Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkend patřil klisnám


16.dostihový den, 24.09.2011
 

Z chladného rána a dopolední mlhy se přeci jen vyloupl krásný den a v Chuchli tak proběhlo příjemné, i když krátké a vcelku klidné odpoledne.

 
Hlavním bodem komorního programu byla klisnám vypsaná Cena Vatagy a nedopadla zrovna podle očekávání. Dvě hlavní favoritky obsadily bezmedailové pozice - Vanessa G (A.Loman) po předchozím kontaktu s Roswithou Skal zacválala a stihla už jen poslední dotaci, na Skyline (Z.Vávra) už peníze nezbyly. Vítězství ukořistila s výhodou základu jdoucí Electra Glide (J.Svoboda)- unikla pozornosti a její náskok už žádná z ostatních klisen nebyla schopná stáhnout. Když se pak diváci chtěli podívat na záznam, jakže se jí vlastně podařilo tak rychle uniknout, měli smůlu - kamera první metu ignorovala (pokus o vtip: že by se nakazila?). Po úspěchu ve Straubingu zabodovala druhým místem Jenny Mc Murtie (M.Kalčík), třetí příčku obsadila Roswitha Skal (V.Chaloupková).
Francoužští rodáci se utkali v seriálu Trotteur Francais na 2180 metrů. Rybník všem "vypálil" gradující formou disponující, přesto lehce podceněn Mage du Bourg (J.Klaubenschalk) a přes maximální metráž lehce zvítězil před Oscarem de Mesangy (V.Chaloupková) a třetím Lucky du Relais, do jehož sulky byl tentokrát povolán Mykola Volf. Taijimu de Bomo (Z.Škobis) ke vší smůle vypadl obršek a bylo "vymalováno" - někteří koně bohužel bez obršku adekvátní výkon nepodají.
Darované vítězství spadlo do klína Kaizer Jamacanovi (J.Svoboda), když Karel CZ (F.Lajner) s Kingem (V.Chaloupková) nasadili falešné tempo a ostatní jim ho lidově řečeno "šlukli". Deja Vu (A.Loman) se nuceně držená na bariéře přidusila, Agita (Z.Vávra) zacválala a Boba Harleye (Z.Škobis) vláčné tempo příliš ukolébalo - druhé místo bylo útěchou. Třetí se blýsknul Buffalo Joy (M.Kalčíková).
Jako rozcvičku před zamýšleným startem ve své domovině vystřihl svůj part holandský rodák a chlouba stáje Eurokoberce Bon Ami (A.Loman), Loran (E.Volf) a Fever Misi (Marina Volf) vybojovaly místa další. Elena Volf si spravila chuť hned v následujícím záverečném dostihu v sulce Zorra Misi, když do té doby vedoucí Sinterklaas (A.Loman) krátce zacválal (prasknul mu obršek), čímž uvolnil pozici, přesto stihnul ještě druhé místo před Lucky Leffe (M.Kalčík). No a ještě zpátky k úvodu celého dne a dvěma běloušům. Jedním z bílých vítězů byl překvapivě Starboy BN (B.Novák) v Ceně Jany Holečkové, která v předchozím týdnu oslavila úžasné 80-té narozeniny. GRATULUJEME! Tím úplně prvním byl ovšem s nejvyšším kurzem a metráží odskakující valach Mishano v sulce s debutující amatérskou jezdkyní Michaelou Zemanovou. Mishanovi pomohlo nejen pomalejší tempo, ale hlavně dobrý start a na jezdeckého debutanta dobře zvolená taktika. Druhý zabodoval Iceman Alet (Z.Vávra) před Pogi (V.Chaloupková).
 
Zklamala mě Pralinka, která nedokázala na jedné z nejrychlejších drah navázat na svůj fantastický výkon ze Slušovic, kde zaběhla prvních 700m za 10,2!!
 
Určitou výhradu vznáším k propozicím. Dva dostihy zrušené, zatímco jiní nemají kde běhat!

Alena Čemusová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

xxxxx - Atmosféra

Vono to těžko může mít nějakou atmosféru, když je na tribuně 30 lidí. Komentátor to už nespraví.

?????? - Re: Atmosféra

Ale spravi kamera ne tribunu radši ani nenajiždi takže lidi co na to koukaj doma tak vi prd kolik tam je lidi......Mimochodem 30 je jeste moc

????? - Vyměnte komentatorku

Timto zpusobem vas žadam jestli by nešla vyměnit komentatorka.nedas se na to koukat jak by se vam koukalo na hokej kdyby vam to někdo komentaval jako kdyby byl přispany to se važne neda nema to žadnou atmosferu.děkuji za pochopeni a myslim si že nejsem jediny kdo ma takovej nazor?

yyyyyy - Re: Vyměnte komentatorku

Cha, cha, vždyť ty dostihy svou úrovní stojí za prd, velmi často 4-5 koní v dostihu a o výsledku je rozhodnuto už půl kola před cílem, tak co tam chceš dramaticky komentovat???!!!

?????? - Re: Re: Vyměnte komentatorku

to bych až zase tak netvrdil ze velmi často je rozhodnuto uz pul kola před cilem

např:
Derby(10.9)
Velka cena kajot (1.10)
Cena Magistratu hl.m prahy (10.9)
1.Derby Kvalifikace Kajot (18.8)
A to jsou jen 4 dostihy ale je jich daleko vic.Vypisovat všechny dostihy tady nehodlam od toho jsou jine stranky

yyyyyyyyyyyyy - Re: Re: Re: Vyměnte komentatorku

Hm, a co tyhle napínavé lahůdky:

1.10. dvouletí Rubby Blue - Meteor JDS o 5 délek, ostatní za Meteorem už o daleko.

1.10. slavní Totteur Francais - Lucky du Relais vyhrál zadrženě o 9

24.9. Bon Ami vyhrál zadrženě o 11
24.9. Electra Glide vyhrála zadrženě o 16

10.9. Bon Ami vyhrál o 11
10.9. Charming Oreau vyhrál zadrženě o 14

rhkijughsdgrtf - Re: Vyměnte komentatorku

jo je hrozna. chceme Palkace!

trpaslík - Pište!!!

Většina příspěvků zde vyznívá negativně, čemuž se veskrze nedivím. Víc než kritiku je však třeba hledat řešení. Napište zde, o kom si myslíte, že by měl vést asociaci, že by nás všechny mohl ze stávajícího srabu vyvéstl. Třeba z vašich námětů vzejde cosi využitelného i pro listopadovou Valnou hromadu!!!!
Pozn.: Karel ani Helča můj hlas nemají!

obr - Re: Pište!!!

Kája zklamal hodně svých příznivců a nejhorší je to, že klesl, tak hluboko, že kryje záda Helči.
Oba tam nečmají co dělat.
Jediná šance do budoucnosti je, že do vedení půjdou lidé, kteří budou kopat i za asociaci a nejenom pro sebe.
Ideální by bylo, kdyby ti naši majetní zapomněli na sváry, dali se dohromady, každý něčím přispěl a tím podrželi asociaci, než se dostane z tohoto srabu. Ale pokud tam bude Helča, tak se to dohromady nedá. Na sekretariátu musí být člověk, který dokáže ,kolektiv stmelovat a ne rozbíjet. Pamatuji jěště zlaté časy, kdy jsme se po dostizích vožhrali a ani se nikomu nechtělo jít domů. Dnes raději každý rychle zmizí, aby náhodou nechytil přes hubu.
Členové , kteří máte tento sport rádi přemýšlejte koho volit.

člen, co má sport rád - Re: Re: Pište!!!

Přemýšlím, přemýšlím, ale nevím nad kým ? Kdo bude kandidovat a s jakým programem ?

Sázkař - Re: Re: Pište!!!

Přemýšlejte si jak chcete, třeba se postavte na hlavu, nebo se do ní bouchněte, jak doporučoval tečovický Roman, tak stejně nic nevymyslíte, majetní se neusmíří ani náhodou, čím víc peněz tím větší ego, takže tudy cesta nevede. Včil babo raď! Do 26-tý hlavy vychladnou a bude vše při starém, to znamená-žádné věstníky, informace z VV jen slíbené, stejně jako výplaty výher atd. Pozitivum : běhá se !!!Vivat.

§§§ - Re: Re: Re: Pište!!!

Vážení, uvědomte si , že jsme OBČANSKÉ ZDRUŽENÍ,všichni jsme ručitelé a nikdo neví co si tam ti dva pytlíkují. Nevychází všstník, nedostanete řádné informace. Jakmile dojde do tuhého, tak paní doktorka uteče, jako při poslední schůzce a nechá tam koktajícího Svobodu samého.

knik - mishano.com

Co to tam ta ukňouraná inženýrka píše, že chudáček Fastino nemůže běhat protože tam nejsou propozice ? To už takhle kňourá podruhé, 1-3. tam bylo a nesešlo se, ani ho tam nedala, teď nezvítězivší, z nichž žádný neumí pod 20 mimochodem, a to nejen z těch co jsou na přihláškách.

Ať se nechá zaměstnat v Národním jako plačka!

Míša Zemanová - Re: mishano.com

Milý ukňouraný Kníku, asi budete opravdu charakter, když se nedokážete ani podepsat a napadáte mne... To mé postesknutí se samozřejmě netýkalo jen Fastina, on sám by k naplnění takového dostihu nestačil, ale vím o dalších dvouletých, kteří by v případě vypsání dostihu pro neumístěné do třetího místa absolvovali debut. Máte pravdu, že tam žádný s koní s rekordem pod 1:20 není, a někteří z přihlášených se této hranici hodně přiblížili. Navíc dostih je otevřený na přihláškách, takže se tam ještě může nějaký z těch lepších dvouletých objevit... A kolik jste tam napočítal debutantů? Já tedy moc ne...

kvik - Re: Re: mishano.com

dva z šesti se ti zdají málo inženýrko ?

Míša Zemanová - Re: Re: Re: mishano.com

Když z 27 dvouletých, kteří ještě nikdy nestartovali, jsou přihlášni jen dva, tak mi to přijde žalostně málo, magistře...

kvik - Re: Re: Re: Re: mishano.com

Mě spíš přijde, že ten Fasino umí (aspoň zatím) velké ho__o

bývalý majitel - Jelení říje?!

Kterej debil zas vymyslel 12 dostihů na přihláškách?! Trotteur Francais se čtyřmi klusáky - ten se ovšem poběží i kdyby tam byl jen jeden kůň na startce s doktořinkou Pokornou. A pak další 2 dostihy, kde je na přihláškách 5, 6 a 7 koní a které při OSK budou nejspíš rrušeny nebo se zas něco bude vypisovat znova jako nový dostih! V sobotu se sejde v Chuchli letos v průměru 70 klusáků na dostihový den a pro ně se vypisuje 12(!!!) dostihů (v průměru je pak 6 koní na dostih).

PS Do 30.9. měly být dle sdělení na webu ČKA vyplaceny dotace za sezónu 2011 až do termínu konání dostihů do 31.8. včetně. Byl to zase jen planý slib, anebo už byly skutečně dotace za dostihy od dubna do srpna 2011 majitelům vyplaceny?

yxy - Re: Jelení říje?!

Vzhledem k tomu, že nejseš loajální k vedení, nemáš vyplaceno. Až budeš loajální a budeš poslouchat pak také něco dostaneš. Ti poslušní mají již vyplaceno do 31.8.2011

bývalý majitel - Jelení říje?!

Kterej debil zas vymyslel 12 dostihů na přihláškách?! Trotteur Francais se čtyřmi klusáky - ten se ovšem poběží i kdyby tam byl jen jeden kůň na startce s doktořinkou Pokornou. A pak další 2 dostihy, kde je na přihláškách 5, 6 a 7 koní a které při OSK budou nejspíš rrušeny nebo se zas něco bude vypisovat znova jako nový dostih! V sobotu se sejde v Chuchli letos v průměru 70 klusáků na dostihový den a pro ně se vypisuje 12(!!!) dostihů (v průměru je pak 6 koní na dostih).

PS Do 30.9. měly být dle sdělení na webu ČKA vyplaceny dotace za sezónu 2011 až do termínu konání dostihů do 31.8. včetně. Byl to zase jen planý slib, anebo už byly skutečně dotace za dostihy od dubna do srpna 2011 majitelům vyplaceny?