Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukončete nástup, dveře se zavírají, příští stanice Konečná- den osmý

Ukončete nástup, dveře se zavírají, příští stanice Konečná- den osmý

 

Úvodem bych chtěla poděkovat všem pozorovatelům, díky kterým můžu opět podat krátké shrnutí dalšího dostihového dne a jak se z kuloárů proslýchá, jednoho z posledních.

 

Pozornost příznivců na sebe strhla cena amatérů vypsaná jako Memoriál ing. Jiřího Šindlera. Původně to vypadalo (podle přihlášek), že si konečně pro vítězství dojde poctivý Lucas de La Bassee (H.Pokorná), ale na startovní listině se nečekaně objevil Peter Pan (K.Jelínková), Mage du Bourg (A.Loman) a hlavně Grafik, do jehož sulky byl překvapivě nominován David Čabla a z procházky růžovou zahradou rázem sešlo. O tempo se postaral Ocean Al (J.Žirovnický), ostatní se zařadili hezky pěkně do vláčku. To je přesně scénář pro Grafika a ten ho také využil ke svému triumfu, Lucasovi bude ve výčtu opět figurovat dvojka a na Petera Pana zbylo tentokrát třetí místo. Jeho rodáci se ovšem utkali v dalším díle Trotteur Francais, kde favorizovanému Jumbymu d Occagnes (H.Pokorná) a Refletovi du Bouffey (M.Kalčík) napráskali v roli outsiderů Novákovic valaši, a to Lesmeral de Chenu (J.Dobrovolný) a Rob de Picanes (B.Novák). Roli favorita naopak beze zbytku potvrdil ratíškovický Zazazoo (J.Kotásek) před Taiji de Bomo (V.Šamšurin) a Walkie Talkie (Z.Vávra). Třetí sice proběhl cílem I Can Fly Diamant (J.Svoboda), leč v oblouku šel mimo dráhu, což neuniklo pozornosti dostihové komisi a zcela správně ho poslala z kola ven. Chválím! Ten postřeh samozřejmě! Překvapením dne bylo pak patrně vítězství Darenneho (J.Kotásek), který těsně před cílem skolil Ain`tshese Diamonda (J.Klaubenschalk). Oba čtyřletí si výrazně a shodně posunuli hranici svého maxima na 1.17,8. Lehce si polepšil také vítězný Ann Magic (J.Dobrovolný) hned v následujícím dostihu, stájovku se Sir Vikingem jim druhým místem přerušila Skyline (Z.Vávra). Po dlouhé době triumfoval také Ricky Rouge (T.Klvaňa) a dostihovým debutantům ukázal záda bělouš Starboy BN (B.Novák). No a k úplnosti ještě úvodní a závěrečný handicap - jednoduše Larnaca (M.Kalčík) a Instant Diamant (V.Šamšurin).

 

Není to tak dlouho, co se tady propíraly historické prohřešky Alleho Lomana a "ejhle", vyrostli nám zdatní nástupci. Jet na start proti autu a ještě hrubě napadat startéra, teda Jiří? Ty jsi asi nějaký pomýlený nebo jak si to jinak vysvětlit? Máš palec dolů..

 

Jedinou pochvalu si samozřejmě kromě poctivých koní a slušných jezdců zaslouží dostihová komise za svůj již výše zmiňovaný postřeh.

 

Alena Čemusová

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Míša Zemanová - Re: Re: Re: Cenzura !!!

Váš příspěvek mě opět jen utvrdil v tom, že než takovouhle diskusi, tak raději žádnou. Pokud nemáte odvahu se podepsat, tak určitě s Vámi o sobě diskutovat nebudu. A propos - přepodkládám,že když mi tykáte, tak se asi dobře známe, že? Dnad bych Vás (Tě)jen mohla ujistit, že si na ničí místo v ČKA nehodlám sedat, naštěstí stabilní práci mám. A ono by si ani nebylo kam sednout...

Klára - Re: Re: Re: Cenzura !!!

Tak zrovna Míša Zemanová toho NEZIŠTNĚ dělá pro klusáky hodně, za svoje působení v tomto sportu se nemusí stydět a pod svoje příspěvky se nebojí podepsat. Na rozdíl od tebe, ubohý anonyme, gerbireji, ferdiši pištoro, františku dobroto apod.

Alena - Re: Cenzura !!!

Nevím, s kým mám tu čest, ale žádný "lumen" asi nejste. Projev nápadně připomíná rukopis našeho Karlíka.
Kromě výlevů Karla Kadlece (ulevit si může kdekoliv jinde, prostoru má on i jemu podobní dost), tam zase nic tak úchvatného nebylo, jen samé souhlasy.
K Vašemu příspěvku: nechápu, o čem tady vykládáte. Jiřího nikdo ničím nepodvedl. Byl to on sám svými vlastními ústy, kdo celou základnu v lednu ubezpečoval, že on to má všechno pod kontrolou a zařízené, když měl odpovědět na dotaz týkající se jeho 3,5 milionové půjčky. Pročpak to asi tak říkal? Nebyl to náhodou on, kdo všechny podvedl? Kdyby se nechoval jako stvořitel světa a respektoval aspoň ta nejzákladnější pravidla, nemuseli bychom se tady teď brodit takovýma s prominutím "sračkama". Členové výboru mohou těžko něco dělat, když si o všem rozhoduje svévolně bez jejich vědomí.
Nechte se vyšetřit a až se uzdravíte, tak Vám spousta věcí dojde. Ne všechno se dá prezentovat veřejně, ale to Vy moc dobře víte, jsem si tím naprosto jistá. Napadáte tady anonymně lidi pod různými pseudonymy, dokonce si také sám přitakáváte a přitom sám máte na hlavě másla víc jak kdo jiný. Takže zklidněte hormony a vraťte se zpátky na zem. Jestli Vám někdo bere hračku, vezměte si jinou. Tady nejde o ničí ego, tady jde o existenci.