Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dostihová faux pas – den druhý


autor: Alena Čemusová

Pod články a příspěvky uvedenými v letošním roce na stránkách TCA jsme se setkali s několika pozoruhodnými reakcemi a názory. Za všechny názory jsme samozřejmě rádi, protože jsou známkou zájmu veřejnosti o dění v klusáckém sportu.
Jelikož z vlastní zkušenosti vím, že má každý člověk občas krátkou paměť a ani není v lidských silách si vše pamatovat, budeme Vás pravidelně informovat o udělených či naopak neudělených sankcích, neboť práce naší dostihové komise je vskutku kapitola sama pro sebe a cítí-li se někdo poškozen, pak je to dosti často zcela oprávněně. Jen pro upřesnění, nebudeme se zde zabývat sankcemi za neúčast na přehlídce, různé nahlášené či nenahlášené změny a jim podobné, budeme se zabývat pouze těmi záležitostmi, které se týkají dostihů samotných.
První pozoruhodná rozhodnutí na sebe nenechala dlouho čekat. Před startem třetího dostihu odmítl poslušnost Regent, a zatímco se koně již řadili za startovacím autem, Mykola Volf s koněm klusal v protisměru vstříc startovacímu autu. U distance sjel z dráhy a zhruba za polovinou oblouku vjel se svým koněm kolmo mezi koně svižně klusající za autem. Podobnost čistě náhodná! O tom, že start měl být vrácen, není sebemenších pochyb. Rozezlený Mykola Volf navíc ke konci dostihového dne naběhl do dostihové komise. Nutno podotknout, že dveře vykopávat nemusel, neboť zcela proti pravidlům byly otevřené dokořán. Z dostihového protokolu jsme se však nic nedočetli, protože bylo patrně vše naprosto v pořádku. Dostihová komise ohodnotila toto počínání sankcí 500 Kč za příchod ke startu nepředepsaným směrem, stejně jako am. Martina Vlasáka, který téhož dne, ale v dostihu posledním, pouze sjel z dráhy místo před sloupkem označujícím první metu – až za tímto sloupkem, takže nepředepsaný příchod byl v tomto případě chybný o pouhé 2 metry. Pro úplnost ještě sankce Michalu Kalčíkovi za braní cválajícího koně zpět – stejných 500 Kč.

Nabízí se tak nevyřčená otázka k zamyšlení, možná návod pro ostatní …

 

Alena Čemusová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dana - Rozhodování

To jsem ráda,že se něco nekalého děje,i když už nesloužím,jelikož mi to samozvolený prezident Svoboda zakázal.Co asi pila komise dne 17.4. že takto rozhodla.U mě to bylo pivo!!!