost. Nemám prostě slov, je to šaškárna

D.Picková - Re: Šaškárna

Plně souhlasím...Rodina Volfových je takový její realizační tým...

MVDr. Vojáček - Proč se nic neřeší ? Najděte odvahu !

Více než 100% pravda je v názoru"jak dlouho bude trvat agónie ?" Odpověď je jasná. :
Pokud členové asociace nenajdou odvahu se pod svoje názory podepsat a na Valné hromadě se bojí vystoupit a problém řešit. Pokud je všem jedno co se děje , ale hlavně když se běhá, však nějak bude, pak se nezmění vůbec nic.
Já osobně jsem již dlouho na černé listině a samozřejmě jsem hodnocen negativně a uváděn všude jako odstrašující případ, kterému je třeba zakázat činnost a zavřít hubu¨. Nechci se na nic vymlouvat, neboť jde o moje osobní finanční a zdravotní problémy.
V současné době sám zvažuji zda pokračovak v klusáckém sportu. A to především zdůvodů toho co se děje V ČKA. Klidně si troufnu říci, že největší škůdce ČKA je již řadu let MVDr. Pokorná. Pokud se nedáme dohromady, nenajdeme odvahu a nedostaneme ji z VV i sekretariátu, tak bude stále pokračovat likvidace ČKA. Její ješitnost,touha po moci , pomstychtivost, kupčení s hlasy při volbách a intriky totálně tuto společnost rozbíjí.Každý kdo má trochu slušnosti a charakter , a čte tyto názory , by dávno odešel sám.
U ní jsou dvě možnosti, buďto to nečte a, nebo tu slušnost a charakter nemá.
Co se týká ostatních členů VV ti nejsou k ničemu připuštěni, aby něco nepokazili. Na ty se zlobit nemůžeme.
Přes všechny problémy se , ale musím zastat Jirky Svobody, který dělá pro tento sport maximum co může a rovněž ho to stojí nemalé peníze a usilí. Je třeba říci, že se udělalo za jeho vedení hodně dobrého pro klusácký sport. Jediné co se mu dá vytknout, je to, že moc důvěřuje MVDr pokorné a ta si za jeho zády dělá co chce.
Vážení členové ČKA , probuďte se je to na NÁS VŠECH.

Palkac - Re: Proč se nic neřeší ? Najděte odvahu !

Dovolte mi pane Vojacku Vam oponovat. Ja si narozdil od Vas myslim, ze vse zlo pochazi od tandemu Pokorna - Svoboda.
Neverim, ze by pan Jiri, jinak zda se prosperujici podnikatel, dopustil, aby se s jeho penezi delo to, co se nyni deje. Sam ma jiste takove zkusenosti, aby videl, kde je problem. Ve vlastni firme by jiste neco podobneho netrpel. Zde se ale zda, ze videt nechce. Nebo nemuze?
Pokud jako predseda VV nedokaze komunikovat s ostatnimi cleny a srovnat si je "do late", nema jako manazer ve sve funkci co delat.
O pani Helene pak bylo popsano jiz hodne, zde nema cenu cokoliv dodavat.

Michal Palkovsky

MVDr. Vojáček - Re: Re: Proč se nic neřeší ? Najděte odvahu !

Michale , netvrdím, že je vše v pořádku i ze strany Jiřího Svobody. Měli jsme spolu několik diskusí a musím říci i hodně nepříjemných. Já sám jsem mu řadu problémů vytýkal. Myslím si, že kdyby měl kolem sebe schopné a odborně zdatné kolegy ve VV, pak by se mnohé změnilo k dobrému. Bohužel ti co dotoho vidí a mají odborné zkušenosti , ti to nechtějí dělat a nebo je k tomu naše manažerka nepustí. Volby, to je jen fraška, protože hlasy jsou rozdány již před volbami.
V současné době je asi řešením svolat co nejdříve mimořádnou Valnou hromadu a do VV zvolit takové zástupce, kteří upraví stanovy a volební řád ,aby odpovídal pravidlům Občanského združení. To co dnes máme rozhodně neřeší stejná práva všech členů.Bylo by velmi nutné kdyby byl vydán i opravdový seznam členů asociace a pokud někdo dává někomu právo hlasovat za něj, pak jedině s notářsky ověřeným podpisem. Domnívám se, že dnes máme v asociaci na seznamu členy, kteří ani neví , že členy jsou.
Jinak jsem rá, žejsi na můj názor reagoval. Myslím si, že každý má právo svůj názor vyjádřit, bez toho , aby byl za svoje názory diskriminován. Jsem proti anonymním reakcím , ale bohužel řada lidí se bojí msty. Věř tomu, že vím o čem mluvím.

Kolemjdoucí - Jak dlouho ještě bude trvat ta agónie?

Obdivuji účastníky klusáckých dostihů. Jejich trpělivost je, zdá se, bezmezná. Jak může jedna osoba ničit to, co zde bylo dlouho budováno? Kdy už se všichni zainteresovaní odhodlají podniknout, kromě uplakaných komentářů, něco rozhodného k záchraně dostihů? Kdyby podobným způsobem (ne)fungovaly cvalové dostihy, jistě by si majitelé, trenéři i ostatní dokázali poradit. Ta agónie trvá už příliš dlouho a je třeba jednat. Chcete-li zachránit klusácký sport, vymeťe už konečně ten Augiáčův chlívek a sdělte (ne)kompetentním to, co si už dávno zaslouží - opusťe tento sport a své proklínané posty! To bude nejlepší, co pro koně a lidi kolem nich, můžete vykonat. Přesto a právě pro tu lásku k nim, kterou se tak rádi oháníte!

bývalý majitel - Michal Kalčík na černé listině

Jak asi může dopadnout odvoláni Dr.Pokorné k VV a disciplinární komisi, když ve VV má rozhodující slovo ona se spřízněným prezidentem. No necháme se překvapit, zda bude paní doktorce stačit pouhá diskvalifikace koně Peter Pan a zákaz účasti v dostizích pro koně tak na půl roku a pro jezdce aspoň na měsíc, či zda trest bude ještě přísnější!

Sázkař - Re: Michal Kalčík na černé listině

Buďte v klidu,celá kauza vyšumí do ztracena,H.P při své inteligenci již musela pochopit,že tentokrát přestřelila a to značně,pokračování v tomto tažení by jen nahrálo jejím oponentům.

body - Re: Re: Michal Kalčík na černé listině

Vyšumět by to nemělo. Pokorná se "odkopala" a to zrovna v situaci, kdy není vůbec jasné zda a kde se bude běhat. A hlavně o co. Ať už táhne fakto do p.....!

y.x. - Defenestrace

Na MVDr.Pokornou jedině defenestrace, ale vybrat to nejvyšší patro, jinak je nesmrtelná.

žába na prameni - Re: Defenestrace

Fakt si někdo myslíte, že se této osoby někdy zbavíte? Vystrnadit Hušáka ze Sazky proti tomu byla legrace.

zdeněk - hanba! fuj!

1. Kdo jel někdy dostih s Pokornou ví, že jezdí jako prase. Kdo viděl středeční hlavní dostih, ten to může potvrdit.
2. Je-li někdo považován za guru tuzemského dopingu, pak je to právě MVDr. Pokorná. O ní a dříve též Lomanovi kolují Chuchlí legendy již řadu let.
3.Likviduje-li někdo Trotteux Francois, pak je to opět Pokorná a její realizační tým. Vloni nesmyslnými propozicemi a zinscenovanými doběhy vytunelovali francouzské peníze.
4. Zaslouží-li si někdo metál za statečnost, tak je to poslední dostihová komise, která si dovolila (oprávněně) Pokornou disknout. Dlouho je asi soudcovat neuvidíme.
5. Je-li na celém příběhu ještě něco pozitivního, pak je to ta dvoutisícová kauce, kterou Pokorná (snad) zaplatila a která (doufám) propadne do schudlé a trvale tunelované pokladnice ČKA
Závěrem: Hanba! Fuj! Pokorná ven!

Míša Zemanová - Dostihový protokol

Je zajímavé, že na Dostihovém protokole podepsaném DK a cílovou rozhodčí chyběla zmínka o vybrání vítězného koně ke kontrole medikace...

Sekretář - Re: Dostihový protokol

Pokud se skutečně jedná o manipulaci s ofciálními dostihovými výsledky, tak je absolutně na místě okamžitě přistoupit k trestu zákazu činnosti při dostizích doživotně podle dostihového řádu a na nejbližší valné hromadě vyloučit tu osobu z řad členů klusácké asociace pro poškození jejího dobrého jména (myslím ČKA ne H.P.). Vyzývám prezidenta, aby ve spolupráci s ostatním členy VV okamžitě ustavili disciplinární komisi, která by tento případ projednala a rozhodla. Veřím, že až se zbavíme žáby na prameni, tak najdeme dost členů, kteří klusáckou asocioaci podpoří. V opačném případě vyzývám všechny členy VV, aby okamžitě odstoupili z členství ve VV, čímž automaticky vyvolají nové volby. Názor mnoha členů klusácké asociace je jasný, než tohle, tak radši nic.

MVDr. Vojáček - Re: Re: Dostihový protokol

S výše uvedeným názorem plně souhlasím.
Ale ikdyž všechny tyto negativní názory směřují k jedné osobě tj. MVDr Pokorné, měli by se všichni pod svoje názory podepsat a nevystupovat anonymně.

Palkac - co dodat?

K tomu, aby zvítězilo zlo, není potřeba nic víc, než aby dobří lidé zůstali nečinní.

Neverici Tomas - Kdo to psal?

Tohle je ten nejneuveritelnejsi fiktivni text, kterej se tu kdy objevil. Musel to napsat nekdo vysoce inteligentni, schopny takove mystifikace a zaroven plny nenavisti vuci pani Doktorce, ze se rozhodl takto poskodit jeji jmeno. Udelat z ni cloveka, ktery kvuli neschopnosti prohravat ztrati veskerou soudnost a nevaha pouzit lzi a absolutni moci k poskozeni nejen jinych majitelu a jezdcu, ale naseho sportu jako takoveho, to je silny kafe. Posilam odkaz na tento clanek na sekretariat, aby si ho mohla precist a od fiktivniho kompromitujiciho protestu se distancovat. Neverim, ze to psala ona, ani kdyby skutecne trpela nejakou dusevni chorobou. Doufam, ze nejsem sam a pani Doktorka moji viru v jeji rozum potvrdi.

Majitel , trenér, jezdec - Vítej v klubu "oblíbených "

Michale vítám tě v klubu "oblíbených " stávajícím VV a především mezi " oblíbené " pí MVDr.
Jinak , ale to co předvádí MVDr Pokorná, nemůžete vidět ani v groteskách Lauera a Hardihho. Takovou komediantku a intrikánku hned tak nenajdete.
V současné době se ohánět Frantíkama, když je kasa prázdná, je neskutečná odvaha.
Lidi vzpamatujte se, zvolejme mimořádnou Valnou hromadu a žeňme ji k Neumětelům.
Já si myslím, že brzy pochopí všichni,že je to likvidátor asociace, neboť se blíží den 18.6.2011 a to můžou být poslední dostihy klusáků v Čechách.

majitel - ...nemám slova...

..nevim, jestli je to k prospechu CKA, pokud v radach clenu jakychkoliv komisi vznikaji rozpory, vzpamatujte se!!! Mate se v prvni rade postarat o budoucnost CKA ( byla Vam dana duvera- presneji receno, nekteri se zvolili sami) a ted hrajete tohle divadlo..., ze se nestydite... a na cervnovy vestnik jeste neni...., ze jo manazere...a odvolava se na Francouze, kdyby ti vedeli, co nevi.....

Bú, dobrý den - jojo

"VÝPLOD ČÁSTEČNĚ CHOROBNÉ MYSLI" Ty dva právníky bych okamžitě propustil 8O)))))))))))))
Lepší zbraň paní doktor ani nemohla dostat, teď jsem zvědavý na její další akce. Možná to projede u odvolání, ale v občanském sporu má celkem slušné šance. Na to bych si i vsadil.