Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drobná paralela


autor: Mates

TCA se s tímto dopisem ztotožňuje a doufáme, že už se ve svých příspěvcích přestanete schovávat za různé přezdívky (není už čeho se bát), protože situace je velice vážná a je potřeba jí konstruktivně řešit.

Vážení, 

Drobná paralela by tu byla.
 
Současné dění v nejvyšších vládních kruzích mi nepatrně připomíná dění v ČKA a žasnu jaká překvapení, nám mohou přinést Věci veřejné, od kterých jsme očekávali zásadní změnu k lepšímu a opak byl pravdou……….
Stali jsme se svědky toho co hrozilo každým dnem klusáckému chovu a sportu od nástupu J.Svobody do vedoucí funkce ČKA.
Přiznávám, že jsem podporoval J.Svobodu v nástupu do funkce a  o to větším zklamáním je pro mě současná fatální situace.
Je již dnes zcela explicitně nutné říci, že J.Svoboda se zapsal černým písmem do historie klusáckého sportu v ČR jako jeho likvidátor. O tomto faktu nemůže být sporu.
Překročil pověstný okraj propasti, na nějž všichni poukazovali a nyní jsme se ocitli na samém  dně.
 
Skončila doba reptání, že je rok od roku méně dostihových dní, že se snižují dotace, že se  v Chuchli zdražuje ustájení, že nevychází věstník atd. Nyní si klademe jiné otázky: kam prodat koně, trenéři si kladou otázku čím se živit, majitelé - mám nadále držet tak velký statek s pozemky?
Obávám se, že J.Svoboda nám neodpoví.
 
Po letech jsem chtěl sednout k peru a poděkovat J.Svobodovi za první dostihový den 7.4., ale nečekal jsem, že mě předběhne.
Mám za to, že někdo kdo pořádá kraviny, jako je gremium aktivních trenérů, by mohl být natolik aktivní, že by si připravil koně na první dostihový den, jehož datum si sám stanovuje.
Nezmiňuji skutečnost, že soudnému člověku, muselo být předem jasné, že toto grémium nemá objektivně co řešit.
 
J.Svoboda nás zahnal do situace, kdy již nemůžeme nic ztratit a proto lze říci mnoho věcí naplno:
1/ Kladu si otázku, co dřímá v člověku, který opovrhuje naší každodenní prací a ve vztahu k 7.4. celou zimní přípravou, našimi vynaloženými investicemi a časem a jak si zároveň s odstoupením z funkce prezidenta dovolí zůstat ve VV.
Můj názor je ten, že takový člověk by měl být zbaven funkcí v ČKA.
2/ J .Svoboda nám garantuje 17 dostihových dnů ve Slušovicích.
Člověk s takovýmto morálním kreditem nemůže garantovat vůbec nic. Nemenší garancí byla termínová listina pro V.Chuchli.
3/Slušovice nejsou regulérním závodištěm pro klusáky a to nemluvím o tom, že leží kdesi na Slovensku.
Rozhodně se nevysmívám moravským stájím a obdivuji jejich nadšení pro dostihový sport v tom smyslu, že dokáží cestovat za dostihy do Prahy a rovněž vzpomínám na intelektuální humor na Aletu, na téma zda je dál ze Slušovic do Prahy či naopak, ovšem zkušenost v Evropě je taková, že za štěstím se jezdí na západ, minimálně do metropole.
Týž problém se týká již drahná léta plánovaného stadionu v Bravanticích.
Naprosto odmítám diskuse o“ přechodné době,než bude stadion v Bravanticích“. Ten totiž nic nevyřeší i kdyby nakrásně jednou byl dokončen. Či započat?Jednoduše proto, že stejně daleko jsou stadiony v Německu. A ty jsou na západ a je prestiž tam závodit. Ne tak kdesi v Polsku.
4/ Rozhodně jsem neplatil dlouhodobé přihlášky, včetně derby někam do Slušovic na trávu a žádám ČKA, potažmo J.Svobodu, bez ohledu na to, jakou si momentálně vybral funkci navrácení těchto finančních prostředků. Prostředků, které mi měly zprostředkovat start na klusáckém závodišti ve Velké Chuchli.
5/ Chovejte, chovejte! Jeden z patologických výkřiků J.Svobody. Nyní se aktuálně ptám, zda mám letos připustit chovné klisny. Rozhodně bych totiž nerad vychovával a trénoval hříbata někam do Slušovic.
Nakonec právě na chovu je nejlépe patrné, jaký zkázný krok nyní J.Svoboda provedl všem zainteresovaným, právě vzhledem k délce reprodukčního období koně, J.Svoboda nejen zlikvidoval dostihový sport, ale co horšího od tohoto data, se zpětným efektem sníží stavy klusáka v ČR a to jak tuzemského chovu, tak importů.
6/Navrhuji konání omezeného počtu dostihových dnů v Praze –V.Chuchli na standardní dráze za státní prostředky. Domnívám se, že nyní je J.Svoboda ten poslední, kdo by mohl rozhodovat o tom, kde a jaké se budou běhat dostihy za naše peníze.
7/ Pochopitelně nevyhnutný bude audit hospodaření, protože jinak vůbec nemáme možnost se dozvědět o co v ČKA jde.To je rovněž důsledkem mnohokráte poukazovaného faktu a je pravděpodobné, že ze skříně vypadne větší kostlivec než si kdo dokáže představit. Prezident po celou dobu svého funkčního období absolutně s nikým nekomunikoval a kritiku ignoroval v rámci svých „vládních „ starostí, které bychom těžko pochopili a jež doznaly svůj současný efekt.
8/ K tomu všemu by bylo dobré se poradit .Tedy valná hromada.
Rozhodně nemohu souhlasit se všemi advokáty z lidu, kteří poukazují na skutečnost, kdo a kdy může svolat valnou hromadu.Ty všechny chci upozornit, že s tím J .Svoboda počítal a této skutečnosti využíval, dokonce využívá dál.
Jedná se o náš čas, každodenní nasazení a naše prostředky a my se za současné mimořádné situace, chcete-li stavu nouze musíme poradit co dál. Každopádně je v rozporu se zájmy klusáckého sportu, aby se v těchto věcech jakkoli angažoval J.Svoboda.
Dokonce jsem názoru, že by měl mít s okamžitou platností zakázán přístup do oficiálních prostor ČKA a rozhodně by neměl mít přístup k finančním prostředkům.
Je nutné si uvědomit, že i nadále ze své taktické pozice ve VV může i nadále disponovat se státními prostředky.
9/ Z tohoto důvodu bych ocenil, aby sekretariát ČKA informoval  v krátké zprávě o současné situaci Ministerstvo zemědělství a zároveň francouzské partnery z projektu Trotteur France, aby ještě před sezónou byly tyto subjekty informovány, jak, kde a v jakých souvislostech je nakládáno s jejich prostředky.
10/ Pokud dosud fungující orgány ČKA nesjednají nápravu v této absurdní situaci, obrátím se písemně na ministra zemědělství ČR.
 
                                                                                                         
 
Protože jsou tyto stránky jedinou komunikační platformou mezi ČKA a členy považuji je za minimálně tak legitimní, jako současný VV ČKA, tudíž očekávám, že se bude tímto dopisem zabývat. 
 
 
M.Vlasák
Podchotučný Mlýn
5.4.2012
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bývalý majitel - Je to na dobré cestě II

Balcar se angažoval hlavně kvůli své dcérce, aby se nenudila a jeleni z Levína mohli zas běhat v Chuchli. Členská základna (z Čech) už na dění rezignovala, na mimořádnou valnou hromadu ve Slušovicích se skoro všichni z Čech vykašlali a nepřijeli. Moraváci zásadní důvod k nespokojenośti nemají - běhá se, dotace jsou vypláceny, a pro nezájem českých majitelů zůstane na Moravě více peněz. Jen tak dál! A vzkaz pro věčné remcaly z Čech: na valnou hromadu jste se vykašlali, a vylévání nářků a emocí na tomto webu vám stejně nepomůže! Tak ať Vám koně jdou (do pr...)! :-))

péťa - Re: Je to na dobré cestě II

Nezbývá než popřát moravské klace k úspěchu, kdy se jí podařilo fakticky znásilnit klusácký sport a úspěšně tunelovat francouzské i státní dotace. Předbíhačky na trávě, kdy moravské partě dělá křoví pár výletníků ze Slovenska a proslýchá se, že dorazí i nějaký Polák!, jistě nemají s chovatelskými zkouškami pranic společného. Tož, chlapi z Moravy, tužte se, vítězství v pětičlených polích na drnech přece chutnají dvojnásob! Hlavně, že jste to těm Čechům ukázali!
Poznámka: informace příslušným ministerstvům je již na cestě, dlouho se radovat nebudete.

x - x

Ty jsi vůl jak stůl..

znalec - asociace na rozcestí

Tak jsem se dozvěděl, že minulý víkend proběhlo v utajení setkání bývalých prezidentů Svobody a Balcara. Svoboda dostal nabídku možného běhání klusáků v Chuchli za možná i zvýhodněných podmínek, možnost zapojení do státního programu podpory koní, který by přinesl ČKA cca 1,5 mil. Kč ročně a v alternaci možnost občas běhat v kombinovaném provozu se cvaláky (zhruba model 1x sólo klusáci, 1x kombinované dostihy). Žlutý ax nabídku oranžového ex, který prý zústává defitivně mimo dění, zřejmě odmítl a upřednostnil Slušovice. Co na to členská (mimomoravská) základno?

xxx - ?

Z webových stránek ČKA:
"K 31.3.2012 bude zveřejněn seznam příjemců chovatelských prémií za rok 2011 a výše přiznané částky."

Nevím jak v jinch zemích, ale předpokládám, že v ČR už další jednatřicátý březen nebude, nebo se mýlím? Či mi snad onen seznam unikl a opravdu je někde zveřejněn?

---, - Re: ?

Nic překvapivého, to není poprvé a pokud nenastanou radikální změny, tak ani naposledy.I " Spolek přátel žehu" by se styděl za takovou funkčnost!

Stáňa - Re: ?

Taky ten seznam už skoro měsíc marně hledám...

Zdeněk Škobis - Děkujeme, odejděte.

Vážený Výkonný výbore,

apeluji na Vás a žádám Vás tímto o okamžité odstoupení z funkcí ve VV ČKA a svolání mimořádného valného shromáždění.



Děkuji
Z.Škobis

P.S. Již jsem o svolání mimořádné VS požádal KK.

MVDr. Vojáček - Re: Děkujeme, odejděte.

Souhlasím s výzvou Zdenka Škobise a připojuji se k jeho výzvě. Současně je třeba řešit obsazení pracovníků sekretariátu.

Jirka - Re: Děkujeme, odejděte.

Máme si to vyložit tak, že přišel čas návratu Zdeňka Škobise do výboru ?

///// - Re: Děkujeme, odejděte.

Kdyz vytahnes 3 mil za rok tak ti radi budeme rikat pane prezidente.

Majitel - Doufám že rozum zvítězí nad blbostí!

Vážení,jedná se vám o to aby klusácký sport jel dál? Kdysi se jezdilo kromě Prahy všude na trávě v Bratislavě i Derby. a nikomu to nevadilo.Kdy se udělali první Mariánky na dráze všichni koně si zlepšili rekordy.Z mého hlediska když za Cguchli chcou tak nehorázné peníze proč neběhat někde jinde?Slušovice jsou Mates na Moravě a Ostrava na severní Moravě.Do Polska je ještě daleko.Pokud jsem četl vyjádření výboru tak se píše že kdo bude mít finance že může pořádat dostihy v Chuchli i jinde.Kdyby jste neměli skoro všichni co zde píšete remci proti Balcarovi kterého jste vykousali,mohli se dostihy konat na Levíně.Za Jirky bylo 32dostihových dnů a všem se hned vyplatily.Kdo říká že je tam úzká dráha tak s tím nesouhlasím běhalo se tam i derby. Další je Lysá nad Labem proč se pan Škobis když tam má koně nedomluví s panem Palyzou.Určitě by jste se dohodli.Většina co na stránky píšete jste byli členy výboru ČKA proč jste se všichni při prvním neúspěchu sbalily a utekli? Nechali jste tam paní Pokornou a pana Svobodu.Šplíchal a my všichni jsme si je tam zvolili a teď když je průser tak je tam ještě utopíme.Radši budeme bojkotovat Slušovice , protože je udělal Svoboda , i když nám dal příslib placení v hotovosti v den dostihů.Je lepší jezdit do Straubingu za 700Eur 400Km, nebo za 25tis. do Slušovic 350Km.Já osobně dám přednost Slušovicím. Teď byl Michal Kalčík s 5 koňmi dvakrát za peníze,vyplatí se mu to? A to má nějaké koně! Jsem pro řešení situace ale ne tak že se budou bojkotovat dostihy. Ostraváci a Moraváci také jezdily do Prahy 300Km a když se běhaly Mariánky tak tam Svoboda jel přes 500Km. Doufám že rozum zvítězí nad blbostí!!!!!!!!!!!

taky majitel - Re: Doufám že rozum zvítězí nad blbostí!

Tady zase nekdo nepochopil nadsazku, ze jo? Kdybyste vy kluci moravsky za vsim nevideli narodnostni problem, vsechno by bylo mnohem lehci. Nikdo tady nic nebojkotuje, mam spis dojem, ze uz si jen lide nechtejí nechat srat na hlavu. Vy jste vykousali pana Balcara, to je hezky alibismus. To Vy je konkretne kdo? On byl snad nekdo, kdo nekousal? I kdyz to bylo trochu jinak, ale to ted nema smysl rozebirat. Majiteli majiteli, vubec nic nechapes. Jet 400 km na kvalitni drahu se v kazdem pripade vyplati. Druha vec je, ze vec se ma tak, ze kdo ma penize, at si dela Slusovice, nikoliv naopak. A treti vec, pani Pokornou a pana Svobodu nikdo netopi, oni si jen hrajou na klistata a jsou dost nacucany, takze by se uz mohli pustit. Do te doby je zbytecny apelovat na rozum, protoze kde nic neni, ani cert nebere.

informátor - Dotační programy na podporu klusáka

1. dotační program 2.A.b Podpora zavádění a vedení plemenných knih dle plemen.
2. dotační program 2.A.e.2.b Podpora příslušnému uznanému chovatelskému sdružení na koně v KU a KD klusáka , za umístění ve výkonostních zkouškách formou dostihů. (klasické dostihy,)
3. dotační program 9.A.e.2.b zveřejňování výsledků plemenářské práce (plemenné knihy, ročenky, věstníky.)
4. dotační program 9.A.2.b. zabezpečování pořádání výstav a přehlídek hospodářských zvířat.

Rozhodně to není k placení nájmů, dostihového areálu a dráhy, kanceláře, výplaty rozhodčím. A pokud vím , tak tiskoviny se nevydávají žádné.
Milá Alenko a celé vedení ČKA, začněte říkat lidem pravdu, třeba to prospěje celé ČKA. Protože dotace ve všech titulech jsou určeny především do ČESKÉHO CHOVU a ČESKÝM CHOVATELÚM.

Alena - Re: Dotační programy na podporu klusáka

Z kterého roku jste to vyšťourali? Dříve to tak skutečně bylo, ale zkuste aktuální verzi. Od doby, kdy je ČR v EU, můžou být dotace použity pouze na administrativu (viz vedení evidence, zveřejňování výsledků atd.) a na takové věci, z kterých mají užitek všichni, protože výhry dostávají jen někteří a to je podle EU diskriminace. Na dráze běhají jak vítězové, tak poražení, takže nájem. Rozhodčí posuzují vítěze i poražené, atd, atd.
Milý informátore, nemám potřebu někomu lhát, je to přesně tak, jak říkám, ostatně se to dá velmi snadno ověřit.
O využití tady přeci vůbec nejde.

qwertz - Re: Re: Dotační programy na podporu klusáka

Hlavně buďme rádi, že nějaké dotace máme. Co by jsi ale měla Aleno říct, že ty dotace jsou do 70% nákladů. To znamená, že abysme dostali těch 2,25 mil. tak si k tomu musíme milion přidat z vlastních zdrojů. No a samozřejmě musíme nejdřív těch 3,25 mil. mít abysme je mohli vůbec utratit - až pak můžeme něco nárokovat.

Alena - Re: Re: Re: Dotační programy na podporu klusáka

No to je samozřejmě pravda, již jsem to zmiňovala v jiném příspěvku, že dotace se vyplácejí zpětně. Tady odpovídám jen na mylné informace.
Fakt, že nárokujem jen 70% nákladů mi přišel jako samozřejmost, ale je pravda, že s tím ne každý počítá.

Kyzacek - Bojkot Slusovic

Dobry den, slysel jsem famy o bojkotu Slusovic ze strany ceskych majitelu. Pohled na prihlasky mi vsak naznacuje, ze se skutecne kona. Jako hrdy Cech zvazuji pripojit se k nemu. Muze mi prosim nekdo z organizatoru objasnit jeho cile a jak jeho pomoci docilime zahajeni sezony a vyreseni soucasnych problemu CKA?

Ondra - Re: Bojkot Slusovic

Nerozumim.Bojkot Slusovic i kdyz jse vyplati vyhry dostihu na ruku na konci dos.dne.Takze v podstate o penize nejde.Naklady nemame zadne. At jse beha kdekoliv jinde treba aj zadarmo,jen ne ve Sluskach.Tak na Moravaky(nebo slovaky,nebo kde vlaste Slusky su).

Palkac - Pojďme to raději vše rozpustit

Dobrý den,
přiznám se, že už tomu nějak nerozumím.
- Vypisují se dostihové dny, které se pak ruší, i když koně jsou a při troše dobré vůle by se i dalo běhat.
- Jedním rozhodnutím se celá sezóna přesouvá do Slušovic
- Valná hromada, i přes absenci "Prezidenta" a 2 členů výkonného výboru není svolána
- Polovina klusácké obce si myslí, že Slušovice jsou na Slovensku a tak se rozhodne tam neběhat, ačkoliv do Bratislavy jezdí
- Není vůbec jisté, kolik každý z členů klusácké obce dluží panu Svobodovi
- Místo sportovně technické komise zasedá grémium
- Polovina klusácké obce nechce audit, protože by se tam "něco" našlo.

Ono je toho samozřejmě ještě daleko víc. Když to tak ale vidím, tak mám jen jeden nápad. Pojďme celý projekt ČKA ukončit. Ať začne někdo jiný s čistým štítem.
Já osobně jsem rád, že díky rozhodnutí grémia již nejsem členem a že nic platit nebudu :-)
Ve Slušovicích mne samozřejmě po většinu sezóny nikdo neuvidí, jen možná přes léto bych se mohl jít podívat.
Komentování jsem podmínil odchodem Heleny a Jiřího z funkcí a VV, takže mám klid.
A osobně se těším, až začne na Motole fungovat chrtí dostihové závodiště:
http://www.cgdf.cz/cs/Default.aspx

Michal