Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babí léto jak má být


 17.dostihový den, 01.10.2011

Patrně jeden z posledních krásných a klidných podzimních víkendů jsme strávili v Chuchli, neboť před námi je už pouhá trojice klasikami nabitých dnů.

 
Ke svému dalšímu utkání se sešla elitní třída pro změnu na trati 2180 metrů. Náhodě nic neponechal favorizovaný hnědák Zazazzo (J.Kotásek), dostál svému kurzu a zvítězil poměrně neohroženě. Do poslední chvíle však nebylo jasné, kdo ho bude následovat a rozhodla až cílová rovina. Nejúčinnější koncovku předvedla podceněná Agita (P.Vávra) a spolehlivý výkon podal na třetím místě levínský Francouz Peter Pan (M.Kalčíková). Fakt, že mu střední trať moc nesedí, potvrdil až šestým místem minule vítězný Mage du Bourg (J.Klaubenschalk), jen o fous blíže dokončil I Can Fly Diamant (J.Svoboda).
 Bravantickému šéfovi se ale dařilo v sulkách mladších klisen. S tou úplně nejmladší vyhrál Breeders Crown dvouletých - Rubby Blue utvořila časem 1:17,6 nový rekord českých 2letých klisen. Tabulka se přepisovala rovněž v případě druhého Meteora JDS (J.Kotásek) – 1:18,2 a stupně vítězů pak doplnil Paramon Teč (R.Chrastina). Svou vítěznou šňůrku ale Svoboda zahájil hned v úvodu dne, kde bodoval se čtyřletou Box Wine, když favorizovaný Staroby BN (B.Novák) cválal a bělka Pushinka (E.Volf) stihla jen stříbro. Hattrick pak dovršil v nejslabší třídě díky tříleté začátečnice K Two – osmidélkové vítězství před Dominikem L.D., který o svůj vítězný post přišel krátkou chybou v posledním oblouku.
Komorní sestavě francouzských rodáků dominoval stylem start-cíl s výhodou základu jdoucí Lucky Relais (M.Volf) – ten si naprosto nerušeně vyklusával nikým neohrožen. Quadrosovi (O.Šmejkal) se příliš nevydařil start a do boje už nezasáhl, takže se o placené příčky poprali Rob des Picanes (B.Novák) s Lesmeralem de Chenu (J.Dobrovolný). O další přepis tabulky rekordů se postarala eurokobercová Deja Vu (A.Čemusová) – časem 1:14,2 zhodnotila výkon starších importovaných klisen a připsala si další letošní vítězství. Pochvalu si však za své výkony zaslouží další dva v cíli, a to Ann Magic (J.Dobrovolný) a Karel CZ (F.Lajner). Snadným vítězstvím se blýsknul rovněž tříletý zástupce Podchotučného mlýna Onward Iceberg (M.Vlasák) před favorizovanou Mikeilou Alet (J.Klaubenschalk) a Athosem (R.Chrastina). Poprvé v letošním roce konečně uspěl po řadě druhých míst Nino Hammering (K.Jelínková), musel ovšem usilovně bojovat s běloušem Mishanem (M.Zemanová) a Regentem (M.Volf). Regent vyvinutý tlak neustál a procválal cílem. Závěrečný handicap ukořistil velmi lehce Jasan Teč (O.Šmejkal) před Ladií Pit (M.Kalčíková) a Uspridem Limburgia (K.Jelínková). Převahu levínské centrály doplnila ještě čtvrtá Larnaca (M.Kalčík).
 
Lehká nervozita panovala v úvodu dne vzhledem k netradičnímu složení dostihové komise, den však proběhl bez problémů a měl vcelku klidný průběh.
 
 
Alena Čemusová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

OZ - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neřešme malichernosti

Nikdo mě namá rááád, nikdo si se mnou nechce hrááát a tak si tu musím sám se sebou psááát.

??? - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neřešme malichernosti

tak to ses asi při pohledu do zrdcadla pěkně zeblil, co?

trotl - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neřešme malichernosti

Karliku, ty si opravdu myslíš, že sem píše paní Dr. a že i zde zasévá tvoje semeno nesvárů?

Nestranný. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neřešme malichernosti

Řešíte tady nesmysl, že někdo při odpovědi podlehl sugesci a opsal chybu, ze které začalo zbytečné podezřívání a urážení někoho nezůčastněného, ale to je u všeobecně známého prudícího aktivisty normální. Zajímavější překlep je na stránkách ČKA, kde píší, že kompletní zápis z jednání VV konaného dne 16.9. bude zveřejněn v nejbližších dnech, ale asi tam mělo být v nejbližších měsících ?! To zase prudí a rozvrací jiné !

překlep jak nechceš :DDD - :) :)

Byl to ParaMon Teč a ne Paragon Teč,ale NO STRES!

mišpulín - Re: :) :)

Vážně problém....

---, - Re: Re: :) :)

Souhlas, nemohl jsem ani usnout, snad se s tím nějak dokážu vyrovnat.

w.c. - Už nefunguje NIC!

Babí léto skončilo, peníze v nedohlednu, za tři dny se má podle propozic běhat a na stránkách ČKA ticho po pěšině.
To už to vážně potichoučku všichni vyklízejí? To pak aby si všichni zainteresovaní připravili teplé prádlo..., protože je bude čekat řádně tuhá zima... Proboha, takhle NE!!!