Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česká posádka v zahraničních službách

 

Obrazek

Jak se říká v jednom pořekadle, všechno zlé je k něčemu dobré. Je třeba se jen dívat ze správného úhlu pohledu. Když jsem v lednu zjistila, že Alle v Čechách nezaregistroval své talentované,na francouzské dražbě v Deauville zakoupené naděje, byla jsem z toho zpočátku poněkud rozpačitá. Dnes tento počin plně chápu a s odstupem času jsem vlastně ráda. Sleduju pravidelně dění v zahraničí přes internet, dnes mám však možnost účastnit se ho přímo v reálu, což je něco docela jiného.
Minulý týden jsem doprovázela Alleho dvouleté francouzské klisny na cestě do Belgie, kde jim poskytl přístřeší vlámský fenomén Jos Verbeeck na své farmě. Zde absolvují pod taktovkou trenérsko-jezdecké dvojice Jurkiewicz-Verbeeck poslední dolaďovací přípravu, která by měla vyústit v kvalifikaci na některém z francouzských závodišť. Obě klisny zvládly svou první cestu dobře a na farmě se rychle aklimatizovaly. Tmavá hnědka Une Gitane de R`eve je dcerou dvojnásobného vítěze Prix d`Amerique Offshore Dreama, zatímco otcem prozatím výkonnější hnědky Ukdole des Malines je Kool du Caux.
V Belgii na nás čekal kromě majitele centra a catch-drivera v jedné osobě Jose Verbeecka ryze český tým. Trenér Patrik Jurkiewicz má v současné době v péči 13 francouzských svěřenců, o které pečují české ošetřovatelky Martina a Zuzka. Naše klisničky zapadly do sestavy bez mrknutí oka, jsou také přeci mezi svými. V prvních pracích zanechaly velmi dobrý dojem. V tomto týdnu je čeká test na francouzském závodišti v Croisé-Laroche a bude-li vše OK, příště už kvalifikace a premiérový start.
Mají tady kvalitní péči, příjemné prostředí a hodné ošetřovatelky, kterým touto cestou děkuji a celému týmu přeji hodně úspěchů!

 

Alena Čemusová

 

Obrazek

 

 

Obrazek

 

 

 

Obrazek

 

 

Obrazek

 

 

 

 

Obrazek

 

 

Obrazek

 

 

Obrazek

 

 

Obrazek

 

 

 

Obrazek

 

 

 

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář