Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČKA v řídících orgánech U.E.T.


autor: Alena Čemusová

V souvislosti se zasedáním této vrcholné evropské autority jsme již informovali o aktivní účasti naší republiky. Dnes však přinášíme informaci zcela novou, neméně zajímavou.
 
Animal Welfare Committee je oficiální název Komise pro ochranu zvířat, která v rámci UET řeší všechno kolem zásad zacházení s koňmi, výstroje koní, doping, očkování, transfer embryí apod.
 
Předsedou komise je už hodně let Dr.Peter Forssberg (Švédsko) – „je to moc prima pán, na posledním zasedání UET měl plamenný projev na téma skoro 30% pozitivity vzorků na Maltě“, dodala k jeho osobě MVDr Helena Pokorná.
 
Právě MVDr Helena Pokorná byla za naší zemi nominována do této komise a v dubnu se zúčastní její schůzky.
Komise je složena skoro ze samých veterinářů - Dr.Constance Zach (Rakousko), Dr.David van Dooren (Belgie), Dr.Hans Sorensen (Dánsko), Dr.Katja Hautala (Finsko), Dr.Arnaud Duluard (Francie), Dr.Oets Katona (Německo), Dr.Sveva Davanzo (Itálie), Dr.Matzka Brinca(Malta), Dr.Helene Lindheim (Norsko), Dr.Léonard Devaud (Švýcarsko) a od letošního roku také Dr.Helena Pokorná a Dr.Jekaterina Zapcherina (Rusko).  
Veškerých jednání se účastní rovněž generální sekretář UET pan Jacques Chartier (Francouz) a Dr.Peter Truzla (Rakousko) - technický poradce UET, který je současně šéfem Harmonizační komise – ta tvořila ony  nesmyslné systémy kvalifikací pro ME profesionálních jezdců.
 

Jak je vidět, za sloganem „blíže k Evropě“ vůbec nezůstáváme pozadu, ba přímo naopak. Napadlo někoho z nás v nedávné minulosti, že budeme patřit do tohoto seskupení a co víc, že se budeme prostřednictvím českého zástupce podílet na utváření společných pravidel?

 

 

Obrazek
 MVDr Helena Pokorná ve stájích ve Vincennes

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář