Jdi na obsah Jdi na menu
 


Je 18. února 2015. Dva měsíce před předpokládaným začátkem sezóny. Trenéři trénují, majitelé platí, a společně s jezdci se registrují a platí. Termínová listina visí. Znovu bez udaného místa konání dostihů nebo organizátora, jelikož víme, že ČKA se od organizování dostihů distancuje. A znovu to nikomu nevadí. 

Nikomu také nevadí, že již rok čekáme na svolání valného shromáždění. Připomeňme si zápis z valného shromáždění 14.12.2013: „Podle doporučení Kontrolní komise bude po dokončení přepracovaných Stanov svoláno valné shromáždění před začátkem sezony 2014, které bude nové Stanovy schvalovat.“ 

Pro připomenutí – před začátkem sezony se na stránkách ČKA objevila zpráva, že shromáždění bude z důvodu nedostatku času svoláno na začátek léta. Na začátku léta jsme se dozvěděli, že také není čas na shromáždění, takže bude na konci sezony. Ano, stále je po konci sezony 2014, což bude i dalších 100 let, teoreticky. ČKA ale také nevadí porušovat vlastní stanovy, jelikož „c) řádné VS je svoláváno 1x v roce“. ČKA stále nemá potřebu své členy informovat o tom, jestli vůbec nějaké shromáždění bude. 

Absence valného shromáždění klade další otázku. Kdo je momentálně ve Výkonném výboru ČKA? Jestli si dobře vzpomínáme, stávající VV se volil 8.12.2012. Dle platných stanov ČKA „b) členové VV jsou voleni VS vždy na období 2 let, volba probíhá v souladu s těmito Stanovami“. Tedy také logicky zjišťujeme, že od 8.12.2014 žádný VV neexistuje, protože mu vypršel mandát. Jelikož ale VV ČKA slouží „jenom“ na to, aby např. „zpracovával návrhy rozpočtu“, „zajišťoval vzájemně výhodnou spolupráci s domácími a zahraničními partnery“, „zajišťuje finanční zdroje pro činnost ČKA“ nebo „zřizuje sekretariát ČKA“, tak ho asi nepotřebujeme. 

Podívejme se ale na něco optimističtějšího. Dle sekretariátu ČKA bylo zaregistrovaných úžasných 194 koní pro dostihový provoz. Tedy o 6 více než loni. A tomuto počtu taky odpovídá i penalizační listina, samozřejmě. Když se ale podíváte na trenérské listiny, dopočítáte se čísla 189. Ano, stále jsme v pluse o 1 koně oproti únoru 2014. Kde ale těchto 5 koní je? Jak je možné, že je v Česku zaregistrovaných 194, ale trenéři si zapsali jenom 189? Rozuzlení zjistíte, když si projdete oněch 194 jmen. Do „vzduchoprázdna“ Vám vypadnou koně Angel Eyes (A), Born on Ice (A), Caramello Qui (A), Scarlett (A) a Tilbury (F). Všechny tyto koně jsou zapsané na v Česku registrované stáje Gestût Nottingham, Klausner Manfred nebo Gestût Quidenus. Ani jeden z těchto koní není, dle aktuálního věstníku ČKA, na tréninkové listině trenéra s českou licencí. Dostihový řád přitom říká, že „§ 56. Zahraniční subjekt může registrovat u ČKA svou dostihovou stáj. Koně za ni registrovaní se mohou účastnit všech dostihů pouze v případě, že jsou v tréninku trenéra s českou trenérskou licencí.“ 

Ale co. Nám to přece nevadí. Zaplatíme faktury ČKA, počkáme si na vyúčtování výher od Equi Fora (jelikož to přece není to samé), a možná někde někdy i vyběhneme… 

Zuzana Sahligerová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

alf - Hlavně klídek

Čemu se divíte ? Vždyť tato situace přetrvává řadu roků. Zde si všichni vylévají srdce a na Valném shromáždění drží huby. Tam si to vyříkejme. Je třeba vypískat především doktorku. Tam začíná a končí všechno zlo. Copak si myslíte, že Svoboda je schopný něco vymyslet bez ní? Dělala podrazy za Balcara, za Boumy a bude je dělat dál. Sama od sebe neodejde, na to takový charakter nemá.
Bravantickou dráhu bych nekritizoval, ta je opravdu dobrá. Ale proč zatracovat dráhu v Praze, to také nechápu. Po rozumné dohodě a za nového , rozumného vedení ČKA se dá běhat na obou drahách. Ne všichni mají na to aby mohli cestovat s koňmi 300-400 km.
Nejdůležitější je , aby se Valné shromáždění vůbec konalo a zůčastnili se členové ČKA v co největším počtu.

KGB - Re: Hlavně klídek

Připisuješ doktorce něco co není. Pokorná byla a je poskokem toho, kdo zrovna vládne, to je prostě fakt a musí tomu tak být, nemůže si dělat co chce. Dělala sprosťárny pro Balcara a dělá je i pro Svobodu. Kdysi se většina volbami zbavila Balcara právě kvůli podrazům a sviňárnám které dělal a dělat bude. Dnes je prostě na řadě Svoboda. Bohužel se ale nikdo z členů z minulých let nepoučil a proto to nemůže dopadnout dobře. ČKS holt ovládá Balcar a ČKA Svoboda. Oba se však pod svoje rozhodnutí nejsou ochotni osobně podepsat, proto ke svým špinavým hrátkám a oblbování využívají třetích osob.

CI 5 - Re: Re: Hlavně klídek

Pleteš si dyně s hruškama. ČKS ať si ovládá Balcer a EQUIFORUM ať si klidně ovládá Svoboda, ale Česká klusácká asociace je občanský spolek členů , kteří byli přijati Valným shromážděním ČKA. A co se týká doktorky ? V tý není nic dobrého. Že je schopná to víme, ale bohužel je všeho schopná a jakýkoliv podraz ji není cizí. Nejhorší je to , že si dobře pamatuje a podrazí tě v době kdy to absolutně nemůžeš čekat.

Pocahontas - jaké bezvládí?

Orgány ČKA jsou řádně zvolené a žádné valné shromáždění se podle nového výkladu stanov dělat nemusí. Stejně je to šaškárna a ještě by tam někdo navrhnul podobnou populistickou pitomost jako minule to snížení importních poplatků.

Vseznal - Re: jaké bezvládí?

Pane Pocahontasi, můžete nám, prosím, sdělit odkaz na nový výklad stanov? Nějak jsme je nikde nenašli.

KGB - Re: Re: jaké bezvládí?

Domnívám se, že pocahontas byla paní.

Pocahontas - Re: Re: jaké bezvládí?

Výklad stanov nikde nenajdete ani ho k ničemu nepotřebujete, Všeználku. Mají ho k dispozici kompetentní osoby a příslušné orgány.

nestranný - Re: jaké bezvládí?

Povedená ironie, náramně by se hodila té naší trojce.

Koňák - Rozděl a panuj

Snaha o schválení termínové listiny je zřejmě marná. ČKA, respektive triumvirát Svoboda-Pokorná-Šplíchal, který dnes ovládá klusácký sport, najednou otočil. Již asi neplatí „zapomeňte na Chuchli, teď jsou tady Bravantice“. Pan Mgr. Si asi ukousl příliš velké sousto a došly mu finance. Paní doktorce se už také zajídá harcování do Ostravy, navíc náklady s tím spojené rovněž nejsou zanedbatelné. A tak je najednou stará Chuchle zase dobrá. Euforie z „nejlepší dráhy ve střední Evropě“ už zřejmě vyprchala. Nebýt ČKS, dostihy v hlavním městě už by nebyly. Nebyla by pravděpodobně už asi ani dráha. Opět překáží ten ČKS! Co s ním? Jak je známo, ČKA si také požádala o grant a nabízí se myšlenka, že chce opět nastolit absolutní totalitu. ČKS svou činností vyvrátil teze o čísi nepostradatelnosti, a to dominátorka neodpouští. Klusáckou obec se jim podařilo rozeštvat pod známým heslem „rozděl a panuj“. Veřejnost evidentně rezignovala a je jim všechno jedno, i fakt, že ČKA byla založena ku prospěchu celé klusácké obce, nikoliv triumvirátu. Než lidem dojde, že je ČKA okrádá a ničí, bude pozdě.

CI 5 - Bezvládí

Celý problém je v tom, že Valné shromáždění již nemá kdo svolat. Od prosince 2014 totiž VV nemá , podle stanov, mandát k vedení ČKA. A ta figurka, která si říká prezident se napřed musí zeptat pana Mgr. co má dělat a pan Mgr. se musí poradit s MVDr. a ta mu jistě dobře poradí ať tomu nechají volný průběh. Však ono to nějak dopadne. Další dva již také bývalí členové VV jsou tam jen do počtu, aby vše odsouhlasili.

Je čas, aby se děním v ČKA začala zabývat Policie ČR a Kontrolní orgány.

nestranný - Re: Bezvládí

Bude to možná trochu jinak,pravomoc svolat VS minulý výbor určitě má, postrádalo by to logiku, ale to pomyšlení na případný volební neúspěch spojený se ztrátou moci, jak jen z toho ven? Co když kverulanti budou otravovat a chtít seznam členů, jak potom zmanipulovat volby, zatím to bylo snadné, ale co nyní? Nemá to lehké paní doktor.

Vseznal - Re: Re: Bezvládí

Se seznamem bude trošku problém, jelikož ve stanovách stojí, že členy přijímá VS, což se již několik let neudálo. Tudíž je ČKA jenom prázdná schránka, která funguje na převod peněžních prostředků (Mze -> ČKA -> Equiforum, případně "členové" -> ČKA -> Mgr. a jeho "půjčka").

nestranný - Re: Re: Re: Bezvládí

Nejenom prázdná, ale především prohnilá, což umožňuje vedení dělat si, co se jim zamane viz. kauzy Kalčík, Jelínková, Vojáček, jasná zlovůle, nefér jednání, ale nikde žádná odezva, místo odvolání výboru ticho po pěšině!!Zvolme klusáckého ombudsmana, ovšem při stávajícím vedení by mohl zjednávat nápravu tak leda na nádraží v lampárně!