Jdi na obsah Jdi na menu
 


TROCHA REALITY MÍSTO BLÁBOLŮ


autor: Petr Bouma

 
Přečetl jsem si dva články na serveru www.alet.estránky.cz podepsané Jiřím Balcarem plné zášti, polopravd, nepřesností a nářku. Chápu a vím ( z vlastní zkušenosti), že když se nedaří, hledá se nejdříve příčina svého neúspěchu u druhých, ale nenajde-li se,měl by se každý zamyslet sám nad sebou a příčiny hledat u sebe. Před více jak třemi lety jsem se přestal aktivně angažovat v klusáckém životě a nenapadlo by mne, že se budu ještě někdy záležitostmi souvisejícími s klusáckým sportem zabývat, ale bohužel musím, protože se částečně týkají mé osoby.
 
  1. Reakce na dopis z 5.10.2009:
    • Vzhledem ke skutečnosti, že ČKA ztratila dlouholetého sponzora, se s letošní sezónou vypořádala velmi dobře (k mému velkému překvapení i v době probíhající ekonomické krize) - 21 dostihových dnů a žádné dluhy na výplatách výher. To je slušné a srovnatelné s předchozími sezónami.Věřím, že tato skutečnost se Jirkovi Balcarovi nelíbí, protože si myslel (tak jako já), že bez jeho finanční pomoci se ČKA neobejde a, že bude moci chod ČKA ovlivňovat dle svých potřeb. Tato skutečnost se nenaplnila, a to díky Jirkovi Svobodovi (dle mých informací pomohl výrazně i JUDr. Kadlec) a Heleně Pokorné, která vymáčkla ze státu a Francouzů co se dalo i nedalo a sezóna 2009 je finančně zajištěna. Prognóza pro rok 2010 je obdobná jako pro rok 2009 (na základě těchto skutečností jsem si sám koupil tři koně, z toho dva ročky).
    • Případná možnost získání finanční podpory od Jirky Balcara byla nezávazná a navíc směřována až do druhé poloviny sezóny a podmíněna tím, že bude vše dle jeho představ. Největší nedostatek finančních prostředků je vždy v 1. polovině sezóny, kdy ještě nejsou k dispozici státní peníze, a i proto se na případnou spolupráci s Jirkou Balcarem ČKA nemohla spolehnout (tohoto jednání jsem nebyl osobně přítomen a  informaci mám zprostředkovaně od dvou účastníků, kteří s Jirkou Balcarem na výboru jednali).
    • Smlouva s Fortunou byla upravena dodatkem z 21.9. 2004 a právě tento dodatek umožňoval novému vlastníkovi Fortuny smlouvu vypovědět. Toto byla jeho podmínka převzetí této smlouvy s ČKA. Není tedy pravda, že smlouva byla prakticky nevypověditelná.
    • Fortuna tuto smlouvu nehodlala v žádném případě prodloužit, naopak ji chtěla již v roce 2005 vypovědět (neskromně musím podotknout, že udržení smlouvy v plném rozsahu do roku 2007 byla 100% moje zásluha).
    • Fortuna vypověděla smlouvu jednostranně až v roce 2007 po jednání výkonného výboru před zahájením sezóny 2007, u kterého jsem byl osobně přítomen. Nedošlo tedy k rozvázání smlouvy dohodou a ani nikdo nevedl Heleně Pokorné ruku, ale stačilo k tomu jen mé sdělení Fortuně, že na dalším trvání smlouvy již nemám žádný zájem a Fortuna smlouvu, která jí nic nepřinášela, okamžitě vypověděla.
    • Informace Jirky Balcara “z nejvyšších pater“ o tom, že smlouva byla ukončena dohodou v roce 2008 se tedy nezakládá na pravdě. Smlouva byla vypovězena a následně ukončena již v roce 2007.
 
  1. Vyjádření k dopisu ze dne 13.10.2009:
    • Velmi mne potěšila skutečnost, že se Jirka Balcar naučil také trochu pokoře a všem se tak vehementně omluvil. To dříve neměl ve zvyku.
    • Skutečnost, že mění názory a spojence ze dne na den a všichni mu ubližují a jsou proti němu, tam už ho poznávám.
    • Úmyslně se prakticky v celém dopise nezmiňuji o Heleně Pokorné, protože můj názor na její schopnosti a dlouholetou práci ve prospěch klusácké obce všichni znáte. Vím, že nikdo není dokonalý, ale jistě si každý z Vás vzpomene, kolikrát Vám nezištně pomohla a co vše udělala pro klusácký sport. Na začátku roku jsem ji přemlouval, aby již nekandidovala do výkonného výboru a šla pracovat pro mé společnosti. Bohužel mě neposlechla a  nyní musí snášet nehorázné osočování ze strany Jirky Balcara.
Osočování a napadání Heleny Pokorné Jirkou Balcarem je hloupé a slabošské, zejména s ohledem na skutečnost, že mu dlouhá léta nezištně pomáhala, a to nejen s koňmi.
Závěr:
Jirko, jestli jsi dopisy nepsal Ty a pouze Tě někdo podepsal, tak se Ti omlouvám, ale i v takovém případě není chyba, aby lidé věděli, jak se věci opravdu mají.
                                                                                            Petr Bouma
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář