Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tak jsme se konečně dočkali.

Dočkali jsme se dlouho očekávaného prohlášení ze strany ČKA. Text je ve většině bodů nabíledni, ovšem pokud by nezainteresovaný člověk četl tento článek, aniž by se seznámil s nekonečnou řadou dopisů adresovaných ČKA, naléhajících k nápravě současného stavu v klusáckém sportu, opakované apelace na významné moravské trenéry k obnovení provozu ve Velké Chuchli, dospěl nutně k závěru, že se jedná o partu nezištných milovníků koní se srdcem na dlani, s naprosto přímočarými zájmy, kterým udavači a žalobníčci z Čeklusu překazili mnohaletou tradici dostihů na chuchelském závodišti.
 
Jsem nucen se opakovat tak dlouho, dokud bude vedení ČKA lhát a setrvávat ve svých funkcích a zároveň musím pod heslem opakování je matka moudrosti připomenout genezi klusácké apokalypsy započaté 7. 4. 2012. Zároveň upozorňuji na fakt, že před tímto datem se nemnožily žádné výrazné stížnosti či mediální prezentace, které by ČKA zmařily jednání ohledně dostihového provozu a to z toho prostého důvodu, kterým byla naprosto nepředstavitelná možnost, že by dostihová sezona odstartovala kdekoliv jinde než v Praze.
 
Vážený VV ČKA,
Toho dne provedl Mgr.Svoboda absolutní podraz na celou klusáckou veřejnost a bez jakéhokoliv náznaku, bez jediné informace či vysvětlení, bez vyhlášení války, naopak s ujištěním trenérům, že za týden se uvidíme v Chuchli, potopil Chuchelskou tradici a přestěhoval celý provoz do naprosto bezcenné lokality na travnatou dráhu.
To vše ve jménu tisícileté velko-klusácké třetí říše v Bravanticích, kam přesune celý dostihový provoz bez ohledu na postoje aktérů klusáckého sportu.
 
Znovu připomínám, že většina stájí na území Čech se musela uchýlit do německého exilu či vůbec nestartovala a všichni se dostali do existenčních potíží a koně přišli o rok dostihové kariéry.
 
Zoufalou sezónu 2012 vyhodnotila ČKA jako mimořádně vydařenou, čímž začala lhát a dodnes nepřestala. Největší úsilí a křečovité nasazení jsme mohli sledovat v řadách ČKA při organizaci volebního VS. To byla alfa i omega celého dosavadního snažení. V tomto momentě již vůbec nešlo o koně, ale o posty ve VV, moc a ošetření prostoru pro aktivity v Bravanticích.
 
Nyní se zcela pochopitelně snaží ČKA, která svým prohlášením deklaruje, že je přesně tam, kam měla namířeno od 7.dubna loňského roku – na konci tunelu a nemůže ani tam ani zpátky, hodit na někoho vinu. Skutečně nečekané!
A co na to hlavní stratég Svoboda?
Ten za sebe k výše uvedenému datu vystrčil tragikomickou postavu Ing. Šplíchala, podzimních jednání se zcela účelově neúčastnil, protože by musel jasně odpovědět na jasně položené otázky a nyní již nevychází vůbec, protože tuší co sklidí ten, kdo zaseje vítr.
 
Pak ČKA zmiňuje „mnoho let funkční importní systém“.
Nevím proč nyní a proč v této souvislosti. Na tento mnoho let funkční importní systém jsem upozorňoval před mnoha lety.
Kdysi měla ČKA vizi, že jí někdo zbůhdarma dá 15 OOO Kč, protože si doveze koně ze zahraničí. Tento stav jsme kritizovali a na to ČKA reagovala tím, že „dovozní poplatek“ zvedla na 22 OOO Kč! To je cosi, s čím se člověk hned nesetká.
Jeden aspekt je ten, že v této době lze nakoupit v zahraničí kvalitního ročka již za 1000 či 1500 Eur a téměř stejnou částku chce ČKA.
Druhý aspekt je ten, že „ importní poplatek“ není nic jiného než clo a ČKA je pravděpodobně jediná organizace v EU, která nerespektuje pravidla volného trhu a již jsme podnikli kroky k nápravě tohoto absurdního nezákonného stavu.
Rád se seznámím s majitelem importujícím koně, kterému by nevyhovoval model, kde by zaplatili manipulační poplatek cca 800Kč jako u automobilu a s chovatelem, kterému takto napravený systém nebude vyhovovat.
 
V dalším bodě ČKA uvádí, že soud přijal neoprávněný, šikanózní a ryze účelový návrh na insolvenci. Správně. Pouze dodávám, že se jedná o stejnou organizaci, u níž musí její členové vymáhat dostihové výhry soudní cestou a tutéž organizaci, která finančně vydírá svoje členy poplatky za sezonu, jíž se koně vůbec neúčastnili a stále o tutéž organizaci, která udělí pokutu 100 000 Kč za to, že se dva chlapi poperou v hospodě.
 
Vrcholem je proletářský poukaz, že této skupině banditů nechce J.Balcar poskytnout k užívání dráhu na Levíně. Taková je doba. Už zase. Jen se ptám, zda se tento výkřik vztahuje k sezoně 2012, což bych se podivoval, protože v té době patřilo k dobrému tónu účastnit se dostihů ve Slušovicích, protože to byla jízdenka do nejmodernějšího areálu v Bravanticích a dokonce bylo na hranici tolerance exponovat se jinde nebo se jedná již o rok 2013?
 
Co se týká jednání s ČKA?
Zde mluvím pouze za sebe. Tomu jsem nevěnoval pražádnou pozornost, protože bylo od prvního momentu jasné, že to je pouhá hra, která přijde vniveč.
V první fázi jednání ČKA souhlasila zcela se všemi podmínkami, které v posledním prohlášení shodila podmínkami, o kterých sama ví, tak jako druhá strana, že jsou pro Čeklus neakceptovatelné. Mluvím o razítku v posledním bodě, kterým ČKA potvrdila programovou negaci vůči všem jednáním - 5O OOO Kč za nerealizovaný dostihový den. Chtěli jsme pomoci odnést nákup, ale pokud ho rozsypeme, zaplatíme nákup a pokutu 50 000Kč.
 
Za zmínku stojí i v poslední době oblíbený termín, kdyby dostihy pořádal „kterýkoliv subjekt“.
Vážení vandráci,
tak jako máte letitou funkční tradici importů, stejně máte letitou tradici jedné organizace, která pořádá dostihy na jednom závodišti.
Pokud jste se za vynaložení všech sil znovu utábořili ve funkcích VV a dostihy již druhou sezónu nepořádáte, tak se seberte a zmizte. Taková je neúprosná logika věci. Řeči o subjektech nejsou na místě. Pokud by jste Vy předali funkce VV při první výzvě v září 2012 mohli jsme dnes My mít po prvním dostihovém dni. Nikdo z aktérů Čeklusu není na svou funkci hrdý, pracuje ve volném čase a dělá práci za ČKA, která odmítá povolit smyčku na krku klusáckého sportu.
 
Nakonec zopakuji, se zločinci a komunisty se nevyjednává.
Vážení lotři z VV,
Nesete osobní odpovědnost za likvidaci klusáckého sportu v ČR a konečně se přiznáváte, že jste na samotném dně, což je přesně ten termín, který jsme bezpočtukrát používali ve snaze o nápravu. Vždy přehlíženou s legendární arogancí „nejvyšších pater ČKA“.
První možnost odejít jste nevyužili, tehdy byla možná oboustranná shoda, nyní již ne.
To nic nemění na faktu, že náš boj končí až v bodě, kdy odejde poslední z těch, kteří dovedli mnohaletou chuchelskou tradici do naprostého bodu zkázy.
Bylo by naivní si myslet, že za sezonu 2012 a současný stav nikdo nezaplatí, nemluvě o morální odpovědnosti, kterou si skupina J.Svobody ponese ve své “koňácké“ kariéře. Jako funkcionáři a aktéři dostihového sportu obecně jste zklamali a vaším finálním produktem je pouze destrukce. Historicky bezprecedentní, nemaje obdobu snad ani ve válečných letech. To vše pod tíhou agitace o možnosti vybudování čehosi ojedinělého, bezkonkurenčního a nezávislého na Chuchli. To vše skončilo ve Slušovickém bahně a následně v nicotě.
 
Je mi nepříjemné se stále opakovat a tak končím citátem, protože to tu ještě nebylo: 
 
K triumfu zla postačí, aby slušní lidé mlčeli.       E.Burke
 
Odejděte a styďte se!
 
Dne 8.4.2013                                                                                  Mates
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

příjemce dotací - Dotace za rok 2012 v ohrožení?

Pokud VV ČKA tvrdí, že bylo velmi vážně ohroženo poskytnutí státních dotací za rok 2012, tak jsme se právě dozvěděli, že má sekretariát v bordelu doklady, nebo málem prošvihl termín podání žádosti, protože jiná možnost, jak nedostat národní dotace nebo je muset vrátit, pro ČKA v podstatě neexistuje, když vyloučíme porušování zákonů. Pravidla pro čerpání dotací 2012 jsou schválené parlamenetm ke stažení na internetu MZe od února loňského roku a jsou stejná pro včelaře či sadaře. Předem se ví, na co přesně jsou určeny a v jaké výši se proplácejí a je tedy záhadou, v čem byl loni problém……. O dotacích se totiž nevyjednává, lze jenom uplatnit předem stanovený nárok na základě dodaných účetních dokladů.

blb - Pepíci a Moravo

neházejte vinu jeden na druhého za všechno můžou mimozemštani !!!!!