Jdi na obsah Jdi na menu
 


Už je to tady…

Po nekonečném čekání už máme konečně jasno. Volby jsou za námi a klusácká obec má dlouho očekávaný nový výkonný výbor. Do jaké míry volby splnily Vaše očekávání?

 
Podle stávajícího volebního systému, kdy každý majitel a chovatel má navíc hlasy za koně, byl po konečném součtu hlasů zvolen tento Výkonný výbor ČKA:
 
Mgr. Jiří Svoboda 204 hlasů
JUDr. Klára Jelínková 187 hlasů
Michal Kalčík 173 hlasů
MVDr. Helena Pokorná 152 hlasů
Jiří Šplíchal 143 hlasů.
 
Na dalších místech zaostali Ing. Petr Malík 126 hlasů, MVDr.Ladislav Vojáček 85 hlasů, Ing.Jaromír Tihelka 46 hlasů a Bedřich Novák 40 hlasů.
 
Máme za sebou dva svízelné roky plné nečestných jednání, neférových výroků a nepěkných mezilidských vztahů. Co máme naopak před sebou? Spoustu práce, pevně doufáme taktéž snahu vše napravit a uvést naší organizaci zpátky pevný řád. Nebude to pochopitelně vůbec snadné, pokazilo se toho opravdu dost a získat zpět ztracenou důvěru je podstatně těžší než ji ztratit. Ve smyslu lepší budoucnosti je nutné nastavit pravidla tak, abychom těm špatným věcem předešli. Zvolili jsme si skupinu, které jsme dali naši důvěru a musíme jim dát ještě šanci a prostor, aby to mohli dokázat a my jsme na konci období mohli spokojeně říci „ano - naše volba byla správná“.
 
Nemůžeme ale jen čekat,až za nás všechno udělají druzí. Měli bychom rovněž přiložit ruku k dílu tam, kde je to možné a co je v našich silách. Chceme vybídnout všechny ke spolupráci. Naše stránky budou dále informovat kromě jiného o dění uvnitř ČKA a nabízíme pomocnou ruku těm, kteří ještě nemají odvahu vznášet připomínky na stranu vedení. Nejlepší cesta je pochopitelně přímá komunikace s řídícími orgány ČKA, ať už se jedná o připomínky nebo návrhy. Budeme usilovat o model vstřícnosti ČKA vzhledem ke členské základně, protože asociace je tady pro nás, nikoliv obráceně. Ti z Vás, kteří si přeci jen netroufají, zasílejte své smysluplné návrhy a podněty na naše stránky a my je budeme souhrnně prezentovat za Vás.
 
Neseme si s sebou řadu restů, ale „Hlavu vzhůru“!
 
TCA
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kkk - A zase nic....

VV zasedal ve čtvrtek a nikde nic...

pk - Re: A zase nic....

To není pravda - zápis z druhého zasedání VV z 24.2.t.r. je(jako zápis první z 2.2.t.r.) na www.czetra - pod hlavičkou Věstník - stačí se dobře podívat.

kkk - Re: Re: A zase nic....

a kdy jsem to psal? a kdy to tam bylo???

Majitel - Asociace

....no slava, nespi...kdy bude oznameno kolik dluzi tenhle "club" majitelum??????

Sázkař - Tajné služby

asi spí,je tady nějaké ticho,copak nikdo nic neví? Hendikepr je mi už jasný,nejvíce loajální je P.Malík,ale toho vrchnost asi nepřijme,nejlepší je mít v této funkci"svého"člověka.Má někdo lepší nápad?

sss - Re: Tajné služby

Souhlasím, P.Malík nejlepší handicaper!!

fáfa - Re: Tajné služby

To už tady taky bylo a v handikapu byl totální bordel. Hrál si na chytrýho a určitě bysme to s ním taky nevyhráli. A absolutně nezaujatý taky není. Snad nejrovnější byl "automatický" hendicep - ten měl aspoň předem známá kritéria a pro všechny stejná.

kkk - Re: Re: Tajné služby

Automaticky handicap byla totalni kravina!!! Idealni nastroj pro notoricke cukace. Petr to ke konci funkcniho obdobi mel docela srovnane.

Sázkař - Re: Re: Re: Tajné služby

Určitě byl nejrovnější ,eventuelní mírné přehmaty byly až z touhy po přehnané spravedlivosti,ale kdo je dokonalý?Má někdo jiného kandidáta?

ufon - Re: Tajné služby

Řešíte tady kraviny a to důležité je vám fuk. To, že někdo na náš úkor šidí a krade a v praxi to odnesem všichni.

x.y. - Je třeba provést kontrolu hospodaření dřív než příjde kriminálka!

Tak jsme se při Valné hromadě dozvěděli, že ČKA dluží zachránci sportu, prezidentovi J.S., více než 3 mil. Kč. Každý z nás je tedy nedobrovolným vazalem,dlužníkem - já tedy nedobrovolný jsem. Dále jsme se dozvěděli, že zachránce jako takový věnoval za uplynulé voličské období celých 170 tis. Kč, za což se téměř vše v klusáckém sportu jmenovalo po jménu jeho osobou spřízněných firem (paraleta s El Ranchem před cca 4 lety je zcela náhodná). Potud zveřejněná fakta. Pohled na stránky internetu, konkrétně www.mfcr.cz (rozvoj a regulace trhu - loterie a sázkové hry - veřejně prospěšné projekty), ukazuje, že se však kolem ČKA a J.S. točí ještě jiné, daleko větší "prachy". Jen za rok 2009 totiž venovala společnost NET and GAME a.s. ve prospěch ČKA (konkrétně na záchranu a podporu klusáckého sportu na území ČR) částku 4 mil Kč a dále pak další 2 mil. Kč spol. EQUI FORUM (IČO 22821562) rovněž na rozvoj a podporu klusáckého sportu. Není bez zajímavosti, že toto občanské sdružení sídlí na stejném sídle jako společnost JS Konsorcium...., takže jinými slovy tyto prostředky posloužily jako dotace aktivit J.S. v klusáckém sportu. Budiž.
Ale kde jsou ty 4 mil., které obdržela ČKA a o nichž při Valné hromadě nepadlo ani slovo. A to jsem byl přítomen od první do poslední minuty...
A čeho že se dočkáme z výkazů za rok 2010, který bude zveřejněn cca do 2 měsíců?
Spoludlužníci J.S. a nový Výkonný výbore, haló, iniciujte rychle důslednou kontrolu hospodaření a účetnictví (audit) dříve, než udělá razii ve 3. patře chuchelské tribuny Policie ČR. Času není nazbyt!

xyz - Re: Je třeba provést kontrolu hospodaření dřív než příjde kriminálka!

drobná oprava.........staronový výbore, protože moc nových tváří tam není, takže výkřik "Už je to tady", je tak trochu mimo mísu a k pousmání. Spíše bych očekával heslo typu "Už je to v prd..i"

hmmm - Re: Je třeba provést kontrolu hospodaření dřív než příjde kriminálka!

A koukam, ze tech zajimavych dotaci je tam vic. Doporucuji se kouknout...

Majitel - Fakturace

Otázka pro vsechny co obdrzeli vyúctování...
Pochopil a rozumí tomu nekdo???
..dusledne provereni hospodareni by neskodilo, urcite by jsme se dozvedeli spoustu zajimavych veci....

fafa - VV

Tak se prej sešel VV? Je to pravda? Nikde o tom na czetre ani čárka. Očekával bych zápis o čem se jednalo a co se schválilo atd. Mimochodem ten první věstník je fakt libovej. Seznam hříbat, ale nikde napsaný aspoň rodiče. Fakt velice hodnotná informace. To samé o plemenících. V papírové formě vycháel rodokmen koně, popis atd. To je asi ta profesionalizace, jak o ní mluví Svoboda:-)) Prostě se jede po staru. A kam to povede je celkem jasné.

AŤKA - Re: VV

Mě také už léta zaráží, že na stránce czetra. cz není nikdy nic aktuálního. Podle mého názoru tam patří veškeré dění v klusáckém sportu a to nejen stokrát předělávané termínové listiny, opožděné výsledky a startky, ale i zprávy o koních, jednání VV, financování atd. atd. Jsou to prostě tajnůstkáři :-))).

Alena - Co jsme to jen za národ

Nejen z příspěvků na těchto stránkách, ale hlavně na valném shromáždění jsme si všichni vyslechli, jak je nutné podporovat český chov(s čím bez nejmenších pochyb souhlasím), protože hlavně na něm stojí naše budoucnost. Neplatí to ale zřejmě o všech. Osobně bych očekávala, že každému, kdo je ochoten smysluplně chovat, budeme nápomocni. Leč není to tak, my je budeme trestat. Nebo někomu leží v žaludku, že má MVDr.Vojáček se svými odchovanci úspěchy a budou se mu každoročně vyplácet bonusy? Či snad je jeden z mála těch, kteří se nebojí podepsat pod své názory? Jinak si neumím vysvětlit, proč je najednou proti němu vedena tak usilovná kampaň. Abych byla konkrétní, tak pětiletý či snad doživotní zákaz činnosti je trest "ad absurdum". K panu Vojáčkovi mám i já své výhrady, respektivě k některým jeho postupům a přístupům, ale toto? Celou dobu se obecně tolerovaly různé věci různým lidem a najednou zprovozníme "gilotinu"? Znovu se ptám proč? Komu se to hodí? Komu dělá konkurenci? Proč to vadí najednou, když nedávno ještě ne? Příliš mnoho otázek? Jo, asi jo.
Mluvilo se o tom, že je třeba udělat tlustou čáru a začít s čistým štítem. Tohle má být ten čistý štít? No nazdar.
Dnes zasedá poprvé nový výkonný výbor a já mám o nové "adjunkty" velké obavy. Sedět proti starým zatvrzelým strukturám s abnormálně vyvinutým "ego" nebude snadné a vůbec jim to nezávidím.
Z vlastní zkušenosti vím, jak snadné je v moci "časové tísně" nasměrovat myšlení druhých potřebným směrem. Doufám ale, že si zachovají všichni zdravý rozum!

Míša - Re: Co jsme to jen za národ

S tím se nedá než jen souhlasit. Osobně si vzpomínám ze své éry práce v sekretariátu ČKA na několik chovatelů, kteří měli nějaký problém s plněním svých povinností vůči ČKA a nebylo jich rozhodně málo. Řada z nich měla vysokoškolské vzdělání... Všem se nakonec nějak vyšlo vstříc a vzala se v potaz třeba jejich současná složitější životní situace. O zákazu činnosti nikdy nepadlo jediné slovo... Tohle určitě není ten správný nový vítr do plachet!

Klára Jelínková - handicapy

V diskusi v závěru valného shromáždění 23.1.2011 jsem se vyslovila pro zachování handicapových dostihů. Šlo o reakci na dotaz Mykoly Volfa, směřovaný novému výkonnému výboru, zda má handicapové koně připravovat na nastávající sezónu. Zpětně si uvědomuji, že moje vyjádření bylo nešťastné a bylo přítomnými vnímáno tak, že budu v novém výkonném výboru bojovat za zachování handicapů v současné podobě. Mluvila jsem pouze sama za sebe a chtěla jsem říci jen to, že nepovažuji za vhodné handicapy zcela zrušit ve chvíli, kdy pro početnou skupinu jejich účastníků nemáme jiný fungující model dostihů.
O koních, kteří díky svému zisku nestačí v dostizích podle peněz a zúčastňují se handicapů, psala v diskusi na těchto stránkách trefně Michaela Zemanová. Tito koně mají svůj význam pro amatérské nebo začínající jezdce, jejich majitelé k nim mohou mít citový vztah a v současné situaci opravdu potřebujeme každého registrovaného a běhajícího klusáka. Na druhou stranu rozumím i argumentům Jiřího Šplíchala – ze sportovního a chovatelského hlediska by jistě bylo vhodné nahradit starší koně s klesající výkonností mladými a perspektivními klusáky. V každém případě si myslím, že kdybychom se v budoucnu shodli na zrušení handicapových dostihů, měli by o tom být všichni majitelé a trenéři informováni s předstihem (nejpozději na konci předcházející sezóny) tak, aby měli čas a možnost starší koně nahradit jinými, schopnými běhat podle zisku.

pepa - Re: handicapy

Tak to je pravda,ale at se dela handicap vsem spravedlive,protoze hodne koni si myslim ze nemaji spravny handicep na svou vykonost.