Jdi na obsah Jdi na menu
 


Níže zveřejňujeme prohlášení výboru Českého klusáckého spolku týkající se především dostihové sezóny na pražském závodišti.

Vzhledem k tomu, že dosud nedošlo k právní dohodě mezi ČKA a Českým klusáckým spolkem, finanční prostředky z Magistrátu hl. m. Prahy do klusáckého sportu nepůjdou. Otálením v této záležitosti propadají další termíny, ve kterých bylo možné prostředky na pořádání dostihů v Praze z tohoto zdroje získat. V tuto chvíli je tedy posledním dostihovým dnem pořádaným Českým klusáckým spolkem na dostihové dráze v Praze 14. červen.

Členové výboru Českého klusáckého spolku se podivují nečinnosti Výkonného výboru ČKA i jednotlivých chovatelů, majitelů, jezdců a trenérů, kterým zřejmě tento stav vyhovuje. Přitom získáním dalších cca 3 miliónů korun do klusáckého sportu by bylo pozitivem pro všechny zúčastněné. Nakonec uzavření zmíněné právní dohody by mělo pozitivní vliv i na dostihy v Ostravě, kam by zajisté jezdilo více koní českých majitelů včetně klusáků z Levína.

Můžeme pouze prohlásit, že Český klusácký spolek svou snahu o zachování dostihů v Praze – Velké Chuchli nevzdá, protože chceme splnit jeden z hlavních bodů svých stanov, a jsme přesvědčeni o tom, že pro celý klusácký sport a jeho budoucnost je zachování klusáckého dostihového provozu ve Velké Chuchli nezbytné.

Výbor Českého klusáckého spolku

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pišta - Opravdu?

http://www.ceklus.cz/clanky/aktuality/blyskani-na-lepsi-casy.html

Nevedomy - Rovní a rovnější

...dva měsíce po dopingu Bogdanky a všude ticho po pěšině... to jsem rád, že v klusácké obci je to stále stejné a stále platí, že všichni jsme si rovní... a rovnější..

Vědomý - Re: Rovní a rovnější

...za tím bude asi ten stejný skřítek, který brouzdá po stránkách asociace a mimovolně mění znenadání propozice... ještě ze jsou ti majitelé/trenéři tak pitomí, že se na něco ještě spoléhají a naivně dál připravují koně do dostihů namísto toho, aby to už rozpustili...

aaa - Re: Re: Rovní a rovnější

Nenápadná změna propozic, která nebyla nikde oznámena (věstník, aktuality) to je zcela nový trend, zřejmě v rámci zlepšení služeb sekretariátu ČKA......

bbb - Re: Re: Re: Rovní a rovnější

zmena propozic uz je snad i v pohode oproti zmenam startovnich listin nebo sampionatu... hlavne ze si jiri nezapomene do trenerskeho sampionatu napsat boccacciovi vyhry z francie pod jinym trenerem... ale tady je mozne vsechno a uz se blizi ten cas kdy bude na srabantickem polnim ipodromu krouzit jirka sam a nezatleska mu ani hp (nemysli harry potter) ... co jsme chteli a volili to mame

wallda - Volby

Platí stále poslední uvedený termín voleb? Nebo jsou v plánu další techorg důvody. To ticho je až zarážející. Že by ticho před bouří? Chystá J.B. zase nějaký předvolební tahák, o tom, jak má kdo volit?

Tukan - Re: Volby

Ticho je, na czetře bylo, že program bude a nic. Já osobně žádný tahák od nikoho nepotřebuju, nevím jak jsou na tom ostatní. Já chci, aby klusáci přežili současné vedení. Doufám, že už všichni (i na Moravě) pochopili co je pan J.S. zač.

pobavená - Re: Re: Volby

Všichni ví, co je J.S. zač, hlavně po posledních dostizích, kdy rozkazuje zakazuje, kdo bude a nebude jezdit na jeho hipodromu a jeho bývalé koně :))))

Niky - Re: Re: Re: Volby

A to, že z šampionátu zmizela Vendula Švecová asi taky není náhoda. Mimochodem dosud vede amatérky. To co předvádí J.S. je vrchol a co si pamatuji, tak nic horšího jsme tu neměli. Je čas kopnout Jiříka do .... Škody udělal víc než dost.

pobavená - Re: Re: Re: Re: Volby

Tak tak! :) a důležité je držet se pravidla ,, hlavně nenápadně! " :) ČKA by měla být přejmenována na ČKA Jiřího Svobody..

šašek - šaškárny

Z ROZHODNUTÍ SPONZORA JE DOSTIHOVÝ DEN 14.06.2015 BEZ NÁHRADY ZRUŠENÝ!

Z technicko-organizačních důvodů se volební valné shromáždění České klusácké asociace uskuteční v sobotu 28.11.2015 (místo konání bude upřesněno). Na programu mj. volby volených orgánů, úpravy názvu a stanov, aj. Program bude v dostatečném předstihu zveřejněn.

Z technicko-organizačních důvodů pořadatel dostihový den v sobotu 19.září 2015 na Hipodromu Bravantice zrušil.

Tak teda zrušíme všechno, ať se to nemusí co 14 dní oznamovat ne?
To rušení všeho je asi nějaký nový trend.

klaun - Re: šaškárny

To je přeci standardní příčina, jinak je tomu nestandardně, Svobodu nenecháte vyhrát ani Derby a navíc mu dochází love, vždyť chudák musel prodat i JS Konsorcium. Škobis s Chrastinama mu vyžerou výhry a on chudák je trpí. Navíc mu utíkají pracovníci ze stáje, protože za to co platí lidem to nikdo nebude dělat. Asi to bude muset trénovat opravdu sám, protože nikdo jiný to neumí.

Fanoušek dostihového sportu - ...

*************************************************************************************************

Důležité upozornění !!!

Z technicko-organizačních důvodů se volební valné shromáždění České klusácké asociace uskuteční v sobotu 28.11.2015 (místo konání bude upřesněno). Na programu mj. volby volených orgánů, úpravy názvu a stanov, aj. Program bude v dostatečném předstihu zveřejněn.

*************************************************************************************************

fanynka - Re: ...

Ha, Ha, Ha, ?

FBI - koho volit

Máte už někdo promyšleno koho volit na VS? Pokud ano, řeknete prosím proč toho ano a toho ne. Prosím rac ionálně a podle toho, kdo co pro klusáky udělal. Děkuji za odpovědi.

FBI - Re: koho volit

Je čas se zamyslet a neudělat chybu.

ssd - Re: Re: koho volit

Podle toho co chceme, aby bylo dál s klusáckým sportem. Jestli ho chceme pohřbít (a není k tomu daleko), tak volit stávající. Pětice Svoboda, Pokorná, Šplíchal, Vávra a Malík to rádi dokončí. Pokud chceme ještě klusákům v Česku dát aspoň šanci, tak tuto pětici rozhodně NÉ. Neplní rozhodnutí Valného shromáždění, ignorují stanovy ČKA, v Praze díky angažování Pokorné a Šplíchal na Magistrátu jsme všichni o peníze pro klusáky. Takže za mě nikdo z této pětky. Doufám, že jsou všichni aspoň trochu soudní a vidí co se tu děje a kam to pod jejich vedením vede. Hlas pro ně znamená si podříznout pod sebou poslední větev...

Fanoušek dostihového sportu - Re: Re: Re: koho volit

Tak hlavně NE Jiříčky Balcarů a Svobodů (interní "pořadí" dáno pouze abecedně, verbež jako verbež ... ) , ani nikoho z jejich "podržtašků" a "podržpič. " ... KOHOKOLIV jiného, mně osobně by se třeba líbilo (a to hodně) , kdyby se rozhodl angažovat se třeba pan Kotásek ...

xxl - Re: Re: Re: Re: koho volit

Jo, Kotásek by mohla být dobrá volba.

siam - Re: Re: Re: Re: koho volit

Tak tady nepochodíte, protože Kotásek se jen veze, do ničeho se nechce angažovat a navíc leze do zadku Svobodovi.
Ale co takhle: Zdeněk Škobis, Jaroslav Dobrovolný,nebo David Dobrovolný, Ing Josef Semerád, Ing Jaromír Tihelka, Ing Soňa Froňková.
Otázka je o tom , kto to za stávající situace bude chtít vůbec dělat.