Jdi na obsah Jdi na menu
 


Je třeba zabít Sekala.
(před přečtením tohoto článku doporučuji zhlédnutí zmíněného filmu za účelem přesnějšího pochopení obsahu článku)

Dovoluji si informovat klusáckou veřejnost o nejaktuálnějším dění z toho prostého důvodu, že ne všichni jsou informováni. Informace ze strany ČKA jsou kusé, zkreslené, zprostředkované či žádné, tak jak bývá již zcela běžné těsně před zahájením dostihové sezony. V praxi to znamená, tak jako každý rok, že jde o pohrdání prací trenérů a penězi majitelů vloženými do tréninku koní.

Krátká rekapitulace:

Všichni. Opakuji, všichni víme, že Svoboda udělal vše proto, aby zlikvidoval tradiční dostihové dění ve Velké Chuchli a celý provoz násilně přesunul na jeho nejlepší závodiště v Evropě na nejhorším místě v Evropě.
Reakce těch, kterým záleží na udržení dostihové tradice v Chuchli, byla ta jediná možná, udělat vše pro její záchranu. Znamenalo to vytvořit nový právní subjekt, který bude pořadatelem dostihů na Chuchelském závodišti a především zajistit financování této aktivity.

Rovněž všichni víme, že to se povedlo díky Magistrátu hl. m. Prahy, který jako jediný pochopil závažnost situace a nenechal dostihové dění v Praze zapadnout do propadliště dějin a podařilo se udržet tradici na které nám tak záleží. Souběžně s tím nám Svoboda s Pokornou předvádí, jak vypadá nejlepší dostihové dění na svém nejlepším stadiónu v moravsko – polské lize o třech až pěti startujících koních. To vše za státní a francouzské prostředky, které ukradli v Chuchli.

Nyní Svoboda pochopil, to co bylo všem jasné dávno před zahájením provozu na nejlepším hipodromu v Evropě, a to, že ekonomické ukazatele nejsou ani zdaleka takové, než očekával. Odtud nebylo daleko k otázce, kde vzít další peníze a tato otázka evokovala další, jak to, že Čeklus již třetím rokem dostane peníze od Magistrátu?

Svoboda nám dává jasně na srozuměnou, že jeho ekonomická situace není právě uspokojivá, protože je schopen překročit první zásadu své ješitnosti, a totiž, že v „Praze již nikdy nic.“ Magistrátní peníze lze proinvestovat pouze na území hlavního města. Nedá se nic dělat, opustíme nejlepší stadion v Evropě a něco uspořádáme na „hrbaté „dráze v Praze.

Pokorná si prostřednictvím svých letitých kontaktů nechala na MZE vypracovat glejt, že právě ona je nejvyšší autorita a nejlepší v Evropě a nestyděla se (to ona nikdy) vyrazit na Magistrát hl. m. Prahy s požadavkem, že peníze na pořádání dostihů Čeklusu chce ona a pokud je nedostane ona, tak nikdo. Situace se má tak, že příznivci klusáckého sportu se nechali ničemou z Ostravy a psychopatickou babou vyhodit ze svého sportu na chodník a sbírat mince do klobouku na pořádání dostihů. Nyní jsou tu oba, aby vykradli i onen klobouk. V investigativních reportážích se tomu říká hyenismus.

Striktně! Odmítám jakoukoli participaci katů klusáckého sportu, tzn. současného VV ČKA na pořádání dostihů v Chuchli a z morálního pohledu je daleko přijatelnější, aby se žádné dostihy nekonaly, než abychom se výše jmenovanou verbeží, která ještě vloni vítala aktivity jiných pořadatelských subjektů, nechali vydírat a omezovat na základních lidských právech.

O koně zde totiž již dávno nejde!

Nejméně Pokorné, které jde o ventilaci svých psychopatických obtíží, projevujících se obsedantní nezvladatelnou potřebou manipulovat lidmi, či Svobodovi, který napříč realitě, v sobě stále živí sen o nejlepším stadionu v Evropě ….
Opakuji: Pokud tyto dvě výše zmíněné kreatury budou mít moc zasahovat do dění v klusáckém sportu, krize neskončí!

Možnosti jsou dvě: 

1) Zachovat ČKA, to ovšem předpokládá členy VV (všechny, i ti co tam sedí pasivně, nesou odpovědnost) zahnat tak daleko, aby dále nemohly zasahovat do dění. Tady ovšem narážíme na letitý problém, že VV ze strachu o svůj vliv nutný k probíhající zkáze, VS nesvolá.

2) Znovu se pokusit o odebrání statutu uznaného chovatelského sdružení ze strany MZE nebo prostřednictví soudu. Důvodů je již v tomto momentě dostatek.

O obou možnostech jsou informovány příslušné orgány.

K oběma možnostem očekávám podporu aktérů klusáckého sportu a tak, jako v historii posledních tří let, jsou stále na tahu moravské stáje, které dosud netáhli ani pěšcem a já doufám, že jim dojde na základě aktuálního vývoje, že ve velice krátké době nevyjedou ani koněm.

To co si dovolila nyní Pokorná, znovu opakuji, je jen to, co jí dovolíme my všichni. Nic víc. Zároveň přesně odhadne, kam až můžeme zacouvat. Pokud nepohneme s těmito dvěma mantinely, nemáme šanci. Tím znovu opakuji, že považuji za nehodné civilizovaných lidí vstoupit na půdu magistrátu společně s ČKA (koneckonců kamkoliv). Jsou nutné daleko razantnější kroky, které jistě budou mít dopad i na ty, kteří doma trénují koně, do spolkové politiky se alibisticky nepletou a jejich povinnost a názor končí tím, že se dostaví na dostihy, kamkoliv. Současná situace je pouze následkem nedůraznosti, kompromisního postupu, uhýbání a ponižování se, výměnou za blahosklonný souhlas k opatření si financí a zorganizování si vlastních dostihů.

I to se nyní stalo velkou svévolí.

Tři roky marně upozorňuji, že tandem Svoboda - Pokorná zcela zničí klusáckou dostihovou scénu v této zemi. Nyní si to budou moci pohmatem ověřit i ti nejpomalejší. Celý problém společného postupu tkví pouze v tom, že mnozí nedokáží analyzovat daný stav a věci jim dojdou až v momentě, kdy budou mít ve stájích žlaby zarostlé pavučinami.

A to bude letos!

Vyzývám nyní, znovu tak jak jsem navrhoval před třemi lety, k podpisu petice za okamžité odvolání VV ČKA, která nás může posunout do lepší vyjednávací pozice na MZE ČR a na jiných místech.

ČKA je organizace, která jedná příkře v rozporu se svým posláním, plánovitě likviduje klusácký sport a chov ČR (lze doložit statisticky), odmítá zveřejnit seznam svých členů, v rozporu se zákonem odmítá svolat VS, ať řádné, tak mimořádné na základě nařízení KK, zlikvidovala tradici dostihů ve Velké Chuchli a každý týden svého působení páchá nevratné škody.

O současném dění jsem MZE ČR informoval.

 

Mates

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Fanclub Jose - V prvni rade

je treba drzet prvni stopu, Matysku.

Daisy - Petice

"Vyzývám nyní, znovu tak jak jsem navrhoval před třemi lety, k podpisu petice za okamžité odvolání VV ČKA" - oukej, kde je ta petice?

pohádkář - Jediné řešení

Jediné řešení v ČKA je odstranění Pokorné a Šplíchala. Pak Svoboda odejde sám pro neschopnost.

pozorovatel - Co na to říct...

obsahu rozumím, formu chápu, v zásadě souhlasím.
Naopak nerozumím mlčení okolí, nechápu to nicnedělání a nesouhlasím s ním.
Co se s lidmi stalo? Pohltila je bezmoc nebo čekají na zázrak? Obě verze jsou špatně! Udělejte už konečně něco taky dobře!

pozorovatel - Co na to říct...

obsahu rozumím, formu chápu, v zásadě souhlasím.
Naopak nerozumím mlčení okolí, nechápu to nicnedělání a nesouhlasím s ním.
Co se s lidmi stalo? Pohltila je bezmoc nebo čekají na zázrak? Obě verze jsou špatně! Udělejte už konečně něco taky dobře!

Pražačka - aha?

Jen dotaz na úsek: nejhorším místě v Evropě. A tedy jen Mates, nerozprodal ste vy náhodou koně, neodešel z čeklusu, ale furt se do toho pletete? Co nechat ostatní konat?

Nepražák - Re: aha?

Info pro Pražačku = koně nerozprodal z Čeklusu neodešel= jinak je dobře, pokud již někdo koná.

účastník - Matesi Matesi

takhle se ale poker nehraje...

Petko Kotov - Souhlasim

ze vzajemne zaloby a udavani se je nejlepsi cestou, jak situaci kolem klusaku v CR definitivne vyresit.

Petr Nowicki - Petice

Martine, já tu petici hned podepíšu a doufám, že to udělá každý kdo chce aby klusáci přežili.