Jdi na obsah Jdi na menu
 


Totalitní praktiky

 

Ještě se nová sezóna ani nerozeběhla a už se pomalu ale jistě vracíme do starých kolejí. Osvědčené praktiky a pohrdání členskou základnou!
    Na letošním Valném shromáždění jsme si zvolili nový Výkonný výbor v naději, že nám zajistí určitá pravidla a hlavně spravedlnost. Leč rozhoduje opět jen jedinec. Někteří členové VV a příslušné komise jsou jako obvykle hnáni do boje s časem, který nečeká. Opět se ukazuje, že organizovat Valné shromáždění, zejména volební, na konci ledna je velmi účelové a nahrává starým strukturám (MVDr.& Mgr.). Na kvalitní přípravu sezóny je tak velmi málo času. Všichni máme svá zaměstnání a činnost pro ČKA děláme dobrovolně po práci. Sportovně technická komise (STK) je navíc zavalena množstvím lety zanedbaných úkolů, aby na ty důležité a podstatné nebyl čas a naše totalitní dvojice si je mohla udělat po svém, stejně jako v letech předcházejících.
   Ze zápisů zasedání VV se dozvídáme spoustu překvapivých informací, jen jízdní řád Pendolina tam chybí (od něho se totiž klasicky odvíjí jednání VV).
Tak například:
Termínová listina je na internetu dřív, než se k ní stačil kdokoliv k tomu kompetentních lidí z VV a technické  komise vyjádřit, přestože byl dán podnět k zamyšlení - viz věstník, bod 2. písmeno g), o rozvržení významných dostihů nemluvě. Hlavně že by „VV“ rád znal „názor“.
STK dostala řadu urgentních úkolů, kterými se doposud nikdo nezabýval, najednou jsou velmi závažné a nesnesou odklad, jak ze zápisu vyznívá. No závažné opravdu jsou a snad právě proto by měly být prováděny s rozmyslem, nikoliv ve spěchu a pod tlakem – zejména změny v DŘ, .
V bodě 2. písmene c) se říká, že úkolem STK je navrhnout hned několik modelů alternativ za handicapy, a to tak, že každý kůň musí mít možnost běhat 2x v měsíci a s reálnou šancí na úspěch. No Páni! Kdy se kdo bil za práva všech koní? Dosud neměli někteří koně šanci běhat vůbec, natož aby měli možnost uspět. To skoro vypadá, že se tady někdo bojí skutečnosti, že jeho koně vyběhali příliš mnoho peněz na to, aby byl zisk jedním z kritérií pro nový handicap. Až na úzkou skupinu koní jsou šance ostatních jinak vcelku vyrovnané. No to bude o těch reálných šancích pro všechny.
Další pozoruhodností je Disciplinární komise. Určovat členy podle toho, čí prohřešek či odvolání se bude řešit? Má se snad hůl dostat do těch správných rukou? Tedy hůl pro toho, koho je třeba vypráskat, naopak milost pro toho, kdo je vyvolený? Jak si to jinak vysvětlit? Bylo by zajímavé vědět, z čí hlavy tohle vypadlo. Navíc čtyři členové? Jak budou asi tak hlasovat? Model disciplinární komise je pevně ukotven v DŘ a stanovách, tak jak mohlo tohle vůbec někoho napadnout.
 Vzhledem k tomu, že příští Valné shromáždění není volební, není jisté, zda nám Jiří opět půjčí 3,5 mega. Skutečnost, že náš boss finance pouze půjčil, nikoliv zajistil, odradil případné sponzory z řad ČKA. To byla velmi nešťastná prezentace hospodaření ČKA a perspektivy do budoucna.
 
 

 

TCA

 
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

aktivní člen asociace - Re: Re: Internetovy vestnik

Sekretariát se již posiloval několikrát a můžeš mi říci kdo tam vydržel pracovat ?
Tomu bordelu v tý jedný místnosti se nedá říci sekretariát a o dobrejch vztazích kolegů na pracovišti se vůbec nedá hovořit. Jsem zvědavej , kdo tam za paní Dr. půjde pracovat a vydrží alespoň jednu sezonu. Před tím pokleknu a smeknu klobouk.

majitel - Re: Re: Re: Internetovy vestnik

...pravy priklad totality v takzvane demokraticke spolecnosti, lidi probudte se !!!! Chceme fungovat v EU a muzeme mluvit jen o stesti, ze nikdo z vyspelejsich zemi nevidi dukladne do tohoto "poradku",je to jedna ostuda za druhou, tim nemyslim vykony koni....

Nestranný. - Re: Re: Re: Internetovy vestnik

Není to nějak přehnané?Paní Dr.je podle mého pozorování velice inteligentní dáma příjemného vystupování s moc hezkým úsměvem.Nevěřím,že pří jednoznačně rozdělených pravomocích a pracovní náplni by to nefungovalo,snad se nemýlím.

xxx - Re: Re: Re: Re: Internetovy vestnik

Nebuď ironický a nebo jsi opravdu tak slepý, že jsi to za ty roky minulé neviděl. V to případě obdivuji tvůj optimismus.

Fanoušek - Internetový vestník

Já jsem asi cvok, ale já ten vestník na stránkách CKA nevidím, na levé strane stránky v menu se mi neukazuje? :-(, poradí mi nekdo, kde ho hledat? Nebo tam musím být nejak prihlásený?

Sam - Re: Internetový vestník

http://www.czetra.cz/cz/vestnik.htm

Fanoušek - Re: Re: Internetový vestník

Díky všem za radu, už jsem to našel

Fanoušek - Re: Re: Internetový vestník

Díky všem za radu, už jsem to našel

bojimsepodepsat - Re: Internetový vestník

Zmacknete F5 tim se stranka obnovy a bude to tam. To plati pro vsechny stranky czetra, jen malokdy se stane ze se stranka aktualizuje sama a nenacte se z histrie prohlizece. Nevim proc to tak je ale je to tak.

Ondra - Re: Internetový vestník

Musis pres MOZILLU

Fanoušek - Internetový vestník

Já jsem asi cvok, ale já ten vestník na stránkách CKA nevidím, na levé strane stránky v menu se mi neukazuje? :-(, poradí mi nekdo, kde ho hledat? Nebo tam musím být nejak prihlásený?

x.y. - Světe div se !

Když může být předsedou Chovatelské komise automechanik, tak čemu se pořád divíte ? A co se týká hlasování, viděl někdo ověřený podpis na plné moci ? Hodně hlasů bylo vyžadováno souhlasem po telefonu.

!!!!! - Re: Světe div se !

Podle mne predseda Chovatelske komise muze byt klidne vyucen aj obuvnikem.
Tady de o neco jine.
Mnel by mit nejaku prax a rozumnet tomu.

nezávislý - Re: Re: Světe div se !

V tom případě je KOLOUŠEK ten pravej.

???? - totalita nebo REALITA

...a zase vás oblafli. vždyť je to pořád dokola, co jste čekali, že se P a S změní mávnutím kouzelného proutku a buduo myslet na něco jiného než na sebe? Nenechte se vysmát, teď můžete zase jen brečet na internetu. Nojo já zapoměl " hlavně, že se béhá" nebo ne????

Sázkař - Re: totalita nebo REALITA

Hlavně,že se běhá-ano,jediná útěcha oblafnutých ale věřme,že se postupně bude situace zlepšovat,nově zvolení výboři upevní svoje pozice a nenechají se znechutit.Doufejme,že nedojde k nějakému odstoupení,to už tady bylo a všichni víme,co pak následovalo.Karle,dodatečně ještě jednou vřelý dík.

smich - Re: Re: totalita nebo REALITA

nove zvoni vybori si upevni pozice:-)))
To me fakt po ranu pobavilo. Co zmuzou dva hlasy proti trem? Nikdy nic. Jedina sance nova valna hromada a do VV min tri NORMALNI lidi, kteri budou mit chut OPRAVDU neco zmenit k lepsimu. Ale vetsina
lidi je asi spokojeno se stavem jaky je nebo to jsou poslusne ovecky. Rad bych se pletl...

oku oku - totalita je a bude

totalita je a bude, a jestli se najde aspon tretina
clenske zakladny, tak at svola valnou hromadu a potom nadpolovicni vetsina prosadi zmeny a totality se muzeme zbavit. Kdo do toho jde?

Pepa - ..

Proc hodne predelavat dostihovy rad???Hlavni by melo spise bit ho dodrzovat a ridit se snim,a to do tedle doby se nedelo!!!!!!!.A nebo jen nedko ho musel dodrzovat.

Sam - ..

Moc do toho nevidím a ani se o to nesnažím, protože tohle je opravdu hrůza. Chtělo by to trochu vzájemného respektu. Ale to se v tomhle sportu asi nikdy nepovede. Nebo snad jo? Tak to pojďme dokázat..