Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední pokus o záchranu letošní dostihovové sezóny

Vážení,

Domnívám se, že všechny příznivce klusáckého sportu zajímá momentální situace s realizací sezony 2013. Tento týden proběhla v Praze další schůzka ČKA a ČKS. Výsledek byl podobný, jako při předchozích pokusech. Nic konkrétního co by nás posunulo kupředu, ovšem tentokrát jsme zaznamenali zcela nový prvek v jednání.
Nikoliv neočekávaný.

Na setkání se mimo jiných dostavil i Mgr.Kadlec, který si vyžádal k separátnímu slyšení J.Balcara a přímo na místě ho seznámil s dokumenty, kterými  ho bude vydírat v případě, že nepřistoupíme na podmínky ČKA.
Jak to mohu vědět?
Po opuštění lokálu J.Balcarem, seznámil s těmito materiály i mě a v krátkém rozhovoru mi vysvětlil některé skutečnosti. Například, že běhání v Praze je o ničem, ČKA musela po Balcarovi dávat osm let věci dohromady atd. Kdo tedy stojí v cestě sezoně v Chuchli dostalo konkrétnější podobu.

Já vím pouze to, že klusácký sport, který se budoval od války v naší zemi zničila skupina kolem Mgr.Svobody za jediný rok a to až do základu. ČKA je v současné době v insolvenci a tudíž nemůže provádět jakékoli finanční úkony. To je jistě v pořádku, protože pokud by tomu bylo jinak, ČKA by nás opět finančně vydírala, přestože jsem jí v posledním dopise zcela explicitně vysvětlil neoprávněnost a amorálnost jejich požadavků a připomeňme si, že se jedná o organizaci, kde musí její členové vymáhat dostihové výhry soudní cestou.

Současná podoba sporu spočívá v tom, že se ČKA všemi prostředky snaží legitimizovat v roli mezičlánku mezi Ministerstvem zemědělství a pořadatelem dostihů. Zároveň nadále hodlá vybírat poplatky od členů a přes sebe, je zpět poskytovat pořadateli dostihů. Vlastní přispění ze strany ČKA se nadále rovná nule. Tedy trochu model státního hospodaření přerozdělováním. Z logiky věci zcela neúprosně vyplývá, že ČKA je naprosto zbytečnou organizací, pokud nemůže a nyní ani nesmí do společné hry vůbec nic přinést a ani to nepopírá, jak se můžeme dočíst na czetra.cz.

Po čase a úsilí, které jsme do záchrany klusáckého sportu již investovali, budeme i nadále usilovat o zajištění dostihového provoz v Chuchli. Zdůrazňuji, že za dané situace se jedná o jediný reálný model, který nás všechny může vrátit na dostihovou dráhu a znovu apeluji na voliče současného výkonného výboru ČKA, aby zformovaly svoje postoje ve smyslu nápravy momentální katastrofální situace ke společnému uspokojivému výsledku.

Není čas na osobní antipatie. Sám za sebe mohu prohlásit, že v momentě, kdy nadobudu přesvědčení, že dostihový provoz v Chuchli je resuscitován a stabilizován odejdu z funkce zpět do sedačky v sulce, což je po celou dobu má jediná motivace. V tom je koneckonců naše výhoda. Za ČKS pracují pouze dobrovolníci, se stejným zájmem. Proti nám stojí lidé, kteří se odvrátili od zájmů členské základny a dokonce koní samotných a sledují svoje osobní zájmy. Z tohoto titulu se pro mě jedná o zločineckou organizaci, která se na jednáních odvolává na zavedené praktiky z civilizovaných zemí na západ od našich hranic.
Milý výkonný výbore, tak právě v těchto zemích, na rozdíl od naší, existuje funkční dostihový provoz a právě v těchto zemích, pokud někdo fatálně zklame v obecném zájmu na volené funkci, tak má tolik sebereflexe, že odejde.

Máte stejný pocit marnosti, když si každý den sedáte do pracovní sulky?
Odkud dnešní problém vzešel by měla nyní povstat rázná reakce nutná k obnovení životních funkcí klusáckého sportu. Jsem přesvědčen, že na tahu jsou významní moravští trenéři, kteří by neodkladně měli vyslovit podporu snahám ČKS a distancovat se od politiky ČKA, která, jak je patrné z posledního jednání, nenabízí pro budoucí existenci vůbec nic a jediná její funkce jsou obstrukce a vyhrožování.

Otázka je pro všechny společná: Chceme běhat?
Pokud se většina stájí v co nejkratším termínu vysloví pro model jedné organizace, která má ve svých stanovách obnovení dostihového provozu ve Velké Chuchli, bude svolána rychlá schůzka tamtéž, na níž J.Balcar seznámí zúčastněné s ekonomickou stránkou věci a doufám, že sezona 2013 ještě může být zachráněna.

 

 

                                                                                                                                   Mates

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pravá Míra - ftipálci z Čeklusu

"Členy ČKA je však také převážná většina členů Čeklusu" - vždyť jich není ani polovina, stačí si přečíst stanovy ČKA. Maximálně to jsou bývalí členové.

Dezinformace jedna za druhou, prostě jste to posrali čeklus tak už si to přiznejte, prostě jste žádnou smlouvu nechtěli, celé je to bouda.

ftipálek odjinud - Re: ftipálci z Čeklusu

Až vy jednou prozříte, to bude zděšení, co? Já vám to snad ani nepřeju. Lepší je sladce spát bez vědění, máte recht.
Apropó, co ten váš patriot? Vyštycoval jednání výboru co? To dokáže jen skutečný paco hnát lidi přes půl republiky a pak se na to bez omluvy vykašlat, to je fakt úroveň!Ten toho teda zachrání!

onachsim - ftipálci

tak co, už přiletěl spasitel a mírně se rozlobil?Potřebují to vědět chovatelé a majitelé.Bude dostih bílých koní?Kdy a kde?

Pat a Mat - Re: ftipálci

Von se vůbec mírně nerozlobí, von se přímo nasere.Vždyť ho mají plné zuby i u cvaláků.

onachsim - ftipálci

tak co, už přiletěl spasitel a mírně se rozlobil?Potřebují to vědět chovatelé a majitelé.Bude dostih bílých koní?Kdy a kde?

Moravista - Pro sekretariát ČKA

Děvčico, zřejmě si z termínky omylem smázla i ty dvoje předháňky na Moravském poli.

Palkac - dotaz

Dobry den vsem,
priznavam, ze jsem se v tom vsem ponekud ztratil. Prosim, pomozte mi najit cestu na nektere me otazky.
Soucasny stav.
1. Mame tady CKA - ktera ma povoleni poradat klusacke dostihy, ma k tomu i veskere vybaveni.
2. Mame tady CKS - ktery by rad delal dostihy v Praze, ale nema povoleni ani smlouvu s CKA.
3. Ani jeden z vyse jmenovanych nema smlouvu s zadnym zavodistem.
4. CKS navrhl smlouvu + propozice. 90% treneru nesouhlasi jak se smlouvu tak s propozicemi.
5. V dubnu se behat nebude.
Ted ty otazky
1. Bude se letos vubec behat?
2. Jak se tech 90% treneru vyjadrovalo k propozicim drive?
3. Chysta CKA na letosni rok nejake dostihy? Zaslala a zverejnila navrh terminu a propozic?
4. Jake jsou reakce treneru?
5. Podepise nejaky subjekt alespon predbeznou smlouvu se zavodistem, aby byl videt realny zajem neco poradat?
6. Nechtelo by to nekoho tretiho, kdo by do toho vstoupil a bez emoci dohodl smlouvu a vse ostatni?

Je mi z toho vseho tak trochu smutno. Nastesti, kone nemam a nejsem na tom, jestli se beha, nebo ne, vubec zavisly.

Michal

Vševěd - Re: dotaz

Odpovědi na položené otázky jsou jednoduché:

1. Ne.
2. Veřejně nijak, ČKA diskusi nepřipouštěla.
3. Ne.
4. Dostihy v Praze nechtějí (aspoň valná většina trenérů vyzpovídaná v anketě ČKA) - viz aktuality na www.czetra.cz
5.Ne.
6. Chtělo, bude ještě větší prdel! :-) Tři kohouti na jednom smetišti - to je výborný nápad!!!

Archivář - Věstník číslo 3

Místo do aktualit se tato zpráva zatoulala do věstníku, který byl rychle uklizen. Myslíte, že je to náhoda?
Dne 28.3. obdržel Výkonný výbor ČKA od Výboru ČKS následující e-mailovou zprávu :
******************************************************************************************************************
Dobrý den,
vzhledem k zásadním připomínkám, které jste nám poslali 26. března, je zřejmé, že smlouva o spolupráci při pořádání klusáckých dostihů
v Praze v námi navržené podobě podepsána nebude. Z časového hlediska je rovněž jasné, že dostihová sezóna nezačne 6. dubna.
Žádáme tedy o odstranění následujících dokumentů z vašich internetových stránek:
-
návrh smlouvy o spolupráci při pořádání klusáckých dostihů v Praze,
-
předběžná termínová listina pořadatele klusáckých dostihů v Praze,
-
návrh propozic.
S pozdravem
Klára Jelínková

xyz - už jste četli výklad připomínek ČKA?

Další bohapusté nesmysly. ČKA si prostě bude stále mlít svou a podávat účelová vysvětlení. Úsměvnost toho všeho dokládá výklad bodu 6.týkající se ochrany práv členů! Drzost nejvyššího kalibru! Že je doteď tedy nehájí? Celý problém, který se několik let řeší a z kterého všechno vzniklo je právě tato skutečnost, že ČKA nehájí zájmy svých členů! Navíc - i členové čeklusu jsou stále také jejími členy. Tato drzost už vážně překročila všechny meze!

jeden z vás - Re: už jste četli výklad připomínek ČKA?

Dámy a pánové, pokud se toto oslovení ještě hodí pro daný stav,nezdá se vám, že vcelé situaci jde o úplně jiný problém. Je mi jasné, že nejdůležitější je zajištění finančních prostředků. Ale v současné době jde o boj dvou ješitů kdo s koho. Jde o boj mezi Balcarem a Svobodou. Ostatní jsou jen využívané loutky v jejich hře. Ti dva totiž nemají co ztratit, protože jsou oba dobře finančně zajištěni, ale co my ostatní, kteří klusáky děláme pro to že je máme rádi a mnohdy do klusáků vkládáme to poslední co máme.
Oba dva velcí stavitelé stadionů nás hecují, tím kdo co vybuduje a přitom mají radost, když jim děláme křoví. O práci sekretariátu nemá cenu mluvit, protože ten se ohýbá tam kam fouká vítr, včetně figurek ve formě prezidentů.(Šplíchal, Vlasák).
O dalším dění klusáků v ČR by si měli rozhodnout především chovatelé a majitelé českých koní a ne zbohatlí dovozci starých valachů.
Obracím se na zástupce obou dvou ješitů . Vzpamatujte se a otevřete oči, jinak opravdu klusáci skončí.

xyz - Re: Re: už jste četli výklad připomínek ČKA?

Nemůžu než opakovat, že princip všeho tkví v tom, že Svoboda za žádnou cenu nechce dopustit, aby se běhalo v Chuchli a udělá pro to všechno. Přes účetnictví ČKA se vzájemně drží v šachu s "dámou" na sekretariátu a rozehrávají tady tuhle tragickou partituru. Situace využívá další darebák Kadlec, který se na všem jen přiživuje a přikládá polínka do dnes již nezvladatelného ohně, protože mu odtud tečou peníze hezky pěkně do ruky bez jediné zmínky či dokladu. A téhle "svaté trojici" zabedněná Morava kýve jak stádo tupých ovcí. Komu není z hůry dáno,...

zyx - Re: Re: Re: už jste četli výklad připomínek ČKA?

Jenom se vy nezabednění a vyčůraní čecháčci nepodělejte. Na valné hromadě jste měli možnost se projevit. Kde jste v tu dobu byli ? A jestli jste byli přítomni, tak držte huby.

abc - Re: Re: Re: Re: už jste četli výklad připomínek ČKA?

Moc dobře se ví, jak celé volby probíhají, stačí poshánět plné moci od učnů, různých záhadných vlastníků starých klusáků atd., těmto lidem je úplně fuk jak volby dopadnou, takže je celkém zbytečné se nějak projevovat ty chytrolíne. Je jasné, že ČKA to dotáhla do téměř úpadku a než aby v klidu pustila jiného k rozjetí dostihů, tak bude vypisovat ankety a kličkovat, jak jen to nejvíc jde. Smutné je, že to postihne nejvíce profíky, kteří se s tím živí a ti, co to mají především na masírování ega, tak těm by bylo záhodno nakopat zadek.

dobrusky. - je to sranda

Podle meho když chce nekdo pořadat dostihy tak by mel mít uzavřenou smlouvu kde se dostihy budou behat a take sehnane penize za co se ty dostihy budou behat.a sranda je ta ze ani jeden stechto subjektu nema zatim nic v ruce a hlavne ze chteji uzavrit smlouvu mezi sebou.ta stejne k nicemu nebude kdyz nemaji ty nejnutnejsi smlouvy.

haha - Re: je to sranda

Pane Dobruský, k čemu komu bude smlouva s majitelem závodiště, když nebude mít povolení pořádat dostihy od ČKA? Vy byste to podepsal bez povolení? To jste odvážný jedinec, že se neangažujete se divím.

Kněžourek Jiří - Re: Re: je to sranda

Dobrý den p.haha je škoda že nevěříte p.Dobruskému. Podle §51 KDŘ má úplnou pravdu že nelze podepsat smlouvu a tento paragraf odsouhlasily i členové vedení ČKS kteří se v dávných dobách pohybovaly ve vedení ČKA.Je škoda že se neumíte podepsat protože žádná sranda to není.

abc - Re: Re: je to sranda

Pan Dobruský by měl pochopit, že smlouva se závodištěm není ten problém, p.Drahoš nám vychází maximálně vstříc, ale je to někde jinde. Výsledek ankety ukazuje smýšlení moravských stájí, jakási naděje na přetažení provozu na Moravu je úplně zblbla, prosím, ale proč nepodpořit letošní sezonu v Chuchli a za rok se uvidí kam to p.Svoboda dotáhl, nebo snad budou raději vyhlížet pomyslného holuba na střeše a sedět na zadku doma?

Dobrusky - Re: Re: Re: je to sranda

Kdyz neni problem smlouva se zavodistem tak proc neni podepsana????Nekdo tady vykrikoval ze minuly rok ze bude poradat dostihy v praze a take nasatvajici roky.Ale nezajistil si do ted smlouvu o pronajmu a ani penize.Hlavne ze chteji zacharanit klusaky v cechach.Kazdy subjekt ma chyby to je vzdycky.Nikdo neni dokonaly.Ale kdo bude mit v ruce smlouvy se zavodistem a mit penize tak podle meho je vice na koni nez ten druhy.a ted neni nakoni ani jeden jen se dohadujete koho zrusit a zlikvidovat nez aby se behalo.A ten kdo se nepodepise a nejvic rve je nejvetsi ubozak ze si nestoji za svym nazorem!!!!!!!

čtenář - Re: Re: Re: Re: je to sranda

Vy jste ale natvrdlej!Podepsaná bude, až se dohodne spolek s asociací, protože jinak nemá smysl.