Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve znamení rychlosti - den druhý

Slunečné, avšak poněkud větrné počasí nás provázelo druhý dostihový den. Jak bych ho velmi stručně charakterizovala? Klusalo se rychle, a to hned od samého začátku. 
 
V samém úvodu dne nasadil David Papežík v sulce hřebce The Generals Wish rychlostní laťku hodně vysoko a jím nastavený parametr evidentně motivoval další účinkující.
Překvapení? Zcela určitě příjemně překvalili svěřenci Ivana Coufala - Grejs jen velmi těsně prohrála právě s The Generals Wish (ve vyrovnaném osobním rekordu), čtyřletý skutečný Generál zvítězil zlepšený o 2,5 vteřiny a favorizovaná bělka Gimi rovněž podlehla jen těsně v závěrečném handicapu Unitedovi (Alena Tvrzová), jehož triumf takhle zjara mimochodem rovněž málokdo čekal.
Výbornou připravenost standartně prokázali ratíškovičtí reprezentanti. Top formou se nejdříve blýsknul Zazazoo (1:16,0), záhy ho následnoval Starfighter (1:16,6) a nebýt cvalové chyby Busbyho Cartouche, mohl Jaromír Kotásek slavit hned třikrát.
Kdo si počká, ten se dočká - říká se a zrovna podle tohoto přísloví se zařídil David Čabla. Poprvé v sulce Verena, bravůrní byl ale výkon Dom Perignona (1:16,3).
Čest levínské centrály, i když bez vítězství, obhájil velmi slušným výkonem Lover (Michal Kalčík), Buffalo Joy (Monika Kalčíková) a drtivou koncovkou se při své české premiéře předvedl francouzský rodák Peter Pan.
 
Ke světlým stránkám celého dne patřilo bez diskuse kropení dráhy! Snad poprvé jsem nepřijela z dostihu jako "prase". Už jsem se těšila, že byl konečně ze zálohy vytažen kropící vůz, který pro ČKA zajistil ing. Muller, ale byla to jen planá naděje. Nicméně, přesně takto by to mělo vypadat - neprašný pružný povrh bez louží.
 
Co se rozhodně pochválit nedá?
Tak v prvé řadě přehlédnutí (nechce se tomu věřit, ale je to tak) cválajícího Busby Cartouche. Jednak ho kvůli tomu Jaromír zbytečně prohnal a ve finále tam překážel ostatním.
Za druhé opět a určitě ne naposled start, konkrétně 4.dostih. Hledala jsem ve výroku ohodnocení komise za nezaujetí pozic, ale nenašla - jinak se to nenaučíme (být tam včas).
Za třetí - pokoušet železné sloupy se nevyplácí, oni totiž neuhnou. Když už se stane omyl, někdo nechtěně uvolní stopu ( Lucas de La Bassee) a druhý tam vjede (Starfighter), měl by v první řadě zafungovat pud sebezáchovy. Když pominu všechno ostatní, nejste tam sami, přes Vás by se kutálelo celé pole.
 
Závěrem: líbila se Vám Cena Polar Televize Ostrava a  myslíte si, že má smysl "zachraňovat" takové-to dostihy, kdy je předem jasné, že poběží stěží 3 koně se zoufalou výkonností?
 
Tak opět příště a všem krásné dny.
 
Alena Čemusová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

J.K. - Jak se má Česta

Prosím Vás, nemáte někdo relevantní informace co je Čestovi, a jaký je jeho momentální zdravotní stav?

majitel - Co bude dál ?

Ti co dnes vedou ČKA nemají žádný zájem o rozvoj tohoto sportu. Každý sedí zadkem na několika židlích a živí je jiné aktivity. Také to tak vypadá. Nemají naprosto žádný zájem o reklamu, propagaci, aby se tento sport rozšířil po celé republice. Možná, že jsou dobří manažeři v jiné sféře, ale klusácké dostihy mají jen pro pobavení.
Přeci si do toho nedají kecat o těch malých a finančně nezajištěných majitelů a chovatelů. Při nejhorším se vytvoří nový scénář a bude se běhat jen ,třeba jednou za měsíc o flašku sektu.
Překvapuje mně, žem i profesionální trenéři, kteří se živí jenom koňma se nechají ukecat, jak to vše bude vynikající a klidně za sliby doslova prodají svoje hlasy a potažmo i sebe. A ani jim nevadí, že se postupně stávají jenom křovím.
Pokud čekáme zajištění financí a sponzorů od stávajícího vedení, taklidně jenom čekejte, protože oni mají problémy sami se sebou a za této situace klusákům nikdo nic nedá.
Naprosto souhlasím s bývalým majitelem, že v tom Švédsku a Francii to dělají opravdu " ŠPATNĚ ", a to jsou narozdíl od našeho vedení PROFESIONÁLOVÉ.

Majitel II - Re: Co bude dál ?

Máte plnou pravdu,...
paní MVDr. Pokorná si to dnes vyzkousela v Berline ( 6.místo)jen doufám, ze se radne dívala, jak se behají regulerní dostihy, aby mohla vedení asociace informovat, jestli to má vubec jeste nejakou cenu....

bývalý majitel - Sponzoři

Dámy a pánové, co Vy tu řešíte! Došlo na má slova, ČKA sice vypisuje 10 dostihů, ale nakonec se sejde koní jakžtakž do osmi dostihů. Tím byl vyřešen můj návrh pořádat maximálně 8 dostihů v jednom dostihovém dni. Sponzory nepotřebujeme, máme jich dost! Jste to vy všichni, vážení majitelé, protože letos budete běhat jen za virtuální peníze (na výhrách samozřejmě, přihlášky si zaplatíte hezky natvrdo)! Alenku bych chtěl ujistit, že nešťastné prohlášení pana magistra o půjčce nemá na výše uvedený sponzoring vliv a žádné další sponzory mimo klusáckou obec stejně neseženete! Jen naprostý blázen by dával sponzorské peníze do něčeho, co nemá žádný význam, co nikdo nesleduje, kam nikdo nechodí. A jak už se mnou vedla polemiku dříve Alena na těchto stránkách, diváci (a potažmo sázející) nejsou pro klusácký sport u nás to nejdůležitější. Je sice zajímavé, že na tohle se dívají v klusáckých velmocích jako je v Evropě Francie či Švédsko krapet jinak a o přilákání diváků, a tím pádem i sázejících a potažmo sponzorů zájem mají. No asi to tam dělají špatně, nám se stačí pobavit v Chuchli za virtuální peníze na prázdné tribuně. Tak ať Vám koně jdou! :-))

Alena - Re: Sponzoři

Neřekla jsem, že diváci nejsou u nás to nejdůležitější, řekla jsem "diváci nejsou bezpodmínečná nutnost - když jsou, je to samozřejmě plus, to bezpochyby, ale dostihy všeobecně jsou postaveny na jiných základech". Moje slova byla reakcí na Váš útočný příspěvek a byla vedena v jiné souvislosti, Lee. Ale myslím, že jsme si to vysvětlili. Nicméně, donutil jste mě trochu zalistovat v archívu a pročíst řadu příspěvků.
Máte sice v mnohém pravdu, ale vzhledem k tomu, že u nás se na sázky a výtěžek z nich od samého počátku kašlalo, skutečně vyjde nastejno, jestli tady jsou nebo nejsou lidi, myslím diváci. Srovnávat nás s Francií nebo Švédskem, kde sport na sázkách stojí, se nedá. Vaše ironie je bohužel smutná, oni dostihy běhají, my se jen bavíme, jak jste ironicky podotknul, diváci na tom nic nezmění. Je tady hodně věcí špatně. Proč myslíte, že je to tady k nekoukání, proč jsou všichni nespokojení a bouří se? Vy se zaměřujete z pohledu diváka a sázkaře, ale ve své podstatě mluvíme o jednom a tom samém. Dům se staví od základů a dokud se neudělá pořádek v systému samotném, nebude fungovat nikdy nic, takže tak. Je tady bordel, nedodržují se pravidla, nerespektuje se nic, to otráví i ty nejotrlejší, takže ubývá majitelů a tím i koní, tím pádem se dostihy lepí jak se dá či spíš nedá, logicky se tak běhá ve třech, na což se nedá koukat(pominu ekonomiku), no ani sázet a začarovaný kruh se zavírá. Tak proč by tam kdo chodil? To tady ve své podstatě řešíme.

Nestranný. - smutné

Je s podivem,jací jedinci se najdou mezi klusáckou obcí,Ghost je opravdu extra vzorek o čemž svědčí "kvalita"jeho příspěvku.Nic ve zlém,ale tento člověk by měl navštívit odborníka přes psycho.

Alena - žádné peníze nedostaneš...

Milý Ghoste,
jak je vidět, Tvé pozornosti tyto stránky přesto neunikly, takže vítej. Mohl jsi klidně zůstat u své původní přezdívky, svůj styl a zášť stejně neschováš. Moc mě těší, že máš starost o mé soukromí, to se jen tak nevidí. Volna zase tak moc nemám, ale neraduj se předčasně, na komentáře si ho vždycky udělám. Pokud se jedná o zajištění financí, jsi poněkud mimo mísu, já po ničem nevolám. Musíš číst pozorněji, pouze jsem konstatovala, že financovat některé dostihy je marnotratnost za stavu, ve kterém se ČKA nachází. Nezbývá mi než zopakovat (vzhledem k tomu, že nepozorně čteš), že čekáš zbytečně - jak na moje koně, tak na peníze. Pokud vím, není povinností vlastnit koně. Co se týká zajištění dotací: já ani nikdo jiný se na valné hromadě neprsil, že má vše zajištěné, já nikde nevykřikuji, že jsem spasitel, garant a zachránce, ani na základě těchto výkladů nevyužívám ani nezneužívám jakýchkoliv výsad plynoucích z postavení.Tudíž mi z toho nevyplývá ani žádná povinnost. Je tu však ještě jeden aspekt, a to je velmi nešťastné prohlášení pana Mgr. týkající se půjčky z jeho strany. Nevím, jestli je někdo tak naivní a čeká, že se sponzoři za těchto okolností pohrnou. Je to tvrdé a nemám z toho vůbec radost, ale musím Tě skoro ujistit, že čekáš naprosto zbytečně, žádné peníze odnikud nepřiletí! Leda by ona zlověstná půjčka byla přehodnocena na sponzorský dar a účet ČKA se tak vyrovnal. Pak si dovedu představit, že bychom nějaké peníze získali. Nejsou to žádné složité počty. Urážky a napadání Ti v ničem nepomůžou, ale aspoň se Ti uleví, tak si posluž, ráda pomůžu aspoň nějak.

Sázkař - ???-!

Vážený pane Ghost,váš příspěvek patří do kategorie žumpa,bulvár už je příliš pěkné slovo,články A.Č.mají svoji úroveň,jsou seriozní a trefné.Váš styl je opravdu ubohý,myslím,že pod toto se opravdu podepsat nejde,to musí uznat i odpůrci anonymů.Bylo by zajímavé,kolik vstupů na stránky považujete za /pouze pár skalních/,myslím,že zdejší návštěvnost je veliká.

Ghost - Úhel 180'

Zaplať pánbůh, že tuto žumpu navštěvuje už pouze pár "skalních", ještě trochu a něco bych přihodil vrchem. Přispěvatelé typu "majitel", "bývalý majitel", "člen asociace" apod. mají zřejmě dost volného času, tak by se mohli u HP nahlásit na brigádu. Možná, že kdyby se slečna Čemusová věnovala svému soukromí tak před 20-30 lety, nemusela by dětinsky plácat ve svém věku. Nebo když už má tolik volna, tak by místo komentářů ke každé události, mohla začít zajišťovat pro ČKA nějaké finance, po kterých stále usilovně volá. Toho se zrejmě ale také nedočkáme, stejně jako jejích úžasných koní.

Alena - úhel pohledu

Jsme společnost, která bohužel nedokáže táhnout za jeden provaz. Z předností děláme slabost, dobrovolně se zařazujeme do područí těch mocnějších a zpravidla kašleme na osobní hrdost, protože si nechceme přidělávat další problémy, kterých život i tak přináší dost. To jsou většinou důvody, proč se valná většina lidí uchyluje k anonymitě. Osobně to nemám nikomu za zlé, pokud se diskuse odehrává ve slušné rovině, i když bych samozřejmě radši znala názory konkrétních osob.
Vždycky záleží na úhlu pohledu - buď budeme znát odesílatele a příspěvků bude minimálně nebo budeme znát spoustu názorů, ale nebudeme vědět, čí jsou. Což je škoda, protože anonymní názor není argument, na kterém by se dalo stavět, i když je na něm mnoho pravdy. Samozřejmě se pak nevyhneme těm duchem prostým. Jenže! Ono se lehce řekne "nebojte se říci nahlas svůj názor". Já osobně se nebojím a také ho říkám, stejně jako někteří další z Vás, ale... Nevím, jak to říct, tak snad takto: Minulý týden se ke mě donesla zpráva, že prezident ČKA chce vyloučit z asociace Jindru Klaubenschalka za to, že na svých stránkách uveřejňuje tyto články u umožňuje diskusi k nim. Zdá se mi to absurdní a mám pocit, že toto chování už je plně v kompetenci MUDr.Chocholouška. Co k tomu říct?

člen asociace - Re: úhel pohledu

Bohužel to není kachna, ale on se s tím vyloučením netají.Je to další perlička po zákazu chovatelské činnosti panu Vojáčkovi. Pan Svoboda by měl přečíst stanovy ČKA (i když jsou děravé a v mnoha pasážích nepoužitelné)kdo může vyloučit člena asociace, nebo zakázat činnost. Jeho medvědovské ego, ješitnost a jeho peníze to asi nebudou.
A když se natouto situací zamyslíme . Je někde oficiální seznam členů asociace ? Víme, jestli je i Svoboda členem asociace ? Kdo ho přijímal ?
U normálních společností a především u občanských združení přijímá a případně vylučuje členy vždy výhradně Valná hromada. Byli jste někdo svědkem toho, že by se na naší Valné hromadě hlasovalo o přijetí. Jaké jsou podmínky pro přijetí ? Platí členové asociace členské přízpěvky, jak je tomu jinde ? Jak je možné zastupovat na valné hromadě ?
Je vůbec možné dát plnou moc někomu po telefonu ?
Pokud nebudouvy jasněny základní pravidla a budou děravé stanovy, tak dovedou arogantní amatéři tuto společnost totálně do likvidace, nebo je to cíl ?
Co se týká Jindry, měl by dostat pochvalu za to , že tuto diskusi umožnil.

Kyzacek - Anonymy v diskusi

Jako clovek, ktery patri k podepisujici se mensine si myslim, ze pouha slusna vyzva, aby tak cinili vsichni, evidentne nefunguje. Myslim, ze by stalo za to predelat stranky tak, aby bylo potreba se registrovat. Pod jmenem, nebo obecne znamou prezdivkou. Heslo k registrovanemu uctu by pak obdrzeli lide osobne v Chuchli, nebo treba po telefonicke autentifikaci. Pro provozovatele stranek by to asi znamenalo trochu usili navic a asi by ubylo i prispevku. Ubylo by ale hlavne primitivu, kteri tu dokazi jen anonymne (nebo jeste hure pod cizi identitou) urazet a napadat. P.S. Netvrdim, ze prispevky podepsanych jsou vzdy slusne a maji hlavu a patu, ale aspon nam pomuzou udelat si o autorovi obrazek.

Anonym v diskusi - Re: Anonymy v diskusi

....napsal Pan Pravda, Chucaro Ahijuna, Kaddafi a kdovi co jeste :-)

Anonym v diskusi - Re: Anonymy v diskusi

....napsal Pan Pravda, Chucaro Ahijuna, Kaddafi a kdovi co jeste :-)

Kyzacek - Re: Anonymy v diskusi

tohle nepise pravej Kyzacek, ja bych navrhnul nechat anonymitu, ale zavest registraci aby nebylo mozne psat za nikoho jineho jak napriklad ja ted za Kyzacka.

Nestranný. - Ano i ne.

Kýzačku,určitě to není špatný nápad,ale jak sám píšeš,tak by ubyly příspěvky a zároveň ztratily patřičnou šťávu,tím nemyslím vulgarity apod.Před časem to již bylo zde diskutované,ne každý má zájem dostat se v nemilost vrchnosti.Myslím,že tak jako existují tajné volby,což nikdo nepovažuje za srabárnu,tak je možné tolerovat anonymitu zdejších přispěvovatelů,kteří se vyjadřují seriozně a smysluplně.Primitivové a hulváti se najdou všude s tím se musíme smířit.

Palkac - Re: Ano i ne.

jezismarja, o jake nemilosti tady mluvite? To mate strach, ze kdyz se vyjadrite negativne, tak ze nebudete moci behat o virtualni penize?
Pokud mam nejaky nazor, tak si na nem stojim a jsem hrdy na to, ze ten nazor prezentuji.

majitel - Re: Re: Ano i ne.

Milý Palkáči, v minulosti jsem byl na svoje názory opravdu hrdý. No a dostávám to i s úrokama dodnes. Proto jezdím běhat za virtuální peníze , k ničemu se nevyjadřuji, v ničem se neangažuji.
Bohužel v ČKA je jen jedna pravda a tu má bohužel vždy jenom dvojice P+S, a ten ocásek za nima. Proto se také nediv, že se nikdo nechce podepisovat pod svoje názory , ikdyž jsou z 99% pravdivé.

Fantom - Ve znamení blbosti

Koukám, že hned jak slečně Čemusové znemožnili šířit bludy a nenávist v dostihovém programu, našla si pro tuto svou činnost rychle nové médium. Jak jinak než plný septik u svého kamaráda Klaubenschalka. Co se týče bezohlednosti a amaterismu, tak se doporučuji podívat na kličkovanou slečny Čemusové nebo na braní cválajícího koně zpět do koní a následné překážení ostatním ze strany pana Hovorky (za pouhých 500 Kč). A pokud se jedná o smysl nebo nesmysl konání dostihů, tak kdybychom čekali až přiveze svoje koně slečna Čemusová, tak nemusíme ani žádné peníze na dotace shánět.

Alena - Re: Ve znamení blbosti

Ale ale Fantomečku nešťastný, Ty zase jednou nevíš, co plácáš, viď a ještě ani nejsi schopný se podepsat. Kličkujeme a kličkovat budeme, to Tě ujišťuji, protože to za a)umožňuje dostihová komise a za b)se ani ve většině případů nic jiného dělat nedá. O tom ale řeč nebyla, to zase někdy příště. Jednu pravdu máš ale přeci, kvůli mě peníze shánět nemusíš, to Tě uklidním. Mrhat ale financemi, které se zajišťují tak těžce, je velmi nezodpovědné. Vynakládat prostředky by mělo mít smysl a kvůli zmíněnému dostihu a jemu podobných to rozhodně smysl nemá. Majitelé musí živit dost lepších koní a tam se nedostává.
Nevím, o jakých bludech píšeš. Jestli máš na mysli skutečnosti, o kterých se tady diskutuje, tak máš naprostou pravdu, je to jako zlý sen. Zlý sen, z kterého se asi jen tak neprobudíme, protože existují lidé, jako jsi Ty, Fantome. Jestli se Tě tyto skutečnosti dotýkají, tak se postarej o to, aby se ty nechvalné věci neděly a nebude o čem psát. Pak budeš moci číst jen samou chválu, to slibuji, Fantome.
Co se týká nenávisti, podívej se do zrdcadla. Uvidíš tam tvář, které je tento fenomén vlastní, mě z toho vynech. Já dělám jen to, co lidem na očích vidím a o co si řeknou. Když někdo vynáší soudy, které nemůže ovlivnit, tak se pak nemůže divit, že přijde to, co přijde. Starý osvědčený bumerang. Papa...