Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odpověď prezidenta ČKA

Jindro,

 Přečetl jsem si dopis,který jsem obdržel 8.2. od TCA. Vzhledem k tomu, že má slušnou formu a dané dotazy jsou logickým vyůstěním postoje tebe a tvých soukromých iniciativ,

pokusím se ti v tomto duchu odpovědět. Mimořádnou VH jsem nesvolal, protože tak jak jsem uvedl v otevřeném dopise na podzim ztrácela smysl a nebyl nikdo včetně tebe, který by si myslel něco

jiného. Vzpomeň si i ty sám jako iniciátor jsi potvrdil odklad termínu konání VH před zahájením následné dostihové sezóny.

 Další dotazy jsou směřovány víceméně k zajištění dostihového provozu a změn legislativy fungování ČKA. Zkrátím to. Všechny problémy s tímto spjaté mají společného jmenovatele a to finanční zajištění. I přes systematické poškozování dobrého úmyslu vedení čka změnit zkostnatělý systém fungování lidmi a soukromými iniciativami, placenými bývalými strukturami,jež dlouhá léta systémově likvidovali klusácký sport jsem vždy dodržel co jsem řekl a to hlavní co sport potřebuje„finance“jsem do sportu sehnal. V tomto období probíhají tvrdá jednání s hlavním sponzorem, který teď vytahuje to čeho jsem se obával nejvíce, „Co to ti novináří publikují v odborných časopisech a na internetových stránkách,tenhle spolek máme podporovat finančně? Jirko i když jsme kamarádi tak takhle ne!“. Myslím,že tato přímá řeč hovoří za vše. V takové atmosféře by už jiní dávno odstoupili a věř,že kdybych viděl před sebou někoho jež by byl schopen pokračovat v dnes optimálně nastaveném systému s radostí bych ho podpořil. Bohužel strýček z ameriky ještě nepřiletěl.

Závěrem chci podotknout,že nyní probíhá připomínkování termínové listiny a tvrdá jednání s centrálním závodištěm o optimalizaci nákladu budoucí spolupráce. Pokud by ses chtěl zapojit do tohoto kolotoče,rád tě přijmu a podpořím. Koneckonců na valné hromadě budeš mít prostor přesvědčit ostatní členy o správnosti svých kroků a tvého působení v tomto nádherném sportu.

                                                                                                                                                                                            Hezký den Jirka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

krtek - insolvence

Taky Vám ČKA dluží nějaké prachy? Tak se ozvěte a společně pošleme tu bandu darebáků do .... (insolvence, konkurzu), kam patří. Peníze to sice asi nepřinese, ale aspoň se pohnou ledy. Pak lze založit nový subjekt se zavedenými novými pravidly, férovými pro všechny. Tam už se snad Božská Helen k veslu zase nedostane!!!!!!

rejpal - Re: insolvence

A kde máš krtinu abysme se mohli ozvat????

míla - Jsem na letošní sezónu fakt zvědavá

Konec února a nikdo neví co bude. Furt se mluví o jednáních v Chuchli, ale nikdo neřek jak a kde a hlavně o co se letos bude běhat. Jestli zase na dluh ani zda a kdo dostal peníze za uplynulej rok. Koní ubývá a i vrabci na střeše si cvrlikají o rozpuštění levínské stáje. Jak ty dostihy potom budou vypadat fak nevim.

pepa - Re: Jsem na letošní sezónu fakt zvědavá

Jak by to mohlo vypadat, budou to dostihy bez levína, žádná tragédie.

tonda - Re: Re: Jsem na letošní sezónu fakt zvědavá

hold nebudou hendikepy, co uz...

sfdhdgxj - Re: Jsem na letošní sezónu fakt zvědavá

Levín jede

Naši koně jsou již v plném tréninku pro sezónu

Úno 14, 2012

Minulý týden již začali trénovat i naši poslední klusáci, kteří ještě odpočívali pro prosincových startech v Německu. V tuto chvíli tak připravují Monika a Michal Kalčíkovi 27 koní pro letošní dostihovou sezónu.

tajny.ctitel - Otevrene podekovani panu presidentovi CKA

Vazeny pane prezidente, jsem nesmirne rad, ze jsme si mohli prcist terminovou listinu na letosni rok a diky tomu I nejvetsi kritici pochopit, ze to myslie s nasim sportem vazne a delate vse pro to, aby prezil. Navzdory utokum verbalnim I psychickym, navzdory podpasovym uderum a okopavani kotniku, vy na rozdil od kibicu cinite. Nevahate obetovat svoje finance, cas a klid, aby vsichni, vcetne tech co tu na vas plivou, mohli dal behat a utkavat se v cestnych a sportovnich soubojich na draze. Stejne jako pan president Ceske Republiky, I vy celite zavisti a nenavisti a stejne jako v jeho pripade, I ve vasem s odstupem casu vidime, ze jste mel opet pravdu. Vas realizacni tym, kamenovany davy, by zaslouzil trnovou korunu a dozivotni jmenovani do vyboru - diky Vam budeme opet behat v Chuchli a ne nekde na polich, jak si preje moravska klika. Omlouvam se, ze se nemohu podepsat, nenavist Vasich odpurcu by se obratila I vuci me, ale verte, o me se muzete vzdy oprit. Dekujeme, neodchazejte!

Alena - Re: Otevrene podekovani panu presidentovi CKA

Nehrál jsi náhodou v Národním Kecala? To je jako ze stejné partitury.
Když chceš psát "otevřené" poděkování, tak se příště podepiš a nebuď kecal, protože takhle jsou to přesně jenom ironické kecy.
Když budu chtít někomu otevřeně poděkovat a budu to myslet vážně, tak se v prvé řadě podepíšu a nebudu plkat nesmysly, ale: díky Jiří, žes upustil od svých prvotních úvah a přiklonil se na naši stranu, co se dostihové scény týká. Kladně nutno také ohodnotit fakt, že se snažíš dostát svému slibu a vyrovnat závazky, ke kterým ses uvázal. To bez nadsázky! Nechceme však od Tebe žádné další půjčky, protože to není fér - nemáme Ti je totiž jak vrátit a splácet "un regule" není dobré. Běhat samozřejmě chceme, protože kvůli tomu přeci chováme koně, investujeme nemalé finanční prostředky, spoustu práce, času a nervů, ale chceme to všechno dělat v souladu s pravidly, které jsme se zavázali dodržovat.

Komlóši Ondrej - Re: Otevrene podekovani panu presidentovi CKA

Pobavil jsi me.Odkud vis co si preje moravska klika.Nemuzes se podepsat?Je mi te lito.A nekdo se ma o tebe oprit?To jako do vzduchoprazdna?Prezident je podle tebe odkud?Dekuji,mel jsem narocny vikend,ale ty jsi mi ho zprijemnil.

Ivoš - Žije v jiném světě

Nechápu prezidentovo vyjádření "v dnes optimálně nastaveném systému"? Co je dnes optimálního? Vždyť mu asociace umírá pod rukama - dluží, koní ubývá, není kde běhat, základna je v totálním rozkladu. Tako stav tu od nástupu Stehlíka v 90. letech fakt nebyl a rozhodně jej alespoň já nepovažuji za "optimálně nastavený". Barde z Moravy, vzbuď se, opevři oči!!!

krtek - Dluhy, dluhy, dluhy

Je veřejným tajemstvím, že se asociace na prahu sezóny topí v dluzích. Dluží majitelům za loňské výhry, ale horší je, že 700 tisíc dluží i TMM za loňskou sezónu v Chuchli. To je hlavní překážka, díky které vázne dohoda o dalším běhání v Praze. Žaloby na ČKA už jsou podány a tak lze předpokládat, že Radotínskou 65 navštíví v blízské budoucnosti insolvenční a následně konkurzní správce. Zároveň má dluhy i zachránce Jiří a Kajot opustil sponzoring dík novému loterijnímu zákonu - definitivně. Ach jo. Co dál, členská základno, ani toto není důvod pro svolání mimořádné Valné hromady???

já,já, jenom já - Re: Dluhy, dluhy, dluhy

Klídek, Jiří říká, že celou ČKA sprofesionalizuje, vždyť je to profík a zatím mu vše prošlo, tak co se divíte.
Akorát nepochopím, jak může učitel-amatér něco profesionalizovat

Naštvaný - Jak to bude s ovcema?

Jak může ČKA kasírovat peníze za dlouhodobé zápisné, když se neví, co bude, jestli se bude běhat, kde se bude běhat a za co se bude běhat?
Odpovědět slušně na slušné dotazy ten Všeználek neumí, ale klidně si pošlou faktury za něco, na co ani nemají odpověď. A my jim máme jako ovce poslat peníze a na nic se neptat. No to je vrchol!

majitel2 - Re: Jak to bude s ovcema?

Doktorka nemá na výplatu pro sebe, tak zaplať a drž hubu. A kdy budou doplaceny výhry a chovatelské dotace ? To ti nikdo nepoví, ty můj kvítku medový.
A od Šplíchala nemůžeš nic čekat ten leze Svobodovi a doktorce tak do zadku, že se bojím aby tam nezůstal uskřinutý. On je vzor pravého "charakteru a odbornosti".

Majitel - Ha, Ha, Ha

Svobodo, směješ se nám do ksichtu ? Ty tvoje bláboly a sliby k ničemu nevedou. Řekni narovinu, svoláš Valnou hromadu a nebo ne. Ne jsi podělaný, že by jsi mohl dostat přes hubu.
Vždyše nám směje kde kdo a nejenom tvoji potencionální sponzoři. To co se děje v ČKA, to si nedovolí žádné vedení OS.
Postav se k tomu jako chlap a ne tělocvikář.

podkoní - Re: Ha, Ha, Ha

to asi nepude aby se k tomu postavil jako chlap, když je to jen obyčejnej náfuka. Říkal Šplouch, že ho hlavně nemá nikdo naštvat. Všichni ostatní asi nasraný být můžou, to je asi v cajku.

Alena - delegace

Odpověď znám pouze na poslední otázku. UET zve každý rok vždy prezidenta s doprovodem a zpravidla sekretáře jednotlivých členských zemí. Náš prezident za sebe pověřil člena VV ing.Jiřího Šplíchala.

majitel - Re: delegace

Za svou loajalitu si to Šplouch určitě zasloužil. Určitě ne za práci pro ČKA.

Alena - Pán Bůh s námi a zlé pryč...

Chtěla bych poděkovat za erudovanou a smysluplnou odpověď hlavně za všechny majitele, kteří živí koně a nevěděli, co dál. Teď už je to tedy všem jasné.
Tvůj pohled na svět se smrsknul na jediné – útok na stránky, které Ti evidentně leží v žaludku. Nepochopil jsi vůbec nic. Jestliže někdo skutečně poukazuje na články (osobně jsem přesvědčená, že tomu tak není a Ty jen potřebuješ najít viníka), pak určitě ne na fakt, že existují, nýbrž na jejich obsah, respektive na tvrdá fakta v nich zmíněná. Na to existuje jednoduché řešení - odstranit příčiny a pak nebude zapotřebí řešit jejich důsledky. Neustále totiž jenom řešíš fakt, že někdo něco napsal, nikoliv však důvod, proč to kdo napsal.
Zmiňuješ optimálně nastavený systém, zapomněl jsi však upřesnit, pro koho je optimálně nastavený a v čem ta optimalizace spočívá. Svým „nastavením“ jsi totiž tuto organizaci dohnal do patové situace, kdy opět stojí všichni proti všem, a chybí úniková cesta. Možná to pro Tebe je optimální, nikoliv však pro organizaci samotnou. Osočuješ tady z poškozování a přitom jedním z poškozovatelů jsi sám. Vytváříš sám ze sebe modlu, jen chybí Ti ochotní se modlit. Jdi se bodnout s takovým přístupem!
Nikdo nechce popřít Tvoji snahu o zajištění financování, ani Tvůj původní přínos tomuto sportu. Stala se však chyba, a to naprosto zásadní. Vůbec mi není jasné, co Tě přimělo pustit se do takové mašinérie, jako je osobní investice bez návratnosti, což jakýkoliv sport bohužel je. Mužská ješitnost mi jako jediná nabízející se možnost připadá hodně pitomá. Půjčka je dobrá alternativa s předpokladem, že je na druhé straně čím splácet. Odkud jsi sem spadl? Už vůbec nechápu, proč se snažíš „zuby nehty“ udržet tohle zoufalství. Není čas připustit, žes ukousl příliš velké sousto? Nikdo Tě za to kamenovat nebude a ani nemůže. Ty budeš mít větší prostor na svoje aktivity a „stadion“, který je zvláště v dnešní době dosti bolavou záležitostí. Nevláčej dál v iluzích lidi, kteří nemají dostatečnou kapacitu k tomu, aby reálně zhodnotili daný stav. To je totiž jediné, co by Ti kdo mohl vyčítat. Je potřeba najít přijatelný kompromis a cestu ven, jinak zbývá už ta poslední možnost. Tvůj „kamarád“ Tě v tom teda nechal pěkně vymáchat, hlavně že sám má ručičky „čistý“. Spolknul jsi mu to i s navijákem.

Jeden by si mohl myslet, že sport máme jako únikovou cestu před tvrdou každodenní realitou, ale nechali jsme si z něj dobrovolně udělat džungli, kde na každém kroku číhá nebezpečí.

Rákosníček - Re: Pán Bůh s námi a zlé pryč...

Ty huso, jak ti chutnalo degustační menu na kongresu v Paříži. Pěkná delegace. Kdo to platil? Dali jste si s Helčou do zobáku? A ty silonky, francouzům lezli voči z důlků.