Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zahraniční okénko 2


autor: Alena Čemusová

Top švédský jezdec zvítězil v Itálii
 
Orjan Kihlström, jeden z předních švédských jezdců, zazářil v neděli 11. dubna na závodišti v italském Turíně. Do sulky vítězného Mago d`Amore v Premio Citta di Torino, dotovaném 55.000 Eur pro vítěze, usedl poté, co byl osloven trenérem a stálým jezdcem tohoto koně Pietrem Gubellini, který je momentálně bez licence. Kihlströma kontaktoval Gubellini v pátek, právě když nahříval svého koně na švédské Solvalle. Ten se vůbec nerozpakoval, nabídku přijal a o dva dny později tak mohl sklízet ovace po snadném vítězství.
Mago d`Amore je čtyřletý syn italského vedoucího plemeníka Lemon Dra. Na svém kontě má nyní 12 startů, z nichž vytěžil 8 vítězství a zisk 200.000 Eur. V loňském roce zvítězil v prestižním milánském Gran premio Orsi Mangelli časem 1:14,1.
Na nevytíženost si Kihlström rozhodně stěžovat nemůže, protože ještě před cestou do Itálie stihl v sobotu absolvovat letošní premiéru s loňským vítězem derby Maharajahem. Desetinový favorit Maharajah dokončil ve své letošní premiéře druhý časem 1:13,6.
 

 

 

Francouzský vítěz pocestuje do Švédska
 
Francouzský přeborník Nimrod Borealis zvítězil v sulce s Mathieu Abrivardem v Grand Prix du Sud Ouest na dráze v Bordeaux. Cena pro vítěze byla tentokrát 107.000 Eur.
Nimrod Borealis byl po svém vítězství pozván do Švédska na Olympic Trot.

VIDEO 

 

 
 
Finsko další zastávkou evropské špičky
 
Ve Švédsku populární valach Commander Crowe zavítal tentokrát do Finska na závodiště Seinäjoki, kde byla pro vítěze přichystána částka 80.000 Eur. Trať 2100 metrů mu ale vynesla až čtvrtou příčku. 
 
Zajímavým vítězem se však stal klusák francouzského původu současně v německém majetku Ladakh Jiel. V rukách Ari Moilanena sebral vítězství dlouho vedoucímu německému Strong Boyovi (Joakim Lövgren) časem 1:13,3.
Dostihu se účastnil také kanadský jezdec Jody Jamieson s dalším francouzským klusákem Monte Giorgio, ale byl diskvalifikován pro nečistý klus. Jamieson je ve Finsku na dovolené a během minulého víkendu zde odjezdil 18 dostihů, z nichž se nejlépe umístil na 3.místě.

VIDEO

 

 

 
Na skok do Ameriky
 
Na americké dráhy se vrací po zdravotních problémech osmiletý Corleone Kosmos. Minulý víkend se po půlroční pauze úspěšně kvalifikoval časem 1:12,8 v sulce se svým stálým jezdcem Johnem Campbellem. Corleone Kosmos vloni absolvoval pouze 6 startů, mezi kterými bylo třetí místo v Titan Cupu v Meadowlands a vítězství v Trotting Classic a získal 257.037 dolarů. Jeho dosavadní kariéra sčítá 52 startů, 19 vítězství a sumu 1.920.000 dolarů. K jeho cenným skalpům patří vítězství v Breeders Crown Trot, Trotting Classic, Titan Cupu a Cutler Memorialu v roce 2008, Nat Ray Invitation a American National Trot v roce 2007. V roce 2008 se umístil na druhé příčce za Enough Talkem v divizní anketě Síně slávy. Corleone Kosmos patří ke špičce elitních klusáků v USA. John Campbell po kvalifikaci řekl: „Zdál se zdravý a klusal opravdu spokojeně. Jsem velmi šťastný, že je zpátky a mohl jsem s ním být další den“.
 
 
 
 
 
Příprava na Elitloppet
 
Na letošní ročník prestižního evropského klání Elitloppet obdrželi pozvání také dvě klusající americké hvězdy, a těmi není nikdo jiný, než aktuálně nejrychlejší klusák světa Enough Talk a současná hvězda Lucky Jim. Oba prostřednictvím svých majitelů pozvání přijali a do Švédska rádi přicestují.

 

Alena Čemusová

 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář