Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jos Verbeeck zpátky v sulce

 

Obrazek

 Po měsíční pauze způsobené úrazem usedl Belgičan Jos Verbeeck opět do sulky ke dvěma zkušebním jízdám. S pětiletou Rocheville dokončil na třetím místě a se čtyřletým Silverem des Pres silnou koncovkou dokonce na druhém místě, přičemž ani jeden z jeho svěřenců nepatřil k favoritům.
 
Jos Verbeeck utrpěl úraz 12.prosince na závodišti v pařížském Vincennes v sulce Perlanda, krátce před startem Prix du Bourbonais, druhé z předzkoušek Prix d`Amerique. Na dostihovou dráhu přes veškerá organizační opatření vběhl pes, favorizovaný šestiletý Perlando se polekal, uskočil do bariéry a svého jezdce katapultoval ze sulky. Jos byl převezen do nemocnice s otřesem mozku, zlomeninou klíční kosti a naraženými žebry a ramenem. 
 
Poúrazový křest dopadl ale na výbornou a Jos má teď před sebou v souvislosti s blížící se Prix d` Amerique a vrcholící dostihovou sezónou ve Francii náročný program. Jeho návrat na dráhu uvítalo francouzské publikum aplausem, stejně tak se dočkal vřelého uvítání od svých jezdeckých kolegů.
 
Jeho rekonvalescenci sledovala průběžně evropská média a není divu, Jos Verbeeck patří ve Francii stále do první desítky nejsledovanějších a nejúspěšnějších jezdců a v letošní Prix d` Amerique by měl sedět v sulce některého z favoritů.
 
Jeho domovskou centrálu v Belgii má teď plně na starosti Patrik Jurkiewicz, od něhož čerpáme aktuální informace přímo ze sledovaného dění. 

 

 

 

Prix d´Amerique se blíží:

 

 

 

 

Obrazek
Prix d´Amerique 2009 - Olga du Biwetz a Jos Verbeeck

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Patrick - Fakt super pocit

Můžu jen potvrdit, Jos je ve Francii velmi populární a jeho návrat byl vítaný, každý mu nosil malý dárek - novináři, majitelé a dokonce i někteří jezdci. Z toho množství bonbónů jsem ještě teď přejedený. Tady to funguje úplně jinak než v Čechách, ten, kdo je úspěšný je žádaný. V Čechách se naopak hodně lidí snaží ty úspěšné zlikvidovat a hází jim "klacky pod nohy", což je docela hrozný. Závist, která u nás vládne, nemá nikde obdoby.