Jdi na obsah Jdi na menu
 


Milostný dopis Wewerce - reakce na komentář k dopisu Karla Kadlece


autor: Mates, Podchotučný Mlýn

 

v úvodu diskusního fóra týkajícího se nadcházejících voleb prezidenta a VV ČKA na www.bodyskal.cz jsem reagoval na stávající situaci svým dopisem ze dne 24.11.08 a zařekl jsem se, že na následující odezvy nebudu reagovat, abych se nestal jakýmsi komentátorem voleb, avšak vybroušený briliant z pera Veverky mě nadchl a nenechal v klidu.
Tato perla je nekonečným studijním materiálem, nekonečnou inspirací a Veverka sama je prototypem klusáckých příznivců, jímž můžeme děkovat za to, jak je dnes asociace vedena a kde se nyní nacházíme.
Hned úvodním znakem charakterizujícím současného bojovníka za budoucnost klusáckého sportu, je jeho anonymita, díky níž si není třeba brát servítky, protože není koho urazit a hned v zápětí je kritika.
V dopise je tolik fascinujících poloh, spojitostí a vyústění, kterým se nemohu v celém rozsahu věnovat, ale dovoluji si několik nejlepších pasáží:
Např.“pan Kadlec nám „poslal dopis „…..píše anonym - geniální!
Pan Kadlec se pouze obrátil na klusáckou veřejnost, tedy na voliče na veřejném klusáckém serveru otevřeným dopisem, v němž oznamuje svou kandidaturu. Zcela opomněl stranickou linii a nepředložil svoje prohlášení cenzuře. Rád by, ale nevěděl kam.
Dále je zajímavé pozorovat, a to není jen předností Veverky, jakou odezvu má jmenovitý seznam závodišť a jaké emoce vzbuzuje otázka, kde se bude běhat? Tito klusáčtí operativci jsou již nyní dál, než budoucí prezident v příštím roce, protože mám zato, že každý prezident bude mít hodně práce s tím, zda se vůbec bude běhat, natož kde.

V zásadě, milá Veverko,

tvůj oblíbenec „pan Kadlec“ je JEDINÝ, kdo za posledních několik let vůbec nějakou koncepci předložil. Já osobně se těším na další, konkurenční - lepší. Nejvíc na tu z pera Veverky.
Kromě jednotlivých perel vytržených z dopisu Veverky, působí i celková kompozice dokonale a jednoznačně sleduje stopu hlubší myšlenky. Až se srdečním strachem o naši budoucnost, chce Veverka jistoty - o kolik a s kým, kde pan Kadlec jednal, co domluvil, o kolik se bude běhat, co média? A Veverka jde dál. Chce prognózu na 5 let dopředu.


Veverko klid, všechno je jinak. Pan Kadlec není strejda Carlos z Ameriky s kufrem peněz, který řekne: „Česky klusak moc dobry byznys. Beru“, a za kravatu potáhne šéfredaktora Rudého práva s příslibem, že Veverka bude denně na titulní straně.
Veverko, tak to asi nebude.
A konečně moje oblíbené téma: Podpora českého chovu.
Veverka má v jenom odstavci starost o osud francouzských klusáků a hned v následujícím o osud českého chovu. Soudě dle ohlasů na webu bude na dlouhou diskusi tyto dvě skupiny sblížit.
A sama podpora českého chovu? Nejlepším krokem nového prezidenta ve své funkci bude, za prvé se pokud možno na český chov vysrat /důležité-terminus technicus/. Nešťastní majitelé letos narozených hříbat vědí. Všichni byli za nová hříbata ČESKÉHO CHOVU exemplárně sankcionováni, novou těžko uvěřitelnou částkou. Totéž platí o plemenných hřebcích atd.
První krok k podpoře českého chovu je zcela nasnadě!!
Nyní si dovolím několik slov za pana Kadlece: Moc Vás pozdravuje, můžete se mu kdykoli telefonicky představit a sjednat si s ním schůzku. Je připraven Vás vyslechnout a konzultovat s Vámi svoje stanoviska. Což je také jedna z novinek, kterou chce aplikovat v ČKA.
Nakonec pár slov za sebe. Stran prognózy na následujících pět let. Osobně to vidím nic moc. To proto, že pan Kadlec nebude mít moc času se konkrétní klusácké problematice moc věnovat, neboť před sebou potlačí haldu padlých pologramotných veverek.





S pozdravem Mates
ČVA
Česká veverčí asociace-Podchotučný Mlýn

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář