Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neúspěšná abdikace

Horký letní den předznamenal nabitý klusácký čtvrtek a mnohým dal pěkně zabrat.

 
Téměř plné startovní pole se sešlo ve Zlatém okruhu a přestože tentokrát nenastoupila kompletní špička, na zajímavosti mu moc neubralo. Trochu neuváženě vzhledem k výšce teploměru nasadili tempo Peter Pan (M.Kalčík) s Winterboyem (J.Dobrovolný) a nebylo se také čemu divit, že se v něm poněkud „uvařili“. Nedařilo se však ani top-favoritovi, páté místo Grafika (M.Volf) bylo určitě zklamáním. Kdo naopak hodně překvapil, byla v proti pólu top-outsiderka Agita (P.Vávra), jejíž třetí místo v čase 1:15,4 zaslouží smeknout. To můžeme rovnou dvakrát, hlavně I Can Fly Diamantovi (J.Svoboda) za nádherné šesti-délkové vítězství, kterým za sebou nechal ratíškovického reprezentanta Walkie Talkie (J.Kotásek).
Pak už byly na řadě oba vyřazovací dostihy, totiž kvalifikace. V té první patrně ovlivněn vítěznou euforií poslal do čela J.Svoboda příliš předčasně svou Box Wine, což se později ukázalo jako chyba. Naopak přesně na centimetry načasoval M.Kalčík speed pro Walentine, která v těžkém souboji s Aintshes Diamondem (J.Klaubenschalk) zvítězila. Třetí dokončil Aadje Boer (J.Dobrovolný) a poslední přímý postup si zajistila Fever Misi (M.Volf). Podstatně rychleji se klusalo ve výkonnostně kvalitněji obsazené druhé rozjížďce, kde zvítězil lehce Kaizer Jamacan (J.Svoboda) před Vanessou G (A.Loman), která se dostala ven z „pasti“ na poslední chvíli. Další postupová místa připadla Generálovi (I.Coufal) a hnědce Ifetayo (J.Klaubenschalk). Eurokobercová Paashaas (A.Čemusová) doplatila na cvalovou chybu Unkase, díky rychlejšímu času však do finále rovněž postoupila. Poslední finálové místo zbylo na českého odchovance Trevisa (Z.Vávra), jehož výkony jsou v poslední době pravděpodobně ovlivněny po-kastrační krizí.
Stájový doběh raz-dva pro reprezentanty Stáje Viktoria se už stal skoro tradicí a nebylo tomu jinak ani tentokrát, tedy Bob Harley (V.Šamšurin) – Botero (Z.Škobis) v kvalitním čase 1:15,4. Až na výjimky se dařilo favoritům, mezi vítězi proto nemohl chybět ani další z talentovaných tříletků Busby Cartouche (J.Kotásek), jehož vítězných 6 délek rozhodlo v neprospěch druhého Västerase JK (M.Vlasák). Mates ale neodešel s prázdnou, jako první protnul cílovou pásku v předchozím dostihu s Onwardem Iceberg těsně před E-mailem Me (M.Kalčíková). K favoritům patřil také dvouletý Meteor JDS a svou roli potvrdil v sulce s trenérem J.Kotáskem. Druhý favorit Charles le Magne při své premiéře zacválal v posledním oblouku a bylo po šancích. Dvakrát bodoval také M.Kalčík, podruhé v sulce Lucky Leffee. Usnadnila mu to zacváláním Mikeila Alet (J.Klaubelschalk) a stihla už jen druhé místo. Své první letošní vítězství získal Regent (M.Volf), poprvé startující v handicapu. Podle odhadu sázejících trochu nečekaně uspěla druhou příčkou Highsummer Diamant (P.Jungmannová). No a krátký handicap urval The Generals Wish (D.Papežík) před favorizovaným Korzárem Misi (P.Zmeko). O jeho výkonnosti není nejmenších pochyb, o regulérnosti se však v tomto případě nedá mluvit ani omylem.
 
Nevím, jestli tak zapůsobilo letní vedro nebo jiná „vyšší“ moc, ale opět se vyznamenala dostihová komise.
Start krátkého handicapu se nedá slušně komentovat. Na tribuně to pěkně vřelo, když 40ti metry zatížený The Generals Wish v momentě startu odskakoval společně se základní metou a dostihovou komisí tento fakt nijak nepohnul. Co si o tom má slušný člověk myslet?
 
Ani zmínka rovněž nepadla o braní cválajícího koně zpět v případě Unkase a poškození koně Paashaas, a to šlo v koňské kariéře o docela zásadní moment. Ze strany komise „ticho po pěšině“, i když naštěstí vše dobře dopadlo.
 
Vezmu-li v potaz tyto zásadní momenty, pak jsou naprostou malicherností nějaká „céčka“ signalizující cválání ve výsledkových protokolech. Tam, kde být mají, často nejsou, za to se však občas vyskytnou u jména, kde být nemají. Jedno céčko sem, druhé tam, pro někoho možná maličkost.
 
V průběhu dostihového dne oznámil prezident ČKA svou rezignaci. V pátek už bylo všechno opět jinak, protože si vše rozmyslel a vzal ji zpět. Co k tomu dodat?

 

Alena Čemusová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

§§§ - Re: Re: Re: A je to zase venku!

Za ty peníze, za které tam doktorka občas sedí a za dary které chodí na účet Bravantické asociace, to může dělat každý. Heslo " zachraňme klusáky "

Nestraný - Re: Re: Re: Re: A je to zase venku!

No záleží na úhlu pohledu. To že firmy sami neprosí aby mohli dát ČKA nějaký milionek je snad jasné každému (asi kromě §§§)

Čili co čtu já:
Svoboda sehnal 2,5 mega s toho 1,5 nalil do asociace.
Škobis 1,25 mega, vše si nechal skrz Sdružení Viktoria
Bouma 2,2 mega a také si vše nechal přes Hipocentrum

Samozřejmě jsou to každého peníze a může si s nimi naložit jak chce(ani slovo proti Boumovi a Škobisovi), jen se mě nelíbí, že se očerňuje někdo kdo se s námi rozdělí a ještě staví stadion...

sulkař - Re: Re: Re: Re: Re: A je to zase venku!

O stadionu bych pomlčel a na tom, že někdo používá asociaci k praní peněz zas až tak moc k obdivu není. Z loňských 5 mil., co ČKA dostala, jí zbylo oněch 1,5 mega a to ještě formou půjčky pana Jiřího (to snad neumí ani čaroděj - dobroděj Babák?!?), z letošního milionu je to zatím nula. Ale třebas se pan Jiří zase pochlapí.

Pradlena - Re: Re: Re: Re: Re: Re: A je to zase venku!

Kéž by se pralo! nejlépe miliarda, aspoň bysme měli za co běhat, dycky přece něco zbyde v prádelně, ne?

1999 - těžký stihomam

On ten psycholog měl pravdu. Má žluto před očima a vidí rudě :D Dostihy popíše letmo, ale zato si postěžuje. To víš takové braní koně zpět už jsme neviděli aspoň 5 sezon. Přejeme ať se Ti brzy uleví Alenko

? - Re: těžký stihomam

trochu soudnosti by neškodilo! Komise to v každém případě zaregistrovat měla, kdyby šlo o tvýho koně, taky by se Ti to nelíbilo. Kdybys nebyl tydýt, došlo by ti, že asi nejde o stěžování, ale o princip. Tím spíš, že se to děje furt a nikdo s tím nic nedělá. Už se na to skoro nedá koukat. Kdekdo si dělá co chce, těm ignorantům v komisi je to šumák, hlavně že shrábnou prachy. Místo napadání byste s tím konečně měli něco dělat nebo jste trapný šašci. Ty máš taky asi dost nebo že by se to týkalo tebe a čemuska ti šlápla na krovky?

---, - Re: Re: těžký stihomam

Raději více soudnosti, než trochu, A.Č. má pravdu ve svých příspěvcích a to nemůžou mnozí unést, obvzláště ti, kterých se to dotýká. Kdyby vše klapalo jak má, tak pak by si nikdo nestěžoval.Práce DK je kapitola sama pro sebe, ch á pu nejsou lidi.

majitel - Re: Re: Re: těžký stihomam

...nez takovi lidi v komisi, tak radsi nikdo.....

guma - Re: Re: Re: Re: těžký stihomam

Tady ale přece nejde o práci DK ta není dobrá to všichni víme. Jde o to že Alena vidí vše černo-bíle. Když udělá chybu někdo, kdo je v její poškozené mysli na černé listině to se rozepíše na celý odstavec u lidí co jí dávají jezdit koně jsou tyto chyby opomenuty. No a když se stane něco jí, tak to nemá div v nadpise. Ať píše vyváženě a né bludy, pak není o nic lepší než ta DK kterou kritizuje.

další ignorant - Re: guma

...běž se vygumovat blbečku...

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: těžký stihomam

Nevím, kde berete informace, ale já žádnou černou listinu nevedu, na to jsou tu jiní specialisté.
Problém je v tom, že většina vidí jen sama sebe - můj problém je důležitý, zatímco problém jiného je podle Vás ubohost. Jestli jste si nevšiml, chválím všechny za to, co ke chvále je, stejně jako vytýkám všem, co je k vytknutí. Když už jste to nakousl, tak on je trochu rozdíl zesrabit jakéhokoliv koně v nějakém zapráskaném handicapu, který se běhá každý týden a sejmout ho v rozjížďce derby, kterou už nikdy v životě jít nemůže. Taková věc by se stát prostě neměla, ať jde o kohokoliv. A nešlo vůbec o nikoho konkrétního (s Davidem jsme si to vysvětlili a naštěstí to dopadlo dobře, ale taky nemuselo), šlo o prostý fakt, že komise řeší jen to, co se jí hodí. Zajímavé je, že J.Dobrovolného s Winterboyem viděla moc dobře, když byl poškozen Lucas s Peter Panem. To se pak dá vysvětlovat různě, nemyslíte? Stejně je sakra velký rozdíl, když komise jednou řeší moment, že jezdec podjede kužel před metou proto, že se tam jinak prostě nevejde a jindy klidně nechá koně ukrást 40 metrů. To je taky podle Vás v pořádku? Jestli máte pocit, že tady někoho snad chráním, pak musíte být konkrétní, jinak plkáte nesmysly. Snažím se být objektivní, ale jelikož nikdo nejsme neomylný, můžu samozřejmě něco opomenout nebo taky ne všechno zaregistruju. Smyslem těchto komentářů je v krátkosti shrnout výsledky, vyzdvihnout dobré výkony a připomenout i stinné stránky spíše jako připomenutí, aby se jim buď dalo příště vyvarovat nebo se s nimi jako s podnětem dalo pracovat. Za měsíc už totiž nikdo neví, co se stalo a nestalo. Další význam mají v tom, že se můžou všichni svobodně vyjádřit se svými postřehy a názory, protože jinou možnost nemají. To nemám na mysli takové experty, kteří se nepodepíší a zcela záměrně tady se zlým úmyslem napadají a urážejí.
Jak už tady kdosi podotkl, když se nehoráznosti nebudou dít, nebudu o nich muset psát. Daleko radši bych chválila a psala o tom, jak bylo všechno super, jak na sebe jsou všichni milí a jak jsou ohleduplní, jaká byla dráha super a ne zlitá pod obraz, jak jsme si po dostizích osprchovaní sedli, dali sklenku a dozvěděli se, u koho je co nového. Místo toho běháme za roští a špinaví jako čuňata chvátájí skoro všichni otrávení domů. Protože tady nikoho nic netankuje, hlavně se nesmí nic říkat!

Nestranný. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: těžký stihomam

Nelze, než souhlasit s tím co píše Alena, má to logiku a je vidět, že má díky svým letitým zkušenostem přehled o nynější situaci v klusáckém sportu jeden z nejlepších. Někteří její zdejší odpůrci, mající zkreslené vnímání reality to těžce nesou a proto se urážlivě vyjadřují, samozřejmě anonymně. Lepší to v této společnosti asi už nikdy nebude, je zde příliš nezdravé rivality, hlavně aby se to spíše nehoršilo.

xxx - Re: těžký stihomam

opravdu brzké uzdravení

xxx - Ta paměť.

Problém je v tom, že pan Jiří si nepamatuje, nebo nachce pamatovat, co řekl, nebo slíbil před půl hodinou, ne tak na druhý den.

karel - Re: Ta paměť.

Nemohu nesouhlasit, pan Jiří mění názory a tudíž isliby dle nálady a potřeby. Jedsnu chvilku jsme ho oplakávali a tu se hned ze tmy vrátil a hned je nám lépe. Prachy však do koní nedá ani nesežene, to už víme všichni. Letos mu holt Kajot zůstal za prsty ze 100%... brzy se už dozvíme kolik to koštuje tentokrát. Ale mohla si ČKA aspoiň trošku ukousnout, když je po Kajotu pojmenován téměř každý dostih... Neříká se tomu náhodou TUNEL po česku...

MVDr. Vojáček - Re: Re: Ta paměť.

Nechci hodnotit obsah článku, to je samozřejmě věc kontrol a valné hromady.
Chci jenom konstatovat, jak je možné zneužívat stránek, pokud není registrace pro vstup na webové stránky a pokud nemají pisatelé odvahu se podepsat svým jménem.
Článek podepsaný jménem Karel, ukazuje svým stylem na Karla Kadlece, který byl již v minulých článcích nařčen, jako autor.ˇ
Mohu, ale s plnou zodpovědností říci, že reakce na článek "Ta paměť" psaná 27.8. v 21:19 hod, nemůže být psána Karlem Kadlecem. V 19:15 jsem mu osobně předával ve Slušovicích cenu za výhru v dostihu (granule). Jízdu s vozíkem a koněm by musel absolvovat ze Slušovic do Prahy za 2 hod a 4 min. a to nemluvím o vyložení koně v Chuchli. Karel dokáže ledacos, ale na toto nemá ani on.
Jsem názoru, že přístup na stránky by měl být přes registraci pisatelů.

Ha, ha, ha - Re: Re: Re: Ta paměť.

Mily pane Vojacku,

asi se budete divit, ale s notebookem nebo netbookem se k mobilnimu internetu {nebo wifi treba v restauraci] pripojite na 99 procentech republiky, takze pan Karel ten prispevek klidne mohl napsat a odeslat treba nekde na dalnicnim parkovisti anebo i cestou v aute, pokud zrovna neridil.

MVDr. Vojáček - Re: Re: Re: Re: Ta paměť.

Možný to je, ale přesto jste nenašel odvahu se pod svůj názor podepsat. Z těchto důvodů jsem pro to, aby veškeré vstupy na tyto stránky zajistil provozovatel, pouze přes registraci.

Fanoušek - Re: Re: Re: Re: Ta paměť.

Svatá pravda, to mohl napsat na notebook kdekoliv a kdykoliv a to ani nemluvím o připojení k internetu z mobilu