Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozvánka na striptýz do Jupiter clubu


 

Tento týden proběhla klusáckými kuloáry věta, která naše životy s koňmi posouvá tak blízko nám již dobře známé divadelní hře - Ivánku kamaráde.

 

 

Vyšla z úst našeho kamaráda Karla: „…tak jestli bude ta valná hromada usnášeníschopná, tak vám tam klidně udělám striptýz!“

 

 

Na základě této nabídky by se zdálo, že účast bude bohatá, protože nabízený program je bezesporu diváckým tahákem, avšak reálná prognóza vyplývající z Karlovy věty nám rozkrývá skutečný stav věcí.

 

 

Již místo konání nám jasně signalizuje, že „Svobodova vláda v demisi“ nehodlá dát klusáckému sportu příležitost k nadechnutí a na rozdíl od minulého roku, kdy byl celý VV ČKA tak smutný ze skutečnosti, že s nimi nikdo nepřijel diskutovat, letos jak se zdá je opak pravdou.

 

ČKA se obává, že s nimi někdo přijede diskutovat a uvědomuje si, že tato skupina je od loňska podstatně početnější, protože současné vedení ČKA si vyrábí nepřátele jak na běžícím pásu.

 

 

Důvodů, které začínají vidět i ti, kdo byli dodnes slepí, je každý týden bezpočtu.

Sám se domnívám, že bohatě stačí fakt, že klusácký sport je v největší historické krizi a vedení odpovědné za tento stav musí s ostudou odejít

 

 

K mému údivu ne všichni byli stejného názoru, ovšem zasáhly je mnohem přízemnější fakta: ČKA opět nevyplácí výhry, vypisuje dostihy pro tři koně, pro Svobodu plus jednoho kamaráda, vypisuje dostihy pro dva (Svobodovy) Francouze, vypisuje dostihy na VIP Hipodromu v Trabanticích, který se nakonec v den rozjížděk derby ukáže černým staveništěm se stožárem elektrického vedení ve středu dráhy.

 

 

Neumím si představit výmluvnější důkaz toho, že se nacházíme v rukou šílenců a podvodníků.

 

Neočekáváme pochopitelně nic a odvolávám se na zdravý rozum, že takto nekompetentní vedení ČKA odstoupí a odejde, již z toho prostého důvodu, že se jedná o vedení, které nezvládá své úkoly, nepořádá dostihy. Potud by se jednalo pouze o liknavost a nekompetentnost, ale jedná se o vedení, které škodí, mstí se a klade překážky do cesty organizaci, která má zájem na pořádání dostihů.

 

Klusáckému sportu, tedy naší společné věci, rozhodně nepomůže protahování tohoto absurdního koma.

Jedna věc je nesporná - pokud tato „vláda odborníků“ neodejde okamžitě a pokusí se znemožnit regulérnost VS, bude odejita v nejbližší budoucnosti bolestivějším způsobem. Jiná možnost neexistuje.  

 

Bylo by dokonce korektní ze strany ČKA vyrozumět nás, zda hodlá VS bojkotovat ve snaze o vlastní záchranu na úkor dostihů, a pokud nikoliv, zda je připravena nést následky. Domnívám se, že by nebylo od věci oznámit, zda je ochotna dát k dispozici svoje funkce, což je, a to není potřeba zakrývat, jediným bodem programu.

 

Obecné pohnutky jsou jednoznačné. Chceme v zimě začít trénovat a mít garance, že tato práce nepřijde vniveč a bude zúročena na chuchelském závodišti na základě včasné termínové listiny.

 

 

Tu je Čeklus schopen garantovat, ovšem podrobnosti později.  


Martin Vlasák

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Markéta - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valné shromáždění

Může mi někdo zasvěcený vysvětlit, co tak strašného Jiří Balcar klusákům provedl? Jako nestranný pozorovatel totiž stále žiju v domnění, že "za Balcara" si každý přišel na své, že umí sehnat peníze a v programu ČKS jsem se dokonce dočetla, že se letos běhalo díky manželům Balcarovým. Je na tom něco špatně?
Předem děkuji za vysvětlení.

Alena - Re: Valné shromáždění

"Chytrému napověz, hloupého trkni". Výlevy zhrzených pitomců není třeba komentovat Markéto, ty si musí každý přebrat sám. Na blbost léky naneštěstí nejsou.