Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vážení členové ČKA a ostatní příznivci klusáckého sportu,

 Otevřený dopis je stažený ze stránek ČKA, byla by škoda se k tomuto dopisu nevyjádřit:

 

Vážení členové ČKA a ostatní příznivci klusáckého sportu,

       na prahu nového pro nás opět významného sportovního roku 2011 si Vás dovoluji touto formou oslovit nejen jako předseda Výkonného výboru a aktivní účastník dostihů, ale také jako člověk, který nazírá na problematiku klusáckého sportu dále než po hranici svých zájmů.
Pokusím se Vám to vysvětlit společně s dalšími fakty, které možná některým z Vás pootevřou oči v dnešní pro nás všechny komplikované době. Předně se chci omluvit za to, že se nám nepodařilo včas vyplatit výhry všem účastníkům dostihů tak, jak jsme původně předpokládali. Situaci zkomplikovala nejen všeobecná nechuť státu a ekonomicky silných subjektů dávat do sportu, tudíž i nám jakékoliv finanční prostředky, ale i v uvozovkách nedohoda mezi silnými ekonomickými subjekty v naší klusácké obci. Trochu argumentů,které tuto skutečnost omlouvají. Do VV ČKA jsem byl veřejností zvolen  v r. 2007 do již přeobsazeného týmu významných lidí s cílem změnit amatérský sport, přepracovat základní atributy včetně dostihového řádu, stanov atd. a postupně jej  profesionalizovat. Na posledním valném shromáždění jsem byl opět zvolen téměř sty procenty hlasů a to jsem pochopil, že drtivá většina členů nejen že očekává pokračování v nastaveném trendu, ale že jsem pro ně osobou důvěryhodnou s jasnou vizí a realistickým přístupem. Pro mě tato důvěra hodně znamená, a proto jsem se nebál nejenže převzít roli finančního garanta následující dostihové sezóny, ale také automaticky převzít odpovědnost za fungování ČKA jako takové. Tady se chci zase omluvit za to, že jsem nevytvořil  takový systém, který by kontroloval vše! Pro vysvětlení: tok peněz a dalších informací (přihlášky, startky, změny atd.) má řešit Informační systém, o jehož vývoji jsem měl zcela odlišný názor. Podle časového plánu měla být 1.etapa, tedy to naše všemi vychvalované a zároveň kritizované „Zúčtovací centrum“ uvedena do provozu již v květnu. Do konce roku  potom celý informační systém, který bude sloužit každému legitimnímu členu k získání všech dostupných informací o klusáckém sportu včetně on-line přihlašování koní, propozic, údajů chovatelských a o ostatních novinkách i ze světa. To, že je to správná cesta ke kontrole správného fungování celého dostihového systému, dnes už chápe snad každý, koneckonců tento produkt je již standartem ve všech klusácky vyspělých zemích. I když mě samotného vývoj informačního centra stál hodně nervů a hlavně peněz, tak doposud není hotov podle zadání.
 Dalším problémem, který mě nenechává nikterak klidným, je osobní odpovědnost volených nebo jmenovaných zástupců, ať už rozhodčích, handicaperů, členů VV, či jmenovaných komisí.
Tito by měli vykonávat svěřené úkoly samostatně bez možnosti jakýmkoliv způsobem je ovlivňovat. A to platí v každém sportu. Nemohu vyzvednout jejich přístup, protože ona již jmenovaná osobní  odpovědnost byla podle mého názoru opomíjena a v mnoha případech se nebojím říci sledovala pouze osobní zájmy. Proto na Vás všechny, kteří se mnou souhlasíte, apeluji „Zapojte se aktivně“ a na valném shromáždění v lednu volte ty, kteří jsou ochotní dívat se za hranice svých zájmů a pracovat zodpovědně. Nutno však podotknout, že toto posílí pouze administrativní fungování.
       Hlavním problémem je, jak jsem již výše uvedl, financování. A toto musím potvrdit sám ještě jednou. Sehnat sponzory na naše podmínky pro náš sport, který nemá téměř žádné zázemí, nemluvě o vlastním stadionu, je skoro nemožné. I přesto se nám i přes zmíněné těžkosti podařilo na přelomu roku vyplatit téměř všechny výhry za velké podpory svých přátel a firem, za což jsem jim velice zavázán.
       Jaká je má budoucí vize? Jednoduše řečeno. Kostra propozic běhání je nastavena dobře, je potřeba zapracovat na dokončení informačního systému, upravit DŘ a hlavně pracovat na marketingu, jehož nedílnou součástí je shánění sponzorů. Já sám pevně věřím, že se aktivně do těchto změn zapojí i ti z našich členů, kteří mají pro to všechny předpoklady a s těmito se určitě rád o odpovědnost podělím. V závěru nezbývá než Vám všem popřát do nového roku pevné zdraví, hodně štěstí a šťastnou ruku na volebním valném shromáždění.
Je to na Vás.                                                                                                                                                                                                                            
                                                                               Jiří Svoboda
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Barbora Holubcová - hm...

pan Roubal, bez toho, aby som sa kohokoľvek zastávala, alebo obhajovala, myslíte si, že dostihový deň sa zorganizuje zadarmo? Zarátajte si komisiu, ľudí na dráhe, veterinára, sanitku, dráha v Chuchli rovnako nie je zadarmo a toto všetko si vynásobte, (ak sa nemýlim) 23krát. A to sú len náklady na dostihové dni, čo tie na bežnú prevádzku CZETRY?

Bedřich Roubal - Komu čest, tomu čest

Krásný předvolební projev v duchu "vzhůru k lepším zítřkům"! Realita je však taková, že loňská sezóna stála za prd, výbor má ve všem bordel a nefungovalo shola nic. Nebyly prachy. A ono s tou neocenitelnou finanční podporou J.S: to taky není tak žhavý, když si sečteme veškeré "tunelované" příspěvky od státu (rozuměj MZ), od Troteaux France (rovněž hrubě "tunelované") a veškeré platby členské základny (registrace, poplatky, sankce, přihlášky vč.dlouhodobých, startovné aj.) - tak jsme na takových 8 milionech - a kolikže bylo vyplaceno na dotacích? Takže se náš slavný J.S. zase tak moc přes kapsu neplácnul (to ještě snad něco ČKA zbylo i z toho Kajotu?!), pokud nepočítám jeho vlastní početnou dostihovo-chovatelskou základnu.

Alena - no to "sakra" dobře víme

Tady asi někdo zapomněl, že mezi těmi takzvanými uřvánky byl i Jiří Svoboda, vyznavač novodobého směru "jajajismu". Pokud se jedná o zlomky kladného hodnocení, jsem to JÁ, když jde o problém, jsme to MY a pokud se jedná o něco nekalého, jsou to ONI, což ostatně vyplývá taktéž z otevřeného dopisu.
Každý, kdo veřejně vystupuje, podléhá holt také veřejné kritice. Že nebývá často konstruktivní? Tomu se inteligentní jedinec vůbec nediví. ČKA není žádný hospodský spolek, kde si může každý dělat co chce, je to registrovaná organizace, která se zavázala dodržovat pevná pravidla a to tady také jde.
Jiřímu bezesporu patří poděkování, že nevzal rovněž do zaječích a snaží se aspoň nějaké finance zajistit. JENŽE! Potíž je v tom, že to vůbec nechce zadarmo. Přímo odporný je ten moment, že ON byl jedním z velkých kritiků Jiřího Balcara a dnes jeho praktiky předvádí v koncentrované podobě. Když něco kritizuji, nemůžu to přeci praktikovat sám. Pravda, je v tom jeden zásadní rozdíl, od Fortuny všichni dostali své peníze hned a na ruku. Nejde přeci jen využívat výhody (dané možnostmi) a nedodržovat závazky, které s nimi jdou ruku v ruce.
Jestli se kdosi vyjadřuje ve smyslu JÁ tady tomu velím, pak musím já říci, že to bylo ale špatně. A stačilo přitom JEN držet se pravidel.

aslk - kritizovat Vam jde !?

Koukám, že je tu padá samá plodná konstruktivní kritika :-) Každý může 23. přijít se svojí vizí, kandidovat, být zvolen a všem ukázat jak to dělat, když to tak umí. Například jak nám to ukázal Kadlec se svými uřvánky před 2 roky. Ne díky radši Svobodu aspoň víme na čem jsme...

x.y - Já jsem spasitel.

Z celého článku vyplývá, že Jiří je jediný spasitel. A když se několikrát omluví , tak je to jak když vyplatí výhry. Bylo by rozumnější, kdyby opustil své JÁ, JÁ, JÁ a začal respektovat i názory druhých , začal spolupracovat a nechal si "jako amatér" poradit od těch co něco umí-profesionálů.

buřt - no?

A teď tu o smolíčkovi, ať to mame kompletní 8O)))))

Lee - Valné shromáždění

Ha,ha, no to jsem zvědav koho budeme volit! Kdo sežene nějaké sponzory anebo zacáluje celou sezónu sám?! No co, nic horšího než že klusáci půjdou v ČR do háje se stát nemůže! Doufám, že v neděli 23.1. bude sranda (ba přímo prdel) jako obvykle 1x za 2 roky! :-)) Pane Balcare, nezapomeňte, prosím, na nějaký srdceryvný pamflet plný nesmyslů jako před dvěma roky s kým můžete nebo nemůžete spolupracovat a dobré rady, koho máme volit a koho ne! A vy ostatní, přijďte v dobré náladě, nezapomeňte se zapojit do plodné diskuse (těším se na pořádné hádky a ostrou výměnu názorů) a nebojte se vyřídit si své názory přímo na místě ručně (či snad nožně?) jako to umějí například pánové Loman a Kadlec. Těším se na kvalitní zábavu v neděli 23.1. od 11.00 ! (PS Ono stačí přijít až ve 12.00, začínat s minimálně hodinovým zpožděním bývá na ČKA dobrým zvykem! :-)) )

Lili - Si děla koozy

Myslím, že na valném shromáždění nepotřebujeme šťastnou ruku, ale ruku plácalku a Jiříkovi naplacat na prdel:-)) A toho koho budeme volit, na to snad stačí obyčejn selský rozum. Rozhodně už nikdo nebude věřit těmhle pohádkám!!!