Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neúspěšná abdikace

Horký letní den předznamenal nabitý klusácký čtvrtek a mnohým dal pěkně zabrat.

 
Téměř plné startovní pole se sešlo ve Zlatém okruhu a přestože tentokrát nenastoupila kompletní špička, na zajímavosti mu moc neubralo. Trochu neuváženě vzhledem k výšce teploměru nasadili tempo Peter Pan (M.Kalčík) s Winterboyem (J.Dobrovolný) a nebylo se také čemu divit, že se v něm poněkud „uvařili“. Nedařilo se však ani top-favoritovi, páté místo Grafika (M.Volf) bylo určitě zklamáním. Kdo naopak hodně překvapil, byla v proti pólu top-outsiderka Agita (P.Vávra), jejíž třetí místo v čase 1:15,4 zaslouží smeknout. To můžeme rovnou dvakrát, hlavně I Can Fly Diamantovi (J.Svoboda) za nádherné šesti-délkové vítězství, kterým za sebou nechal ratíškovického reprezentanta Walkie Talkie (J.Kotásek).
Pak už byly na řadě oba vyřazovací dostihy, totiž kvalifikace. V té první patrně ovlivněn vítěznou euforií poslal do čela J.Svoboda příliš předčasně svou Box Wine, což se později ukázalo jako chyba. Naopak přesně na centimetry načasoval M.Kalčík speed pro Walentine, která v těžkém souboji s Aintshes Diamondem (J.Klaubenschalk) zvítězila. Třetí dokončil Aadje Boer (J.Dobrovolný) a poslední přímý postup si zajistila Fever Misi (M.Volf). Podstatně rychleji se klusalo ve výkonnostně kvalitněji obsazené druhé rozjížďce, kde zvítězil lehce Kaizer Jamacan (J.Svoboda) před Vanessou G (A.Loman), která se dostala ven z „pasti“ na poslední chvíli. Další postupová místa připadla Generálovi (I.Coufal) a hnědce Ifetayo (J.Klaubenschalk). Eurokobercová Paashaas (A.Čemusová) doplatila na cvalovou chybu Unkase, díky rychlejšímu času však do finále rovněž postoupila. Poslední finálové místo zbylo na českého odchovance Trevisa (Z.Vávra), jehož výkony jsou v poslední době pravděpodobně ovlivněny po-kastrační krizí.
Stájový doběh raz-dva pro reprezentanty Stáje Viktoria se už stal skoro tradicí a nebylo tomu jinak ani tentokrát, tedy Bob Harley (V.Šamšurin) – Botero (Z.Škobis) v kvalitním čase 1:15,4. Až na výjimky se dařilo favoritům, mezi vítězi proto nemohl chybět ani další z talentovaných tříletků Busby Cartouche (J.Kotásek), jehož vítězných 6 délek rozhodlo v neprospěch druhého Västerase JK (M.Vlasák). Mates ale neodešel s prázdnou, jako první protnul cílovou pásku v předchozím dostihu s Onwardem Iceberg těsně před E-mailem Me (M.Kalčíková). K favoritům patřil také dvouletý Meteor JDS a svou roli potvrdil v sulce s trenérem J.Kotáskem. Druhý favorit Charles le Magne při své premiéře zacválal v posledním oblouku a bylo po šancích. Dvakrát bodoval také M.Kalčík, podruhé v sulce Lucky Leffee. Usnadnila mu to zacváláním Mikeila Alet (J.Klaubelschalk) a stihla už jen druhé místo. Své první letošní vítězství získal Regent (M.Volf), poprvé startující v handicapu. Podle odhadu sázejících trochu nečekaně uspěla druhou příčkou Highsummer Diamant (P.Jungmannová). No a krátký handicap urval The Generals Wish (D.Papežík) před favorizovaným Korzárem Misi (P.Zmeko). O jeho výkonnosti není nejmenších pochyb, o regulérnosti se však v tomto případě nedá mluvit ani omylem.
 
Nevím, jestli tak zapůsobilo letní vedro nebo jiná „vyšší“ moc, ale opět se vyznamenala dostihová komise.
Start krátkého handicapu se nedá slušně komentovat. Na tribuně to pěkně vřelo, když 40ti metry zatížený The Generals Wish v momentě startu odskakoval společně se základní metou a dostihovou komisí tento fakt nijak nepohnul. Co si o tom má slušný člověk myslet?
 
Ani zmínka rovněž nepadla o braní cválajícího koně zpět v případě Unkase a poškození koně Paashaas, a to šlo v koňské kariéře o docela zásadní moment. Ze strany komise „ticho po pěšině“, i když naštěstí vše dobře dopadlo.
 
Vezmu-li v potaz tyto zásadní momenty, pak jsou naprostou malicherností nějaká „céčka“ signalizující cválání ve výsledkových protokolech. Tam, kde být mají, často nejsou, za to se však občas vyskytnou u jména, kde být nemají. Jedno céčko sem, druhé tam, pro někoho možná maličkost.
 
V průběhu dostihového dne oznámil prezident ČKA svou rezignaci. V pátek už bylo všechno opět jinak, protože si vše rozmyslel a vzal ji zpět. Co k tomu dodat?

 

Alena Čemusová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

B.I.S. - Re: Re: Kocourkov

Pan Jiří hlídá jen svou kapsu a své zájmy, osud ČKA je mu šumák a členská základna mu slouží coby rukojmí. A ještě vyžaduje potlesk!

Tajné nebo blbé služby - Re: Re: Re: Kocourkov

Vy snad vidíte v těch loterijních penězích nějaké pohyby z asociace ven ?

Spíš byste měli mít nickname Goebbelsovo ministerstvo propagandy (Nebo snad Klabeschalkovo???)

CIA - Re: Re: Re: Re: Kocourkov

A že se ztratilo těch prvních 5, respektive 3,5 mega. No, teď už se to ví, tak se třeba těch 1, 5 milionu už netratí a bude se běhat. Ono se blbě krade, kdsyž už o tom všichni vědí.

------ - Re: Re: Re: Re: Re: Kocourkov

Co to tu žvaníte ? To co je teď na netu je VPú za rok 2010. A o těch se mluvilo na valné hromadě, jsou dávno rozpuštěny v loňské sezoně. To není nějakých dalších 1,5 mil jen proto že něco pověsí ministerstvo na web!
A kdyby bylo nějakých 3,5 z VPú na rozkradení jak tady píšete museli by tu být přece uvedené, ne ? Nechápu, kde se pořád berou tyhle částky. Možná by nebylo od věci, kdyby se nám k tomu vyjádřila kontrolní komise. Pokud možno oficiálně a lépe než slovy "tak nějak to odpovídá"

B.I.S. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kocourkov

Obávám se, osobo, že jsi totálně mimo. Za prvé se na Valné hromadě o žádných penězích z Veřejně prospěšných rozpočtů (Kajot) vůbec nemluvilo. Za druhé, pomýlenče, se tyto peníze rozdělují vždy až v roce následujícím. Tedy VPČ za rok 2009 se rozdělovalo (a ČKA je tudíž dostala) vloni, rok 2010 pak letos. Nikdo nám nevysvětlil osud oněch 5 milionů, snad pouze padla zmínka o "půjčce" pana Jiřího. Kdo chce, pochopí. Kdo nechce..., blábolí trapné kecy.
P.S.: nejsi ty budovatel tunelu Blanka?

B.I.S. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kocourkov

Obávám se, osobo, že jsi totálně mimo. Za prvé se na Valné hromadě o žádných penězích z Veřejně prospěšných rozpočtů (Kajot) vůbec nemluvilo. Za druhé, pomýlenče, se tyto peníze rozdělují vždy až v roce následujícím. Tedy VPČ za rok 2009 se rozdělovalo (a ČKA je tudíž dostala) vloni, rok 2010 pak letos. Nikdo nám nevysvětlil osud oněch 5 milionů, snad pouze padla zmínka o "půjčce" pana Jiřího. A za třetí: zmíněné údaje pochází z oficiálních údajů Ministerstva financí, jsou veřejně přístupné a každý se na ně, hňupe, může podívat na stánkách www.mfcr.cz. Kdo chce, pochopí. Kdo nechce..., blábolí trapné nesmysly.
P.S.: nejsi ty budovatel tunelu Blanka?

bývalý majitel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kocourkov

Vždyť se pořád ještě běhá, takže je vše OK! :-) Jen ať si Jirka s doktorkou ty prachy užije! Jak je vidět, spousta majitelů to utáhne i bez peněz z výher už pět měsíců od začátku letošní sezóny, tudíž není důvod se znepokojovat anebo dokonce začít nějaké peníze za letošní výhry vyplácet!

PS Kteří snílci snad doposud věří písemně publikovanému slibu na webu ČKA, že do 30.9. budou nějaké peníze vyplaceny?! :-)

Hňup - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kocourkov

Nevím kdo je hňup, máš to evidentě hodně nastudované když to nazýváš VPČ. A asi máš i nějaký jiný web MF a snad si byl i na jiné valné hromadě. Chvíli tady operuješ 5 chvíli 3,5 mil přehazuješ z roku na rok prostě jak se to hodí, tvá nenávist musí být opravdu veliká, že ti zatemnila mozek. Pokud obviňujete z rozkrádání tak dejte nějaké konkrétní fakta ne jen výkřiky populismu.

P.S.: spousta toho co byla publikována nyní byla vyplacena již v 2010 (stačí se trochu začíst i u ostatních organizací například)
P.S.2: Proč nám to neoznámila kontrolní komise na VV, že se něco ukradlo? od čeho tedy je ?
P.S.3: Kajot není právnická osoba ale jen obchodní značka, nemůže tedy nic nikomu dávat, to ukazuje že váš přehled je opravdu, opravdu, široký.

§§§ - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kocourkov

O populizmu bych mluvil v případě, že se někdo pod svoje výroky podepíše. Dnes se , ale nedivím, že se podepsat nikdo nechce, neboť výrok paní Dr., že s těmi, co podepsali svolání Valné hromady si to časem vyřídí, je hodně přesvědčivý. A to ona opravdu umí.
Co se týká revizní komise, těm to nezazlívejte. Voni dostanou předloženo jen to, co vidět můžou. To ostatní je TABU někdy i pro pana prezidenta. Protože, kdyby byl prezident informovaný, tak by nemohl tvrdit, že dotace mají všichni "stejně"vyplaceny, že on tam peníze poslal.
Pokud se neupraví stanovy na standardní úroveň, jak u jiných společností, a nepovedou toto OZ profesionální odborníci, tak se dlouho běhat nebude

odbornice pres stanovy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kocourkov

Osobne jsem nazoru, ze by stacilo stanovy dodrzovat od vsech stran a bylo by lepe. Zminena revizni komise napr., je nezavisla nepodleha VV ani prezidentovi, jen valne hromade. Proc se tedy nedostane k informacim ?- Nota bene kdyz je mate,jak tvrdite, i vy. Proc ji tedy nedate podnet, indicie, nepomuzete ? Vzdyt ta komise nejsou zadni zelenaci co tam sedi prvni rok. Snad uz prece vi jak to chodi, ne ? To bych videla ze jsou jen dve moznosti, zadne machinace nejsou, nebo je kryje. Potom je ale spoluzodpovedna...

xy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kocourkov

Jestli vy jste odbornice na stanovy, tak já budu asi Duch svatý. Vy opravdu nevidíte ty díry ve stanovách? Ale pravdu máte, že i ty mizerný stanovy se nedodržují.

C.I.A. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kocourkov

Z Tvé reakce, hňupe, je patrné, že se nějat osobně té "transakce" účastníš, že za ní tak vehementně kopeš. Zdá se, že Ti letošní stav vyhovuje a že ani drobná (?!?) rozkrádačka Ti není proti mysli. Jistě Ti nemusím, znalý hňupe, říkat o propojení značek NET and GAMES a Kajot ani o tom, že se ony "dary" vyplácejí vždy až v prvním kvartálu roku následujícího. Rozhodně jsem žádostiv zjištění kontrolní komise kamže se podělo oněch 5 + 1,5 milionu, které od NET and GAMES asociace v uplynulých 2 letech obdržela. Zůstalo z nich snad něco "za nehty" Tobě, znalý a schopný hňupe?Ale v jednom máš pravdu - ať se klidně krade, jen když se běhá. Až to všechno praskne, k čemuž, milý hňupe dojde, na to vsaď boty, tak je tu členská základna coby rukojmí. A už taky, hňupe, střádáš na to, až bude pan Jiří vyžadovat zpět půjčku 1,5 mega? Neplácej bláboly a pilně střádej!

cukr - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kocourkov

Nejsem pisatel toho nad tím, ale sorry značka Net and Games, firma Kajot, první čtvrtletí, nyní už dokonce 6,5 milionu (zítra to už bude 10 ne ?) a podobné nesmysly. CIA/BIS/FBI PŘEDLOŽTE DŮKAZY místo fantazírování, nebo mlčte a naučte se pravopis :-)

Jan Zágler - Rozloučení

Vážení příznivci i nepříznivci českého klusáckého sportu, i vy, kteří si na těchto stránkách vyléváte svá srdce v příspěvcích podepsaných i těch anonymních dovolte mi abych se po více než dvaceti letech činnosti v DK s vámi rozloučil a ukončil svojí funkci člena DK. Toto moje rozhodnutí bude jistě velikou úlevou pro ty, kteří tak rádi kritizují práci DK.a snad i jejím členům závidí finanční částky za tuto činnost. Pokud mohu mluvit za sebe, tak si dovolím podotknout, že jsem v letošní sezóně byl celkem 8x členem DK a dosud jsem obdržel honorář,za dva dostihové dny.Kdyby mě kdokoliv z výboru ČKA požádal, abych se honoráře vzdal protože finanční situace není dobrá, s klidným svědomím bych tak učinil, protože členství v DK jsem nikdy nedělal kvůli penězům. Mrzí mne, že v současné době, kdy se tento hezký sport ocitá nad propastí, se najdou lidé, kteří se pod rouškou anonymních příspěvků a kritik snaží klusácký sport do té propasti shodit.Zahráváte si s ohněm přátelé, vy, kteří si myslíte, že snůškou nehorázných kritik a osočováním určitých osob sportu pomůžete. Zatím jsem na těchto stránkách nečetl jediný příspěvek, který by přinesl nějaký konstruktivní návrh na řešení situace, která kolem klusáckých dostihů v současnosti panuje. I když s jakýmkoliv angažováním u klusáků končím, prosím vás, nestaňte se hrobaři sportu, který má u nás tak bohatou tradici. S pozdravem Jan Zágler

Leona Pokorná - Re: Rozloučení

Honzíku,
protože nikdo z klusácké obce nedokázal na Tvůj článek zareagovat, píšu já, větším dílem cvalák. S Tvým názorem souhlasím, i já pamatuji doby, kdy klusáci měli určitou společenskou úroveň a dokonce i společný dostihový řád s cvaláky. Koně jsou pořád krásní, běhá se rychleji, ale bohužel je obklopují lidé, kteří se z drtivé většiny neumějí pod svůj názor podepsat a nechutnost a malost jejich komentářů ani nemíním rozebírat... My, kteří pracujeme dlouhou dobu pro cvaláky, opravdu těžko chápeme prostředí okolo klusáků, asi to ale nechápou ani diváci, neb jaksi na tuto zábavu nechodí. Přeji klusáckým koním, aby nedoplatili na současný úpadek, přece jen byla fajn doba dostihů s hodně startujícími, diváky a i s českým chovem. Leona Pokorná

majitel - A je to zase venku!

Tak jsme se zase dočkali. Ministerstvo financí zveřejnilo na svých stránkách finanční dary, které rozdělily jednotlivé společnosti v rámci podpory veřejně prospěšných projektů za rok 2010. A světe div se: na str. 4, položka 1915 je uvedena coby dárce NET and GAMES a.s., coby příjemce Česká klusácká asociace, účel využití - Záchrana a podpora chovu klusáckých koní na celém území ČR, výše daru 1 milion korun českých. Nádavkem pak získala společnost našeho pana Jiřího EQUIFORUM dalších 500 tisíc. 3x hurá! Jenomže, kde všechny ty peníze jsou???

xyz - Re: A je to zase venku!

To je nehorázný! V asociaci není na dotace, na nájem a platy rozhodčím, a někdo si tu vesele nahrabává. Z toho už mi taky hrabe.

NET and GAMES - Re: A je to zase venku!

Položka 1932 dalších 500 tisíc pro ČKA, položka 1944 dalších 500 tisíc pro EQUIFORUM ...

§§§ - Re: A je to zase venku!

Tohle bude určitě zajímat Státní zastupitelství ČR. Vůbec se nedivím, že Jiří nemůže přestřihnout pupeční šňůru, kterou je svázaný s doktorkou. Je nejvyšší čas, aby šli oba od válu. Za chvíli vyprší termín pro svolání Valné hromady. Vzhledem k tomu, že prezident ji svolávat nechce je tato povinnost na víceprezidentovi a revizní komisi. Jsem zvědav jak se zachovají ?

---, - Re: Re: A je to zase venku!

Jak bylo řečeno, že na těchto stránkách nebyl zveřejněn nějaký konstruktivní návrh na řešení stávající situace, tak s tím lze souhlasit a pokud se nějaký nenajde, tak ani val. hromada nic nevyřeší. Dejme tomu, že odstoupí prezident, ale kdo nastoupí na jeho místo? Najde se někdo, kdo zařídí financování a zavede pořádek na sekretariátu?Pokud někdo takový existuje, ale nevystoupí s konkrétním programem předem, tak dopadne V.H. asi jako informativní schůzka konaná před časem, jen samé mlžení a neurčité přísliby, vykrucování apod.