Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pochvala před nastoupenou jednotkou


autor: Alena Čemusová

Když ve čtvrtek (počátkem července) kolem poledne zazvonil telefon a Patrikův hlas mi oznamoval, že by na víkend potřeboval moji výpomoc, moc jsem se nezdráhala a následující den už jsem seděla v letadle směr Brusel. Tentokrát jsem se musela z časových důvodů obejít bez Patrikovy taxislužby a vydala se belgickou hromadnou dopravou.

Původní obavy se velmi rychle rozplynuly, jakmile jsem vystoupila z letištního výtahu v podzemí, odkud vyjíždějí vlaky všemi směry. Do cílové stanice Aarschot, městečka ležícího nedaleko Verbeeckovy farmy, jsem s přestupem v Leuvenu dorazila asi za 50 minut. Přestupní pauzy jsem využila ke krátké prohlídce v okolí stanice Leuven a samozřejmě jsem nemohla minout bez povšimnutí tamní turecké frité speciality, odkud se linula neuvěřitelná vůně a kterých je v Belgii všude plno (takový ekvivalent našich čínských bister).
 

dsc03795.jpg
nádraží Leuven


 

dsc03797.jpg
univerzitní město Leuven

 

Můžu konstatovat, že cestování po Belgii je pro cizince lahůdka, protože tak snadnou navigaci pochopí i blondýna, takže najít ten správný vlak bez důkladného studování jízdního řádu nebyl vůbec žádný problém. Kromě cílové stanice jsou totiž na nástupištních obrazovkách také všechny zastávky, kde vlak staví.


dsc03798.jpg
informační obrazovka


 

dsc03799.jpg
nástupiště v Leuvenu

 
Velmi oblíbeným dopravním prostředkem jsou tady jízdní kola, jezdí se na nich všude a bez zábran.

dsc03796.jpg
kam čert nemůže, strčí kolo

 

Moje první kroky po příjezdu vedly samozřejmě k novým akvizicím stáje, s kterými jsem se při své poslední návštěvě těsně minula. Radostným "huhláním" mě přivítal v Itálii zakoupený pětiletý hřebec Milliondollar Lux (Ganymede-Dadaumpa Jet po Supergill). Milli, jak mu tady říkají, má na svém kontě zisk 74.544 Eur a rekord 1:12,2. Ze 34 startů se mu podařilo 12x zvítězit a 10x se umístil. Jeho o dva roky mladší bratr Staro Fendi (po Self Possessed) byl na švédské dražbě zakoupen za 250.000 sek a ve svých třech letech vyklusal 1:15,8. Milliondollar Lux sice moc nevyrostl, tím více je ale osvalený.

dsc03807.jpg
Milliondollar Lux


 

dsc03809.jpg
Milliondollar Lux

 

Nejčerstvější posilou zdejší centrály je líbivý hnědý valach Swahili de Nacre (Jag de Bellouet-Emotion du Bouguet). Také pětiletý Swahili pochází z dobré rodiny. Jeho sestra Orelie de Retz (First de Retz) je monté přebornicí se ziskem 496.410 eur a rekordem 1:12,8. Bratr Nobel de Nacre (Gai Brillant) vyběhal prozatím 128.500 eur s rekordem 1:15,1. Swahili sám zatím získal 55.200 eur a zaběhl 1:15,0. Je to velice příjemný a hodný kůň, potíže mu ale dělají starty, takže jeho výsledky v poslední době nebyly nejlepší. Zdejší farmu již dva měsíce obydluje také jeho tříletá sestra Union Nacree (Coktail Jet), do které vkládají velké naděje, protože se v tréninku jeví velmi dobře. 


dsc03800.jpg
tříletá Union Nacree trénuje s "hobless"


 

dsc03801.jpg
Union a Tess Merett čekají na práci v lesoparku

 

Čas strávený na farmě utekl jako obvykle velmi rychle a já jsem se musela zase vrátit. K mé nelibosti právě před dostihově nabitým týdnem, který přinesl další úspěchy - můj oblíbený Perfekt zvítězil, stejně jako při svém druhém životním startu tříletý Usher de Nacre, zatím-co bojovné Tess Merett uniklo vítězství jen o nos. Z těchto výsledků jsem měla samozřejmě radost, ale to nebylo všechno. Další, ještě lepší zprávou bylo průběžné čtvrté místo ve francouzském šampionátu trenérů Severního regionu, kam Amiens, Croisé-Laroche a La Capelle patří. Radost zavládla samozřejmě v celém týmu a Patrik se dočkal zaslouženého uznání. Vždyť je to také největší úspěch, jakého kdy v zahraničí dosáhl český trenér. Gratuluju!
 

dsc03804.jpg
Patrik a Union Nacree


 

dsc03812.jpg
Ulf Royal na stroji, koně jsou na stroji spokojení






 

dsc03813.jpg
Usher de Nacre (vpředu) a Tirano (vzadu) trénují na stroji

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

TCA - smazáno

Příspěvěk od XY byl smazán - vulgární výraz.