Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední pokus o záchranu letošní dostihovové sezóny

Vážení,

Domnívám se, že všechny příznivce klusáckého sportu zajímá momentální situace s realizací sezony 2013. Tento týden proběhla v Praze další schůzka ČKA a ČKS. Výsledek byl podobný, jako při předchozích pokusech. Nic konkrétního co by nás posunulo kupředu, ovšem tentokrát jsme zaznamenali zcela nový prvek v jednání.
Nikoliv neočekávaný.

Na setkání se mimo jiných dostavil i Mgr.Kadlec, který si vyžádal k separátnímu slyšení J.Balcara a přímo na místě ho seznámil s dokumenty, kterými  ho bude vydírat v případě, že nepřistoupíme na podmínky ČKA.
Jak to mohu vědět?
Po opuštění lokálu J.Balcarem, seznámil s těmito materiály i mě a v krátkém rozhovoru mi vysvětlil některé skutečnosti. Například, že běhání v Praze je o ničem, ČKA musela po Balcarovi dávat osm let věci dohromady atd. Kdo tedy stojí v cestě sezoně v Chuchli dostalo konkrétnější podobu.

Já vím pouze to, že klusácký sport, který se budoval od války v naší zemi zničila skupina kolem Mgr.Svobody za jediný rok a to až do základu. ČKA je v současné době v insolvenci a tudíž nemůže provádět jakékoli finanční úkony. To je jistě v pořádku, protože pokud by tomu bylo jinak, ČKA by nás opět finančně vydírala, přestože jsem jí v posledním dopise zcela explicitně vysvětlil neoprávněnost a amorálnost jejich požadavků a připomeňme si, že se jedná o organizaci, kde musí její členové vymáhat dostihové výhry soudní cestou.

Současná podoba sporu spočívá v tom, že se ČKA všemi prostředky snaží legitimizovat v roli mezičlánku mezi Ministerstvem zemědělství a pořadatelem dostihů. Zároveň nadále hodlá vybírat poplatky od členů a přes sebe, je zpět poskytovat pořadateli dostihů. Vlastní přispění ze strany ČKA se nadále rovná nule. Tedy trochu model státního hospodaření přerozdělováním. Z logiky věci zcela neúprosně vyplývá, že ČKA je naprosto zbytečnou organizací, pokud nemůže a nyní ani nesmí do společné hry vůbec nic přinést a ani to nepopírá, jak se můžeme dočíst na czetra.cz.

Po čase a úsilí, které jsme do záchrany klusáckého sportu již investovali, budeme i nadále usilovat o zajištění dostihového provoz v Chuchli. Zdůrazňuji, že za dané situace se jedná o jediný reálný model, který nás všechny může vrátit na dostihovou dráhu a znovu apeluji na voliče současného výkonného výboru ČKA, aby zformovaly svoje postoje ve smyslu nápravy momentální katastrofální situace ke společnému uspokojivému výsledku.

Není čas na osobní antipatie. Sám za sebe mohu prohlásit, že v momentě, kdy nadobudu přesvědčení, že dostihový provoz v Chuchli je resuscitován a stabilizován odejdu z funkce zpět do sedačky v sulce, což je po celou dobu má jediná motivace. V tom je koneckonců naše výhoda. Za ČKS pracují pouze dobrovolníci, se stejným zájmem. Proti nám stojí lidé, kteří se odvrátili od zájmů členské základny a dokonce koní samotných a sledují svoje osobní zájmy. Z tohoto titulu se pro mě jedná o zločineckou organizaci, která se na jednáních odvolává na zavedené praktiky z civilizovaných zemí na západ od našich hranic.
Milý výkonný výbore, tak právě v těchto zemích, na rozdíl od naší, existuje funkční dostihový provoz a právě v těchto zemích, pokud někdo fatálně zklame v obecném zájmu na volené funkci, tak má tolik sebereflexe, že odejde.

Máte stejný pocit marnosti, když si každý den sedáte do pracovní sulky?
Odkud dnešní problém vzešel by měla nyní povstat rázná reakce nutná k obnovení životních funkcí klusáckého sportu. Jsem přesvědčen, že na tahu jsou významní moravští trenéři, kteří by neodkladně měli vyslovit podporu snahám ČKS a distancovat se od politiky ČKA, která, jak je patrné z posledního jednání, nenabízí pro budoucí existenci vůbec nic a jediná její funkce jsou obstrukce a vyhrožování.

Otázka je pro všechny společná: Chceme běhat?
Pokud se většina stájí v co nejkratším termínu vysloví pro model jedné organizace, která má ve svých stanovách obnovení dostihového provozu ve Velké Chuchli, bude svolána rychlá schůzka tamtéž, na níž J.Balcar seznámí zúčastněné s ekonomickou stránkou věci a doufám, že sezona 2013 ještě může být zachráněna.

 

 

                                                                                                                                   Mates

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

lidová vypravěčka MZ - Re: Re: Re: konfrontace

Jasně neúmyslný překlep, proto je to v bodu co má ČKA splnit jako b). Asi překlep celého odstavce. ČKS pořád mění dohody tak aby to nakonec mohl celé shodit. Je to banda lumpů za gaunerem Balcarem.

PS dobré propozice pro Mishana, škoda že nic nebude co ?

abc - Re: Re: Re: Re: konfrontace

Nádherná prezentace žlučovitého rejpala, který se snad těší na případný nezdar ČKS, normální člověk takto neuvažuje, žasnu, co je mezi lidmi za charaktery. Doufejme, že se dobrá věc podaří a zdravý rozum zvítězí.

poctivý čtenář - Re: Re: konfrontace

Čtěte pozorně, komplexně a přidejte notnou dávku zdravého uvažování. Pořádat dostihy se Vám zdá "jen"? Je to spousta starostí a práce, kterou pro Vás všechny budou dělat lidé z ČKS (jak jsem se ze zápisu mimo jiné dočetl) zdarma a ve svém volném čase, na rozdíl od paní doktorky, která za to byla dobře placená. Čemu se stále všichni divíte? Že je smlouva postavená tak jak je? Což jste se nepřesvědčili všichni na vlastní kůži, že s ČKA to jinak nejde, protože oni něco slíbí a skutečnost je jiná? Navíc se mi nezdá, že by tam byly nesplnitelné věci, ale jen nutnosti k provozu. No a jestli smlouvu nepodepíší, tak je evidentní, kdo nemá na dostizích v Chuchli zájem. Doteď totiž nešlo o nic, jen řeči, ale co je psáno (a podepsáno), to je dáno. Řešíte tady neustále peníze, ale o ty jediné v celém tomto sportu přeci jde. Nebo Vy snad chcete běhat zadarmo? Ten, kdo celý tenhle cirkus bude mít na krku, tak tomu logicky ty peníze patří. Máte snad pocit, že ČKA by měla jen kasírovat a stará ať se někdo druhý? Co jste měl z matematiky?

Personální hradu - Mates na hrad

Toto opravdu sedí, jedinou funkci , kterou může vykonávat je kastelán a nebo šašek. Koně viděl z rychlíku, ale chytrý je jak radio JEREVAN.
Mates , promiň, ale větší kus hovězího než seš ty jsem neviděl.

abc - Re: Mates na hrad

Personální koukni se do zrcadla a uvidíš, Mates má pravdu, můžeme být rádi, že se takto angažuje, jaký je tvůj přínos pro společnou věc? Prober se !!

personální - Re: Re: Mates na hrad

Ty se tam díváš asi 3 x denně, že máš dobré zkušenosti.

... - jaké materiály

zajímalo by mě, a myslím, že nebudu sám, čeho se dokumenty mgr.kadlece týkají?

neznalá - Re: jaké materiály

Moc tomu nevěřím proč by byl posílán návrh smlouvy na dostihovou sezónu od ČKS,který je uveden na stránkách ČKA.Doposud neustále připomínky čteme od p.Vlasáka.

xyz - Re: Re: jaké materiály

Všichni máme nějaké připomínky, někdo je napíše a jiný ne. ČKS se stále snaží sezonu rozjet a podniká k tomu příslušné kroky, přes veškeré snažení některých jedinců to zmařit.

---, - Re: jaké materiály

Mě by víc zajímalo, čeho chce pan magistr dosáhnout tímto nátlakem, vadí mu snad naděje, že je šance na rozjetí sezony ? Postrádá to logiku takovéto jednání z jeho strany, sám je vlastníkem koní, tak co zbytečně škodí? Je možné, že jeho označení jako největšího "rozesírače" vztahů v klusácké komunitě může být pravdivé? Nechce se mi tomu uvěřit, vždyť patří bezesporu mezi koňácké nadšence, tak co se za tím skrývá???

??????????? - Re: Re: jaké materiály

skryva se za tím jen Jiřího ješitnost.

xyz - Re: Re: Re: jaké materiály

Bingo! a nejen to. Od prvopočátku byla strategie taková, že v Čechách budou fungovat 2 samostatná závodiště (Praha a Bravantice), kterým bude ČKA poskytovat servis a majitelé si budou moci vybrat, kam s kterým koněm pojedou. Potud správně, je tomu ovšem potřeba vytvořit pro-strategii (a nejen doma na dvoře), nikoliv páchat pravý opak. Tak, jak se nešťastně vyvíjelo díky vedení ČKA posledních několik let, došlo naprosto logicky k současnému kolapsu. Umocnila ho navíc osobní ješitnost, která brání zdravému rozumu prosadit se. Řešit osobní prohry přes existenci sportu samotného a vzít ho jako své rukojmí je trestuhodné. Někomu tady jde nejen o vlastní ego, ale v souvislosti s výstavbou areálu o podstatně víc, než obyčejní lidé můžou pochopit. Ano, když má někdo na dvoře mraky koní, zdá se šílené, že by s nimi nechtěl běhat, leč osobní dramata hravě utlučou logiku i zdravý rozum. Běhat s nimi určitě chce, ale podle jeho vlastních pravidel a principiálně hlavně ne v Pzaze.

?????????? - Re: Re: Re: Re: jaké materiály

Vidím,že jste do problemu řadně zasvěcen/na.A nelze než souhlasit s vami.

Kněžourek Jiří - Re: Re: Re: Re: Re: jaké materiály

Trochu bych Vás opravil,p.neznámý.Podle mého názoru do problému nejste vůbec zasvěcen a pokud ano,tak pouze úmyslně mystifikujete příznivce klusáckého dostihového sportu.K dnešnímu dni t.j 20.3 2013 není podepsána ani řádně domluvena smlouva s TMM(p.Drahoš)a nevím,jak to chce ČKS dokázat a hlavně zaplatit,když hlavní finančník p.Balcar nahlásil návrat až 7.4 2013 a to má být až po prvém dostihovém dnu a zatím není nikomu známo,že TMM tam nechá běhat klusáky zdarma a hlavně si pozorně přečti návrh smlouvy,která byla poslaná na ČKA.Otázka zní-Budou běhat majitelé dostihových koní v Praze za peníze nebo za vyúčtování?
S pozdravem Kněžourek Jiří

neznámý - Re: Re: Re: Re: Re: Re: jaké materiály

Pane Kněžourek, můžu číst návrh smlouvy jak chci, chápu to stále stejně - po každých třech odběhnutých dostihových dnech vystaví ČKS vyúčtování, rozešle faktury a peníze bezhotovostně na účty majitelů. Co je na tom k nechápání? Se smlouvou si speciálně Vy nemusíte dělat hlavu.

neslýchané - Co dodat!

Deklarovaná vstřícnost ze strany ČKA nabyla dalšího rozměru, že? Navenek všude vykřikovat "my děláme všechno, se vším souhlasíme!" a zezadu vydírat a spřádat protiakce - o těch se už ale na czetře pochopitelně nepíše. Teď už je úplně jasné, proč ČKA píše okamžitě o každém prdnutí svého výboru a všech překroucených skutečnostech na svých oficiálních stránkách - potřebují vzbudit dojem a vytvořit viníka, který vyvstane z jejich nekalých protiakcí. Čert s Vámi, zloduchové!