Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve znamení rychlosti - den druhý

Slunečné, avšak poněkud větrné počasí nás provázelo druhý dostihový den. Jak bych ho velmi stručně charakterizovala? Klusalo se rychle, a to hned od samého začátku. 
 
V samém úvodu dne nasadil David Papežík v sulce hřebce The Generals Wish rychlostní laťku hodně vysoko a jím nastavený parametr evidentně motivoval další účinkující.
Překvapení? Zcela určitě příjemně překvalili svěřenci Ivana Coufala - Grejs jen velmi těsně prohrála právě s The Generals Wish (ve vyrovnaném osobním rekordu), čtyřletý skutečný Generál zvítězil zlepšený o 2,5 vteřiny a favorizovaná bělka Gimi rovněž podlehla jen těsně v závěrečném handicapu Unitedovi (Alena Tvrzová), jehož triumf takhle zjara mimochodem rovněž málokdo čekal.
Výbornou připravenost standartně prokázali ratíškovičtí reprezentanti. Top formou se nejdříve blýsknul Zazazoo (1:16,0), záhy ho následnoval Starfighter (1:16,6) a nebýt cvalové chyby Busbyho Cartouche, mohl Jaromír Kotásek slavit hned třikrát.
Kdo si počká, ten se dočká - říká se a zrovna podle tohoto přísloví se zařídil David Čabla. Poprvé v sulce Verena, bravůrní byl ale výkon Dom Perignona (1:16,3).
Čest levínské centrály, i když bez vítězství, obhájil velmi slušným výkonem Lover (Michal Kalčík), Buffalo Joy (Monika Kalčíková) a drtivou koncovkou se při své české premiéře předvedl francouzský rodák Peter Pan.
 
Ke světlým stránkám celého dne patřilo bez diskuse kropení dráhy! Snad poprvé jsem nepřijela z dostihu jako "prase". Už jsem se těšila, že byl konečně ze zálohy vytažen kropící vůz, který pro ČKA zajistil ing. Muller, ale byla to jen planá naděje. Nicméně, přesně takto by to mělo vypadat - neprašný pružný povrh bez louží.
 
Co se rozhodně pochválit nedá?
Tak v prvé řadě přehlédnutí (nechce se tomu věřit, ale je to tak) cválajícího Busby Cartouche. Jednak ho kvůli tomu Jaromír zbytečně prohnal a ve finále tam překážel ostatním.
Za druhé opět a určitě ne naposled start, konkrétně 4.dostih. Hledala jsem ve výroku ohodnocení komise za nezaujetí pozic, ale nenašla - jinak se to nenaučíme (být tam včas).
Za třetí - pokoušet železné sloupy se nevyplácí, oni totiž neuhnou. Když už se stane omyl, někdo nechtěně uvolní stopu ( Lucas de La Bassee) a druhý tam vjede (Starfighter), měl by v první řadě zafungovat pud sebezáchovy. Když pominu všechno ostatní, nejste tam sami, přes Vás by se kutálelo celé pole.
 
Závěrem: líbila se Vám Cena Polar Televize Ostrava a  myslíte si, že má smysl "zachraňovat" takové-to dostihy, kdy je předem jasné, že poběží stěží 3 koně se zoufalou výkonností?
 
Tak opět příště a všem krásné dny.
 
Alena Čemusová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Terka - Re: Re: Re: Re: Bezohlednost

S tím co napsala Alena, souhlasím! Když jezdím dostihy,, měl bych vědět vím koně jdou, kdo je jezdí, jak chodí, jak se chovají za autem............to jsou věci, které se nedají ignorovat! A taky jsme jenom lidi, občas se člověk musí rozhodnout ve vteřině......