Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bratislavský double

Sen se stal skutečností!!! Odchovanec naší stáje, reprezentant stáje DJ Auto Nymburk, čtyřletý hřebec Flash One zvítězil start-cíl v 15. slovenském klusáckém derby (2800m).


Při neúčasti Sir Gilla a dalších kvalitních koní nemělo Derby jednoznačného favorita. Poučeni z Mem. Antona Kukučky se Flash One s Jindřichem Klaubenschalkem postavili na start s nejvyšším startovním číslem (11). Ihned po startu vzala za své předem určená taktika neodvodit. Flash se okamžitě ujal vedení a diktoval velmi svižné tempo. V průběhu dostihu ho atakoval pouze Ocean Al, který velmi brzo dohnal ztrátu po chybě na startu. Do cílové roviny točil Flash s čtyřdélkovým náskokem, který udržel až do cíle. Druhý doběhl další český odchovanec Ocean Al s am. Alle Lomanem. Dále Halla Crown, Cool Running a až pátý nejlepší z Maďarů Jeanne Sun.

Obrazek
Flash One probíhá vítězně cílem v čase 22,1

Obrazek
Slavnostní ceremoniál

Obrazek
Flash s jedním ze svých majitelů Danem Horákem

Obrazek

Pro Jindřicha Klaubenschalka to bylo první vítězství v Derby. Do této doby bylo pro něho Derby zakleté - podařilo se to až na sedmnáctý pokus.


____________________________________________

________________

Průlom čtrnáctileté jezdecky nevítězné Bratislavy přinesl Jindrovi Klaubenschalkovi půl hodiny před Derby druhý vrchol odpoledne Dunajský pohár (1700m). Premiérový start na trávě proměnil Västerbo Today ve vítězství a navodil pohodu před hlavním dostihem. Kilometrový čas 18,3 je zatím nejrychlejším časem v sezoně 2007 na Slovensku. Druhý skončil i přes kolizi s bariérou Patron Limburgia s Pavlo Morozovem a třetí Tex Diamond s Vjačeslavem Šamšurinem.

Obrazek
Västerbo Today krátce po startu


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář