Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pokorná Svoboda musí zvítězit nad lží a nenávistí


reakce na článek v Galopp reporteru

 

Dovoluji si velice krátce reagovat na článek zveřejněný v Galopp reporteru věnující se naší problematice.

Krátce proto, že vše co mělo být k danému tématu řečeno, již řečeno bylo a za druhé se věnujeme přípravě sezóny 2014 a nemám čas se věnovat postojům darebáků z VV ČKA.

Dostihová, či dokonce klusácká obec je natolik malá a výše jmenované periodikum natolik oborově specifické určené pro tak úzký okruh čtenářů, že mě upřímně fascinuje proč se i v tomto patologicky známém problému pan Malík, který je naprosto znalý této problematiky, křečovitě drží žurnalistické nestrannosti, přestože ví, jak celá věc stojí a dává prostor lumpům.

Druhé rozčarování je nad tím, proč autor oslovuje Čeklus na straně jedné, jako pořadatele dostihů a ČKA na straně druhé jako organizaci, která již nic dělat nechce, namísto Equi Fora.

Od pana Malíka by např. bylo korektní vysvětlit, že pan Svoboda, ČKA a Equi Forum je jedno a totéž, mimo jiné již proto, že svůj post v ČKA si výše jmenovaný pojistil pohledávkou nad 2 mil.Kč. No a pak je tu druhý subjekt, Čeklus, který je dnes jediným garantem dostihové sezóny.

Stavy klusáků nám "dramaticky klesají". Oni nám dramaticky samy o sobě neklesají! Všichni víme, kde je jádro problému. Máme tu přece VV nejvyšší autority, který nese za danou situaci odpovědnost a je na nás, abychom popsali příčiny tohoto poklesu a přijali opatření související s nápravou.

Pokud se někdo opováží upozornit na skutečnost, že "nám klesají stavy klusáků", pak má "destrukční, urážlivé až zrůdné chování."
Oproti tomu má Čeklus čestné, jasné a seriozní postoje, které ústí ve výsledky, "že nám stavy klesají".

Rovněž tak po dvou letech pokusů a volání po společném kompromisu je z mého pohledu cosi, co tuto krizi již dnes pouze prohlubuje.

Jednoduše s válečnými zločinci se nevyjednává. Současný VV ČKA musí z čistě morálních pohnutek vyplývajícíh z vědomí odpovědnosti za současný stav odejít a předat funkce.

 V rychlosti již jen připomenu dva zásadní momenty v nichž to ČKA rovněž "myslí upřimně", a to že nás může zachránit stadion v Trabanticích, který je původem všech nesvárů, protože tento svůj soukromý projekt pan Svoboda prostřednictvím svého zoufalého setrvávání ve VV ČKA povýšil na náš společný projekt a domnívá se, že mu musíme být nutně nakloněni. Zopakuji, možná bychom byli, ovšem v případě, že by se pan Svoboda nesnažil zlikvidovat provoz ve Velké Chuchli a její dráhu nepoužíval pouze v případě, že na jeho dráze se zničehonic objeví sloup a on potřebuje odběhat chovatelské zkoušky, aby obhájil státní dotace.

Zároveň si kladu otázku, proč ČKA žádá o dotace na Magistrátu hl.m.Prahy i přesto, že nás může zachránit pouze nasypaný ovál se třemi buňkami, bez zázemí pro koně a jezdce evropské úrovně v Trabanticích.

 I v tomto bodě ČKA lže, tak jako vždy. ČKA se sama nazývá "funkčí organizací od roku 1990".

Ano, tedy ČKA si je vědoma své zodpovědnosti, protože všichni víme, že tato organizace byla funkční do roku 2011 a za poslední dva roky pokusů na majitelích je tato organizace nefunkční.

Rovněž všichni víme, že tak vznikla díra v organizaci dostihů, vytratila se jakákoli perspektiva, "stavy nám začaly klesat" a v tomto momentě se zrodil Čeklus, který dnes odvádí práci za ČKA a usiluje o zachování klusáckého sportu na chuchelské dráze, kde dostihy pořádala ČKA od roku 1990, tedy pokud ještě byla "funkční" a problémy dnešních rozměrů si nikdo nedokázal představit.

Na své disfunkci si dokonce jak vyplývá z článku, hodlá ČKA založit budoucí kariéru, protože se na ni valí zástupy "pořadatelských subjektů".

Závěrem již jen úsměvné lži a pomluvy ze strany ČKA.

Dočítám se o nezodpovědném a trestuhodném kroku, kdy Čeklus odvolala dostih 48 hod před startem, ale všechno dobře dopadlo, ČKA to nakonec zachránila.

Hodně jsme se s přáteli nasmáli, pokud jsme si připomněli "gremium trenérů" v Trabanticích 2012, kde mgr.Svoboda ujistil, že za týden se sejdeme v Chuchli a právě od toho data je klusácký sport v krizi.

Nebo nejslavnější scéna ze scénaristické dílny mgr .Svobody, kdy pořádal rozjížďky derby, na něž se dostavili zahraniční majitelé a naši účastníci byli vraceni telefonem zpět z cesty do Ostravy.

VV ČKA je skupina lhářů, podvodníků a vzhledem k tomu, že jsou si díky svému intelektu vědomi svých provinění ve smyslu zničení klusáckého dostihového sportu v ČR a přesto nejsou ochotni odejít, jedná se tedy o nemocné lidi.

Pokud nejsme ochotni se společně tomuto patologickému zlu postavit, nechť si každý pasivní pozorovatel tohoto stavu přičte následky ke své profesní koňařské karieře.

 

 Vážený výkonný výbore,

 odejít musíte a je jasné, že odejdete. Vyzývám Vás, abyste tak učinili, pokud možno co nejdříve tak, aby nadále netrpěli koně, jejich majitelé, trenéři a všichni příznivci klusáckého sportu.

 

Mates

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Z Bravantic - Klusáci

Budu a chci reagovat jen na nějákou část, tohoto text.
Ačkoliv tomuto sportu nějak nefandím, je mi jasné, že tento text napsal nějaký pepíček. Nemám rád Svobodu, je to lhář a pokrytec, který využivá ostatní k vlastnímu prospěchu, ale vynechte z toho slušnou obec Trabantice, ta za svobodu nemůže, takže se starejte o svůj prdelakov. Díky ;)

radikál - defenestrace

Lidi , neblbněte. Vždyť ten Malík a Vávra jsou páté kola u vozu. Jediné řešení je , vzít do rukou pořádné biče a hnát Šplíchala, Pokornou a Svobodu, hodně daleko, aby již konečně přestali tomuto sportu škodit.

bývalý majitel - pan Malík...

K osobě pana Malíka jen tolik, že je to velký alibista a pouhý pisálek, nikoliv dostihový novinář. To, že stále kope za ČKA mne nepřekvapuje, vždyť je členem jejich jakéhosi Výkonného Výboru! Pan Malík zkrátka do všeho kafrá, všemu skvěle rozumí a vše by dělal jinak a lépe (to neplatí pouze pro klusácké dostihy, ale rovněž pro dostihy cvalové). Papír snese hodně a pan Malík se v "odborných" radách pořadatelům dostihů přímo vyžívá, v praxi však umí velké kulové. Jeho neprofesionální výkony při komentování dostihů na závodištích jsou toho jasným důkazem. V poli 4-5 klusáků si plete koně a hlásí často naprosté nesmysly... Ostatně pro své skvělé schopnosti byl p. Malík odejit v minulém roce z Dopravního podniku hl.m.Prahy.

nestranný - Re: pan Malík...

Vy nevděčníci neuznalí, jen kdyby bylo víc takových obětavých nadšenců, jako je p. Malík, určitě by vše fungovalo lépe, někdo je použitelný u vidlí, jinému to jde s perem, nemá cenu řešit co je důležitější.

bývalý majitel - Re: Re: pan Malík...

V tomhle je právě ten problém s panem Malíkem. Vokecat na papíře on umí úžasně všechno, co jeho článek na Galoppu, to perla. Ale v praxi skutek utek. Co p.Malík KONKRÉTNÍHO pro klusácký sport v Čechách a na Moravě ze své pozice ať už ve Výkonném Výboru ČKA nebo v technické komisi ČKA udělal???!!! Nějak se mi nic přínosného nevybavuje...

bývalý majitel - Re: Re: pan Malík...

V tomhle je právě ten problém s panem Malíkem. Vokecat na papíře on umí úžasně všechno, co jeho článek na Galoppu, to perla. Ale v praxi skutek utek. Co p.Malík KONKRÉTNÍHO pro klusácký sport v Čechách a na Moravě ze své pozice ať už ve Výkonném Výboru ČKA nebo v technické komisi ČKA udělal???!!! Nějak se mi nic přínosného nevybavuje...

mjitel - Mates pleteš se.

Mates, Equi forum není Svoboda, ale Pavlínka Svobodová.
Ale jinak, jek tě moc nemusím , máš pravdu.

Jan Žirovnický - Držte se!!!!!!

Napsáno stručně, jasně a hlavně to skoro sedí...(myslím to shora od Matese).
.... Petr Malík by se měl stydět, za takovou propagandu ČKA co napsal, neboť to vypadá tak, jako by ho, ta "skvělá a velice funkční organizace", zlatem platila, protože nezastávám ani ten názor, že v tomto případě žádné stanovisko nezaujal, naopak podle mně ho zaujmul velice jasně, i když nenápadně!!!!!!.....jeho práce je v tomto případě velmi nekvalitní a budí, alespoň doufám u slušných lidí okolo klusáku velké rozpaky....Držím matesovi a lidem okolo něho palce, aby už mohli přestat být pokorní a nabyli zpět ztracenou svobodu( ne JS) a hlavně se nenechali zbytečně otrávit tou pomlouvačnou chamradí!!!!!!!