Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 Lepší moravský vrabec v hrsti, než pečená kýta na střeše

Dovoluji si malý komentář k záznamu, který jsme měli možnost sledovat na Čt 4 sport pod názvem „České klusácké derby 2014“.

Po technické stránce jistě dokonalé. Bylo jasně patrné, že nikdo nezanedbal svoji práci, kamera měla vědět co zabrat či nikoliv, Marek Svačina měl jasné instrukce co říci a co ne. Konečně vysílací práva tohoto podniku byla prodána za nemalý peníz. Tradičně hlavní hvězdou byl JUDr. Rokyta. Výstup Ing. Malíka nebudu komentovat, abych se nedostal na úroveň okresních hulvátů.

Až do letošního klusáckého derby jsem zastával názor, že právě JUDr. Rokyta je na místě moderátora přínosem pro klusácký sport v naší zemi. Tento postoj si po jeho letošním vystoupení při derby dni dovolím poopravit.

Do kontextu celé věci jsem si dal poslední osobní a krátký rozhovor s JUDr. Rokytou na předposledním VS v hotelu Meteor (?), tam někde.

Tam někde jsem se dozvěděl, že JUDr. Rokyta je moravským patriotem, který bude vděčný, pokud se část dostihové sezony, na úrovni rámcových dostihů odběhne v Bravanticích a pochopitelně páteřní program klasik se odehraje v Chuchli.

 

Nevěřícně, s vrozenou naivitou jsem pak sledoval vystoupení našeho milého kolegy ve výše jmenovaném pořadu.

Co jsme se dozvěděli?

 

Bravantice jsou ne-li světová, pak evropská dráha, potud by mluvil moravský patriot, proti tomu Chuchle je malá, bezcenná a hrbatá. Odtud již mluví moravský bojovník proti pragocentrismu. Wolvega a hned v závěsu Bravantice!?

 

Ovál má osm (?) či více dostihových drah. Bedlivě jsem sledoval celý přenos a došlo mi, že ani v jednom dostihu nebyla plně obsazena ani první řada. K čemu tedy 8 drah a v čem spočívá světovost bravantické dráhy?.

 

Tušíte, že zde se dobíráme podstaty celé problematiky.

Mgr. Svoboda předvedl to, co nemá v české klusácké historii obdobu (nikoli poprvé):

 

 

               ČESKÉ KLUSÁCKÉ DERBY V 5 STARTUJÍCÍCH KONÍCH!!!

 

 

                         Toto je první zásadní fakt celého sportovního záznamu.

 

 

Není to shoda okolností. Na vytvoření takto, klusáckému sportu, nepříznivého podnebí pracuje Mgr. Svoboda několik let a zde jsou výsledky.

Znamená to, že ani do budoucna nehodláme startovat v klusáckém derby jinde než ve Velké Chuchli.

Krom toho si neodpustím komentář k ukázkám derby 2013, rovněž kompletně z dílny Mgr. Svobody, ve Slušovicích, kde dostihové pole nebylo vidět v oblaku prachu, proti tomu jsme se neustále dozvídali, že slušovická dráha je kategorie A, mimořádně vhodná a staré zaklínadlo „všude jinde ve světě“.

 

Dvě nejzoufalejší derby v klusácké historii mají visačku Mgr. Svoboda.

 

Vždy je nutné si zopakovat, a činím tak i tentokrát, že pokud by Mgr. Svoboda pořádal dostihy (již nikdy derby) „ na svém za své“, tak jde o jistý organizační výkon, nikoliv pokrok, protože i v tom případě zůstane, jednou provždy, již tak malá klusácká obec roztříštěná na dvě větve, což povede k pozvolnému zániku, ovšem skutečnost je taková, že Mgr. Svoboda v Praze něco ukradl a to dává na odiv na televizní obrazovce.

 

Na výzvu kontrolní komise ke svolání VS v rozporu se zákonem nezareagoval, vědom si skutečnosti, že po tomto kroku by pravděpodobně derby bylo tam, kde velí tradice dostihů v této zemi.

Nemlčí se ani na v Česku, ani na Moravě, chovatelé, majitelé, všichni aktéři spolu po sousedsku hovoří.

Čím dál tím častěji zaznamenávám názor: „Než jakékoli Svobodovy varianty, tak raději skončíme úplně:“…bylo by to smutné, byl to kus života, ale konečně bychom měli klid.“

 

 

Vážený pane Svobodo,

 

Produkt Vaší ješitnosti, bravantické závodiště, které jste přes všechny překážky díky své velikosti a podvodům “ dokázal dotáhnout do konce“ bude díky své lokaci nesporně znamenat zánik klusáckého sportu v ČR. Gratuluji.!

Všechny Vaše kroky jsou zatím předem popsané, přesně předvídané a směřují jediným směrem.  

Nadále odmítám servilitu vůči moravským stájím a kritiku vůči mým vystoupením v tomto smyslu, protože se ukazuje, že počty koní startujících v jednotlivých dostizích, prozatím hovoří ve prospěch dostihového dění v Praze

Uvědomuji si však, že tato situace je dlouhodobě neudržitelná a pokud si moravské stáje neuvědomí, že pouze koncentrace minima klusáků v ČR na jedné, tradiční dráze, alespoň v rozhodujících dostizích a hlavně, nebude-li zvoleno vedení oproštěné od současných osobních zájmů, které nepředloží alespoň několikaletou perspektivu, která podpoří nákup dostihových koní a chov, bude to znamenat to co je zcela nezvratné a co jsem si uvědomil po zhlédnutí záznamu letošního klusáckého derby. 

 

                                                                                               Mates

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

??? - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

blejt nesmysly je strašně jednoduché a jak vidno, na nic jiného se nezmůžeš. Naštěstí ti, co mají všech pět pohromadě, ví o co běží, a tvým soukmenovcům už nikdo stejně nepomůže, některé věci se prostě koupit nedají. Ať se ti to líbí nebo ne, Praha má svůj stůl čistý a veškeré pohledávky vyplacené, což se o Bravanticích říci nedá. Chápu, že tě to štve a potřebuješ si vylít vztek, nic jednoduššího než duchaprosté žvásty od někoho takového ani nikdo nečeká, takže si ulev a vrať se zpátky do žlutě prosvícených krajin.

xindl - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

Prosím o info, kolik a komu Čeklus dluží z roku 2013 a klidně tam přihoďte i 2014.
Pak si prosím obejděte majitele, kteří jezdí do Brabantic a taky sečtěte.
Když mi dáte tyhle dvě čísla, tak Vám je klidně porovnám.

Xindl - Re: Re: Re: Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

Pokud vím, tak ČKA neposkytla žádné příspěvky na dopravu do Lysé ani do Tlumačova, stejně jako nevím o tom, že by se na výstavě podílela, nebo alespoň s organizátoři mluvila o účasti, prezentaci a propagaci klusáků.
Proto tam žádný klusák letos nebyl. Stačí Vám tahle odpověď.
Pokud Vím, tak oficiálně ten příspěvek na dopravu dostanou ti, kteří přihlásili koně do dostihů. Nebo je to jinak? Oslovil pán inženýr Šplouchal všechny majitele klusáckých koní, aby přijeli na výstavu na pole uprostřed ničeho a nabídl jím příspěvek na dopravu? Pak bych tu "výstavu" pochopil. Dosud jsem ale žádné informace o výstavě kromě plakátku neviděl. Představuji si, že do 12.00 bude možné se pro plebs kouknout do "stájí" vedle "dráhy" a to bude jediná změna oproti dostihům bez "výstavy". Nebo myslíte, že to bude probíhat jinak?

yyy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

Vystavovat se budou pouze koně pana Svobody, protože nikdo jiný o výstavě neví. A možná bude součástí výstavy i bílý kůň - ing. Šplíchal.

komisar - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

Šampion výstavy!
http://img97.rajce.idnes.cz/d9701/10/10563/10563071_c0d6217cb0e7829ddc4e0803da39983b/images/IMG_5230.jpg?ver=2

abc - Re: Re: Re: Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

Vážený/á,
porovnáním údajů z veřejně dostupných zdrojů si snadno můžete ověřit, jak bylo s grantem na rok 2013 naloženo a pokud získáte pocit, že se za ty peníze nedalo tolik dostihových dnů uspořádat, tak budou Vaše pocity správné. Jak je to možné? Představte si, že v této zemi ještě existuje skupina angažovaných jedinců (blbců), kteří jsou schopni pro rozvoj klusáckého sportu u nás něco udělat bez vidiny osobního prospěchu či podnikatelského záměru podpořeného rozkrádačkou veřejných zdrojů.

vrr - Re: Re: Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

Přesně tak, proč nebyl ani jeden klusák na nejnavštěvovanějších národních výstavách v Lysé nebo v Pardubicích? Propagovat klusáka na klusáckých dostizích je tak trošku nošení dříví do lesa, nebo se pletu?

zmatenost - výstava - nevýstava

Informace zde nabyté ve mě vzbuzují zmatenost. O jaké výstavě je řeč? Na stránkách ČKA není o žádné výstavě ani jediné slovo, a to by nejspíš mělo být, když na ni hodlá kasírovat státní prostředky. Kdo je vlastně pořadatelem zmiňované akce? Mluví se tu o státním příspěvku, přitom jediná zmínka o jakési výstavě je v rámci dostihového dne pod pořadatelskou hlavičkou Equi Forum, a to je příjemcem státních prostředků? Navíc, což vyplývá rovněž z různých reakcí, pořádá tyto akce na "černé stavbě" s podporou ČKA, potažmo Ministerstva zemědělství? To je všechno nějaké hodně překombinované, ne?

Honzik - Bravo!

Již teď se těším na statistiky počtu startujících koní Praha / Brabantice. Jen nevím, jak do toho zakomponovat, že předsezónní dejchánek na Ministerstvu se sliby, že se asociace bude chovat ke všem organizátorům stejně, tudíž i dotace rozdělí dle počtu dostihů, byl zase jenom ztráta času.

Honzik - Re: Bravo!

Tak už je to tady, zítřejší obsazenost bravantických dostihů:
4-4-4-7-4-4-4-7 = 38, to je snad letošní rekord

Honzik - Re: Re: Bravo!

Statistika se závratně zvýšila! Zítra v Trabanticích rekordní obsazenost dostihů:
5-6-6-5-5-4-4 a to ještě není všem škrtáním konec!

Ministerstvo ? - Re: Bravo!

Milý Honzíku, je ti jasné, že pokud bude na sekretariátu sedět MVDr. Pokorná, tak s tím nehne ani Bůh z Nebe.Ta si vždy udělá seznam členů pro hlasování, jak potřebuje. A pokud bude placena Pánem Mgr.tak jinak jednat nemůže. No a prezident, si jistě také přijde na svoje finance. Jo koho chleba papáš , toho píseň zpívej( nebo lez mu do zadku).

nestranný - Re: Re: Bravo!

Pokornou to nebude, po odborné stránce je skoro nepřekonatelná, ale vždy se najde někdo, koho chleba jí, ten je všecho příčina.Závěrem otázka, kolik z nás by šlo proti zaměstnavateli za cenu ztráty práce?

kolega - Re: Re: Re: Bravo!

Máš pravdu, proti zaměstnavateli by nešel nikdo z nás všech. Ale otázkou je: Je ČKA soukromou organizací pana Mgr. Svobody, nebo je to ještě pořád občanský spolek majitelů, chovatelů a dalších ? ( nebo to snad byla i dříve soukromá společnost pana Balcara, po něm Boumy v zastoupení MVDr. Pokornou ?) Já myslím že MVDr. Pokorná není zase takový lumen, který je nenahraditelný, ale že je všehoschopná to si dofám uvědomuješ.

Problém je v nás členech, že ze sebe necháme těmito lidmi dělat voly a vždy někomu skočíme na špek. Řešení je jediné. Přestat se hádat mezi Čechy a Moravou, vyčistit ČKA od podobných individují, jinak klusáci během pár let skončí. A to přeci nechceme.

nestranný - Re: Re: Re: Re: Bravo!

Je pravda, že ČKA není majetek soukromé osoby, ale všichni ti, kteří nějakým způsobem zajistili přísun peněz, tak ten pocit mají. Bylo to tak v minulosti, bude to tak i nadále, ale poslední don Corleone to přehnal, ten si ho rovnou odtáhl domů a kecejte si co chcete, VS svolá až uzná sám za vhodné, volby o tom raději nemluvit. Jinak samozřemě souhlasím, že každý je nahraditelný, ale potom je třeba vědet, kdo je ten vhodnější, přemýšlet až na VS je pozdě.

tydýt - božínku

Že by měli v trabanticích takého hrocha?

xxyz - Re: božínku

Hrocha asi ne, ale vrabce určitě ano, zase lepší vrabec než-li ohlodaná kýta.

tydýt - Re: Re: božínku

s vrabcema bych si nezahrával, úplně stačí, že jsou. A na střeše to nebude! V ruce možná,?!

xxyz - Re: Re: Re: božínku

Podle toho fota bych to viděl leda na vrabce v pr**li, v případě, že tam ten pštros vleze celej, vzhledem k tomu, kde má pštros rozmnožovací orgány.

xxyz - boreček

Hele Mates, asi takhle, http://www.musicer.net/video-klipy-zdarma-z-youtube/bow-wave/boreczech