Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mimořádné valné shromáždění: reakce manželů Balcarových

Ahoj, Míšo


Přirozeně vyjadřujeme plnou podporu Vaší výzvě, jíž iniciujete svolání Valného shromáždění, coby poslední pokus o záchranu dostihového klusáckého provozu v Chuchli. V opačném případě dojde zcela určitě k faktickému pádu a následné likvidaci veškerého klusáckého dostihového dění v ČR. Zároveň však chceme uvést na pravou míru otázku našeho současného, respektive budoucího přístupu (zapojení) do tohoto sportu.

Jak je již druhým rokem patrné, zásluhou vývoje a zejména činnosti lidí z okolí MVDr. Pokorné, stojíme již naprosto stranou veškerého dění a nemáme sebemenší ambice na naše dřívější aktivity navázat. O vlastním dění víme vlastně pouze z doslechu od Michala a Moniky a stav, ve kterém se ČKA dnes nachází, považujeme za blízký klinické smrti. Z jednání mnoha lidí, včetně již zmíněné dr.Pokorné ale Mgr. Svobody coby prezidenta, stejně jako z různých, kupříkladu internetových odkazů, jsme zhnuseni, čímž pádem považujeme naši přímou účast v dalším dění kolem ČKA za téměř vyloučenou. Stávající stav hodnotíme za logické vyústění likvidačního vývoje ČKA posledních let, kdy došlo k faktickému morálnímu rozložení členské základny a dík intrikám zmiňovaných i k absolutnímu ekonomickému kolapsu.

V případě, že se Vám však podaří najít cestu z této krize, jsme zejména s ohledem na Moniku a Michala případně ochotni si s novým vedením ČKA sednout, vyslechnout jeho novou strategii a v případě, že ji shledáme za smysluplnou a koncepční, jsme případně ochotni určitým způsobem pomoci, například formou uspořádání cca 2-3 dostihových mítingů na Levíně. Za naprosto zásadní však považujeme zachování hlavního dostihového provozu v Praze Chuchli. Jakákoli jiná varianta je pro nás absolutně nepřijatelná (takže například existuje-li představa, že se má hlavní provoz přenést v budoucnu do Ostravy, pak se tohoto modelu my ani naši koně účastnit nebudeme).

Míšo, nezávidíme Vám a všem slušným v ČKA Vaši sitruaci a věřte, že Vám držíme palce. Více od nás však nikdo po tom jak s námi bylo v minulosti v rámci ČKA zacházeno očekávat nemůže.

S pozdravem

Jiří a Monika Balcarovi