Jdi na obsah Jdi na menu
 


Totalitní praktiky

 

Ještě se nová sezóna ani nerozeběhla a už se pomalu ale jistě vracíme do starých kolejí. Osvědčené praktiky a pohrdání členskou základnou!
    Na letošním Valném shromáždění jsme si zvolili nový Výkonný výbor v naději, že nám zajistí určitá pravidla a hlavně spravedlnost. Leč rozhoduje opět jen jedinec. Někteří členové VV a příslušné komise jsou jako obvykle hnáni do boje s časem, který nečeká. Opět se ukazuje, že organizovat Valné shromáždění, zejména volební, na konci ledna je velmi účelové a nahrává starým strukturám (MVDr.& Mgr.). Na kvalitní přípravu sezóny je tak velmi málo času. Všichni máme svá zaměstnání a činnost pro ČKA děláme dobrovolně po práci. Sportovně technická komise (STK) je navíc zavalena množstvím lety zanedbaných úkolů, aby na ty důležité a podstatné nebyl čas a naše totalitní dvojice si je mohla udělat po svém, stejně jako v letech předcházejících.
   Ze zápisů zasedání VV se dozvídáme spoustu překvapivých informací, jen jízdní řád Pendolina tam chybí (od něho se totiž klasicky odvíjí jednání VV).
Tak například:
Termínová listina je na internetu dřív, než se k ní stačil kdokoliv k tomu kompetentních lidí z VV a technické  komise vyjádřit, přestože byl dán podnět k zamyšlení - viz věstník, bod 2. písmeno g), o rozvržení významných dostihů nemluvě. Hlavně že by „VV“ rád znal „názor“.
STK dostala řadu urgentních úkolů, kterými se doposud nikdo nezabýval, najednou jsou velmi závažné a nesnesou odklad, jak ze zápisu vyznívá. No závažné opravdu jsou a snad právě proto by měly být prováděny s rozmyslem, nikoliv ve spěchu a pod tlakem – zejména změny v DŘ, .
V bodě 2. písmene c) se říká, že úkolem STK je navrhnout hned několik modelů alternativ za handicapy, a to tak, že každý kůň musí mít možnost běhat 2x v měsíci a s reálnou šancí na úspěch. No Páni! Kdy se kdo bil za práva všech koní? Dosud neměli někteří koně šanci běhat vůbec, natož aby měli možnost uspět. To skoro vypadá, že se tady někdo bojí skutečnosti, že jeho koně vyběhali příliš mnoho peněz na to, aby byl zisk jedním z kritérií pro nový handicap. Až na úzkou skupinu koní jsou šance ostatních jinak vcelku vyrovnané. No to bude o těch reálných šancích pro všechny.
Další pozoruhodností je Disciplinární komise. Určovat členy podle toho, čí prohřešek či odvolání se bude řešit? Má se snad hůl dostat do těch správných rukou? Tedy hůl pro toho, koho je třeba vypráskat, naopak milost pro toho, kdo je vyvolený? Jak si to jinak vysvětlit? Bylo by zajímavé vědět, z čí hlavy tohle vypadlo. Navíc čtyři členové? Jak budou asi tak hlasovat? Model disciplinární komise je pevně ukotven v DŘ a stanovách, tak jak mohlo tohle vůbec někoho napadnout.
 Vzhledem k tomu, že příští Valné shromáždění není volební, není jisté, zda nám Jiří opět půjčí 3,5 mega. Skutečnost, že náš boss finance pouze půjčil, nikoliv zajistil, odradil případné sponzory z řad ČKA. To byla velmi nešťastná prezentace hospodaření ČKA a perspektivy do budoucna.
 
 

 

TCA

 
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nestranný. - Re: Re: Re: Re: Re: Klusacke dostihy

Když budíček tak jen tak pro zajímavost popište, jak asi by se změnilo financování, kteří členové ČKA by byli ti správní ve vedení atd.

matěj - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klusacke dostihy

No, Kalčík asi prachy nemá, Klára taky. Že by Šplouch? Pochybuju. Ale jestli jsou i zbývající dva "švorc", resp. nemohou či nechtějí peníze ČKA dát = sehnat (nikoli půjčit!!!), pak je někde chyba.

Sázkař - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klusacke dostihy

Jaká chyba?Všichni víme,že okolo klusáků jsou jen tři osoby,které kdyby chtěly, tak pustí pár mega a ani se nezapotí, tak jako většina z nás v případě pár stovek či tisícovek.Hlavní problém byl v tom,že to bylo podmíněno příliš velkou nadvládou finančníka ale jak říká klasik,takový je život.V budoucnu to jiné nebude.Je třeba si považovat lidí jako je Klára,Alena Č.,Míša,atd.,kteří věnují spoustu svého volného času práci pro ČKA a to BEZPLATNĚ ostatní např.dos.funkcionáři jsou placeni.

bývalý majitel - Jací sponzoři???

Sponzoři nejsou a nebudou. Kdo by také sponzoroval takovou šaškárnu jako jsou klusácké dostihy na které nechodí skoro žádní diváci?! Jedině úplný blb, který chce vyhodit prachy oknem! A jak už tady dříve zmínila Alena Č., diváci nejsou nutnou podmínkou k pořádání klusáckých dostihů. S tím naprosto souhlasím! Bez diváků nebudou sponzoři (co by jim asi sponzorování dostihů přineslo za efekt) ani takový sázkový obrat a zisk ze sázek, který by aspoň trochu pomohl ČKA s financováním dostihů. Vypadá to, že běhat se letos sice bude, ale peníze se budou za výhry připisovat pouze na papír v kanceláři ČKA a nikoliv na účty majitelů klusáckých koní. Takže si majitelé vlastně zasponzorují náklady letošní sezóny sami! A pak že nejsou sponzoři! :-)

karel - Re: Jací sponzoři???

Sponzora v roce 2009 ČKA měla - a významného: ČKA dostala od Kajotu (alespoň na papíře) 4 miliony! Kde jsou? Vloni tomu bezpochyby nebylo jinak, jen oficiální údaje dosud nebyly zveřejněny. Zato bylo zveřejněno, že Jiříkovi z Moravy ČKA dluží 3,5 mega a že oficiálně "dal" ČKA za uplynulé dva roky 150 tisíc. Jak milé... A pak, že sponzoři nejsou! Jsou, ale chybí prachy....

Penize - Re: Re: Jací sponzoři???

Penez je. Kdyby vsechny penize z tech sazkovejch firem atd co museji povinne odvadet a napr. v roce 2009 odvedli na Klusaky (podpora a rozvoj klusackeho sportu, podpora chovu...) tak by jsme meli vic jak snad 20 mil!!! Staci se kouknout na dokument co tu byl. Kde ty prachy jsou???

karel.hrubec - Zase paralýza. Nebo vyčůranost?

Letmým pohledem do "včas" zveřejněných propozic na jarní část sezóny jsem zjistil do očí bijící nesmysl: "francozské" autostarty jsou VŽDY vypisovány proti dostihům Zlatého okruhu (jedničkám). Z toho logicky vyplývá, že se oba dva dostihy budou dávat dohromady jen stěží. Proč tomu tak je? Schválila tento nedomyšlený model STK? Anebo je to opět "vyčůranost" kýmsi zmiňované vládnoucí "trojky" (Pokorná-Svoboda-Šplíchal), kterým se to naopak hodí do karet. Jako vždy platí: SPORT a FÉROVOST jsou až na druhém místě!

jarda - Sponzoooři, kde jste???

Tak se nám včera konečně objevily propozice na internetu. Huráá! Je však nad slunce jasné, že hned do startu nejsou na ČKA žádné peníze, jinak řečeno: Helča s Jirkou vyhlížejí tajemného sponzora, jako kdysi Karel, a on ne a ne se objevit. Dotace se tak zase budou "psát na futro". Je tohle nějaká koncepce? Proč s tím, že absolutně nic a nikoho s penězi nemají, nevystoupili čestně při Valné hromadě? Asi jim šlo hlavně o znovuzvolení, k čemuž využili veškeré prostředky (viď, Heleno?!?) a teď s námi zase hrají to svoje LOBOGO....

Qwerty - Tak kolik

Tak kolik lidi sklopi usi a stahne ocas a bude pokorne hlasit? Bez sance, ze uvidi nejake penize.
A vse bude pri starem.

Ondra - Smutne

Zajimave kolik lidi umi psat,ale podepsat nikdo.

SaS - To je fakt BORDEL

Na CKA je:
K 24.3.2011 (09:00 h) je termín škrtání ze seznamů již přihlášených koní a také termín přihlášek do 4 Ročníkových dostihů roku 2011 (Cena Labirinta, Letní cena tříletých, Zimní cena tříletých, Letní cena čtyřletých ) !!!

No jestli nejsou do teď žádný propozice a ani se neví kdy se začne běhat, jestli vůbec, tak by se asi nemělo nic škrtat a ani nic přihlašovat. Možná se bude měnit i termínovka. Dokud ČKA nevydá nějaké oficiální prohlášení, tak je tohle předčasné. Ať tedy přiznají, že na to nemaji a svolaji novou valnou hromadu, kde se rozhodne o osudu klusáků. Tohle nemá cenu.
Dřív než "prožerou" naše peníze za stáje, registrace atd.


buldoq - Silná trojka rozhoduje, a co prachy?

Tak se naplňuje to, co jasnozřiví věděli hned po zveřejnění volebních výsledků: o všem rozhoduje SILNÁ TROJKA Dra + Mgr + Šplách, zbývající dva se vezou a v praxi do ničeho mluvit a zasahovat nemůžou. Diví se někdo?
Co je však podstatnější, že za 14 dnů má startovat sezóna a NIKDO NIC NEVÍ. Smlouva s Chuchlí uzavřena není, propozice mají k dispozici jen vyvolení, na internetu se chvilku cosi mihlo, aby to zase záhy zmizelo. Šušká se i o handicaperském tandemu Štípa - Pichl (opět protlačenému SILNOU TROJKOU). A co finance? Mgr. při volbách machroval skoro jako Kadlec před dvěma lety a skutek? Utek.... Budeme tedy vůbec běhat????

Qwerty - Re: Silná trojka rozhoduje, a co prachy?

Já jsem tipoval, uz dávno, že ne. A je to tady. Šplouch je chudáček, kterej pomohl tento sport potopit. Jestli má v sobě ještě trochu cti, ať ihned odstoupi z VV!!!
A ti, kteří zmíněné "trojce" dali své hlasy (nebo plné moci), tak ti ať si na nic nestěžují!!! Mají co chtěli.

plukovnik-Kaddafi - Za totalitu si muzete sami

Ocekaval jsem ze diky slozeni nekterych komisi vznikne ustrednimu vyboru dostatecna protivaha a oponentura. Kdyz jsem si vsak cetl zapis z jednani STK pochopil jsem ze budou pro vedouci ulohu strany asi stejnou opozici jako byla Socialisticka strana v ramci Narodni fronty. Spousta odborniku a nezavislych jmen ale vysledek? Typicky cesky alibisticky hlavne neprijmout zadnou zodpovednost nebo nekoho nenastvat. Rada bodu se projednala nektera i dlouze diskutovala (jak pravi zapis) ale prakticke navrhy se tykaji snad jen dostihu Trote Francois. Pak uz komise jen bud predhazuje brambor zpatky ustrednimu vyboru nebo se vymlouva na nedostatek casu (pritom k rychle revizi DR a odstraneni zasadnich rozporu s realitou musi inteligentnimu cloveku stacit jeden vikend). K jednotlivym diskutovanym bodum ktere maji uzitecnost asi jako Kocabova romska koncepce (papir snese vsechno) mam i tak radu vyhrat a zasnu v cem by mohli prospet divakovi. Takze jen namatkou - u podkovy tem oblibenejsim vitezum aspon nekdo zatleska a za hanbu zapiska. Pochybuju vsak ze tech nekolik opilcu a invalidu dojde k malemu paddocku. Posuzovani startu bude na citu startera. Co to znamena? Budou citlivejsi starteri cekat na vsechny (jak se bezne deje ve Francii) a bezcitni na nikoho? Kdo bude posuzovat jestli starter rozhodl v souladu se svym citem? Vrcholem mi pripada podpora vedeni v prosazovani dostihovych ctvrtku ktere jsou pro lidi zamestnane naprosto neprijatelne. Zda se ze komisi jich je jeste malo a dva by pridala? ale chapu, odbit si svoje ksefty beze svedku a o vikendu se valet na Slapech to laka.

chovatel - Internetovy vestnik

Internetovy vestnik je uplne na ho... Nic tam neni.
A kdyz uz tam neco je, tak to nema zadnou hodnotu.
Treba, ze nejaci plemenici maji osvedceni. Ale jsou tam novy plemenici a k nim nic. Rodokmen, popis, hodnoceni chovatelske komise, atd
Sekretariat CKA ani VV nepracuje.

majitel - Re: Internetovy vestnik

... a nejsou ani zadne propozice, ani seznam registrovanych staji, vyzeralo to slibne kdyz zacali davat zapisy z jednani Vykonneho vyboru CKA a ine informace, ted nedavaji uz dlouho nic je to skoda zacali dobre byla tam nadeje ze se neco zmeni, ale spis to bola moje naivita :-(

majitel - Re: Re: Internetovy vestnik

nejen Vase naivita,jedno hezke prislovi pravi...kdyz ptacka chytaji, pekne mu zpivaji...a to je ted presne ten pripad. Intern. stranky CKA- svete div se - zastarale, neatraktivni,atd. Majitele, fanousci, sazkari a jini obdivovatele tohoto krasneho sportu jsou " vedeni" uplne lhostejni, nechci nikomu muj nazor vnucovat, je to proste muj pocit....ale bez techto lidi to muze CKA,nebo pod jakym nazvem se tihle lide prezentuji proste zabalit!

qwerty - Re: Re: Re: Internetovy vestnik

Doporucoval bych bojkot. Preci si Zloutenka a Zlatoslon nebudou delat co chtej a nas ignorovat. Vykaslete se na jejich propozice a kone nehlaste. Snad pochopej, ze s nama museji jednat trochu jinak!!!

xx - Re: Re: Re: Re: Internetovy vestnik

Řešení to je, ale pochopí to všichni trenéři a majitelé ? Vždyť , některým je úplně jedno co se děje, "hlavně , když se běhá ". A další otázka je kde se bude běhat a co se bude běhat. Propozice nejsou , (asi to bude jen na pozvání ), a je vůbec smlouva na dráhu a je zaplacený nájem za dráhu. Proč tyto informace nenajdeme ve věstníku ?

Sázkař - Re: Internetovy vestnik

Inter.věstník je zrovna tak dobrý jako papírový,je to především o obsahu,pamatuji věstníky plné informací každý měsíc se člověk těšil na zajímavé počteníčko.Rozumné bude,jak navrhuje STK,dále jej vydávát i v papírové podobě,ne každý má k dispozici internet.Je nejvyšší čas posílit pracovně sekretariát a potom bude šance na zlepšení.