Jdi na obsah Jdi na menu
 


Synové Ride the Bullita bodovali

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

Obrazek

Druhý dostih letošní sezóny, Cenu Polar televize Ostrava, vyhrál start-cíl odchovanec Jindřicha Klaubenschalka Västeras JK (Ride the Bullit – Västerbo Pi po Pythagoras), kterého připravuje a v dostizích jezdí jeho majitel am. Martin Vlasák. Druhý doběhl odchovanec manželů Dvořákových Regent (Ride the Bullit – Regenboog po Super Way) s trenérem Mykolou Volfem v sulce. Tito dva čtyřletí klusáci jsou shodou okolností jedinými potomky Ride the Bullita, kteří se v České republice objevili na dráze.

Tmavý hnědák Ride the Bullit (Super Arnie – Lady Lavetta po Vulcan) se narodil ve Švédsku v roce 1992, v kariéře absolvoval úctyhodných 109 dostihů, ze kterých 18 vyhrál, na dostihových cenách získal 2 693 269 SEK a má osobní rekord 1:12,6. Jako tříletý vybojoval tři velmi cenná druhá místa – v Treåringsleliten (mezinárodní dostih na míli pro tříleté v rámci Elitloppet mítinku), v největším švédském dostihu tříletých Svensk Travkriterium (Gr. 1) na 2700 m a také v evropském šampionátu tříletých (Gr. 1, 2150 m) za současným úspěšným plemeníkem Ride the Night. Jako čtyřletý doběhl druhý v Derby Trialu a jako pětiletý zvítězil v Gösta Nordins Lopp, ročníkovém dostihu pětiletých na 2140m v Solvalle. Dále se umístil mj. druhý v Bengt Ivarssons Minne a třetí v evropském šampionátu pětiletých, zúčastnil se také slavné Elitloppet.

Ride the Bullit pochází z prvního ročníku Super Arnieho, mnohonásobného švédského šampiona plemeníků a již osvědčeného otce plemeníků (Gigant Neo, Igor Brick). Tehdejší majitel, dostihový publicista Tonny Rytar, požádal pro Ride the Bullita po ukončení dostihové kariéry pouze o omezenou licenci pro vlastní klisnu Tracy Sidney (po Zoot Suit). Z tohoto spojení se narodily dvě klisny, v roce 2001 Bullride (rekord 1:15,0, zisk 222 521 SEK) a v roce 2003 Fluffer (rekord 1:17,6). V roce 2004 byl Ride the Bullit dovezen do České republiky, ale bohužel ani tady o něho mezi chovateli nebyl téměř žádný zájem. Narodilo se po něm sedm hříbat a na dostihovou dráhu se zatím dostali jen výše uvedení Västeras JK a Regent. Tři potomci byli prodáni pro jiné využití a dostihová budoucnost by tak mohla čekat už jen dvouletou Elisabeth nebo roční Frappe Malinu. Od loňského roku Ride the Bullit nemá licenci plemeníka a je využíván pro rekreační ježdění.

Klára Jelínková

 

Obrazek
Västeras JK

 

 

Obrazek
Regent

 

Obrazek
Elisabeth

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář