Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bobřík odvahy pro komisi - den sedmý

Bobřík odvahy pro komisi – den sedmý

 

  Tentokrát byla Chuchle akční bez mé osobní přítomnosti, přesto si dovoluji pár zprostředkovaných poznámek a krátké zhodnocení dalšího dostihového dne.

 

   Už samotný pohled na výsledkovou listinu jasně dokazuje, že letošní tříletý ročník se mimořádně vyvedl a prokazuje stabilní výkonnost. Nedílnou součástí jeho elitní skupiny je vítězný Victim As (M.Kalčík), na jehož programu je v letošním roce německé derby a já bych si moc přála, aby se ho zúčastnil, protože to je po dlouhé době kůň, který by v něm mohl uspět (naposledy to byl Sir Gill). Jeho ročníkovými konkurenty jsou pak rovněž vítězný Bob Harley (V.Šamšurin) a usadivší se Busby Cartouche (J.Kotásek). Carlo Colucci (M.Volf) se prozatím nemůže "chytit", ale mezi ročníkovou špičku rozhodně patří také. Letošní derbysté se ovšem rovněž snaží dotáhnout, co se dá. Výkonnostně si polepšil Unkas (D.Čabla) a vytěžil letošní první vítězství, třetím místem uspěl Ain´tshes Diamond (J.Klaubenschalk). K pozastavení tu je moment, jak může kůň s číslem 6 (Electra Glide) odstartovat z čísla 10? Svůj poslední neúspěch vymazala druhým místem za Victimem As další derbyová šance Ifetayo (J.Klaubenschalk), jejíž výkon 1:18,3 na 2180 metrů je určitě slibný. Vyrovnaný výkon podal opět Dom Perignon a David Čabla připsal další čárku, druhým místem nezklamala Sněženka. Výhodu škrtem uvolněné první stopy a mezeru v předpisech využil A.Vinklárek v sulce Santiaga - než se ostatní vzpamatovali, proklouzl volnou stopou a vítězství bylo jeho. Bravo! Úvodní handicap tentokrát po boji zvrátila ve svůj prospěch Shake the Mountain (M.Kalčíková) před Highsummer Diamant (P.Jungmannová), třetím místem mile překvapil William As (K.Jelínková). O úvod dne jako takový se ale postarali dvouletí, i když početně oslabení. S naprostou převahou zvítězila reprezentantka Eurokoberců a polosestra valacha Young love - Charming Oreau v sulce s Alle Lomanem před bravantickým M.T.Huricanem (J.Svoboda). Atrakce (D.Dobrovolný) potvrdila roli favoritky v jízdě učňů před levínskou Larnacou (H.Vašíčková) a pomalu, ale jistě se tak dostáváme k hřebu dne, a tím je dostih Trotteur Francais, jehož výsledek je možná také událostí roku. Cílem proběhl první sice Lucas de La Bassee (H.Pokorná), ale manévr ve výjezdovém oblouku a jízda v rovině samotné se nezdála být v regulích fair-play M.Kalčíkovi v sulce Petera Pana a proti výsledku podal protest, což je logické. Dostihová komise protest uznala a pořadí v cíli obrátila ve prospěch Petera Pana. Výrok vzbudil v řadách skalních příznivců obdiv a uznání směrem ke komisi a ohodnotili ho poteskem. Jestli se dá takto nasazená laťka považovat za standard (nikoliv za výkřik do tmy) a já doufám, že ano, pak dávám palec nahoru. Dodám malou připomínku, že hodnotím princip, nikoliv tresty konkrétním osobám. Přála bych si, aby se celá kauza odehrála v dostihovém duchu (chyby se prostě stávají a měl by si na ně dát příště každý pozor) a neskončila za hranicemi lidského chápání a krevní pomsty.

 

  Naopak palec dolů dávám za nevhodné a vulgární chování po doběhu prvního dostihu, a to jak jezdci, tak komisi, která viníka patřičně neohodnotila. Za výpad proti nim byla DK naopak ještě shovívavá v případě nedodržení startovní pozice Electry Glide.

 

  Pochvalu si opět nezaslouží ani kropení dráhy, které je čím dál katastrofálnější.

 

  Pozastavím-li se ještě nad výsledkem hlavního dostihu, podle informací diváků přítomných na dostizích, o tom, že by byl Peter Pan vybrán ke kontrole medikace nepadlo při vyhlášení oficiálních výsledků ani slovo a objevila se až v oficiálním výsledku na internetu.

      
Alena Čemusová                          

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

majitelé, trenéři, jezdci - Děkujeme, vydržte a neodcházejte.

Za majitele, trenéry a jezdce, kteří se mnou souhlasí, děkujeme , že jste našli odvahu k takovému rozhodnutí. V nastaveném směru pokračujte a rozhodujte spravedlivě ať již jde o kohokoliv. V ČKA i na dostihové dráze jsou si všichni rovni. Brzy příjde doba, kdy najdou odvahu se podepsat všichni pod svoje vyjádření a přestanou se bát msty některých funkcionářů.
Ti kteří s tímto poděkováním nesouhlasí, ať si napíšou vyjádření svoje.

kyzackuvbratr - Re: Děkujeme, vydržte a neodcházejte.

Ja plne stojim pri soucasnem vedeni vcetne pani Pokorne. Komise nema pravo rozhodovat objektivne, kdyz provoz nesponzoruje a naopak je za svojo cinost placena. Proto je jeji povinosti byt loyalni a rozhodovat ve prospech vladnoucich subjektu. Verim, ze moje vernost vudcum bude odmenena spravnymi handicapy nasich koni a vhodne vypsanymi propozicemi. Na zaver bych chtel zduraznit, ze stejne jako loni, 80% dotaci francouzskych dostihu je urceno pro trenersky usek meho pritele Mykoly Volfa a to by meli respektovat vsichni na draze I u zeleneho stolu!

VV, prezident, výkonná síla ČKA - Re: Re: Děkujeme, vydržte a neodcházejte.

Vřelé díky za podporu! Ujišťuji Vás i všechny ostatní, zejména rebelující a stále nespokojené členy ČKA, že královnou jsem já! Výkooný výbor to jsme (jsem) já! Objektivita - to je moje! Propozice také umím sestavit, zejména pak ty na seriál dostihů Trotteur Francais! Dostihy budou a peníze také! Mám samozřejmě na mysli dostihy seriálu Trotteur Francais! Na to už si dohlédnu, aby penízky z Francie přišly a všem majitelům, zejména pak vítězům byly vždy vyplaceny!!! Zkrátka vybrali jste si správně! Děkuji ještě jednou za důvěru a vřelou podporu! Ať žije Výkonný výbor ČKA! Hurá! Ať žije prezident ČKA! 2x hurá! Ať žiju já! 3x hurá! Skoncujme s rebely a zrádci, kteří chtějí vítězství (na můj úkor) dosáhnout nechutnými způsoby za každou cenu!

Sladká odměna - Re: Re: Re: Děkujeme, vydržte a neodcházejte.

Jenom pište pisálkové. Detektivní schopnosti MVDr Pokorné jsou nadměrné a v podstatě se nechává slyšet, že všem pisálkům se patřičně odmění. (pomstí)