Jdi na obsah Jdi na menu
 


Před Valným shromážděním ČKA

Vážení,

 
S povděkem vítám skutečnost, že ČKA do posledního okamžiku před VS nenechává nikoho soudného na pochybách o svých setrvalých postojích, které dovedly klusácký sport do záhuby.
 
Místo konání VS ČKA dává jasně na srozuměnou, že dva roky deklarovaná snaha ČKA o obnovení provozu v Chuchli byla pouze kouřovou clonou pro „mistrovsky“ promyšlené manévry J.Svobody.
Jednoduše VS v jakémsi Meziříčí nenavozuje pocit snahy o návrat dostihů do Chuchle.
 
ČKA dává jasně na srozuměnou, že nemá zájem o pragmatické řešení stávající situace, které by vyústilo v plnohodnotnou dostihovou sezonu v souladu se zájmy všech majitelů, jezdců či trenérů, protože jako v předchozích letech odmítá zveřejnit jejich seznam tak, aby průběh hlasování na VS byl pokud možno do posledního okamžiku nepřehledný.
Z několika let pozorování psychologie politiky ČKA se dá očekávat, že jmenný seznam zveřejní několik hodin před VS (po této intervenci pravděpodobně vůbec).
Každopádně se stane tak, aby byl dán prostor k manipulaci s hlasy Svobodovým příznivcům prostřednictvím převodu koní na jiné majitele apod.
 
Dle potřeby se pak na místě dozvíme, kdo je a kdo není členem ČKA.
Stanovy poskytují dostatečný prostor k tomu, aby nepohodlný jedinec nebyl člen a naopak.
Pouze zdůrazňuji, že člena ČKA může přijmout pouze VS a nepamatuji se, že by o mém osobním členství nějaké VS hlasovalo, tudíž se obávám, že nejsem členem ČKA.
Z toho posloupně vyplývá, že ani já jsem nemohl hlasovat o přijetí dalších členů.
Z toho dále vyplývá, že ČKA musí předložit zápisy z minulých VS a doložit přijetí jednotlivých členů.
 
 
Různé funkce rozhodčích či jezdecké licence, podepsané sekretářkou, jsou pouze předpokladem pro členství.
 
ČKA stále sází na jedinou kartu aroganci a suverenitu, se kterou se dokáže udržet v sedle a předpoklad, že my budeme hrát podle jejich pravidel.
Posledním zcela charakteristickým krokem či pachovou stopou je skutečnost, že ČKA zveřejnila termínovou listinu z pera J.Klaubenschalka na rok 2014, která se rozdávala členům ČKS na VS na Zbraslavi.
K této termínové listině byl přidán jeden dostihový den!
 
Jak dlouho budeme hrát tuto dětskou hru s dětskými praktikami ČKA?
Kde proběhnou dostihové dny ČKA?
Kdo je bude financovat?
Máme oponovat vlastní termínové listině a prokazovat financování chuchelských dostihů proti tradičně zpupnému plácnutí do vody, sázce na jednu kartu ze strany ČKA?
 
NE!
My držíme koně, trénujeme a jsou to naše pravidla, která musí respektovat potřeby majitelů investujících čas, peníze a fyzickou námahu,
Tyto vklady lze u našeho plemene-klusák zúročit pouze v dostihu na dostihové dráze a to je náš jediný programový cíl. Další nemáme.
 
Vzhledem ke zcela veřejným a legitimním krokům, které vedeme vůči ČKA a vzhledem k její „strategii“, která vygradovala v absolutní degradaci dostihového provozu lze očekávat, že dojde dokonce k roztříštění zločineckého jádra VV a jeho část zaujme postoj, který jsem již popisoval.
Tzn. bude opatrně prezentována idea: nechť si pořádá dostihy kdo chce, my budeme pouze nejvyšší autoritou a povedeme plemennou knihu.
To je opět dlouho pozorovaný psychologický postoj ČKA.
Pokud by se situace stala neudržitelnou, zachovat klidnou hlavu a zachránit co se dá. Obsadit jediný záchranný člun a udržet nad vodou minimálně doživotní trafiku na chuchelské tribuně.
Tak ta půjde první.
 
Ostatní snad až na VS, abychom si vůbec měli co říci.
 
To, kam dovedlo současné vedení ČKA dostihový sport, víme všichni. Historicky tento stav nemá obdobu a naší snahou, jediným cílem a zadáním je to, aby se tento historický rekord již nikdy neopakoval.
Otázka zůstává stále táž a bude opakována, dokud ji nepochopí i ti nejpomalejší: BĚHAT nebo NEBĚHAT?
 
                                  
 
              Nabízíme první možnost…………….od dubna!
 
Druhá možnost je protahování komatu z posledních dvou let. Ptám se, kdo z vás vydrží třetí rok?
 
Mates
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

? - Doktorka to nevzdává a nelení

opět obvolává všechny možné lidi a zajišťuje si plné moci pod bezelstnými, leč lživými záminkami. To zase bude komedie!

kuchař - Re: Doktorka to nevzdává a nelení

Na každou svini se voda vaří a to vona ještě nepochopila, že jde především o odstranění jí a dalšího bílého koně Šplouchala.

Splouch - Re: Re: Doktorka to nevzdává a nelení

Ne, tentokrát je to vyšší level - z obvolávání došlo na osobní návštěvy, uplácení časopisy a lhaním, že má všechny plné moci...

Milan - Re: Re: Re: Doktorka to nevzdává a nelení

Nechte mne hádat - že to není plátek klubu Trotteur Francais, který posílají z Francie ve velkém zadarmo ČKA k další distribuci a ne proto, aby se stohoval v sekretariátu ČKA, a který posílají taky úplně každému, kdo jim pošle adresu?

Plná moc - Re: Re: Re: Doktorka to nevzdává a nelení

Plná moc jestli není úředně ověřená, tak je jen cár papíru který si může načmárat kdo chce. Jestli soudružka Pokorná má úředně neověřené plné moci, tak s těma ať si vytře svojí velkou ..... A docela bych chtěl vidět ty pacienty co jí nějakou plnou moc dávají. Dávají hlasy člověku, který je největším zlem v klusáckém sportu. Dávají hlasy kterými se bude likvidovat klusácký sport v České republice a sami se vzdávají možnosti klusáky zachránit. Lidi proberte se a stávající zločinecké vedení ČKA konečně pošte od válu, nejlépe do tepláků.

---, - Re: Re: Re: Re: Doktorka to nevzdává a nelení

Pane kolego, kdo umí, ten umí, a kdo ne, ten čumí ! Taky jsem čuměl, dojemné bylo, jak stoupnul počet členů ČKA krátce před VS, asi 30 nováčků si zničehonic pořídilo klusáka. Cáry papíru fungují, nenech se mýlit.

Jan Žirovnický - Populizmus? - spíš koko..zmu., ale snad nezvítězí !!!

Vážení i Znevážení, už dlouho jsem se k Vašemu(dříve našemu) problému nevyjadřoval (neskromně doufám, že k nemalé radosti některých dále psaných jedinců) a sledoval jenom z internetu a doslechu jak to dopadne, ale sled nedávných a události příspěvek Slovenského příznivce trapáků mě donutil....Nevím kdo jsi Boro, ale ko... jsi fakt pěknej!!! A za tím si stojím..Proč tady píšeš takový s...ky!!?Přeci vůbec nejde o to kde , ale jak(za jakých podmínek) a jestli se vůbec bude běhat!?, Zda si pořád všichni "od klusáků" nechají "srát" na hlavu od několika prospěchářů v čele s neuvěřitelnou a bezcharakterní převlékačkou kabátů, která je schopná pro svůj prospěch čehokoliv, včetně a především manipulace s lidmi, ve které by mohla vyučovat na univerzitě( a to nejenom v Plzni) HP, v závěsu JS a to ani nemluvím o KK.... Ať tak a nebo tak, nebýt ČKS a několika málo lidí( včetně a především Martina Vlasáka, pro mě Dona Quichota), kteří se snaží jak můžou , aby se alespoň klusácké dostihy v ČR pořádali za regulérních podmínek tak jste všichni akorát loutky v rukou zmíněné nesvaté trojice... shrnuto a podtrženo: vydržíte hodně, ale jde o to jak ještě dlouho?! A teď do mě....Já to unesu....Johny

kdo je Boro? - Re: Populizmus? - spíš koko..zmu., ale snad nezvítězí !!!

http://www.harness.estranky.sk/clanky/vizitka.html

Boro - Populizmus víťazí...

Neviem, ako dopadlo v sobotu VS, ale svoj hlas som nikomu nedal, pretože sme všetci názorovo rozdielni a každý by mal svoj názor prezentovať osobne... chcem však podporiť názor, ktorý tu odznel, že síce každej skupine ide zrejme najmä o naplnenie vlastných ambícií. Áno, každý je niečí lokaj a keď burcuje, tak občas i zavádza, aby získal masovú podporu... Faktom však je, že každé vedenie ČKA doteraz vždy (česť prípadným výnimkám) ťahalo opraty v prospech spriaznených stajní a pravidlá boja si menilo tak, ako to bolo potrebné. Každý vieme sám za seba, koľko času, energie či financií sme v prospech klusáckych dostihov obetovali. Kto postavil dráhu a kto iba o jej výstavbe roky rozprával. Je mi ľúto, že sa nedokážete spravodlivo dohodnúť. Áno, elektrický stĺp v cieľovej rovine je problém, ale argumenty, že chce niekto ťahať klusácky šport smerom k poľským hraniciam, u mňa absolútne neobstoja. Bol by azda francúzsky šport natoľko vyspelý, keby sa behalo výlučne vo Vincennes? Prečo je v susednom Rakúsku tak veľa provinčných dráh? Každé závodisko je niečím výnimočné a podľa mňa by stálo za to, vyviezť klusácky šport do regiónu, kde môže osloviť masy ľudí. Rovnako tak by sa po spoločnom pričinení zainteresovaných malo behať Prahe, ale aj v Slušoviciach či Lysej, pretože všade tam majú klusáky tradíciu a budú spestrením, o akom môžu v iných krajinách len snívať. Mali by ste sa snažiť nájsť kompromis, lebo naozaj dopadnete ako na Slovensku. A mali by ste si položiť zásadnú otázku: nie kde budeme behať, ale pred akým publikom budeme behať. Lebo dostihy v Chuchli, hoci na predpísanej dráhe, už dávno stratili atmosféru. A to iste nie kvôli zákopovej vojne ČKS a ČKA. Tak do toho Bratia!

Orob - Re: Populizmus víťazí...

Řekl člověk, ketrý běhal raději ve Slušovicích, namísto Bratislavy, aby měl Šurda víc argumentů o neobsazenosti dostihů slovenskými koňmi, dal koně pryč z tréningu v polovině sezóny, aby ještě snížil i tak dost bídný stav koní na Slovensku, a v neposlední řadě který loboval před sezonou u největšího majitele, aby dal koně pryč od konkurenčního trenéra, aby tak dosáhl toho, že se koně rozdali pod sedlo nebo do Rakouska, aby pak úspěšně nakonec reprezentovali Srbsko... Děkujeme, ale neprosíme.

Boro - Re: Re: Populizmus víťazí...

Orob, ked uz ides do osobnych invektiv, tak sa neskryvaj za prezyvku a over si fakty: v Bratislave som behal rovnako ako aj v Slusoviciach, pokial mi to propozicie dovolili, neboli totiz nastavene pre mna... a o konci klusakov v SR sa rozhodlo davno predtym, ako som absolvoval posledny start...a ze som loboval u najvacsieho majitela proti konkurentovi, tak to je veru pekna blbost... ohovarat, na to by vas bolo... ze som sem vobec chodil :-(

Koňák - Jsme opravdu troubové ?

Lidi, uvědomujete si, že tady jde o mocenský boj dvou znesvářených a ješitných stran ? Copak opravdu se chcete vrátit k vedoucí úloze Balcara a jeho prodloužené ruky- neřízené střely Vlasáka a nebo chcete pokračovat pod vedením Svobody a jeho dvou bílých koní Pokorné a Šplíchala ? Opravdu chcete jít cestou postupné likvidace klusáků ? Opravdu se nenajde pár chovatelů a majitelů,s normálním rozumem, kteří to vezmou do rukou.
Zamysleme se nad tím, než to v sobotu zlikvidujeme vše.

---, - Re: Jsme opravdu troubové ?

Koňáku, přečti si na stránkách Čeklusu "Úvod", tam je přesně popsáno a věrohodně,jaké ambice má tento spolek. Mocenský boj vytváří skupinka osob okolo p.Svobody, který si usmyslel, že přetáhne sportovní dění -klusácké- někam k polským hranicím, takříkajíc úplně z ruky, zcela bez předchozího vyrozumění členstva, tak to je nestydatost nejhrubšího zrna, ale to zde již bylo popsáno několikrát, nemá cenu to opět rozvádět, i když, den před VS to možná není od věci připomenout takovou podrazárnu. ČKA se dostala díky těmto manažerům hluboko do dluhů , všude jinde to znamená jasný odchod bez pocty, ale tito hrobaři budou vymýšlet všechno možné, jen aby to tak nebylo.Věřím, že to myslíš dobře, ale ty věř, že je změna ve vedení nutná, jinak ta likvidace opravdu hrozí.

Koňák - Re: Re: Jsme opravdu troubové ?

Ale já stebou souhlasím. mně jenom sere, že o koních rozhodují majetní hráči a tělocvikáři. O ČKA a celém dění v ní by měli rozhodovat předvším chovatelé a majitelé českých koní a ne dovozci 8letých valachů.A pokud tam bude Pokorná, která se točí jako korouhvička, tak se to dále nehne. Ta přežila všechny mocné a vlivné a nemá ani trochu cti, aby sama odešla. No a Šplíchal to je trouba, který neví čí je, ale pro klusáky nedokáže nic. Spočítej si úbytek koní od doby , kdy se chovatelé a majitelé dozvěděli, že výstavba stadionu na Šeberově je jen sen někoho. Svoboda svolává tzv. gremium trenérů, ale s majiteli a chovateli se nebaví. Přitom řada trenérů jsou pouze zaměstnanci majitelů, kteří když jim nedají, nebo nekoupí koně, tak se mohou jít klouzat.
Jediná možnost je vládaodborníků, tj. majitelů a chovatelů.

Míša - Není co dodat, nebo jen...

K tomu není co dodat, naprosto výstižné... Snad jen to, že jsem v životě neviděla u jiných klusáckých autorit (nebo i cvalových), že by si někdo dovolil zveřejnit termínovku bez uvedení závodiště (a v dalších dokumentech bez uvedení jména pořadatele). Dalším nešvarem poslední doby je neuvádění místa, kde probíhala kvalifikace koní, především u koní Mgr. Svobody. Podle délky dráhy se lze oprávněně domnívat, že se konala v Bravanticích. Chtěla bych vidět zápis o schválení této dostihové dráhy... Jen pro zajímavost, Čeklus musel dodat i protokol o měření pražské dráhy před prvními dostihy 27.8., přestože se nejednalo o žádnou rekonstrukci dráhy. Kdy tedy už konečně budou zveřejněny dokumenty pořadatele Equi Forum, které měl na ČKA dodat, aby se mohl podle DŘ stát pořadatelem klusáckých dostihů?

Koňadra - Re: Není co dodat, nebo jen...

U vrcholné klusácké autority, která podporuje dostihy na neschválených, životu nebezpečných drahách, navíc černých stavbách, je snad lepší "závodiště" nevědět. Pokud selže Albertovec, Světlá Hora a skládka strusky ve Vítkovicích, může to v krajním případě být i Velká Chuchle.