Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komentář prezidenta ČKA


 

Vážení příznivci klusáckého sportu, členové klusácké asociace,

 

je tomu téměř dva měsíce, co jsem se stal prezidentem ČKA, a jelikož bych rád nastoupil s otevřenou politikou větší informovanosti, rozhodl jsem se zhruba každé dva měsíce napsat krátký subjektivní komentář toho, co se odehrává na poli klusáckého sportu v ČR.

   To, že ekonomická situace ČKA po ztrátě financí z loterijních odvodů není dobrá, nemá cenu dlouze rozvádět, nicméně náhradní slušovický provoz se dle názoru drtivé většiny účastníků nad očekávání osvědčil. Vše je vždy 100% připravené a zázemí je na výborné úrovni. Jediný nedostatek Slušovic - travnatá dráha - se také každým dnem lepší, je to vidět na rychlejších a rychlejších dosahovaných časech. Velký dík za to patří ing. Vrajovi a mgr. Karlachovi, jejichž nasazení a zájem jsou opravdu příkladné, a svůj pozitivní vliv má také počasí, které nám zatím mimořádně přeje.

   Navzdory mnoha výzvám se nenašel jediný další subjekt, který by byl ochotný s pořádáním dostihů pomoci, a tak poděkování za to, že se vůbec klusácké dostihy na českém území konají a že majitelé dostávají finanční prostředky za umístění svých koní v dostizích, patří mgr.Svobodovi.
V podstatě jsme tak přestali uvažovat o variantě Edelhof, která se pro mě trochu překvapivě nesetkala s kladnou reakcí od našich majitelů a trenérů, ačkoliv dveře tam máme stále otevřené.

   Bohužel se dvě významné stáje rozhodly slušovických dostihů neúčastnit. Nezaujaly je ani zvýšené ceny dostihů, ani výplata výher v hotovosti. Nerozumím jejich postoji, ač ho respektuji, ale rozhodně je rádi ve Slušovicích kdykoliv uvidíme, propozice jsou nastavené pro všechny.
Šokující je ovšem postoj těchto členů asociace, kteří se pod vedením ing.Zemanové rozhodli slušovické dostihy ostatním zničit, a to velmi záludným způsobem - obviněním a stížností na činnost ČKA podanou přímo na Ministerstvo zemědělství s žádostí o zastavení výplat dotací ČKA. Ministerstvo nám tímto dotace skutečně zastavilo a nařídilo v ČKA zvláštní inspekci, dokonce i při vlastním konání dostihového dne - ta proběhla při dostihovém dni 17.6. ve Slušovicích. Tím bych chtěl poděkovat všem za poskytnutou součinnost hlavně při čtení čipů jejich koní.

   Asi mohu prozradit, jak jsme ostatně informovali ty přítomné členy asociace, kteří se chtěli zúčastnit svolaného valného shromáždění, že jsme na ministerstvu ještě před tímto nařčením žádali o finanční pomoc našemu sportu a nebyli jsme úplně bez šance. Jak ale myslíte, že ona žádost skončila po tomto zákeřném obvinění??

  Nemohu pochopit, jak se skupinka lidí může vybičovat k takto destruktivní aktivitě, jejímž cílem je dle zákulisních informací Slovenský model – tedy sfúzovaní ČKA s Jockey Clubem ČR. Jak dopadl klusácký sport na Slovensku snad nemá cenu připomínat, koncem července se zřejmě koná jeho derniéra. Nevím, z jakého titulu tato skupinka hlásá o kooperaci s JC, ale na osobní schůzce mně prezident Jockey Clubu ing.Luka rezolutně popřel, že by se na něj v tomto duchu někdo obrátil. Dle mého názoru musí klusácký a cvalový provoz rozumně kooperovat, ovšem jako dva nezávislé subjekty. Pevně věřím, že se nám tuto cestu povede s ing. Lukou znovu nastoupit.

  Další pokusy o poškození ČKA máme na stole od významného majitele, Levínského JJN, resp. jeho člena představenstva pana Kalčíka. Jedná se o žalobu na nevyplacení výhry (27 tis. Kč) koně Peter Pan. Kůň se však po dostihu nedostavil k nařízené kontrole medikace. Musím zde konstatovat, že došlo k časové prodlevě a k případu včas nezasedla DiK. Tento nedostatek byl již odstraněn a kůň Peter Pan byl diskvalifikován z doběhu dostihu v souladu s DŘ.

  O tom, že nejsilněji vane vítr nenávisti a zášti z Levína, svědčí hrozba další žaloby JJN na ČKA o ušlý zisk ve výši 1,885 mil. Kč za zrušení sezony v Chuchli. Považujeme takovou žalobu za absurdní, a proto se budeme samozřejmě bránit.

  Ač se to zdá neuvěřitelné, tito naši členové podporovaní úzkou skupinkou dalších, ztratili zřejmě veškerou soudnost a snaží se již jen bořit, místo toho, aby sebrali odvahu a přišli hájit svůj názor a vizi tím, že se zúčastní valného shromáždění, tak chodí doslova obtěžovat na ministerstvo. Asi jen blázen by si myslel, že trpké plody této aféry nesklidíme v budoucnu, kdy se bude opět jednat o nových možnostech státní podpory dostihových koní, ať již bude vedení ČKA jakékoliv.

  Abych ale nekončil takto pesimisticky, pevně doufám, že zdravé jádro stojí při nás.

I nadále se budeme snažit zlepšovat úroveň dostihů ve Slušovicích. Věřím, že nové startovní auto, za které patří nesmírné poděkování mgr.Svobodovi, se přes dětské nemoci jistě brzy podaří odladit, a přispěje tak k rychlejším startům a lepším výsledkům našich koní.

 

V Praze 11.7.2012

 

Jiří Šplíchal, prezident ČKA

 

zdroj: www.czetra.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kuk - Pan prezident

Pan Prezident by si měl nejdříve na stránkách CKA přečíst aktuality, pokud tak udělá, dozví se, že tu chvílemi plácá blbosti viz třeba "aby sebrali odvahu a přišli hájit svůj názor a vizi tím, že se zúčastní valného shromáždění" Dočte se že předchozí pan Prezident odmítl VH svolat a takových protimluvů je v tomto článku víc. Jistá komise také doporučila jak a kdy by se měla VH konat, samozřejmě, že se to opět udělalo jinak a přesně opačně. Také se nechlubí jestli už vyplatil tomu zlému Levínu výhry za minulý rok a kolik že tedy ještě dluží. Ponechávám bokem veřejný příslib předchozího Pana Prezidenta že hlavní část dostihů se bude konat ve Velké Chuchli, rovněž bylo vylepeno na stránkách CKA atd. atd. atd. Pane Prezidente seberte si tu svoji prolhanou grupu a táhněte do ........ Vaším příchodem si evidentně CKA bohužel nepolepší. Když už se chcete pomstít Balcarovi jděte na něj přímo a né přes Michala Kalčíka. Jenže na něj prostě nemáte a nesaháte mu ani po kotníky, proto raději vymýšlíte takovouhle špínu.

abcd - To je bezva

Hlavně že už víme, jak to Ti zloduši všechno "posrali" a ta naše ČKA se tak snaží. Ještě že to má nový prezident na koho svést. Nevím sice, co kdo organizuje, ale kontrola měla být na ČKA už dávno, aspoň by se včas tenhle bordel dal řešit. Máte v tom projevu pár nesrovnalostí pane prezidente. Jestliže pan Luka o ničem neví, tak to vaše nařčení bude asi omyl,že? Nebo že úmyslně lživá informace?

fujtajbl! - Re: To je bezva

Někdo si tady spletl krátký subjektivní komentář s dlouhou sprosťárnou plnou překroucených faktů, lží a útoků na členy vlastní organizace. Neměl by prezident náhodou zastupovat všechny členy, nejen ty, kterým se „nad očekávání osvědčil náhradní slušovický provoz“? Prospěje nějak ČKA, když na svých oficiálních stránkách zveřejní štvavou agitku jak z komunistického Rudého práva včetně „zdravého jádra“ a „vanoucího větru nenávisti a zášti“? Souhlasit lze snad jedině s tím, že postoji českých stáji prezident nerozumí. Nerozumí jejich postoji a nechápe, do jaké situace je dostal a jaké problémy jim spolu s výkonným výborem způsobil.

Nestranný. - Re: To je bezva

Pěkně to náš pan prezident sepsal, kdyby nebyl tak mladý, tak bych věřil, že je to vysloužilý aparátčík minulého režimu.Na druhou stranu jeho mládí ho trochu omlouvá nad skutečností, že se nechal tak ovlivnit od zkušených manipulátorů, pro které byl lehkým soustem.Na závěr otázka, jak mohl Kalčík odmítnout kontrolu medikace, když na ní, podle svědků, nebyl řádně vyzván ??Končím oblíbeným zvoláním jednoho člena DiKu z tribuny směrem nahoru ke kanceláři !!! Š K A N D Á L !!!!

Jakub Ledvina - Re: Re: To je bezva

Tyto útoky vůči Michalovi jsou lživé,byl jsem u toho když podával protest proti Pokorné a o kontrole medikace koně Petr Pan nepadlo ani slovo.Vše to jsou lži,které mu mají akorát uškodit a udělat z něho lháře.Všichni akorát věříte tomu co Vám nakuká ČKA. Tato situace je opravdu směšná a lidé by se nad ní měli zamyslet.A sami zjistit čemu se dá opravdu věřit a co jsou jen lži ze strany ČKA.

Slovenský model - Re: To je bezva

Co chtěl básník Šplíchal říci Slovenským modelem? Slovenská klusácká asociace s nikým nesfúzovala, klusácké dostihy na Slovensku pořádá Závodisko Bratislava ze státních peněz a končí, protože na Slovensku už nejsou téměř žádní registrovaní klusáci.