Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sentimentální oslovení - Vážení příznivci klusáckého sportu - není na místě


autor: Mates

 
 
Vážení zúčastnění,
(sentimentální oslovení "Vážení příznivci klusáckého sportu" není na místě)
 
To co jsme zažili při posledním klusáckém dostihovém dni nelze přejít bez komentáře a následné nápravy situace.
 
BOD 1) bez jakékoli diskuse jsme se při placení ustájení dozvěděli oznamovacím a zcela nevzrušeným tónem, že ustájení bylo zdraženo o 100%.
Tady jednoznačně vyzývám všechny zúčastněné ke společnému postupu, protože tento krok daleko překročil hranice dobrých mravů a pravidel obchodu.
S koncem loňské sezony jsme byli někteří, opět bez udání důvodu přesunuti z horních stájí asi na půl kilometru tribuně vzdálené smetiště za areálem. Sice do nových boxů, ale opět bez jakéhokoli zázemí pro koně, jezdce či personál. (teplá voda, mycí boxy, šatny, wc). Nemluvím o detailu, že stáje nejsou vybaveny okapy a při dešti všechna voda padá do vybavení.
V takovéto situaci mám vždy jedinou otázku: Zvedla se úroveň poskytovaných služeb o 100%? Ne, naopak - uvedu následně.
Uvědomme si, že za takové situace ustájení stojí cca 1OOKč na hodinu, což je více než parking na letišti Ruzyně před terminálem A a nepřipadá jiná možnost než tyto podmínky neakceptovat.
BOD 2) Situace ve 13.hodin tedy při nástupu na nahřívání koní do prvního dostihu.
Jediný výjezd pro koně z výše zmíněného smeťáku na dostihovou dráhu je zablokován dvěma zavlažovacími agregáty jejichž proud se křížil nad touto cestou a cestu přetínala natlakovaná požární hadice od hydrantu.
I poté co se nám podařilo jeden agregát vyřadit z provozu a hadici odstranit, druhý se velice pomalu vzdaloval navíjením, zůstala zcela bezprostředně u cesty ojí vyčnívaje druhá cívka a mnoho koní zde muselo být převáděno.
Dále se stalo samozřejmostí, že v průběhu doby klusáckých dostihů traktor upravuje cvalovou „plyšovou„ dráhu a je pozdě komentovat skutečnost, kdy loňského podzimu stavební četa stavěla pomocí elektrických pil přídavnou tribunu (zřejmě VIP) tak, že práce komentátora byla stran hluku zcela zbytečná.
BOD 3) Provozovatel závodiště deklaruje svojí totální neprofesionalitu a lajdáctví už tím, že na travnaté ploše v prostoru cíle je dokonalá past na koně jak klusácké, tak cvalové. Jedná se o jámu o rozměrech cca 2x 10 x 1 m zcela nezabezpečenou, která se může stát smrtelnou pastí, jak pro koně jež v dostihu ztratili jezdce, tak i pro koně s jezdci.
Kdyby provozovatel závodiště projevil minimum zájmu o provoz areálu, věděl by například, že pan Žďárský z Poděbrad se již delší dobu soudí z provozovatelem Pardubického závodiště stran smrtelného zranění svého koně o 1 5oo ooo Kč, k němuž došlo v prostoru závodiště o kovové zábradlí.
Naopak provozovatel Chuchelského závodiště má jiné starosti, než to zda je kovové zábradlí pro koně nebezpečné či nikoli, rovnou vykope past.
Postoj provozovatele závodiště Velká Chuchle je zcela laický, arogantní, pozbývající jakéhokoli obchodního ducha a tedy neakceptovatelný a situace v areálu je zrcadlem doby: bolševický bordel a ceny přenášející nás kamsi do Svatého Mořice.
Tytéž výtky mám k zástupcům ČKA, to proto, že ti vyjednávají podmínky účastníkům dostihů a rovnou se ptám, zda jim za tyto služby není líto peněz.
Závodiště nás rozhodně nenechává provozovat dostihy za symbolickou cenu, která by se rovnala nákladům, ale naopak dostihový den je nestandardně drahý špás, za který musí poskytovatel poskytnout adekvátní servis a ne bezohledně škodit, a je na reprezentantech ČKA aby tento servis vyžadovali.

Pokud by provozovatel nepřistoupil na korektní podmínky, domnívám se, 
že je možné parkovat a zapřahat koně před závodištěm a za přítomnosti médií.

 
 
 
 
 
 
                                                                                                  Mates
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jarka - TIP

Možná ,že se na mě bude Alle zlobit,ale po přečtení Tvého článku jsem se opět pobavila.
A proto musím zmínit fakt, jak rád jezdí Alle do Berlina- Karlshorstu.
Tak si představ jak si Tě tam váží :
- nemusíš platit přihlášky
- nemusíš platit startovné
- nemusíš platit ustájení a navíc máš v boxu seno
- přispějí ti na cestovné
- a stačí vyplnit formulář a nestrhnou ti ani daně
A nejpohodovější je na tom všem je,že se mi vrací manžel šťastný, spokojený a neznechucený.

petr - Sláva budiž našim konšelům

A proto nezbývá než zvolat: blahořečeni budiž naši konšelé, že tak skvěle hájí zájmy naší obce. Všem proto 3x HURÁÁÁ!

Maxi - Závodiště bude!

Tak jsem se dnes hrabal ve skříni a narazil jsem na dostihový klusácký program někdy z roku 2000, kde je na titulní straně velký nápis "Závodiště bude!" No bohužel zůstalo jen u té krásné makety, co se tehdy ukazovala v Chuchli.

Pořadatel cvalových dostihů v Chuchli si zkrátka myslí, že si vůči ČKA může dovolit skoro všechno, protože klusáci nemají moc na výběr, kam jinam by šli běhat. A pokud půjdou jinam, např. do Lysé nebo na jakékoliv jiné cvalové závodiště, dostanou stejně tvrdé podmínky jako v Chuchli, protože na všech cvalových závodištích se jaksi hájí zájmy cvalové většiny a vůle představitelů Jockey Clubu.

Mám vážné obavy, že na přepřahání koní před prostory závodiště na silnici k Radotínu skutečně dojde.

Petr - To je otázka

Protože zatím se běhá na dluh...

Pepa - A ma to pak cenu tam jezdit?

Tak teď jsem tak spočítal že kdo doběhn 4 a huř tak neviděla ani na startovny a na ustajení.Ještě že jsem ještě nevyjel a rozmyšlím se jestli ma cenu vubec vyjet.Doufam ze se to zlepši.

Klára - precedent

Za smrtelné zranění klisny Inkasentky uznal Krajský soud v Pardubicích odpovědným pořadatele dostihů a jejímu majitelu panu Ždárskému přiznal odškodnění, jehož výši má určit soudem určený znalec. Dostihový spolek se proti rozsudku odvolal a věc tak přezkoumá Vrchní soud v Praze.