Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve znamení rychlosti - den druhý

Slunečné, avšak poněkud větrné počasí nás provázelo druhý dostihový den. Jak bych ho velmi stručně charakterizovala? Klusalo se rychle, a to hned od samého začátku. 
 
V samém úvodu dne nasadil David Papežík v sulce hřebce The Generals Wish rychlostní laťku hodně vysoko a jím nastavený parametr evidentně motivoval další účinkující.
Překvapení? Zcela určitě příjemně překvalili svěřenci Ivana Coufala - Grejs jen velmi těsně prohrála právě s The Generals Wish (ve vyrovnaném osobním rekordu), čtyřletý skutečný Generál zvítězil zlepšený o 2,5 vteřiny a favorizovaná bělka Gimi rovněž podlehla jen těsně v závěrečném handicapu Unitedovi (Alena Tvrzová), jehož triumf takhle zjara mimochodem rovněž málokdo čekal.
Výbornou připravenost standartně prokázali ratíškovičtí reprezentanti. Top formou se nejdříve blýsknul Zazazoo (1:16,0), záhy ho následnoval Starfighter (1:16,6) a nebýt cvalové chyby Busbyho Cartouche, mohl Jaromír Kotásek slavit hned třikrát.
Kdo si počká, ten se dočká - říká se a zrovna podle tohoto přísloví se zařídil David Čabla. Poprvé v sulce Verena, bravůrní byl ale výkon Dom Perignona (1:16,3).
Čest levínské centrály, i když bez vítězství, obhájil velmi slušným výkonem Lover (Michal Kalčík), Buffalo Joy (Monika Kalčíková) a drtivou koncovkou se při své české premiéře předvedl francouzský rodák Peter Pan.
 
Ke světlým stránkám celého dne patřilo bez diskuse kropení dráhy! Snad poprvé jsem nepřijela z dostihu jako "prase". Už jsem se těšila, že byl konečně ze zálohy vytažen kropící vůz, který pro ČKA zajistil ing. Muller, ale byla to jen planá naděje. Nicméně, přesně takto by to mělo vypadat - neprašný pružný povrh bez louží.
 
Co se rozhodně pochválit nedá?
Tak v prvé řadě přehlédnutí (nechce se tomu věřit, ale je to tak) cválajícího Busby Cartouche. Jednak ho kvůli tomu Jaromír zbytečně prohnal a ve finále tam překážel ostatním.
Za druhé opět a určitě ne naposled start, konkrétně 4.dostih. Hledala jsem ve výroku ohodnocení komise za nezaujetí pozic, ale nenašla - jinak se to nenaučíme (být tam včas).
Za třetí - pokoušet železné sloupy se nevyplácí, oni totiž neuhnou. Když už se stane omyl, někdo nechtěně uvolní stopu ( Lucas de La Bassee) a druhý tam vjede (Starfighter), měl by v první řadě zafungovat pud sebezáchovy. Když pominu všechno ostatní, nejste tam sami, přes Vás by se kutálelo celé pole.
 
Závěrem: líbila se Vám Cena Polar Televize Ostrava a  myslíte si, že má smysl "zachraňovat" takové-to dostihy, kdy je předem jasné, že poběží stěží 3 koně se zoufalou výkonností?
 
Tak opět příště a všem krásné dny.
 
Alena Čemusová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Fantom - Re: Re: Ve znamení blbosti

Milá Alenko, tak se přijď někdy podívat k nám na asociaci třeba v 9 hod. večer a uvidíš, že jsou i tací, kteří nečučí doma na televizi, ale pracují pro Vaše blaho. A zaslouží si víc porozumění a chvály, namísto hloupých a bezdůvodných blábolů.

haha - Re: Re: Re: Ve znamení blbosti

Ono to bude asi tím, že se na asociaci začíná pracovat v 8 hod. večer.

Fantom - Re: Re: Re: Re: Ve znamení blbosti

Každý člověk má také právo na svůj soukromý život a mezi to patří pochopitelně koně. Trénovat v 9 hod. večer se prostě nedá.

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: Ve znamení blbosti

No to mě teda pobavilo, tak zásluhy nebo nárok na soukromý život? Dohromady se to neslučuje. Spíš bych mluvila o štěstí, které má Helena v tom, že svou práci může dělat mimo pro ostatní běžnou pracovní dobu. To my obyčejní "smrtelníci" to štěstí nemáme - pro nás platí nejdřív práce, potom zábava.

Alena - Re: Re: Re: Ve znamení blbosti

Milý Fantome,
vrať se zpátky na zem a vzpamatuj se, prosím. Blaho, jó, to je teda pěkný rauš..Moje telefonní číslo znáš, takže můžeš zavolat a popovídáme si, abych nemusela kompromitovat veřejně, napadáš mě z věcí, s kterými osobně nemám nic společného. O chodu ČKA toho vím dost, o tom nemusí nikdo pochybovat. Právě s ohledem na Helenu se hodně držím zpátky, to mi věř. Televizi tady nikdo nikomu nezakazuje nebo snad ano? Svůj program si většinou určujeme sami. Jestli jsi myslel 21,00 hod., tím bych moc neargumentovala.

majitel - Re: Re: Re: Ve znamení blbosti

Já osobně si myslím, že sekretariát ČKA by měl být pro členy asociace přístupný především přes den a ne po 8 hod večer. V noci dělají jen zloději a k.... , no a práce pro cca 30 aktivních členů asociace se dá zvládnout i dopoledne. Máme ta přeci nejschopnějšího a dobře placeného pracovníka. Nebo se mýlím ?

---, - Re: Ve znamení blbosti

Kněžourku,myslím,že jsi to ty ,pokud ano ,tak věz,že píšeš sám nesmysly,bohužel A.Č.má ve svých článcích pravdu a to se špatně přijímá,obvzláštně pro ty,kterých se to dotýká,vůbec to není o bludech a nenávisti,spíše to je snaha vyburcovat kompetentní osoby k nějakým krokům ke zlepšení.Pokud to nejsi ty tak promiň,jen jsem si tipnul,jaký názor mají ostatní přispěvovatelé?

Kněžourek - Re: Re: Ve znamení blbosti

Omlouvám se že píši tak pozdě ale moc nečtu tyto zprávy.Nevím čím jsem si zasloužil ocenění že jsem napsal tak zajímavou zprávu ale není to pravda a hlavně mě mrzí že ani nevím kdo mě podezírá a hlavně já se pokud budu psát tak se podepíši.Nashledanou Kněžourek Jiří

Fanoušek - Re: Ve znamení blbosti

Fantome, když už máš potřebu reagovat na články A.Č., tak věcně, bez napadání a ironie, napiš svůj názor jasně a zřetelně a můžete spolu polemizovat, ale takhle to vypadá, že vůbec nevíš o čem píšeš a tvé argumenty jsou víc než trapné

Sázkař - Re: Re: Ve znamení blbosti

Nemohu jinak,než prohlásit Fantoma za trapného vlezdoprdelku u kterého platí staré české pořekadlo-koho chleba jíš,toho píseň zpívej-,to se mi ulevilo!

majitel - Re: Ve znamení blbosti

Fantome, řekl bych ti co jsi, ale bohužel musíš na to počkat, protože to se dá říci a napsat až po 22 hodině.

Alena - Díky za Vás

Děkuji, že existují lidé, kteří pochopili, oč tu běží. Potěšilo mě to.

Bývalý majitel - Tvrdá práce na sekretariátu ČKA

Když na sekretariátu celej den nikdo není vyjma úterků, kdy jsou startky, tak potom nepřekvapí, že se tam občas usilovně pracuje večer od 20.00. No hlavně, aby se majitelé v letošní sezóně dočkali vůbec nějakých peněz na dotacích a nezůstalo jen u té usilovné práce na sekretaritu ČKA pro blaho klusácké obce! :-)) Zatím tedy ta usilovná práce resp. její výsledky nejsou nikde vidět!!!

bývalý majitel - Cena Polar Televize Ostrava

Tak to byl nejhezčí dostih odpoledne! :-)) Takových "skvělých" dostihů je však daleko více, ale hlavně že se vypisuje nesmyslný počet 10 dostihů na jedno odpoledne! Přihlásí se pak maximálně 50-60 koní do všech dostihů, takže se některé dostihy zruší rovnou nebo se vypíšou jiné s novými propozicemi jako tď na sobotu 23.4. K čemu pak vlastně jsou propozice, když se to takhle flikuje? Do některých dostihů nahlásí majitelé koně navíc, aby se sešlo aspoň 6 přihlášek a dostih se konal. Pak se 1-2 koně škrtnou a máme tu nádhernou podívanou na dostihy se 4-5 koni na startu! Nebylo by lepší vypsat na celé odpoledne jen 7, maximálně 8 dostihů a dosáhnout jejich lepší početní obsazenosti a přisypat do nich více peněz na dotacích než stále nesmyslně vypisovat propozice pro 10 dostihů na jeden dostihový den?! 10 dostihů je nesmysl, tolik klusáků se už v ČR zkrátka nesejde, aby se mohlo v jednom odpoledni uskutečnit 10 dobře početně obsazených dostihů, tzn. dostihů s aspoň osmi účastníky!

majitel - Re: Cena Polar Televize Ostrava

Z čeho chceš přisýpat, když letos běháš zdarma a pokud tomu nevěříš, tak se zeptej vedení jak je sezona finančně zajištěna. Jo a na dotace od státu zapomeň.

bývalý majitel - Re: Re: Cena Polar Televize Ostrava

No právě proto, že se vlastně nic nevyplácí, není přece problém "přisypat" do dostihu více peněz! :-)) Jsou to jen virtuální peníze na papíře!

pepa - Bezohlednost

Klusácké dostihy poslední éry provází nebezpečný fenomen - bezohlednost. Bezohledně jela Pokorná Lucase de La Bassee na úkor Kotáska, kterého vytlačila do trávy. A ten MĚL být dle platných regulí diskvalifikován. Ortel: pokuta 400 Kč. I za nehodou Česti Řehoře byla v určité míře bezohledost. To když Vávra se Svobodou (ano, týmž, který káže o seskakování z vozíku) zarputile nepustili nezvadatelného koně, aby mohl bezpečně vycválat na vnější okraj dráhy. Tady komise nesankcionovala vůbec, zato Česťu to stálo zdraví. P.S.: přeju brzské uzdravení!

... - Re: Bezohlednost

o tom, ze vavra neuhnul by se dalo dohadovat. podle videa a fotek vavra ven tahal, sice ne hned, ale ono v tom fofru chvili trva, nez vam dojde co se deje.. a nevim, jestli cestu nestalo zdravi spis neco jineho..

---, - Re: Re: Bezohlednost

Také to tak vidím,vše se událo dost rychle a my,co známe pozadí celé tragedie víme své,takže Vávru nechme v klidu,měl jen smůlu,že měl pro daný dostih nešťastné číslo.Z tribuny se dobře kritizuje,ale na tu dálku je těžké být objektivní, obvzláštně pro toho,kdo dostihy nikdy nejezdil.Stáj Mishano zasluhuje velké uznání za organizaci sbírky financí pro Čestmíra,doufejme,že se brzy uzdraví.

Alena - Re: Re: Re: Bezohlednost

Nemístné narážky nejsou na místě. Vyjadřujeme se tady k události, která se stala na dostihové dráze a které se dalo předejít, a to nemluvím jen o ježdění. To bychom ale spadli do pozice "kdyby". Kdyby ty železné sloupy už konečně někdo odstranil a kdyby už lidi začali konečně používat rozum. Nechci a taky nebudu říkat nikomu, co měl nebo neměl, dovolím si jen svůj osobní postřeh. Všichni, kdo se dostihů účastní aktivně ví, že jsou koně, s kterými se jezdec občas zapotí. Jejich jména všichni známe. Můj vlastní postoj ke krizovým situacím je ten, když vidím jezdce s takovým koněm v nesnázích, uvolňuji prostor a kašlu na osobní prospěch, zdraví všech je přednostní. Až tohoto budou schopni ostatní, máme vyhráno všichni.