Jdi na obsah Jdi na menu
 


Derniéra - den devátý


9.dostihový den, 18.06.2011

Původně první část dostihové sezóny se stala bez varování pravděpodobně zároveň i tou poslední. Páteční déšť pomohl připravit půdu k nečekané derniéře, aby proběhla jak se patří. Pružný povrch dráhy maximálně vyhovoval koňským atletům, jejichž výjimečné výkony se v poslední době staly standardem. Škoda!

 
Hrdinou dne se stal po dlouhém půstu Alle Loman. Své vítězné tažení odstartoval bez zbytečného otálení hned v úvodním dostihu s dvouletou hnědkou Charming Oreau, která se časem 1:17,8 těsně přiblížila českému rekordu dvouletých. Daleko za desetinovou favoritkou přivedla do cíle zbytek pole naopak debutující outsiderka Rubby Blue (D.Papežík), prvorozená dcera slovenské derbyvítězky Rulety Skal. Stejným způsobem si poradil se svými soupeři tříletý bratr další derbyvítězky (pro změnu holandské) Us Wowie, talentovaný Bon Ami a A.Loman slavil double. Syn slavného otce Darenne (J.Kotásek) svůj poslední výkon nezopakoval a dokončil až třetí za Loran (M.Volf). Hattrick dovršil Loman v jednom z hlavních bodů programu - Velké ceně Vlasty Buriana, Breeders Crownu pětiletých a starších s vlastním odchovancem Oceanem Al. Toto velmi lehké vítězství bylo pro Oceana Al zvláště cenné, protože tato kategorie Breeders Crownu mu ve výčtu chyběla a časem 1:15,7 navíc utvořil nový rekord ve své kategorii, čímž potvrdil svůj 3 měsíce starý výkon z holandské Wolvegy. K očekávanému souboji s Dom Perignonem (D.Čabla) tedy nedošlo, protože ten tentokrát podlehl také lehkonohé Sněžence (V.Šamšurin) a dokončil třetí.
Čtyřletého Breeders Crownu věnovaného památce uznávaného prezidenta ČKA Václava B.Dohalského se zmocnil naprosto nečekaně Generál (I.Coufal) časem 1:16,5 před favorizovanou Walentine (M.Kalčík) a Unkasem (D.Čabla). Dalším vítězem, který svým soupeřům nadělil mnoho délek, byl Sir Viking (D.Dobrovolný) - druhý Taiji de Bomo (Z.Škobis) mu ale na startu dával výhodu 40 m. Další výrazný skok vpřed výkonem 1:15,6 předvedl vítězný Busby Cartouche (J.Kotásek) a potvrdil kvalitu letošního tříletého ročníku. Desetinový favorit Bob Harley (V.Šamšurin) ale ztratil na startu a dokončil druhý před Carlem Colucci (M.Volf). Poslední z programových Breeders Crownů, tříletý, vybojovala koncovkou těsně před cílem Harenina dcera Harmony Best (Z.Vávra) a odsunula na druhou příčku dostih odvodivší Electru Glide (J.Svoboda), třetím místem uspěl Poker Teč (R.Chrastina). Jiří Svoboda si svůj zásah vybral patrně už v sulce handicapového The Generals Wishe, kde zúročil svou metrážní výhodu. Uchazečům nejslabší ziskové třídy ukázala záda tříletá Ann Pogi (P.Vávra) a zaznamenala svůj první životní triumf před stále se lepšícím "vzpurňákem" Onwardem Iceberg (M.Vlasák) a Avalance Boshoeve (M.Kalčík). Mates si však spravil chuť hned v následujícím závěrečném handicapu s Västerasem JK, když po dvou diskvalifikacích opět jistě zvítězil.
 
Příjemným a kladným momentem dne byla tentokrát divácká kulisa. Díky Společnosti Vlasty Buriana, která každoročně sponzoruje jeden dostihový den, jsme mohli zaregistrovat poněkud silnější divácké obsazení. Pro vítěze pak bylo odměnou setkání s herci, kteří jim předali hodnotné čestné ceny. Kéž by takových dnů bylo více.
 
No a to je také z dostihů bohužel asi všechno. Po skončení dostihového dne se totiž trenéři a majitelé sešli ke krátké schůzce, kde se dozvěděli, že chybí finance a neví se, co dál. Náš prezident se kroutil, kroutil, ale nevykroutil. Na zásadní otázky nedokázal odpovědět nebo na ně spíš odpovědět nechtěl.
 
Svou bezmoc nad nekomunikativním prostředím vyjádřili téměř všichni zainteresovaní členové ČKA svým podpisem na petici, kterou žádají svého prezidenta o potřebné informace a komunikaci.
Vyslyší prezident konečně svůj tým nebo je bude ignorovat nadále?
 
My však s Vámi zůstaneme a budeme nadále o všem informovat. Přejeme všem pevné nervy a výdrž. Vím, že je to málo, ale věříme, že se řešení najde.
 
 
Alena Čemusová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

sdvde - bude hromada ?

Našla se ta 1/3 podpisů ?

Míša Zemanová - Re: bude hromada ?

V tuto chvíli bohužel nevíme, jestli se nám podařilo 1/3 podpisů členů ČKA shromáždit. Neznáme totiž stále skutečný počet řádných členů ČKA. Kontrolní komise požádala nejprve 15.7. a poté znovu 17.7. VV a sekretariát ČKA o vydání aktuálního seznamu řádných členů ČKA (a také o umožnění kontroly účetnictví), ale dosud žádný seznam od sekretariátu neobdržela.

Míša Zemanová - Re: Re: bude hromada ?

Omlouvám se, správné datumy odeslání požadavků Kontrolní komise na sekretariát ČKA jsou samozřejmě 15.6. a 17.6.

Majitel - Re: bude hromada ?

Vona by byla, kdyby byl na světě alespoň seznam členů asociace. Jsou dvě možnosti, buď není veden a nebo ho paní MVDr nechce zveřejnit. V tom případě je třeba udělat velmi hloubkovou kontrolu státní inspekce na dodržování stanov a především na vedení účetnictví v ČKA.

také majitel - Re: Re: bude hromada ?

neni to spatny napad s tou kontrolou, urcite bychom se dozvedeli zajimave veci,....

a.b.c. - Re: Re: Re: bude hromada ?

to je vážně dobrý nápad! proč s tim do teď nikdo nepřišel?? ještě, že jste přišel- myslím, že tím jste celou situaci zachránil

bývalý majitel - Ticho po pěšině

Na vekolepé ticho jsem už v minulém příspěvku pod ´osmým dnem´ upozorňoval. Když se iniciativy nechopí klusácká obec, potažmo inicátorka podpisové akce Míša Zemanová, VV (Svoboda a hlavně Pokorná) valnou hromadu na které jim hrozí odvolání z VV sami z vlastní iniciativy svolávat nebudou!!!

x.y. - Re: Ticho po pěšině

To je fakt. Nesvolávali ji i dříve, čímž porušovali stanovy, protože se má každý rok schvalovat plán a finanční uzávěrka. Ale to šlo o hovno a jim je to fuk, na řády kašlou. Tak proč by ji svolávali teď, když by minimálně Pokorná dostala BLEKLIST.

jzgcigkv - našli, nenašli

Našli moji rádcové?......našli?, nenašli, našli, nenašli, našli, nenašli........................................????

josef - ticho

Tak se členská základna vzedmula a petiční akcí vyzvala své výbory alespoň k uspořádání Valného shromáždění, které by sice asi nic nepřineslo, ale alespoň by se rozklíčovala realita a bezpochyby by byli odejiti ti, kteří dnešní stav rozpadu a rozkladu zařídili. A výsledek? Ticho. Slavný Jiří nás bezpochy skvěle reprezentuje a po zásluze vyhřívá své starostmi znavené tělo na slunné Malorce a "nesmrtelná teta" dál vládne pevnou rukou prosperujícímu sportu (že jo, p. Hykeši a Volfe). Sponzoři nepřicházejí a brzy nás (vlastně Pokornou) vymetou i z té chuchelské kanceláře. Ale nic, sekretariát se přemístí do Ostravy vstříc lepším zítřkům.