Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopis prezidentovi ČKA

                                                                V Lánech dne 8.2. 2012                      

                Dopis prezidentovi ČKA

V poslední době se množí různé zákulisní informace a vzhledem k tomu, že některé z nich pocházejí ze zdroje blízkého prezidentu ČKA, vzbuzují v klusácké obci značné rozpaky.

Pod tlakem absolutní neinformovanosti žádáme proto Výkonný výbor, zejména však samotného prezidenta ČKA o promptní odpověď na několik zásadních a pro aktivní veřejnost rozhodujících otázek.
 
Na podzim odmítl Jiří Svoboda v roli prezidenta ČKA svolat Valné shromáždění, o které ho žádala značná část členů a porušil tak závažným způsobem stanovy naší klusácké asociace. Odvolával se na smysluplnost jejího svolání, dále pak na nutnou změnu legislativy, dokončení účetních operací a smlouvu s provozovatelem dostihového areálu ve Velké Chuchli. Jsou to všechno záležitosti každoročně se opakující, které jako argument lze jen těžko akceptovat.
V této souvislosti se tedy ptáme:

     1.  V jaké fázi je smlouva s provozovatelem dostihového areálu ve Velké Chuchli?

Podle neoficiálních informací prezident ČKA letos „s Chuchlí nepočítá“. Nechceme podléhat zákulisním informacím, žádáme proto o informaci zcela oficiální.
 
      2.   Jakou představu má prezident o sezoně 2012? V případě, že se s Chuchlí nepočítá,…

      3.   Kdy budou „dokončeny všechny účetní operace“ za rok 2011 zmiňované prezidentem v prohlášení?

Pokud je nám známo, nebyly dosud všem členům vyplaceny dostihové výhry za rok 2011, o chovatelských dotacích nemluvě, stejně jako není dle zpráv z kuloárů uhrazen pronájem dostihové dráhy.

       4.  Jak pokročila naše legislativa?

To nejen potřebná úprava, ale zároveň dotisk nejnutnějších chybějících tiskovin zakotvených v dostihovém řádu.

       5.  S jakým nejbližším termínem máme počítat pro Valné shromáždění?

       6.  Kdy, jakými členy a na základě jakých pravidel bude doplněn výkonný výbor ČKA?

 
Stav, v jakém se ČKA nachází, je pro všechny členy velmi tíživý. Trénink a péče o koně je dosti nákladná záležitost a zbytečně vynaložené finanční prostředky jsou pro každého z nás nepřijatelným zatížením.  
 
Chod sekretariátu, úroveň sportu, každým rokem výraznější sestupná tendence stavu koní a bezmezná ignorace vůči členské základně v poslední době hovoří za vše.
 
V čem vidí prezident a sekretariát tedy smysluplnost, když v respektování pravidel to není?
Žádáme důrazně o odpověď!
 
                                                            TROT CENTRE ALET
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Radek Heyduk nar.230173.3049 - jdete

Pane koukejte na česke deti,kašlete na nejakou Ukrajinu dejte penize českym detem

Alena - Krásná pohádka o Šalamounově lejnu

Vážení pánové,
či kdo se pod pseudonymem „majitel a majitel 2“skrývá, odpovím Vám souhrnně.
Již poněkolikáté zde vybízíte kontrolní komisi ke kroku, který by byl v daném případě tím posledním. Kontrolní komise nespí, ale není kompetentní ke zveřejňování jakýchkoliv oficiálních zpráv na neoficiálních portálech. Své soukromé názory prezentovat můžu kde chci a kdy chci, oficiální ovšem nikoliv. Nemyslete si, že tuto alternativu již delší dobu nezvažuji a že k ní nakonec nedojde, ale všechno má svůj čas. O tomto kroku by měla podle mého názoru rozhodnout valná hromada, protože bude znamenat s největší pravděpodobností oficiální konec klusáků v Čechách (ten neoficiální už bohužel odstartoval). V jakém stavu se členská základna nachází, to vidíte dobře – jeden den drží všichni stejný konec lana, pak stačí jen cvrnknout o jednu strunu a jednota je v trapu. Necháte si s elegancí nabulíkovat nesmysly, zdaleka ne poprvé podlehneme planým slibům proneseným s erudovaným podtextem, protože snůška cizích výrazů, jimž mnoho členů vůbec nerozumí, dodá egoistickým výlevům formu „smysluplné odbornosti“. Když lidé nejsou schopni reálně zhodnotit danou situaci a zaujmout jednotné stanovisko, s tím žádná kontrolní komise nic neudělá. A je to právě o lidech – naprosto všichni se zbavují vlastní odpovědnosti, protože je moc pohodlné hodit ji na někoho druhého, hlavně „abych se nemusel angažovat já sám“. Co vlastně chceme nebo spíše chcete? Vždyť nejste schopní se domluvit sami mezi sebou a tím udržujete živnou půdu pro všechen ten bordel, který tady vládne! Ještě toho nemáte dost? Ještě jste nevyčerpali všechny finanční možnosti? Ještě všichni nepadli na „držku“? To se docela divím, naopak se vůbec nedivím, že si v tomto případě velení dělá, co chce.
To ale byla jen jedna stránka problému, teď k té druhé a tou je náš „spasitel“. Píšete, že bychom měli obrazně řečeno držet hubu a krok, protože staví stadion. No jo, to se lehce řekne. Kolikátý stavitel v řadě vlastně je a jak dlouho už staví? Než začnete někoho umravňovat, zkuste nahlédnout (třeba prostřednictvím „strýčka“ googla) do územního plánu obce Bravantice a pochopíte velmi rychle, že tam to ještě nějaký pátek potrvá a říkat může každý, co chce. „Já stavím stadion“ je, obávám se, jen velmi účinné zaklínadlo pro udržení moci. Dejme tomu, a nic bych klusákům snad nepřála víc, že jednou vlastní stánek mít budou. Kdo na něm ale bude běhat? Jak vypadají početní stavy koní, máte možnost srovnat ve článku Petra Malíka, a to tam ještě nejsou ty aktuální, protože pro letošní sezonu nejsou prozatím známé. Za současných podmínek je to pro majitele situace dosti neudržitelná. Národnostní část klusácké obce náš mecenáš zlomil, aby valné shromáždění bojkotovali. No a co tedy dál? Přitom nešlo o nic jiného, než připravit se na snad prozatímní krizový scénář a dohodnout se na přijatelných pravidlech. Je to snad pro prezidenta nepřijatelné dodržovat pravidla? Není žádným tajemstvím, že své finanční možnosti náš prezident již dávno přečerpal a formy půjček jsou pro organizaci nepřijatelným a neřešitelným zatížením. Je třeba zaujmout ke vzniklé situaci stanovisko a nenechat se stále dokola balamutit „kecama-hlavně že se běhá“. To totiž vůbec není to hlavní.
Až tohle všem lidem dojde, pak může být valná hromada, protože dřív to skutečně nemá smysl. Jiří udělal, co mohl a teď už ho jen trápíme, protože on se ve své ješitnosti snaží udržet neudržitelné. Tak ať se tedy trápí a my všichni s ním!

majitel - Re: Krásná pohádka o Šalamounově lejnu

Trefená husa vždycky kejhá, ale dokaž co udělala revizní komise pro fungování asociace. Členská základna má především nárok na pravdivé informace. Pokud není komise kompetentní dát členúm informace , tak ať jde někam. Nikdo po vás nechce zveřejňování na neoficiálních portálech, ale svolat valnou hromadu a dát členúm informace, k tomu je komise kompetentní. A nakonec máme oficiální portál CZETRA a světe div se jaké informace vychází zde. To vám také nevadí ?

Alena - Re: Re: Krásná pohádka o Šalamounově lejnu

Ta husa fakt sedí, taky Tě trefilo? Zavolej a já Ti vše mileráda řeknu, číslo znáš. Ostatně může zavolat kdokoliv bude mít zájem o příslušné informace, většina ze zainteresevaných číslo zná (jen prosím ve večerních hodinách, přes den nemůžu brát telefony). Komise samozřejmě informace podat může, ale nebude to dělat na veřejných portálech. Není všechno tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Kde není všeobecná vůle a funguje to, co funguje, je celý proces poněkud složitější. Pokud se chcete sejít, domluvte se a navrhněte termín, můžeme se sejít kdekoliv. Kdo bude chtít přijít, přijde. Aspoň můžu Vám můžu osvětlit odvrácenou stranu mince a oficiálně sepsat konkrétní požadavky a připomínky od "skutečných lidí", protože anonymní nejsou jako podklad k ničemu - to pak vypadá, že si to píšu sama a čelím neustálým útokům. Pár už jich mám (od těch, co nenosí škrabošku), ale čím víc a čím dřív, tím líp. Sama toho moc nezmůžu!

A přečti si to pořádně ještě jednou.

majitel č.2 - Chuchle

Doporučuji přečíst toto, ne že by se to týkalo přímo ČKA, ale dobré mít na paměti při odsuzovaní toho kdo buduje stadion.

http://www.chuchle-info.cz/zapomente-na-zavodiste-je-vytunelovane

majitel - Spíme sladce ?

Co činí kontrolní a revizní komise, nebo raději nic nevidí ?
VV dne 16.9.2011 jednohlasně a ještě v plné sestavě odsouhlasil návrh pana prezidenta na konání Valného shromáždění 26.11.2011. Mám dojem, že tento termín je za náma a nedotknutelná trojka si z nás opět dělá prdel. To co dělají již hraničí s trestnou činností.
Nenastal čas obrátit se na řešení na státní kontrolní orgány , případně na Ministerstvo vnitra ?
Pro toto vedení je členská základna je spodina se kterou se nehodlají vůbec bavit.
Je nejvyšší čas jednat, jinak klusáci končí. Valné shromáždění je nutné a svolat jej může i kontrolní orgán.