Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukončete nástup, dveře se zavírají, příští stanice Konečná- den osmý

Ukončete nástup, dveře se zavírají, příští stanice Konečná- den osmý

 

Úvodem bych chtěla poděkovat všem pozorovatelům, díky kterým můžu opět podat krátké shrnutí dalšího dostihového dne a jak se z kuloárů proslýchá, jednoho z posledních.

 

Pozornost příznivců na sebe strhla cena amatérů vypsaná jako Memoriál ing. Jiřího Šindlera. Původně to vypadalo (podle přihlášek), že si konečně pro vítězství dojde poctivý Lucas de La Bassee (H.Pokorná), ale na startovní listině se nečekaně objevil Peter Pan (K.Jelínková), Mage du Bourg (A.Loman) a hlavně Grafik, do jehož sulky byl překvapivě nominován David Čabla a z procházky růžovou zahradou rázem sešlo. O tempo se postaral Ocean Al (J.Žirovnický), ostatní se zařadili hezky pěkně do vláčku. To je přesně scénář pro Grafika a ten ho také využil ke svému triumfu, Lucasovi bude ve výčtu opět figurovat dvojka a na Petera Pana zbylo tentokrát třetí místo. Jeho rodáci se ovšem utkali v dalším díle Trotteur Francais, kde favorizovanému Jumbymu d Occagnes (H.Pokorná) a Refletovi du Bouffey (M.Kalčík) napráskali v roli outsiderů Novákovic valaši, a to Lesmeral de Chenu (J.Dobrovolný) a Rob de Picanes (B.Novák). Roli favorita naopak beze zbytku potvrdil ratíškovický Zazazoo (J.Kotásek) před Taiji de Bomo (V.Šamšurin) a Walkie Talkie (Z.Vávra). Třetí sice proběhl cílem I Can Fly Diamant (J.Svoboda), leč v oblouku šel mimo dráhu, což neuniklo pozornosti dostihové komisi a zcela správně ho poslala z kola ven. Chválím! Ten postřeh samozřejmě! Překvapením dne bylo pak patrně vítězství Darenneho (J.Kotásek), který těsně před cílem skolil Ain`tshese Diamonda (J.Klaubenschalk). Oba čtyřletí si výrazně a shodně posunuli hranici svého maxima na 1.17,8. Lehce si polepšil také vítězný Ann Magic (J.Dobrovolný) hned v následujícím dostihu, stájovku se Sir Vikingem jim druhým místem přerušila Skyline (Z.Vávra). Po dlouhé době triumfoval také Ricky Rouge (T.Klvaňa) a dostihovým debutantům ukázal záda bělouš Starboy BN (B.Novák). No a k úplnosti ještě úvodní a závěrečný handicap - jednoduše Larnaca (M.Kalčík) a Instant Diamant (V.Šamšurin).

 

Není to tak dlouho, co se tady propíraly historické prohřešky Alleho Lomana a "ejhle", vyrostli nám zdatní nástupci. Jet na start proti autu a ještě hrubě napadat startéra, teda Jiří? Ty jsi asi nějaký pomýlený nebo jak si to jinak vysvětlit? Máš palec dolů..

 

Jedinou pochvalu si samozřejmě kromě poctivých koní a slušných jezdců zaslouží dostihová komise za svůj již výše zmiňovaný postřeh.

 

Alena Čemusová

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

j.b. - Re: Nová koncepce

Není zač. Už jsem odešel.

Sázkař - Re: Nová koncepce

Nejapný příspěvek, místo určitého uznání, tak to zbytečně zlehčujete. Může nám být jedno, jestli to je jen kvůli dětem, to je soukromá záležitost, důležité je, že vůbec a jestli jsou k tomu další vyjmenované podmínky , tak je to celkem logické, že nikoho by nezajímalo podporovat něco neperspektivního.Podle mě je to velmi vstřícné gesto, díky za něj.Bylo tady již dost podivných záležitostí, důležité je , aby se již neopakovaly a to je jeden z důvodů proč je potřeba poděkovat hlavní dvojici ve vedení za jejich dosavadní práci,která nás dovedla až k tomuto fiasku a začít znovu od nuly, pardon, chyba od minus 3,5 milionu.Revizní komise by měla před event. Valnou hromadou pořídit řádnou zprávu o finančním hospodaření ČKA.

y.x. - Re: Nová koncepce

Karle, už to nepij!

Palkac - Audit

Nevim, jestli to v pozadavku na valnou hromadu zaznelo, za sebe bych ale pozadoval i provedeni forenzniho auditu hospodareni CKA.

Alena - Vám všem

Pane Krakonoši, k tomu, co popisujete v druhé části Vašeho příspěvku, už bohužel moc nechybí, jen není co rozesílat. A to je právě ten problém, čímž se dostáváme k úvodu Vašeho příspěvku.
Bez peněz tento sport provozovat prostě nejde. Koně nejsou kuličky, které jednoduše seberete z důlku a strčíte do kapsy, když už se Vám nechce cvrkat nebo dojdou drobné. Proto se tady také řeší peníze a tomu se nemůže nikdo divit. Z mnohých příspěvků čiší posměch, pohrdání a vulgarismy, které prosím ignorujte, jsou projevem zoufalců, kterých je mě osobně jen líto, ale takoví lidé se v každé společnosti pohybují, s tím asi nejde nic dělat. Možná je to ale v některých případech projev opravdového zoufalství, jen nešťastně vyjádřený.
Nemyslím si, že bychom se nedokázali domluvit na rozumném kompromisu, musíme se ale sejít. Padla tady jedna nabídka a já si osobně myslím, že dosti velkorysá. Nepředpokládám, že bychom celý provoz měli přemístit do Slušovic, ale nabídky bychom měli zcela určitě využít. Jsem přesvědčena o tom, že se ledy pohnou. Když navážu na příspěvek MVDr. Vojáčka, má pravdu v tom, že vzdálenosti jsou pro všechny stejné. My "Čecháčci" jsme trochu rozmazlení Chuchlí, ale pokud chceme klusáky v této zemi udržet, na rozumném kompromisu se domluvit prostě musíme. Nedá se všechno napsat, lidé se musí domluvit, a aby se domluvit mohli, musí se sejít, to je nezbytné. Situace je natolik vážná, že není na místě tady štvát lidi proti sobě či rozhodovat svévolně na vlastní pěst. UŽ TO PROSTĚ TÍMTO ZPůSOBEM DÁL NEJDE. Nechť nikdo, prosím, nehledá za vším kdoví-co, jde především o komunikaci a udržení provozu na přijatelné úrovni.

MVDr. Vojáček - Nesrovnalosti ve vzdálenostech

Na základě připomínek některých stájí z Čech, že vzdálenost z Prahy do Bravantic, nebo do Slušovic je pro ně neúnosná a proto nemůžou na tyto závodiště jezdit, jme požádali o důkladné přeměření vzdáleností.
Nemilé bylo překvapení, že Stavby silnic a dálnic a.s. udělali hrubé chyby ve výstavbě.
Například:
Z Prahy do Bravantic byla naměřena vzdálenost 380 km, ale z Bravantic do Prahy jen 190. Podobně z Prahy do Slušovic bylo naměřeno 320 km, ale ze Slušovic do Prahy jen 160 km.
Za tyto nedostatky se stavební společnost omlouvá a udělá vše pro to aby se tyto vzdálenosti vyrovnaly a všechny stáje měly stejné podmínky pro cestu na dostihy.

podpora - podpora

Běhat se dá prakticky všude, ve Slušovicích, na Levíně a při nejhorším třeba i na poli někde v Kotěhůlkách, čtu tady jak nejlepší dráha je v Chuchli, což je možná pravda, ale přátelé, na to prostě v tuto chvíli nejsou peníze. Pokud někdo chce podpořit tento sport, tak nebude řešit kde se běhá a za těchto podmínek přiveze svého koně třeba do pekla, protože trenér a jezdec může podpořit klusáky právě účastí na těchto akcích, byť pro někoho nevýznamných.Přijde mi fér, aby se závodilo po celé republice a nevidím důvod proč by zvýšené náklady na dopravu měli nést jenom lidé z Moravy. Druhá otázka je, za co se bude běhat a to je zatraceně tvrdý oříšek a kdo ho rozlouskne by měl dostat metál. Nezavidím Míše, protože tato akce, byť oprávněná ji může stát hodně a nemyslím tím peníze. Jen se bojím že hodně lidí kteří se okolo ní v současné době motají to nemyslí zase až tak dobře a nezištně jak se tváří a jde jim spíš o osobní prospěch, ale to ukáže až čas, kdo a jak to myslí. Hodně štěstí.

Zdeněk Karlach - Nevím kolik chce Lysá

a kolik chce Chuchle, stejně jako nevím, kolik chce Levín. Nedávno nás navštívil Dr. Vojáček a ověřoval si podmínky možného pořádání dostihů ve Slušovicích. Jediný problém je, že by se neběhalo na písku, ale na trávě. Jsme občanské sdružení, které po dohodě s městem provozuje dráhu (od roku 2011). Závěr z jednání byl velmi prostý: vždycky jsme umožňovali klusákům běhat u nás, ovšem ve větším měřítku (myšleno více jak 2 dostihy jako vložáky ve cvalovém mítinku) by nebyly možné. Ale samostatný dostihový den je reálný a pokud jde o peníze, pak bychom, vzhledem k situaci v klusáckém provozu, také stáli na zemi, šlo by o pouhé pokrytí nákladů na pořadatelskou službu, obsluhu (rozhlas) apod. Cca do 20 tisíc za jeden dostihový den - je to opravdu jen částka na obslužný personál a úklid před a po dostizích a úpravu dráhy. Nemáme v úmyslu vydělávat, ale, pochopitelně, nejsme charita.
Jinou věcí je ochota účastníků jezdit na Moravu. To už ale není naše věc, je to jen hozená rukavice pro klusácké funkcionáře. Pokud ale naznačují, že cestování na Moravu je překážka, pak se veškerá vstřícnost míjí účinkem.
A ještě poznámka nakonec: opravdu si myslíte, že by na Moravě bylo méně diváků než v Chuchli? Dovolujeme si o tom pochybovat - tradice klusáků na Moravě a zastoupení stájí je větší nebo téměř větší než v okolí Prahy.
Takže suma sumárum: máte-li zájem o slušovickou dráhu, stačí se podívat na náš web www.dostihyslusovice.cz. Ostatní už není naše věc.
Přeji Vám mnoho úspěchů v překonávání současného stavu s přáním, že pouze a výhradně v poctivém přístupu k řešení této nelichotivé situace je jen na Vás. S jednou podmínkou: ať za Vás jednají pouze lidé s poctivými úmysly.
S pozdravem
Zdenběk Karlach
předseda DOSTIHY SLUŠOVICE, o.s.
ostatní najdete na našem výše zmiňovaném webu.

Alena - Re: Nevím kolik chce Lysá

Osobně si této nabídky cením, je to první solidní a konkrétní návrh, i když asi ne na stabilní provoz. Ve Slušovicích se mi líbilo a dovedu si je představit jako vedlejší provoz, který bude určitě ku prospěchu klusáckého sportu. Vrcholné dostihy ale vyžadují dráhu s vyšším standardem a tou je u nás zatím jen Chuchle. Zatím!

Zdeněk Karlach - Re: Re: Nevím kolik chce Lysá

Samozřejmě, nabídka nebyla myšlena pro stálý provoz. Ale několik (4 - 6) dostihových dnů bylo myšleno jako určité překlenovací období, něco jako pomoc v nouzi, než se situace u klusáků alespoň trochu stabilizuje a konsoliduje. A nevstupují do toho, kromě koordinace termínů, žádné jiné podmínky (co bychom pro naše děti neudělali?). Dráhu pro stálý provoz si musí asociace vyřešit sama - jestli Chuchle nebo Bílovec nebo něco jiného. Přeji Vám šťastné rozhodnutí a především - šťastnou volbu - pokud bude.

poijokmj - Smazaní ? CENZURA!

Diskuze tam byla smazána jen k vůli tomu, že se psalo o tom, že na valnou hromadu není žádná koncepce. A ten kdo to podepíše tak potápí letošní sezonu (minimalně) protože TCA jí nezabezpečí... nebo snad ano? tak nám tu napište co udělá nový VV lépe - jak zabezpečí sezonu ?

Alena - Re: Smazaní ? CENZURA!

A o co jde Vám? Jakou koncepci má současné vedení? Běhat zadarmo a vykřikovat "já to platím, tak to bude, jak chci já"? A "platí" to prosím pěkně jak, smím-li se optat? Jestliže mají běhat majitelé za vlastní peníze, tak se na tom ale musí usnést sami a nebude o tom rozhodovat jedinec ze své vlastní vůle. Je jasné, že nemusí vždy všechno vyjít podle očekávaných plánů, to nikdo nikomu nezazlívá. Je ale nezbytné říci všem členům pravdu, aby se podle této skutečnosti mohli zařídit. Koně ze vzduchu nežijí, ani auta na vodu nejezdí. Bude-li potřeba najet na jiný režim, musí o tom majitelé vědět a musí se na všem společně dohodnout. O nic jiného tady nejde. Jestli se někdo snaží udržet zuby-nehty na židli a štve lidi proti sobě, pak je to zoufalec nebo hodně veliký podvodník. To je dost blbej kalkul.
Naštěstí se doufám najde dost lidí, kteří používají svůj vlastní mozek a jsou schopni situaci adekvátně zhodnotit sami.

Mozek - Re: Re: Smazaní ? CENZURA!

Kterej mozek to máme na mysli? Bezmozek, půlmozek nebo blondmozek?

Majitel, bývalý majitel, fanoušek, sázkař apod. - Cenzura !!!

Včera v cca 21:30 hod smazal organizátor petice Klaubenschalk diskusi k tématu svolání valné hromady. Takto si organizátoři této akce zřejmě představují diskusi. Pokud se jim něco nelíbí, tak to raději smažou a zapomenou. Zřejmě zapomněli jak se Klaubenschalk v obrovským klobouku objímal po volbách se Svobodou a plácal ho po rameni, jak to dobře zmenežovali. Jak podvedli Svobodu, když za zvolení svých kandidátů na valné hromadě slíbil společně se Šmejkalem pomoc a podporu. Ale k prosazení jejich cílů zřejmě nestačí Kalčík s Jelínkovou, kteří mimochodem od voleb nic nedělají, podepisují petice a jenom čekají co bude, chtějí více. Dejte si na tyto lidi velký pozor. Taktéž další signatáře petice dobře známe a víme co o nich můžeme čekat, jen se podívejte do obchodního rejstříku kdo za ty společnosti vystupuje. Klaubenschalk půjde za prachy třeba i s čertem. Kdepak mají schovaného dalšího kamaráda Lomana, že by takticky vyčkával jak tohle dopadne. Prej se chtějí na valné hromadě ptát co bude. Přesně to, co sami uděláte. Hovno.
P.S. Rychle to smažte, ať si to nemůže nikdo přečíst.

gerbjrej - Re: Cenzura !!!

přesně tak ! Ještě jste zapoměl na přechytralou členku kontrolní komise, která dělala a dělá X let hovno, kromě blbých keců. No a teď se posmívá Svobodovi, že mu kůň šlápl z dráhy a byl disk, to je fakt nechutný!

Alena - Re: Re: Cenzura !!!

nikomu se neposmívám, jen chválím komisi, že konečně pracuje tak, jak má. Navíc, od čeho tam ten jezdec sedí?

Ferdiš Pištora - Re: Re: Re: Cenzura !!!

Jenom sedět nestačí, ty nádhero. To možná děláš ty, pan magistr jezdí.

Alena - Re: Re: Re: Re: Cenzura !!!

pardon, já zapomněla, krasavče

Míša Zemanová - Re: Cenzura !!!

Na těchto dvou příspěvcích je přesně vidět, proč je dobré nemít u článků komentáře, jako to je na mishano.com. Když pominu vulgaritu projevu, tak stačí jejich štvavý obsah. Vážený Majiteli atd. a Gerbjreji - co Vy děláte pro to, aby náš klusácký sport alespoň trochu fungoval? Evidentně nevlastníte (či nechováte) koně, ani nejezdíte dostihy, či netrénujete, protože jinak by vám věci zmíněné v Otevřeném dopise či sepsané při požadavku na svolání Mimořádné valné hromady nemohly být jedno...A pokud ano, tak určitě neživíte klusácké koně jen ze své výplaty...

František Dobrota - Re: Re: Cenzura !!!

Paní inženýrko, jsme zvědaví kdy ty uděláš pro klusáky něco pozitivního. Zatím je to pouze rozeštávání a kritizování. To mishano.com slouží pouze k těmto účelům, jinak to snad ani nikdo nečte.
Můžu tě ujistit, že existuje řada lidí, kteří na rozdíl od tebe nezištně pracují ve prospěch klusáků řadu let. Zatím co ty si za svou práci vždy brala odměnu. Tvojí motivaci vyštípat doktorku ze sekretariátu a sednout si na její židli rozumím. Nejde o to udělat za ní práci, to bys mohla okmažitě když nemáš co dělat, ale hlavně pobrat její odměnu.