Jdi na obsah Jdi na menu
 


Průměrný den se všedními zážitky – Chuchle popáté


5.dostihový den - 14.05.2011

Bez výrazných překvapení či událostí proběhl uplynulý klusácký víkend a splynul tak s šedí všedních dnů.

 
Ve většině případů se prosadili favorité a snad k jedinému překvapení mohlo patřit vítězství Sir Vikinga (D.Dobrovolný) ve třetím dostihu. Favorizovaná Agita (P.Vávra) tentokrát v oblouku u internátu zacválala a zbavila se tak šance na úspěch. K jejímu navigátorovi byla DK shovívavá, neboť braní cválajícího koně zpět ohodnotila pouhými 200 Kč, stejnými, jaké obdržel v posledním dostihu M.Vlasák za opuštění dráhy po diskvalifikaci. Nepočkat na pokyn k odchodu se tak jeví stejně nebezpečné, jako brát zpět koně v plném poli. Zcela profesionálně se v dané situaci naštěstí zachoval J.Klaubenschalk v sulce Mage du Bourga. Vytáhl svého koně ven nejen pro sebe, ale udělal místo také pro Michala Kalčíka a jeho Lovera, čímž zároveň předešel případnému karambolu.
Do Chropyně se však přesto jeden vítěz vracel a byl jím čtyřletý desetinový favorit Lanzelot (P.Vávra), který těsně na cíli dostihl dosud vedoucího Santiaga (A.Vinklárek). Naopak lehce si připsal další čárku tříletý Botero (Z.Škobis), stejně jako uspěl mezi dostihovými adjunkty tmavý hnědák Atlantic (V.Chaloupková). Problém neměl ani derbyovou formou disponující Kaizer Jamacan (J.Svoboda), kterého v závěru překvapivě mohutně dotahoval bílovecký Expert. Lubomír Rokyta s prázdnou ale neodjížděl, v úvodním handicapu zvítězil s veteránem Avonem Skal a nutno podotknout, že díky vlastní rozhodnosti. Nájezd na start zmíněného dostihu totiž nebyl zcela v regulích fair-play, což v prvním momentě vyhodnotil také sám startér slovem „není“. Jenže L.Rokyta se rozhodl, že „bude“, a tak tedy „byl“, přestože skoro všichni brali své koně zpět. Na Rokytovo rozhodnutí startér rezignoval a jeho výraz ve tváři spolu s praporkem nevěřícně padajícím k zemi hovořil za vše. Prostě se z vůle lidu jelo. Avon Skal svůj po-startovní náskok zúročil v první sezónní triumf, i když těsně po boji s Pearl Monicou (O.Šmejkal). Ondřej Šmejkal si vše později vynahradil snadným vítězstvím s Quadrosem v Prix du Trotteur Francais a porazil po dlouhé době bez chyby jdoucího Refleta du Bouffey (M.Kalčík). Jindřichův trenérský úspěch zakončil v závěrečném handicapu United (A.Tvrzová) před stájovou družkou Highsummer Diamant (P.Jungmannová). V konečném zúčtování chybí už jen vítězství Box Wine (J.Svoboda) a druhý bod pro Bravantice.
 
K nočním můrám patří už naprosto pravidelně starty a tentokrát pro změnu z otočky. Koně ze zadních pozic neměli vůbec šanci se na své mety dostat včas. Částečně vinou jezdců, kteří nenechali zadním koním dostatečný náskok, aby najeli na své mety všichni současně a hlavně selháním startéra, který "uspěchance" neusměrnil, takže se ze startů stala soutěž "kdo z koho". Co naplat, hlavně že jsme zdraví.
 
Kvízová otázka na závěr: co podle Vás vězí za čím dál častějším polovičním obsazením dostihů?
 
Mějte se hezky a buďte s námi,
 
Alena Čemusová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Palkac - drzte huby

Pokud se nadale budeme drzet pokynu z Valne hromady tedy "Drzet huby", tak vse bude stejne, jako je tomu doted.
Cely VV si s nami dela co chce. To ze v tom jedou vsichni usuzuji z toho, ze by se ti slusni jiz davno ozvali.
Proc se k sakru nedomluvime a nedohodneme se na nejake forme slusneho protestu? Treba ze az se nekdy zase bude nahodou behat v sobotu, tak tam nikdo z nas neprijde.
Mozna by si toho Jirka, ani Helena nevsimli, verim vsak tomu, ze betino ano a ze by se zacalo neco dit.
Hergot, vzdyt je to sport pro divaky.

bojkot - Re: drzte huby

Pojdme bojkotovat dostihovy den 1.6. a konecne tahneme za jeden konec!
Nebo je vam opravdu lhostejno, jak to VV vede?

xy - Chybí prachy

Co naplat, stále stejná písnička. Koní ubývá, resp. nepřibývá, protože se běhá na dluh. A ještě asi dlouho běhat bude. Proč? Protože je asociace švorc.

bývalý majitel - Re: Chybí prachy

Ještě je tu jedna možnost, a sice že se to podělá úplně a nebude se pak běhat vůbec! :-))

xy - Re: Re: Chybí prachy

A co ty předvolební sliby...?!? To aby šel celý koňský národ rozbít MVDře a Mgru. hubu!!!!

xxl - Re: Re: Re: Chybí prachy

To již měli udělat dávno. MVDr. sedí jak žába na prameni a ne a ne se pustit. Navíc dělá vola i z Mgr. a on při jeho ješitnosti je totálně slepý.

a.b.c. - Re: Re: Re: Re: Chybí prachy

treba prijde nejaky princ a zabu nam libne :) na jakou cast tela to bude, se nechame prekvapit :o)

- Re: Chybí prachy

Běhá se za virtuální peníze. Je to podobné jako hra Dostihy a sázky.. :-)
A "úžasně" to vykoumali, aby nemuseli moc brzo vyplatit chovatelské prémie - dají si podmínku "Po obdržení..od VŠECH chovatelů..budou vyplaceny VŠEM oprávněným příjemcům SOUČASNĚ." Takže kdyby něco, stačí říct "Ještě nám to všichni neposlali..." ikdyž to třeba není pravda. Smekám, tohle vymyslet, to je fakt bomba!
Asi zkusím strčit koním do žlabu místo ovsa či granulí jenom letáček daného produktu, třeba to bude stačit, stejně jako nám musí stačit podívat se na papíře, že jsme vyhráli xx korun... "Hanba blejt.." :-(

Majitel,trenér,jezdec, - Kdo vlasně ČKA řídí ?

Stanovy říkají, že nejvyšším orgánem je Valná hromada, která zvolila tzv. lépe řečeno samozvaný Výkonný výbor (MVDr a Mgr se zvolili sami. Potřebný počet hlasů zajistila MVDr).
O to ale je zajímavější, jak VV pracuje a jak informuje členskou základnu. Vychází pravidelně věstník na internetu, ale co nám vlastně říká.
- narodilo se 21 hříbat HURÁ, jsme schopni obsadit jeden dostih 1x za 14 dnů. A to musí vyběhnout všechny koně a nesmí se nikdo zranit.
- je licentováno cca 12 plemeníků
- výše poplatků
- 5 členů, kteří nemají uhrazené faktury
a to je tak zhruba vše.
Ptám se:
-Kolik je zaregistrovaných stájí , koní, trenérů, jezdců ?
-Jaké jsou změny, prodej , pronájem, vývoz, dovoz,
-Jak je zajištěna dostihová sezona ?
-Kdy se probudí zůčtovací centrum a celý program, který Mgr Svoboda tak propagoval. Nebude jeho tvorba dražší, než kdyby se koupil od společnosti, která jej má v provozu.
- Jsou na internetu uváděni všichni dlužníci, nebo jen ti co nejsou solidární s výkonnou dvojkou ?
- Proč se dostihové komise bojí samostatně rozhodovat? A proč jejich rozhodnutí VV mění podle svojich potřeb ?
-Jak pracují jednotlivé komise ? Nebo díky VV nepracují vůbec ?
-Kdo je vlastně člen asociace ? Proč není zveřejněný seznam členů. ( to by se asi nedalo kupčit s hlasy )
Podobných otázek by bylo hodně, protože ten , kdo pamatuje skutečné vedení( a ne dva ješity) a obsah v minulosti vydávaných věstníků mi dá určitě za pravdu. Jsem přesvědčen, že většina členů asociace by se raději pochopila skutečný stav ČKA, než stálé oblbování a nesplnitelné sliby.

Sázkař - Re: Kdo vlasně ČKA řídí ?

Perfektní příspěvek,takto má vypadat článek,který má úroveň,ale jak ho zrealizovat?Navrhuji něco jako uctivou kasaci k vrchnosti,jen sehnat pár odvážlivců.

Fanoušek - Změna termínu 7. dostihového dne

Teď jsem se dočetl na stránkách asociace, že se 7. dostihový den, který měl být v sobotu 4. 6. přesouvá na středu 1. 6. z důvodu Mezinárodního dne dětí ve V.Chuchli. Nějak jsem to nepochopil. To se mají klusáci přizpůsobovat MDD a dělat dětem program? Nebo je to opačně a je na závodišti v sobotu akce k MDD a klusáci musí vyklidit pole? Neví někdo něco bližšího? Já pořád nemohu pochopit nějakou tu souvislost mezi klusáckými dostihy a dnem dětí, jestli se to přesouvá na středu kvůli tomu, že je v Chuchli den dětí, tak to je snad na hlavu. Já si myslím, že by byly dostihy spíš narušené než, že by to bylo k nějakému prospěchu věci. Nebo bude někdo z činovníků vytvářet pro děti program a hrát si s nimi hry a soutěže? No nakonec...možné je všechno

Fanda - Re: Změna termínu 7. dostihového dne

Jelení královna už zřejmě neví která bije. Děcka asi nemaj program, tak budou dostihy na den dětí 1.6. a je to! Vzkaz pro jelení královnu a jeleního prezidenta: v pátek 10.6. jdu flámovat a vracet se budu v sobotu 11.6. nad ránem. Důrazně žádám, aby dostihový den v sobotu 11.6. začínal už ráno v 5.00 hned po rozednění, protože už mi nebude stát za to vracet se z flámu domů a chci pokračovat v zábavě na skvělých jeleních předháňkách v Chuchli!!!

pritel_deti - Re: Změna termínu 7. dostihového dne

Na rozdil od 6. dostihoveho dne, posunuteho kvuli mistrovstvi sveta v hokeji, tuto iniciativu schvaluji. Je dulezite oslovit novou generaci jezdcu, treneru, majitelu a zejmena sponzoru. Vzdyt pokud nektere z tech decek zvladne uspesne zakladni, stredni a vysokou skolu a stane se za dvacet let uspesnym podnikatelem, muze si na klusaky vzpomenout a zachranit provoz! Konat dostihy v terminech vyhovujicich soucasnym majitelum je kratkozrake! P.S. Predpokladam, ze dostihy se tentokrat budou konat od 14:00, aby se deticky dostaly brzo do postylek.

majitel - Re: Re: Změna termínu 7. dostihového dne

....mate pravdu, ale prvne by jsme kazdemu diteti meli darovat dalekohled, aby si nemyslelo, ze na draze beha zajic ....:-)

Fanda - Re: Re: Re: Změna termínu 7. dostihového dne

A což takhle dětem rovnou darovat i koně, aby si odnášely nějaký hodnotnější dárek než jen dalekohled!

ma v tom nekdo hokej - Re: Re: Změna termínu 7. dostihového dne

6. dostihovy den nebyl posunut kvuli hokeji, ten skoncil pred tydnem...

Klára - souhlas

Já bych jako puntíčkář opravila, že Agita necválala v oblouku u internátu, ale při prvním probíhání cílovou rovinou. Jinak myslím, že to Alena tentokrát napsala velmi výstižně. Je to u nás dlouhodobý trend – agresivní a bezohledná jízda se bohatě vyplácí. Dostihové komise ji totiž netrestají, pokud nedojde k přímému fyzickému kontaktu a cválání poškozeného koně. Pokud poškozený uhne nebo vezme zpátky, aby zabránil karambolu a neriskoval zranění, podle rozhodčích se vlastně vůbec nic nestalo.