Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČKA-Absurdistán???!!!


autor: Jan Žirovnický

Rozhodl jsem se po nějaké době publikovat na  klusáckém webu, respektive mě k tomu přinutilo jednání členů VV ČKA a jejich přinejmenším podivné a účelové rozhodnutí. Jistě už jste všichni, kteří patříte do nevelké skupiny příznivců klusáckého sportu slyšeli o sporech kolem vlastnictví koně Ann Magic(A), které trvají od 7.5.2009, kdy došlo k incidentu mezi Alle Lomanem a K. Kadlecem. Tomuto politování hodnému incidentu předcházela celá další řada událostí, kterými vás nehodlám unavovat. Nicméně v současné době se soudíme, kůň je ve stáji u Alle Lomana a je vydáno předběžné opatření okresního soudu na základě lživých informací K. Kadlece, které zakazuje start   Ann Magica v dostizích, proti kterému bylo podáno odvolání  a bude doufám v brzké době zrušeno. Toto opatření samozřejmě respektuji a dokud nebude zrušeno nehodlám s koněm v dostizích startovat. Sice nechápu k čemu je takové opatření dobré, ale budiž, soud rozhodl. Soudce rozhoduje od stolu koně asi v životě neviděl a tak neví, že dostihový kůň, který nemůže startovat je k ničemu, klesá tím jeho hodnota, jenom žere a nudí se…..
Jaké však bylo moje rozčarování, když mi bylo doručeno rozhodnutí VV ČKA:
                                                                   Praha 8.7.2009
Rozhodnutí Výkonného výboru ČKA
Pozastavení činnosti koně Ann Magic(A) registrovaného u ČKA
 Na základě obdržených vzájemně se nepotvrzujících údajů o vlastnictví koně Ann Magic (A) rozhodl VV o následujícím postupu (o tomto postupu byly informovány nadřízené orgány ČKA – Ústřední evidence koní a Mze ČR, které tento postup nerozporovaly) : Jakékoli nakládání s koněm Ann Magic (A) se až do dodání platného soudního usnesení o vlastnictví koně s okamžitou platností nepovoluje žádnému subjektu. Pro tohoto koně nebudou vydávány žádné doklady, kůň nebude přijímán na přihlášky ani startovní listiny dostihů pořádaných ČKA a nebude registrováno žádné hlášení změny týkající se tohoto koně.  

                                                             Zapsala H. Pokorná

 

     Ptám se z jakého titulu a hlavně proč výkonný výbor rozhodl o tom, že čtyřletý dostihový kůň, hlášený do klasických dostihů včetně derby, který je řádně  od 15.2.2009 zaregistrován u ČKA jako pronajatý na EURO-KARAVANY  do 31.12.2009 a splňuje všechny požadavky pro start v dostizích, nemůže startovat do rozhodnutí kdo je majitel?!  Ať už soudní spor, který  může trvat velice dlouhou dobu, o vlastnictví dopadne jakkoliv domnívám se, že v současné době by mělo být směrodatné co je napsáno v  Evidenci ČKA při poslední platné změně  a podle toho by měl Výkonný výbor organizace, která má napsáno v klusáckém dostihovém řádu v § 5 ….vede své členy k takové péči o koně, která upřednostňuje především zájem koně, postupovat . Jak jsem již řekl, chápu, že soudce zakáže dostihovému koni startovat, ale nepochopím a věřím, že nejsem sám, že lidé kteří se sami aktivně účastní dostihů a vlastní dostihové koně mohou takto rozhodnout a zničit tak kariéru mladého nadějného dostihového koně jediným absurdním rozhodnutím, které v žádném případě není v zájmu Ann Magica.
 ........zajímá mě Váš názor?????  
  
 
                              Jan Žirovnický - zástupce stáje EURO-KARAVANY
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

geriatrix - Poučení

Jo, jo, kdy už se poučíte, kdo udělá podraz jednou, udělá ho klidně i podruhé a potřetí a po.............
Udělat s.r.óčko s KK je sebevražda, ale slibovat to on umí. Nechť je chování pana KK poučením pro ostatní, včetně těch kteří ho chtěli jako hlavu klusáckého sportu. Vám Pane Žirovnický přeji vyhraný soud.