Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČKA: Velmi důležité sdělení Výkonného výboru

K včerejšímu dni odstoupil z funkce prezidenta České klusácké asociace mgr.Jiří Svoboda, zůstal nadále členem Výkonného výboru ČKA a z této pozice garantuje zajištění letošní dostihové sezóny v plánovaném rozsahu přibližně 17 dostihových dní uskutečněných mimo dostihové závodiště v Praze-Velké Chuchli zhruba podle zveřejněné termínové listiny a propozic dostihů počínaje dostihovým dnem 21.4.2012.
V současném plánu je těžištěm konání klusáckých dostihů v letošním roce závodiště ve Slušovicích s možností využití dalších mimopražských dostihových drah.
Iniciativa jakéhokoliv subjektu uspořádat dostihový den ve vlastní režii, ať již v Praze-Velké Chuchli či na jiném závodišti, je vítána a VV jí rád poskytne maximální podporu a součinnost.
Jelikož bude eventuálně nutné skloubit konání klusáckých dostihů více pořadateli, prosíme všechny zájemce o sdělení záměrů pořádat klusácké dostihy co nejdříve, aby s nimi mohla být skloubena termínová listina. O změnách v termínové listině a propozicích Vás budeme informovat v jednotlivých rubrikách naší webové stránky. V nejbližších dnech bude také zveřejněna analýza důležitých ekonomických aspektů, mj.splacení půjček, termíny výplaty chovatelských prémií a bonusů.

 

 www.czetra.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pro bývalého prezidenta - Velmi důležité sdělení

Milý bývalý prezidente, přečti si stanovy ČKA. Odstoupit můžeš z výkonného výboru, ale ne pouze z funkce prezidenta. Prezidenta ČKA může kdykoli odvolat výkonný výbor, ale současně musí zvolit Prezidentem ČKA jiného z řad členů VV.

Kafka - Tak nám zabili Ferdinanda (klusácký spotrt)

Tentokrát tato zpráva nepřišla ze Sarajeva ale z Ostravy.
Atentátník se jmenuje Jiří Svoboda. Tak jako v nedávné minulosti jiný Jiří přestal respektovat základní pravidla tj. stanovy ČKA a dostihový řád. Tím vznikl naprostý chaos,že dnes nikdo neví co platí a co neplatí. O dodržení chlapského slova ani nemluvě. Pro své slavomanství šli přes mrtvoly a použili nás jako kompars k uskutečnění jejich cílů. To,že do tohoto sportu investovali milióny jim nikdo nebere, ale jsem přesvědčen,že 90% z nás ostatních do toho dává procentuelně ze svých finančních možností a času mnohokrát víc. Na úkor svého pohodlí,rodiny a pod. Vím o mnoha konkrétních případech,že mnozí jezdí na dostihy a nemají ani na naftu.
Ale přestaňme se koukat zpět a hledejme východisko z této těžké situace. Ještě nebylo tak špatně aby nemohlo být hůř. Zamysleme se co dál. Přece se jen tak NEPOSEREME,když je někdo srab a podrazák. Přece jsme neživili,netrénovali a nechováme koně jen tak aby nás někdo vydíral a my mu dál dělali kafky. Ale je na nás aby jsme se sjednotili,přestali hádat,závidět si a našli společné rešení. Čeká nás zatěžkávací zkouška a řešení této situace nebude lehké. Přiznám se,že ani já jsem nečekal takový podraz a v současné době nemám konkrétní návrh na řešení. Jen vím jedno. Chci aby se nepohřbil klusácký sport v ČR a vyzývám všechy kterým to není lhostejné pojďme se spojit. Dejme návrhy, jednejme se všemi kteří nějakým způsobem mohou pomoc nejen finančně (včetně Svobody, Balcara ) propagací( Malík, Svačina,Míša Zemanová) a pod.
Závěrem bych chtěl poděkovat provozovatelům stránek Trotalet,že mi dali prostor abych vyjádřil svůj názor a doufám, že předešlými řádky vyvolám diskuzi a reálné návrhy co dál s klusáky v ČR.

Alena - Co evropský šampionát?

"To se asi hoši "poserou" blahem, že budou mít drny až v trenkách"!
Tato hláška mě dost pobavila a musím se o ní s Vámi podělit, i když to celé moc k smíchu není.

Šotek - Re: Co evropský šampionát?

Milá Alenko, já myslím, že v trenkách mají úplně něco jiného.

Alena - Re: Re: Co evropský šampionát?

to se přeci nepopírá, budou tam mít něco navíc

Míša Zemanová - Re: Co evropský šampionát?

Musím říci, že se také tetelím blahem. Myšleno samozřejmě ironicky. Pět měsíců jsem živila dva koně v tréninku proto, abych je pak mohla převést do kategorie "jiné využití."
Zaplatila jsem za přihlášky do klasik (v dobré víře, že budou v Praze), registraci stáje, dost. koní a za svou am. licenci, která je mi zřejmě k ničemu. Ve Slušovicích handicapy asi nebudou, a i kdyby byly, tak při počtu přibližně 25 koní, co mají trenéři Volf a Kalčík v tréninku, a při frekvenci dostihových mítinků 1x za 14 dní, vyjde na každého koně start tak asi 1x za dva měsíce (a to uvažuji, že někteří koně budou startovat i v Německu). Prostě velké stáje se na dostihy na Moravu "neotočí" jako do Chuchle, a tak mohou najednou odvézt 5 resp. 6 koní.
Nikdy bych Jiřímu neměla za zlé, že nedokázal pro sport zajistit finanční prostředky, doba je těžká. Co ale pochopit a odpustit nemůžu, je styl jeho jednání a zatajování důležitých skutečností lidem, kteří mu většinou dali hlas.
Kdyby jednal na rovinu, nemusel přivést do problémů majitele a trenéry. Zřejmě redukce dostihových koní oproti loňskému roku by byla větší, ale každý se mohl zařídit podle vzniklé situace a rozhodnout se, zda-li ze sportu za změněných podmínek odejde, anebo bude živit koně v tréninku přes zimu s tím, že zná situaci a ví, že jeho koně budou běhat na jiné dráze než v Chuchli (a tedy zřejmě i za vyšších finančních nákladů a jiných podmínek). To bych považovala za férové jednání vůči majitelům a trenérům, kvůli kterým tu naše vrcholná autorita ČKA je...

Alena - jsi fakt borec Jiříku

Dost by mě zajímalo, z jakého titulu Jiří rozhodl, že smetl Chuchli jednoznačně ze stolu, když odstoupil. Taky ke kterému dni vrátí dlouhodobé zápisné za klasiky,když nebudou na standardním povrchu, protože to je zásadní porušení úmluvy a slibu, který dal majitelům v prohlášení. Mám pocit, že přijdou na řadu také náhrady za zbytečně vynaložené náklady, protože tento úmysl měl oznámit už na podzim na valné hromadě, kterou nesvolal, zatímco celou dobu lhal a mystifikoval majitele chybnými informacemi.
Když někdo nemá vlastní názor a nepoužívá vlastní mozek (v případě, že ho má), neměl by figurovat v žádné funkci!

Viki - Re: jsi fakt borec Jiříku

Naprosto chytrý a podrazácký tah... a drazí majitelé a trenéři, dělejte co umíte...

aha - a jaký je ten příští plán?

Minulý týden to byla Chuchle, současný plán jsou Slušovice, za týden to bude Co? Sakra co to ten šašek hraje za blbou hru?

- Re: a jaký je ten příští plán?

Nastala doba , kdy je třeba poslat do prdele jak šaška, tak jeho párek kašpárků. Zvolit si nový vedení, ale z lidí kteří to budou dělat poctivě, třeba i ze začátku i bez peněz. Trio Svoboda, Pokorná, Šplíchal již nadělali dost škody v ČKA.

sdgs\ydg - Re: a jaký je ten příští plán?

HRU? tu už dohrál, stačil po sobě uklidit a zamést stopy, času na to dostal dost, proč se nekonala avizovaná VH je jasné. Teď už může být vklidu, nic se na něj nenajde a všem se vysměje, teda on už se všem vysmál......tomu se říká chytrý tah.

cooo - Re: Re: a jaký je ten příští plán?

ale najde, to si může jenom myslet, audit najde i to, co se udělat teprve chystá, tak at se moc netěší, panáček. To je stejně jen teorie, tak chytrej zase není, aby takhle přemejšlel, to byste mu souhlásky moc lichotily.

A JE TO - Re: a jaký je ten příští plán?

Soboty Straubing

"OPTIMISTA" - Tak nám odešel Ferdinand

Jinak to ani dopadnout nemohlo. Ale kdo je v současné době zodpovědný za ČKA ? Nemáme prezidenta ani víceprezidenta, manažer si stejně dělá co chce, ale stejně to provedl vyčůraně. Z výboru neodstoupil a tak není povinnost svolat valnou hromadu. Jsme občanské sdružení, nikdo neví v jaké je ČKA finanční situaci, samozřejmě mám na mysli mínuskonto. Jaká je jeho výše.
Gremium trenérů se sešlo, ale co vyřešilo? Jsem zvědav co budeme dělat s koňma, které živíme a ne zadarmo.